Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה חוסך מעט בדלק, הדלק שאתה צורך בהתחלת נסיעה בראשון גדול יותר מהצריכה של המנוע בניוטרל בירידה.

אני לרוב מתחיל ככה נסיעה בירידה.

כמובן שאפשר להתחיל נסיעה בראשון בירידה גם ללא גז בכלל, על ידי עזיבה איטית של הקלאץ'.

מה אנשים לא יעשו כדי לחסוך ליטר דלק בשנה?! משך הזמן שבו אתה תאיץ עד שתגיע לסל"ד/מהירות סביר/ה להילוך שני ישרוף לך יותר דלק מהתחלת נסיעה בראשון...

עדיין כאן ועדיין שולט

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
1)

טיפים ממני, להעביר הילוך בכ- 3000 סלד עד 3500, לא לפני ולא אחרי.

.

אני נאלץ שלא להסכים איתך חברי המכובד. העברת הילוך בטווח הסל"ד הנ"ל הינה יחסית גבוהה ובזבזנית לטעמי! לפי דעתי העברת הילך אופטימלית הינה בין 2600-2800 סל"ד. אשמח לתגובה

נ.ב כמובן שהכןל תלוי נסיבות-במקרה זה גדול מנוע ומשתנים אחרים

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם

ואם אתה נוסע בעליה? ואם אתה באמצע עקיפה? גם אז תעביר הילוך בסל"ד הזה?

אתם מנסים ללמד פה נהיגה בהתכתבות ולהתוות כללי אצבע בזמן שבחיים יש הרבה מצבי ביניים שבהם הכללים האלה חסר אחיזה במציאות.

עדיף שתפסיק עם השטויות האלה לפני שמישהו יקח אותך ברצינות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

החלפת ההילוך משתנה בכל רכב, מן הסתם ברכבים עם מומנט נמוך ההחלפה תתבצע בסל"ד גבוה יותר מאשר ברכב שמקבל את המומנט המירבי שלו בסל"ד נמוך, בשביל זה יש מפרט רכב וניתן ליראות מהו המומנט המירבי אליו מגיע הרכב.

פורסם

הסל"ד האופטימלי להעברת הילוך הוא פונקציה של הרבה מאוד משתנים: תחום רצועת הכוח של המנוע, יחס ההעברה של תיבת ההילוכים (ובמידה מסויימת גם יחס ההעברה הסופי), זוית פני השטח, העומס המופעל ברגע נתון על המנוע ועוד.

כל קביעה לפיה יש להעביר הילוך תמיד בסל"ד X נידונה מראש לכשלון בדיוק מהסיבה הזאת, וזאת גם הסיבה שלדעתי מגיבים רבים בשרשור הזה פשוט מדברים שטויות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
להניע עם קל'ץ' לחוץ עד הסוף מומלץ בחום גם כשאתה על ניוטרל - ככה הסטרטר לא צריך לסובב גם את הגיר ונוצר פחות עומס עליו, מה שמאריך את חיי הסטרטר.

צריך גם לפתוח שירשור של "עשה ואל תעשה בגיר אוטומטי", כי הרבה אנשים לא מודעים לעובדה שגיר אוטומטי גם צריך לדעת לתפעל.

קודם שאנשים יידעו דברים בסיסיים כמו שצריך למלא אוויר בגלגלים מדי פעם, איך לכוון מראות כמו שצריך ולתת זכות קדימה. אחרי זה נדבר על תפעול נכון של הרכב...

אגב, תעשיר אותנו - נשמח לטיפים בנושא גיר אוטומטי

פורסם

עוד שאלה,

הבנתי שיש דרך להניע את הרכב בלי לסובב את הסוויץ' על ידי זריקת קלאץ', מישהו יכול להסביר לי איך עושים את מעשית + מה קורה בעצם במנוע שגורם להתנעה של הרכב?

Polo 2012

פורסם
ואם אתה נוסע בעליה? ואם אתה באמצע עקיפה? גם אז תעביר הילוך בסל"ד הזה?

נקודה חשובה לנהיגה: עקיפה יש לשאוף להשלים ללא העברת הילוך נוספת באמצע העקיפה, כדי שהעיסוק יהיה רק במהלך ולא בהעברת הילוכים. אם חייבים להעביר הילוך - יש לתזמן זאת כך שהעברת ההילוך לא תתבצע כשאנו לצד המכונית הנעקפת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בראבו! על זה בדיוק אני מדבר! יש כל כך הרבה פרמטרים שמשפיעים על בחירת הרגע הנכון להעברת הילוך, שכל ניסיון לקבוע כלל קבוע בעניין הזה הוא פשוט חסר תוחלת.

עוד שאלה,

הבנתי שיש דרך להניע את הרכב בלי לסובב את הסוויץ' על ידי זריקת קלאץ', מישהו יכול להסביר לי איך עושים את מעשית + מה קורה בעצם במנוע שגורם להתנעה של הרכב?

הרעיון הוא לגרום למנוע להסתובב. אם אתה מצליח להביא את הרכב למצב שבו הוא בתנועה, משלב הילוך ומשחרר את דוושת המצמד, המנוע יהיה חייב להסתובב. אם הסוויץ' פתוח, המנוע גם יתחיל לעבוד.

פורסם
עוד שאלה,

פתח את הסוויץ', שלב הילוך מתאים למהירות הנסיעה שאליה אתה צפוי להגיע (ברוב המקרים הילוך שני מכיוון שהוא הילוך חזק מאוד ומאוד ורסטילי - כלומר נע על תחום סל"ד מאוד רחב), התחל לדרדר את הרכב עד להגעה למהירות כאשר אתה לוחץ על הקלאצ' ובהגעה למהירות מתאימה להילוך שחרר את הקלאצ' במהירות והוסף גז עד להתנעה.

איך זה עובד?

מערכת ההצתה של הרכב קשורה באופן ישיר לתנועת הבוכנות של המנוע (הצתה היא אחת מארבעת פעימות המנוע) והיא מתרחשת באופן אוטונומי ורציף כחלק ממחזוריות הפעולה של המנוע (כלומר, כל סיום פעולה של הבוכנה מתרחשת הצתה מחדש והתחלת המחזור שוב מההתחלה).

ברגע שהתחלת את המחזור הזה והוא תפס הוא ממשיך לפעול באופן עצמאי ללא עזרה מצידך. בעבר לפני עידן המצברים היה צורך במנועלה שהיתה מעיין ידית שמתחברת באופן ישיר לגל הארכובה ועל ידי סיבוב ידני של הגל היית בעצם מתחיל את התהליך המחזורי בכוח היד - דבר שהיה מסוכן ולעיתים גרם לפציעות חמורות. כיום המצבר נכנס לפעולה בכדי להתחיל את הפעולה בשבילך באופן חשמלי אך מהרגע שהיא מתחילה היא עצמאית ואינה תלוייה בו יותר. אם המצבר שלך ריק ואתה מדרדר את הרכב ומשלב הילוך תוך כדי נסיעה (ע"י זריקת הקלאצ') אתה בעצם גורם לסבסוב גל הארכובה והתחלת מחזור ההצתה ללא שימוש במצבר.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

יש לציין ששתי שיטות ההתנעה הללו ממש לא "בריאות" למנוע, ולכן יש להשתמש בהן רק כאשר נשקפת סכנה לנוסעי הרכב (כמו כשהרכב נעצר בשוליים עקב תקלה במנוע או התנגשות) ואין דרך אחרת להניע את הרכב ולהזיז אותו. במקרים אלו - כל נזק לרכב עדיף על נזק לנוסעיו!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לפי דעתי העברת הילך אופטימלית הינה בין 2600-2800 סל"ד

הכל תלוי ממנוע. יש מנועים שכדי שהרכב יסע צריך להעביר הילוכים על 5000סל"ד, יש כאלה שמספיק 1500סל"ד. אין דבר כזה כלל אצבע שמתאים לכולם. זה ברור שמנוע בנפח צנוע במיוחד בעליה עם מזגן צריך לעבוד קשה יותר, זה אומר להעביר הילוכים בטורים גבוהים יחסית, לאומת נניח טורבו דיזל שסוחב יופי גם כאשר ההילוכים עוברים על 2000~2400סל"ד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור בכדי לשאול שאלה נוספת,

היום נהגתי ברכב ידני של חבר, ובגלל שלא הייתי רגיל לרכב אז ניסיתי להכניס לרוורס מבלי ללחוץ על הקלאץ'.

עד כמה זה נורא? עד כמה זה פגע בגיר?

כמו כן, אם זה היה כאשר הרכב כבוי, האם זה הורס את הגיר?

תודה.

Polo 2012

• תוכן חדש...