Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

לפני כחודשיים קניתי סיטרואן C1 ידנית, באמת שאני סוף סוף נהנה מהאוטו אחרי 8 שנים על אוטומט.

לצערי אחרי כל התקופה הזאת שנהגתי על אוטומט, אני לא מספיק משופשף בשביל להבין איך צריך וכדאי להתנהג עם גיר ידני.

אז יש לי כמה שאלות:

1) האם כדאי להתחיל נסיעה בהילוך שני כאשר לפני זה מתחיל קצת לדרדר את האוטו על ניוטרל?

2) עד כמה נזק אני גורם לאוטו בזמן שאני נוסע על הילוך גבוה יחסית ומחכה בשביל שהרכב יגיע למהירות המתאימה להילוך?

3) בהמשך ל3, מה קורה בעצם במנוע בזמן הזה?

4) למה יש לפעמים רעש כשאני מכניס לרוורס למרות שהאוטו עומד?

5) איך אני יודע מתי אני בעצם שורף את הקלאץ'?

6) האם כשהרכב כבוי העברת הילוכים ללא קלאץ' גורמת נזק?

ואם יש לכם עוד טיפים מה אסור ומה מותר אני אשמח לשמוע.

תודה.

Polo 2012

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1) בדר"כ מיותר, אבל אתה תרגיש לפי הרכב, אם תשמע רעש מתכתי מוזר תבין שעדיין לא צברת מספיק מהירות לשני.

עם הזמן אתה תדע כבר מה הנקודה שבה אפשר להתקדם בשני.

2) לא יותר מדי נזק, בגדול תדמיין שבאופניים עם מהלכים אתה מתחיל לדווש בהילוך 3, מכיר את ההרגשה שמאוד קשה להזיז את הפדל? בגדול זה מה שמרגיש הרכב.

3) המנוע מתאמץ יותר (ראה תשובה 2) ובעקבות זאת גם צורך יותר דלק.

4) לפעמים הסינכרון בגיר בין הילוך 1 ל R לא מדוייק על השן, בדר"כ עדיף לשלב לראשון ואז ל-R.

5)תתחיל נסיעה ב-3 ותרגיש בדיוק מה קורה ששורפים קלאץ', תכלס אם אתה נוסע רגוע אין שום סיבה מיוחדת שישרף.

6) עדיף שלא להעביר הילוכים ללא קלאץ שהרכב כבוי, לפעמים אנחנו חונים בהילוך (ירידה\עליה) ובהוצאת הרכב

מהילוך אתה תרגיש מכה כזאת בגיר, כי יש משקל על הגיר לכיוון זווית הרכב.

טיפים ממני, להעביר הילוך בכ- 3000 סלד עד 3500, לא לפני ולא אחרי.

לשים ניוטרל בלי קלאץ ברמזור.

לא ללחוץ על הקלאץ חצי גובה ולא לתת לרגל לנוח על הקלאץ', או עד הסוף פנימה או בכלל לא.

לא לשלב לראשון תוך כדי נסיעה (בטח שלא רוורס :)).

לחנות בהילוך רק לזכור להניע עם קלאץ'.

וזה מה שעולה לי בראש כרגע :).

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

הילוך משולב במנוע כבוי נותן אפקט דומה להילוך חניה P - מונע מהרכב להידרדר, וזה בנוסף לבלם היד, ובמקרה של כשל/מתיחה לא מספיקה וכדומה.

המחמירים ישלבו הילוך אחורי בירידה וראשון בעליה.

פורסם
....

2) לא יותר מדי נזק, בגדול תדמיין שבאופניים עם מהלכים אתה מתחיל לדווש בהילוך 3, מכיר את ההרגשה שמאוד קשה להזיז את הפדל? בגדול זה מה שמרגיש הרכב.

לא ממש מדויק - יכול להיגרם הרבה נזק.

אנרגיה לא נעלמת. כשאתה עושה את זה חלקים שונים במנוע (למשל בוכנות) עובדים תחת מאמץ מאוד גבוה וזה פשוט הרסני למנוע.

עדיף לסוע חודש-חודשיים על טורים קצת גבוהים יותר מאשר על קטנים יותר, כלומר, את תקופת ההתרגלות תתחיל במעלה הסקאלה ולאט לאט תרד ולא ההפך.

נ.ב.

אם ממש להתאמץ בזמן הטעות הזאת אפשר לעקם טלטל.

Bimmer

פורסם

לפעמים יש רעש כשאתה מכניס לרוורס למרות שהאוטו עמד בגלל לחיצה חלשה על הקלאץ' (חצי קלאץ' לחוץ)...זה קורה בד"כ כשלא מכיריים עדין מספיק את הרכב או כשהרגל עייפה מהקלאץ' (אחרי נסיעה ממושכת בפקקים/בעיר או סתם אחרי משחק כדורגל 8)).

קח טיפ כשאתה משלב לרוורס תלחץ על הקלאץ עם כל הרגל הכוונה היא שתדחוף את כל הרגל ולא רק את אצבעות הרגליים ככה הקלאץ יכנס יותר בקלות.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם
לפעמים יש רעש כשאתה מכניס לרוורס למרות שהאוטו עמד בגלל לחיצה חלשה על הקלאץ' (חצי קלאץ' לחוץ)...זה קורה בד"כ כשלא מכיריים עדין מספיק את הרכב או כשהרגל עייפה מהקלאץ' (אחרי נסיעה ממושכת בפקקים/בעיר או סתם אחרי משחק כדורגל 8)).

קח טיפ כשאתה משלב לרוורס תלחץ על הקלאץ עם כל הרגל הכוונה היא שתדחוף את כל הרגל ולא רק את אצבעות הרגליים ככה הקלאץ יכנס יותר בקלות.

תמיד להכניס קלאץ' מלא עם כל כף הרגל בכל העברת הילוכים. ממתי לוחץ על קלאץ רק עם האצבעות?:shock:

אלא אם כן בא לך להלחליף קלאץ' מוקדם מהצפוי.

שילוב לרוורס יש להעשות בעצירה מוחלטת.

פורסם
אהלן חבר'ה,

לפני כחודשיים קניתי סיטרואן C1 ידנית, באמת שאני סוף סוף נהנה מהאוטו אחרי 8 שנים על אוטומט.

לצערי אחרי כל התקופה הזאת שנהגתי על אוטומט, אני לא מספיק משופשף בשביל להבין איך צריך וכדאי להתנהג עם גיר ידני.

אז יש לי כמה שאלות:

1) האם כדאי להתחיל נסיעה בהילוך שני כאשר לפני זה מתחיל קצת לדרדר את האוטו על ניוטרל?

תשלב לראשון ותתחיל נסיעה. במידה והגעת לרמזור ואתה נמצא עדיין בתנופה ולפתע התחלף לירוק, תשלב לשני וסע.

2) עד כמה נזק אני גורם לאוטו בזמן שאני נוסע על הילוך גבוה יחסית ומחכה בשביל שהרכב יגיע למהירות המתאימה להילוך?

עצלנות עצלנות. יש לנסוע בהילוך המתאים ולהיות בטווח היעיל של המנוע. זאת פשוט נהיגה לא נכונה ולא מיומנת.

3) בהמשך ל3, מה קורה בעצם במנוע בזמן הזה?

אתה מעמיס עליו בצורה לא נכונה, מציף אותו בדלק שלא מנוצל כהלכה.

4) למה יש לפעמים רעש כשאני מכניס לרוורס למרות שהאוטו עומד?

לא מכניס קלאץ' עד הסוף שזה חמור מאד. במידה ואתה כן מכניס קלאץ' עד הסוף ועדיין לא משתלב הרוורס בצורה חלקה, תשלב קודם לראשון-שני ואז לרוורס. תופעה שקוראת בדר"כ לאחר התנעה שהרכב קר.

5) איך אני יודע מתי אני בעצם שורף את הקלאץ'?

מריח שרוף? קורה כאשר נותנים גז ביחד עם קלאץ'("חצי קלאץ") או שלא מכניסים את הקלאץ עד הסוף.

6) האם כשהרכב כבוי העברת הילוכים ללא קלאץ' גורמת נזק?

במקרה הזה אני רק מניח הנחה. הגיר לא משומן היטב כאשר הרכב כבוי וקר ולכן מומלץ להימנע מכך ובנוסף אני שואל למה לעשות את זה בכלל?

ואם יש לכם עוד טיפים מה אסור ומה מותר אני אשמח לשמוע.

ניכר שגיר ידני הוא זר לך. טוב מאד שאתה שואל.

הכלל הכי בסיסי זה להכניס את דוושת המצמד עד הסוף ובכל העברת הילוך! אין להקל בזה ראש.

דבר שני, תלמד לנסוע בטווח היעיל של כל הילוך וזה שונה בין רכב לרכב מן הסתם.

תודה.

אין ספק שגיר ידני דורש מיומנות על מנת להשתמש בו בצורה יעילה ונכונה.

פורסם

רצוי ללחוץ את הקלא'ץ עד הסוף בכל מהלך ולא רק בשילוב לרווס.

כמו כן גיר ידני זה עניין של הסתגלות אחרי תקופה עם הרכב תדע לתפעל אותו בצורה שתתאים ליכולות הרכב ואופי הנהיגה שלך.

הונדה סיויק 98 1.6 ידנית בעבר:-)

סיאט לאון 2.0TFSI 2007 בהווה:twisted:

פורסם

כמה שטויות...

הרעש בשילוב לרוורס, כמו גם הרעש שאופייני לנסיעה ברוורס, נובע מכך שההילוך האחורי, בשונה משאר ההילוכים, אינו מסונכרן.

דבר זה נעשה בכוונה כדי למנוע שילוב בשוגג של ההילוך תו"כ נסיעה וגרימת נזק חמור לתיבת ההילוכים.

כדי למנוע את הרעש בשילוב, יש להקפיד על עצירה מוחלטת ושילוב לרביעי לפני השילוב לרוורס.

סע לשלום ותהנה מהרכש החדש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

העניין עם החניה עדיין לא ברור , זה פעם ראשונה שאני שומע לשלב בראשון כדי להחנות , ולא בניוטרל

גם מחשבתית להשאיר את האוטו בהילוך נראה לי מוזר

אתם בטוחים בזה?

פורסם

לחנות בהילוך רק לזכור להניע עם קלאץ'.

להניע עם קל'ץ' לחוץ עד הסוף מומלץ בחום גם כשאתה על ניוטרל - ככה הסטרטר לא צריך לסובב גם את הגיר ונוצר פחות עומס עליו, מה שמאריך את חיי הסטרטר.

צריך גם לפתוח שירשור של "עשה ואל תעשה בגיר אוטומטי", כי הרבה אנשים לא מודעים לעובדה שגיר אוטומטי גם צריך לדעת לתפעל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
העניין עם החניה עדיין לא ברור , זה פעם ראשונה שאני שומע לשלב בראשון כדי להחנות , ולא בניוטרל

אתם בטוחים בזה?

כן זה מאוד נפוץ בגיר ידני,הם בתאוריה מסבירים את זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתם בטוחים בזה?

כמובן, כמו שנאמר למעלה, להחנות רכב ידני כאשר הוא נמצא בהילוך זה שווה ערך כמו להחנות רכב אוטומט על P.

כמו שלרוב רכבים אוטומטים חונים על P עדיף להחנות רכב ידני על ראשון "כתוספת ביטחון" לבלם יד עקב נעילה של הגלגלים.

הונדה סיויק 98 1.6 ידנית בעבר:-)

סיאט לאון 2.0TFSI 2007 בהווה:twisted:

• תוכן חדש...