Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי אפשרות לקנות מסוכנות קיה (אני מכירה את הבעלים) פיקנטו 2012 אוטומט הדגם המשופר במחיר של 62 אלף ש"ח.

הסיבה למחיר המוזל הוא שהאיש שקנה את הרכב לא עמד בתשלום והחזיר אותו לסוכנות, ז"א שאני אהיה יד 3 ובנוסף, בסופ"ש האחרון אחד העובדים נסע עם האוטו ומישהו נכנס בו עם הרכב והנזק הוא החלפת דלת קדמית נהג וטמבון אחורי. הקילומטרז-1500.

האים כדאי במחיר הזה? כמובן שהתיקון יעשה ע"י סוכנות קיה.

אודה לעונים...

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וואוו, מעולם לא שמעתי על רכב כל כך חסר מזל :wink:

לדעתי המחיר גבוה מדי. הוא עבר הרבה תלאות ביחס לקילומטרז' + יש צורך לבחון ביסודיות את משמעות הפגיעה (וגם לא הבנתי איך כבר יד שלישית?).

בקיצור - או להוריד עוד כמה אלפים מהמחיר או להוסיף עוד קצת ולרכוש רכב חדש מהניילונים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה איתמר, לשאלתך יד שלישית , מכיוון שבעל הסוכנות מכר את הרכב ליד 1 ואז האוטו נקנה על ידו שוב, ז"א שהוא יד 2 ואז אני אקנה ואהיה יד 3.

דבר שני, זה לא עוד כמה אלפים אלא הרבה יותר. המחירון של פיקנטו 2012 הוא 77 אלף שקל , הוא הוריד לי בהתחלה ל65 אלף והיום עוד שלושת אלפים. וכמובן שאני אקח אותו לבדיקה מקיפה לפני שאקנה.

פורסם

77 אלף שקל?

אני זוכר שהיא עלתה 63, יכול להיות שעכשיו הם החליטו להתפרע עם התמחור בגלל ההצלחה הגדולה שלו וזמני האספקה הארוכים.

אבל מהר מאוד אתה תראה מבצעים או כל דרך אחרת שבה המחיר יחזור להיות קצת יותר שפוי לרכב שכזה.

בכל מקרה מעבר ל65 לרכב חדש לא הייתי משקיע, על רכב יד 3 + תאונה הייתי מצפה לפחות ל15-20% הנחה מהסכום הזה

פורסם

הנחה של 20%, זה סביר והוגן עבור הרכב, הייתי לוקח לעצמי (טוב לחברה) במחיר הזה ובמצב הזה. מה שכן, זה רק במידה וישנה כוונה להחזיק את הרכב מעל ל-3 שנים, שכן למכור בעוד שנה שנתיים, זה קצת בעייתי אבל קונים בפחות ואפשר גם למכור בפחות.

ipolo, שים לב שזה עבור הדגם האוטו' ברמת הגימור הגבוהה ולא הדגם הידני שאכן עולה 63.

פורסם

קודם כל , אני בחורה...

דבר שני, אם תראו את ההיסטוריה שלי פה, תבינו שעברתי הרבה תלאות בחודשים האחרונים עם פיז'ו 206 ובשנה האחרונה החלפתי כבר 3 רכבים!!

"ביליתי" המון במוסכים וכן , אני מתכוונת להשאיר את הרכב אצלי לפחות 5-6 שנים ב"ה. אפשר לומר שאני מתכוונת למצות את האחריות רבת השנים שהיצרן העניק. זה נראה לי רכב מצוין על פי רוב הדיעות וזה גם הדגם המשופר.

פורסם

רק 1500 ק"מ וכבר עבר כל כך הרבה ידיים ואפילו חבטו בו כהוגן.

לדעתי שווה לקנות אבל במחיר נמוך יותר. כאשר תרצי למכור את הרכב הוא כבר יהיה בעל יד גבוהה וצריך לחשוב גם על זה. כלומר את צריכה לקנות אותו במחיר ממש אטרקטיבי בגלל שתצטרכי גם למכור אותו במחיר נמוך "יחסית".

עריכה: אני רואה שאת מתכוונת להחזיק את הרכב 5-6 שנים.

אז יש כאן ראייה יפה לנצל את מירב האחריות על הרכב.

אם את עד כדי כך נמנעת מגיר ידני אז לכי על זה ותנסי לעגל את המחיר ל-60K.:wink:

פורסם

"לדעתי שווה לקנות אבל במחיר נמוך יותר. כאשר תרצי למכור את הרכב הוא כבר יהיה בעל יד גבוהה וצריך לחשוב גם על זה"

60 אלף שקל זה מחיר הוגן? כשארצה למכור יעברו כבר 6 שנים אז זה יהיה לגיטימי שהרכב עבר 3 ידיים. לא?

פורסם

אף אחד לא הולך להסתכל על מספר הידיים כשתמכרי את הרכב, גם אם זה יהיה עוד 3 שנים.

לטעמי יש פה עסקה שווה, הרכב עולה 77K בגירסא המאובזרת, את קונה אותו ב-62K, סה"כ 15K פחות וזה לא מעט כסף.

אין שום סיכוי שתצטרכי להוריד בגין הידיים והתאונה מחיר של 15K כשתרצי למכור עוד 3 שנים, כשהרכב יהיה שווה 40K בערך.

מדובר ברכב יפה ופופולרי שתהייה לו פופולריות רבה כל עוד מחירי הדלק ממשיכים להיות גבוהים בצורה היסטרית.

פורסם

2 דברים:

בראשון, נשמע קצת מוזר שהרכב קיבל מכה בשתי נקודות שונות (דלת קדמית וטמבון אחורי). רוב הסיכויים שקיבל 2 מכות, או מכה אחת שפגעה גם בדלת אחורית וכנף אחורית. כדאי מאוד לבדוק טוב מה היה שם+דוח שמאי ולוודא מה היתה ירידת הרכב, והיכן הרכב תוקן .

הדבר השני, אל תשווי מחיר רכישה של משומש לעומת מחיר מחירון של חדש.

מה מופיע מחירון של רכב כזה משומש במחירון? מה ההפחתה שיש על רכב כזה יד שלישית?

לאחר שיש לך את הנתונים האלה - זה המחירון, וממנו תראי כמה מופחת לך על התאונה והאם זה שווה.

כמו כן, מומלץ לוודא מול חברת הביטוח שלך את העבר של הרכב, למשל שלא הורד מהכביש וכעת מנסים למכור לך אותו בתואנה אחרת שלקוח לא עמד בהחזרים. פשוט המקרה מחייב בדיקת כל האופציות ונקיטת זהירות.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

היי, מספר נקודות:

1) אין דבר כזה "לא עמד בתשלום אז החזיר לסוכנות", בתשלום עומדים מול הבנק. ומתי סחבק הספיק לא לעמוד בתשלום?

אם הרכב 2012, נגיד קיבל אותו בינואר.

מרץ לא שילם אז אפריל כבר הספיקו לעקל לו את הרכב? קשקוש מארץ הקשקושים.

(תאוריה אחרת שאני *אולי* מוכן לשקול היא שהוא מכר את הרכב לסוכנות, שמן הסתם יכולים לגלגל אותו הלאה די בקלות, פיקנטו באספקה מיידית וכו', מאידך קשה לי מאוד להאמין שרכב בן 3 חודשים הוא מכר להם בסכום מספיק נמוך כדי שב62K הסוכן עוד יעשה עליך קופה, היה בקלות יכול למכור בשוק החופשי ב5~ פחות תוך יום. אז 15 פחות? בולשיט, לא קונה את זה)

2) עובד נסע על הרכב ונכנסו בו? הוחלף טמבון אחורי ודלת שמאלית קדמית? איזה מין תאונה זאת יכולה להיות לכל הרוחות שפשוט דילגה על מהפגוש האחורי דרך הדלת השמאלית-אחורית והכנף, ופגעה בדלת הנהג?

שתי תאונות שונות, זה מה שקרה שם.

3) יכול בהחלט להיות שהרכב המדובר הוא רכב תצוגה\הדגמה.

4) אין בשום פנים וחומוס להשוות מחיר של חדש (77K) למחיר שמבקש ה"אחשלו גיבור" הזה, כלומר 62K.

הרכב הזה עם יד שניה כבר שווה פחות מ71K. וזה לפני שדיברנו על ירידת ערך בעקבות התאונה. (5~10 אחוז בדכ)

5) פיקנטו נמכרות היום כמו לימונדה קרה באוגוסט, בעוד 3~5 שנים יהיו עשרות למכירה ביד2. מה את תעדיפי לקנות? "2012 יד 3 אחרי החלפת דלת" או "2012 יד1 ללא תאונות מרופא שלא מעשן"?

6) אל תשכחי שחוץ מזה שזה ממש לא סביר שרכב יעבור 3 ידיים ב6 שנים (כשתתכווני למכור), את עוד תוסיפי מלח על הפצעים עם הדלת הזאת שהוחלפה, וחס וחלילה תפלי על איזה בוחן מפוקפק במכון שירשום קצה שלדה. ואז בכלל אין מה לדבר.. (כי לך כרגע אין מה להגיד חוץ מהקשקוש שמכרו לך על עובד שעשה תאונה "קלה" בדרך קסם)

מצטער על אריכות הדברים, אבל אני לא הייתי נכנס לעסקה כזאת בראש שקט, הייתי מחפש ביד2 פיקנטו שלא הספיקה לעבור שתי ידיים ותאונה בחודשיים הראשונים לחייה בעוד כמה אלפים בודדים וסוגר עניין.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...