Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא לשלב לראשון תוך כדי נסיעה (בטח שלא רוורס :)).

תאורטית; אתה נוסע במהירות לא מבוטלת קדימה, לוחץ מצמד עד הסוף ומשלב הילוך אחורי, לפני שעזבת את המצמד שמת לב לטעות ושילבת הילוך קדמי.

נוצר נזק למכלול כלשהו ברכב?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
1) האם כדאי להתחיל נסיעה בהילוך שני כאשר לפני זה מתחיל קצת לדרדר את האוטו על ניוטרל?

סתם שאלה, בשביל מה לעשות דבר כזה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
סתם שאלה, בשביל מה לעשות דבר כזה?

זה חוסך מעט בדלק, הדלק שאתה צורך בהתחלת נסיעה בראשון גדול יותר מהצריכה של המנוע בניוטרל בירידה.

אני לרוב מתחיל ככה נסיעה בירידה.

כמובן שאפשר להתחיל נסיעה בראשון בירידה גם ללא גז בכלל, על ידי עזיבה איטית של הקלאץ'.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

לפעמים קורים מצבים למשל כשאתה לפני רמזור אדום,וכשאתה מתקרב אליו יש כאלה שאוהבים לגלוש לקראת המהירויות נמוכות כ 10-20 קמ"ש לכן שילוב להילוך ראשון ב 20 קמ"ש או טיפה יותר יגרום לבלימת מנוע חזקה מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אז יש לי כמה שאלות:

1) האם כדאי להתחיל נסיעה בהילוך שני כאשר לפני זה מתחיל קצת לדרדר את האוטו על ניוטרל?

2) עד כמה נזק אני גורם לאוטו בזמן שאני נוסע על הילוך גבוה יחסית ומחכה בשביל שהרכב יגיע למהירות המתאימה להילוך?

3) בהמשך ל3, מה קורה בעצם במנוע בזמן הזה?

4) למה יש לפעמים רעש כשאני מכניס לרוורס למרות שהאוטו עומד?

5) איך אני יודע מתי אני בעצם שורף את הקלאץ'?

6) האם כשהרכב כבוי העברת הילוכים ללא קלאץ' גורמת נזק?

1. ככלל, ההילוך הראשון נועד כדי שישתמשו בו. יחד עם זאת, ישנם מצבים שבהם חל הכרח להתחיל את הנסיעה בהילוך שני, לדוגמה: כאשר אתה עומד על משטח בעל אחיזה נמוכה מאוד והגלגלים המניעים אינם מצליחים להתמודד עם המומנט הגבוה של ההילוך הראשון. במכוניות שמצויידות במערכת ASR המערכת היא זאת שממננת את המומנט שמועבר לגלגלים המניעים, אבל עדיין זה לא פוסל לחלוטין התחלת נסיעה בהילוך שני. אישית אני עושה את זה בנסיעה בפקק, שבה כל העת צריך לשחק בין הראשון לשני. כאשר שילוב המצמד נעשה בזהירות ופני הדרך מישוריים, אין כל סכנה או נזק למכלולי הרכב.
    סתם כדי לסבר את האוזן: גם בתיבות הרובוטיות של קונצרן פיאט (דואלוג'יק/סלספיד/TCT) קיימת אפשרות להתחיל את הנסיעה בהילוך שני, וכך גם ב-DSG של VAG ולהבדיל ב-AL4 של PSA (תיבת פלנטרית, לא רובוטית), ובטח בעוד תיבות נוספות שלא יצא לי לדגום. אם זה היה גורם נזק, נראה לך שהיצרנים היו מאפשרים את זה?
  2. אתה גורם למנוע לעבוד בעומס גבוה לחינם, על כל המשמעויות הכרוכות בכך (צריכת דלק מוגדלת, עליה בטמפ' העבודה, בלאי מואץ, הצטברות פיח).
  3. ראה תשובה קודמת.
  4. ראה תגובתי הקודמת.
  5. על צלחת המצמד יש רפידות, ממש כמו רפידות הבלמים. כאשר אינך לוחץ על דוושת המצמד, הפרש המהירויות בין הצלחת שמחוברת למנוע לבין זאת שמחוברת לתיבת ההילוכים הוא 0, ולכן הרפידה אינה נשחקת. כאשר אתה לוחץ באופן חלקי על הדוושה ("חצי קלאץ'"), חלה שחיקה ברפידה בשל הפרש המהירויות בין שתי הצלחות, ממש כפי שמתרחש בבלם. איך אתה יודע שאתה מחמם את הבלמים? נכון מאוד: כאשר אתה משתמש בהם הרבה וגורם להם להתחמם. זה בדיוק הכלל גם כאן: כאשר אתה משתמש הרבה במצמד כשהפרש המהירויות בין המנוע לתיבת ההילוכים גבוה, אתה גורם לשריפתו. זוהי, אגב, אחת הסיבות לכך שבהורדת הילוכים יש כאלה שנותנים גז ביניים (יש עוד סיבות, אך הן אינן רלבנטיות לשאלתך).
  6. לדעתי לא, אבל אין לי ידע מספיק להתבסס עליו, לכן אשאיר את השאלה לכאלה שיודעים יותר ממני.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

האטה מ60 ל0 קמ"ש לדוגמא.

עדיף להעביר משלישי לשני ואז לראשון ורק אז לעצור?

או לעצור בשלישי ורק אז להעביר לראשון.(בעצירה מוחלטת)?

פורסם

דברים שלקחתי לעצמי וכמה שאלות.

לפני העברה לרוורס לעצור עצירה מוחלטת, ומה בנוגע מרוורס לראשון? גם כן עצירה מוחלטת או ניוטרל טיפה דרדור של הרכב והכנסה לראשון מספיק ולא הורס.?

אם אני בירידה לכיוון קדימה אני צריך להכניס רוורס? ואם אני בירידה לכיוון אחורה אני צריך להכניס ראשון? או הפוך?

תודה מראש מקס.

פורסם
האטה מ60 ל0 קמ"ש לדוגמא.

עדיף להעביר משלישי לשני ואז לראשון ורק אז לעצור?

או לעצור בשלישי ורק אז להעביר לראשון.(בעצירה מוחלטת)?

כשאתה מוריד הילוכים בזמן האטה, אתה נעזר בבלימת המנוע כדי להאט את הרכב.

אני אישית משתמש בשיטה הזאת ברמזורים, שאם אני מאט לפני צומת (כשהאור אדום) ופתאום האור

מתחלף לירוק ואני עוד לא הגעתי לרמזור, אני אהיה בהילוך מתאים כדי להמשיך לנסוע.

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם
דברים שלקחתי לעצמי וכמה שאלות.

לפני העברה לרוורס לעצור עצירה מוחלטת, ומה בנוגע מרוורס לראשון? גם כן עצירה מוחלטת או ניוטרל טיפה דרדור של הרכב והכנסה לראשון מספיק ולא הורס.?

אם אני בירידה לכיוון קדימה אני צריך להכניס רוורס? ואם אני בירידה לכיוון אחורה אני צריך להכניס ראשון? או הפוך?

תודה מראש מקס.

למיטב הבנתי , "ירידה לכיוון אחורה" זו בעצם עליה, אז צריך לשלב לראשון.

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

טיפים ממני, להעביר הילוך בכ- 3000 סלד עד 3500, לא לפני ולא אחרי.

וזה מה שעולה לי בראש כרגע :).

ואם במחשב ברכב כשאתה נוסע לא במהירות גבוה וקצת פקוק אתה על הילוך נגיד 3\4 מהירות 30\50 המחשב אומר לך לעלות הילוך ל5, אבל הסל"ד נמצא על 2000\2500 אז מה לא לעלות או שדווקא כן כי זה כמו הוראות יצרן שהרכב כן מסוגל ליסוע בהילוך הזה ובמהירויות האלו.

מקס.

פורסם

אני התרגלתי בשלב מסויים של שחרור הקלאץ' "לזרוק" אותו (אני מרגיש שהוא משולב כבר ב-60% עזיבה), האם זה תקין?

בדרך כלל בהילוכים שלישי, רביעי, חמישי.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
כשאתה מוריד הילוכים בזמן האטה, אתה נעזר בבלימת המנוע כדי להאט את הרכב. אני אישית משתמש בשיטה הזאת ברמזורים, שאם אני מאט לפני צומת (כשהאור אדום) ופתאום האור מתחלף לירוק - אני אהיה בהילוך מתאים כדי להמשיך לנסוע.

חשוב להבדיל בין שני דברים: בלימת המנוע שנוצרת בזמן הורדת ההילוך, אשר חשיבותה ברכב פרטי היא זניחה, לבין שמירת כוח המנוע זמין. כדי להשיג בלימת מנוע יש להוריד הילוכים ברצף ובזמן קצוב (בסביבות שיא המומנט) ואגב-כך לגרום בלאי למכלולי ההנעה ולקלקל את חלוקת עוצמת הבלימה של הרכב.

כדי לשמור את כוח המנוע זמין, לרוב לא צריך אפילו לרדת את כל ההילוכים ברצף - ובלבד שיישאר למנוע כוח זמין. בכל מקרה, אין שום סיבה להיעזר בהורדת ההילוכים לטובת האטת הרכב.

אגב, למיטב הבנתי, כאשר המנוע עובד בסיבובים נמוכים מדי (בהתאם לשאלה השניה והשלישית של פותח השרשור), עיקר העומס והבלאי למנוע הוא בגל הארכובה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני התרגלתי בשלב מסויים של שחרור הקלאץ' "לזרוק" אותו (אני מרגיש שהוא משולב כבר ב-60% עזיבה), האם זה תקין?

בדרך כלל בהילוכים שלישי, רביעי, חמישי.

אל תזרוק חזק מדי ואז לדעתי זה כבר תקין. (כמובן שזה במידה שזה עבר את נקודת החיכוך.)

פורסם
משאירים בראשון (מישור/עליה), ברוורס (מורד),

ויש גם שיסובבו את הגלגלים לכיוון המדרכה, תלוי במצב.

הכלל הוא שביריד מפנים את הגלגלים לכיוון המדרכה, בעליה מפנים כלפי הכביש (כך שאם הרכב מדרדר הגלגל הקדמי יתפס במדרכה ).

מדובר בהמלצה שבמקומות מסויימים בעולם מהווה חוק שעבירה עליו גוררת קנס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה לא שולט היטב במצמד אז בדוק כמה רחוק אתה יושב ממנו: אתה אמור להיות מסוגל ללחוץ אותו עד הסוף (עם כל הרגל, כפי שנאמר) כאשר הברך מכופפת בכ-140 מעלות. אני מצאתי שנטיה לזרוק את המצמד קשורה בישיבה רחוקה מדי שיוצרת עומס איזומטרי על שרירי הרגל כאשר מחזיקים אותו חצי-לחוץ.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...