Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"אוי, אני כל כך שחוק.."

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכבי הסעות ורכבים מסחריים רבים אני רואה צמידים שחוקים ברמות כאלו שכבר לא נשאר פקוטקטור (חריצים), כלומר הצמיג כרח לגמרי ונוסעים. דיברתי לפני כמה זמן עם נהג הסעות שהחליף רכב והצמיגים גמורים. הבן אדם בקושי גומר את החודש וקנה את הרכב בהלוואה, אין לו כסף לצמידים וככה הוא מסיע אנשים. עם רפידות בלמים לעיתים קרובות המצב לא הרבה יותר טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כל הסיפורים ש"נסעתי ופתאום הרכב התחיל לסטות ואיבדתי שליטה" ושלא ברורה ממש הסיבה לתאונה, אז זה זה. לאנשים אין מושג ולא מסתכלים למטה.

פורסם

יש לי חבר שלאבא שלו התפוצץ צמיג בעת נסיעה במהירות גבוה הוא איבד שליטה והתהפך מספר פעם בצד הכביש רק במזל הוא יצא רק עם יד שבורה ושריטות.

הרכב כמובן טוטללוס.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

צמיגים הם גורם כבד משקל לתאונות דרכים, והחלק החשוב ביותר ברכב! צמיגים יכולים להתפוצץ ולגרום לאבדן שליטה ותאונה, הם יכולים "להתקלף" מהחישוק ולגרום להתהפכות, הם יכולים לעוף ולפגוע בעוברי אורח או ליצור ניצוצות שגורמים לשריפות ברכב, הם יכולים לכפות על הנהג עצירה במקום לא בטוח שמסתיימת בתאונה קשה, או להאריך מ א ו ד מרחקי עצירה, לגרום להחלקה מסיבובים או לציפה על כביש רטוב...יש עוד אבל אני חושב שהבנתם את העניין!

לכן, בכל מה שקשור לצמיגים ולתחזוקה שלהם צריך להיות בגדר בית שמאי, גם אם אתה רק נוסע לעבודה ובחזרה. החלפה בזמן קצוב (אני מדבר על אחת לשלוש שנים או 60 אלף בממוצע), רכישת רביעית צמיגים חדשה ואיכותית (וטריה!), בדיקה והצלבה כל עשרת אלפים או שנה, בדיקת לחץ אוויר עם מדיד אישי מדויק אחת לשבוע ובדיקה בעין לפני כל נסיעה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מחזק את הבחור פה מעליי,לא מזיק לעשות סיבוב סביב הרכב לפני תחילת נסיעה,זה לוקח בדיוק 15 שניות,ותראו שתגלו מידי פעם דברים חדשים שצריך לתת עליהם את הדעת,כמו מסמרים,קרעים או כל דבר אחר,ובכלל להשים לב למצב השחיקה של הצמיגים.

אני בדרך כלל בהנעות בוקר נותן לרכב לעבוד חצי דקה בסרק,זה זמן טוב לקפוץ החוצה ולבדוק מה המצב.

פורסם
זה רק אתה.

אין פקטור בודד יותר משמעותי ברכב מהצמיגים.

צמיג לא תקין אוחז לא טוב ופוגע בבלימה, בהאצה, באחיזה בסיבוב, בצריכת הדלק... בקיצור, משפיע לרעה על כלל ביצועי המכונית, גם אם הוא לא מתפוצץ.

קמפיין ראוי.

בהחלט קמפיין ראוי! אבל היו צריכים למצוא דרך לעשות אותו פחות מעצבן ויותר מחודד,

שגם הטמבלים (כמו השכן שלי עם הVOLVO) יבינו שצמיג בן 8 שנים לא בטיחותי בעליל,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

חבל שמכוני הרישוי לא בודקים צמיגים אלא מתעסקים עם שטויות .

צמיג לא תקין מתחיל מתאריך (שקל מאוד מאוד לראות) ועובר לרמת השחיקה שלו .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

dkny2, מכוני רישוי מתעסקים בזה. אבל לא אותם מכוני רישוי שבודקים רכבים מסחריים שעובדים בהסעות. אני בטוח שלחברות האלו יש קומבינות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
dkny2, מכוני רישוי מתעסקים בזה. אבל לא אותם מכוני רישוי שבודקים רכבים מסחריים שעובדים בהסעות. אני בטוח שלחברות האלו יש קומבינות.

אתה מכיר מכון רישוי שלא עושה קומבינות ?:roll:

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

אני מכיר אחד כזה והיחיד שאני מכיר שהוא כזה. אבל הם באמת יוצאי דופן.

פורסם

סתם שאלה, אם לקחת צמיג כביש רב-עונתי סטנדרטי, ולשחוק אותו כך שיהיה חלק לגמרי, הצמיג יחשב לסליקס ? :lol:

ברצינות, נניח למסלול שבוודאות יהיה יבש, הצמיג יהיה יותר טוב מאותו צמיג לא שחוק ? או שהגומי יהיה דק מידי ויוכל להקרע ? (למרות שעם גומי דק מרגישים יותר.... בהגה!).

פורסם

בדיוק אתמול התפוצץ צמיג למיניבוס והתנתק מהרכב(!) בצומת שמול הבית שלי, הוא לא הצליח לעצור, חצה את הצומת רכב אחד

נכנס בו ותוך כדי הוא עולה על מדרכה מגרד רכב אחר בצורה נאה ביותר ובסוף עולה על מדרכה אחרת ונעצר. המקום שורץ ילדים

אחרי תפילה בבית הכנסת והוא היה קרוב להוריד כמה מהם.

בקיצור צמיג רכב יכול להתפוצץ מכל מיני סיבות, גם כשהוא שחוק כי הצמיג לא עומד בחום הנסיעה.

פורסם

למה לשאול שאלות קשות ?:roll: אם הגומי לא יהיה יבש מדי אז לשחוק תהיה אחיזה טובה יותר בכביש יבש. אבל רק בעניין האחיזה. בשאר הפרמטרים אני מניח שהוא יהיה גרוע ואף מסוכן.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם
הרי כמה באמת פעמים זה קורה בארץ?

האם יש הרוגים או נפגעים מפיצוץ צמיג בזמן נסיעה בשנים האחרונות בארץ? אני מחפש סטטיסטיקה על זה ולא מוצא.

סע להנאתך בכביש חיפה-ת"א או בכבישים דומים, ותראה כמויות עצומות של צמיגים מפוצצים בצידי הדרך, מדי יום. לא עברתי נסיעה אחת שלא ראיתי 2 שאריות של צמיגים ב-2 מיקומים נפרדים, לפחות.

מה לעשות, החלפת צמיג עולה כסף, ומשאיות ומסחריות שיש להן יותר מ-4 צמיגים כל אחת ויותר ממשאית\מסחרית אחת לכל חברה, זה עולה הון קטן להחליף, אז חוסכים בזה.

צמיג שמתפוצץ גורם לך לאיבוד שליטה. צריך להיות בעל מיומנות טובה כדי להשתלט על רכב שאיבד צמיג במהירות יחסית גבוהה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...