Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לאחר בדיקה [מאזדה 3 2006]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברצוני להתיעץ בקשר לתוצאות בדיקה שקיבלתי:

רכב מאזדה 3 1600 אקטיב שנת 2008 .

כל הסעיפים שרשמתי סומנו כלא תקינים בבדיקה:

1) מנוע , מערכת קירור , מערכת דלק , מערכת הצתה :

דו''ח בדיקת דחיסה מצורף, לברר זמן טיפול ומע' תיזמון (אני יכול במידה ותירצו לסרוק ולהעלות תמונה של הדוח בדיקת דחיסה המצורף)

2) שילדת מרכב- ליקויים בעלי משמעות נמוכה:

החלפת מכסה מנוע, תיקון כנף קידמי ימין המחוברת עם ברגים, החלפה כנף שמאלי המחוברת עם ברגים, תיקון כנף אחורית שמואל מולחמת, פגיעת פח סף חיצוני, החלפת פח חזית עם ברגים.

3) ליקויים בעלי משמעות שולית:

פגושים מתוקנים מחזיק פנימי עם ברגים מוחלף, פגוש ק מוחלף

9)מערכת בלמים:

לפרק גלגלים לבדיקה

10)מערכת תאורה כולל מצבר:

להחליף נורה בלם אחורית שמאלית שרופה

11)הערות כלליות:

עליך לפנות למכון לגיר אוטומטי לבדיקה, עליך לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, אין אחריות לגיר אוטומטי או רציף, הרכב לאחר תאונה הוחלפו חלקים במרכב, פגיעות ולחיצות סביב למרכב

זה הכול , למעט הסעיף האחרון שלי הוא ניראה יותר כמו כיסוי תחת מצד המכון בדיקה

מה אתה חושבים???

פורסם

זאת בדיקה שאתה עשית עצמאית ?

אם כן,זה הזוי- בהרבה מכוניות כנף אחורית מולחמת דינה כפגיעת שילדה שצריכה להיות במשמעות גבוהה.

באופן כללי,הרכב הזה עבר מספר תאונות שאחת לפחות כנראה בעלת משמעות גבוהה מאחורנית וגם מלפנים הוחלפו יותר מידי חלקים.

לא חסרות מאזדות כאלו בשוק.ממליץ לעבור לרכב הבא.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אחזק את שנאמר לפניי - הרכב עבר "קצת" תאונות מקדימה ואולי גם מאחור.

מאזדה 3 - ממש לא חסר בשוק. אני בטוח שיש אקזמפלרים שמורים יותר, אפילו כאלה יוצאי ליסינג.

alfa 156 2.5.

פורסם

מ.מ.מ. חיפה צומת וולקן במקרה ? כי הבדיקה הזאת אחת לאחת דומה לבדיקה שביצעתי לאיזה אוטו פעם, והרוב המוחלט כיסוי תחת 199% . פשוט קופי פייסט ! :shock: הרכב עבר תאונה, אבל לא בהכרח תאונה רצינית. אין פגיעות שילדה. מממ חיפה מאוד מחמירים דרך אגב, פעם ראיתי שתי בדיקות של אותו רכב, אחת מקומפיוטסט צ׳ק פוסט ושניה מה-מ.מ.מ. אז תוצאות שונות כמו שמיים וארץ. אם יש עבר של ליסינג, אזי מחיר אולי קצת גבוה, מצד שני, ק״מ מאוד נמוך.

פורסם

אכן לי אישית מצב הבדיקה לא נראה כל כך נורא, נכון, יש מכות פה ושם אך שילדה נקיה זה הכי חשוב. אם מוכר מסכים להוריד מחיר על המכות פח האלה - לדעתי האישית יש על מה לדבר. לגבי קומפיוטסט וזה שהם מושחטים - אולי, אבל במקרה שלי אני בדקתי שם אוטו שאני מכרתי, ולא שילמתי להם מתחת לשולחן, נשבע לך :-)

פורסם
או קיי שכנעתם אותי

אבל עכשיו צצה בעיה אחרת והיא כזו

שילמתי מקדמה על הרכב בסך של 15K ולקחתי ממון על 45K הנותרים קיבלתי את הרכב לחזקתי אבל העברת בעלות עדיין לא בוצעה

יש אפשרות לבטל את העסקה?? למיטב ידיעתי החוק לצידי כי הבעלים של המגרש הסתיר ממני את המידע הזה שהרכב עבר תאונה

כמובן שביטול העסקה יהיה כרוך בתשלום דמי ביטול אבל זה כבר נתון למיקוח ומזה אצא דיי בקלות בעלות נמוכה מאוד.

בגלל שהוא הסתיר ממך כנראה מידע אז החוק פה פועל לטובתך , ולא הייתי שוקל פעמיים. ומבטל את העסקה .

אם יש הסכם חתום ביניכם על תשלום במקרה של ביטול, אז מה שרשום שם זה הקובע.

אגב!!! חשוב שתדע, אם בעל המגרש, הסתיר ממך מידע מהותי לגבי האוטו (מה שכנראה קרה), זוהי עילה לביטול העסקה מצידך ללא קנס,ובנוסף חושף את בעל המגרש לתביעות וקנסות מצידך! במילים אחרות - במעמד העיסקה הוא היה אמור להביא לך טופס שבעצם אומר מה הרכב עבר, כמה בעלים, מספר הקילומטרים, תאונות שעבר, ובעצם כל מידע שקשור לרכב בצורה זו או אחרת!

ברגע שהוא לא הביא לך מסמך שמכיל את מה שאמרתי -זוהי עילה מספקת לביטול העיסקה (אני אומר את זה מתוך הזיכרון של משהו שקראתי לא מזמן באינטרנט מאיגוד המוסכים. כך שאם לא מסתדר לך עם ביטול העסקה והוא מקשה עליך- אני אחפש בשבילך את הסעיף הנ"ל שאומר זאת במפורש)

מאחל לך המון בהצלחה

פורסם
אכן לי אישית מצב הבדיקה לא נראה כל כך נורא, נכון, יש מכות פה ושם אך שילדה נקיה זה הכי חשוב. אם מוכר מסכים להוריד מחיר על המכות פח האלה - לדעתי האישית יש על מה לדבר. לגבי קומפיוטסט וזה שהם מושחטים - אולי, אבל במקרה שלי אני בדקתי שם אוטו שאני מכרתי, ולא שילמתי להם מתחת לשולחן, נשבע לך :-)

אני לא חושב שהסוחר צריך להוריד לי במחיר כי הוא סידר את המכות האלה זה לא שהוא מוכר לי רכב מכוער עם מכות.

בוא נסתכל על זה מזווית כזו..

נניח שאתה בעל רכב מסוים לצורך העניין מאזדה 3 כמו שנתתי , החזקת אותה 4 שנים ואתה יד ראשונה , לבינתיים בפרק זמן שהרכב היה אצלך נכנסת במשהו בחניה ואחרי זה עוד מכה בכנף ואחרי זה עוד תאונה מקדימה וכול זה בלי נזקים של שלידה או מנוע וגיר. ועכשיו אתה מעוניין למכור ולהתקדם לרכב מודל חדש, יבוא אלייך האדם שמעוניין לקנות ויגיד לך שהוא רוצה תרכב כי אין שילדה הוא יד ראשונה וקילומטרז' נמוך אז בוא נגיע לפשרה, או שתוריד לי במחיר (כי מן הסתם התיקוני פח יצאו מכיסו) או שתסדר את המכות תחליט אתה.

במקרה שלי הסוחר סידר את המכות שהרכב עבר או את התאונה ולמרות זאת הוא מוכר אותו מתחת למחיר מחירון שלה,

אז עכשיו תגיד לי מה אתה חושב??? לדעתי אני עדיין חושב שזה משתלם למרות שמגיבים הקודמים קצת ערערו לי את הביטחון

פורסם
אני לא חושב שהסוחר צריך להוריד לי במחיר כי הוא סידר את המכות האלה זה לא שהוא מוכר לי רכב מכוער עם מכות.

בוא נסתכל על זה מזווית כזו..

נניח שאתה בעל רכב מסוים לצורך העניין מאזדה 3 כמו שנתתי , החזקת אותה 4 שנים ואתה יד ראשונה , לבינתיים בפרק זמן שהרכב היה אצלך נכנסת במשהו בחניה ואחרי זה עוד מכה בכנף ואחרי זה עוד תאונה מקדימה וכול זה בלי נזקים של שלידה או מנוע וגיר. ועכשיו אתה מעוניין למכור ולהתקדם לרכב מודל חדש, יבוא אלייך האדם שמעוניין לקנות ויגיד לך שהוא רוצה תרכב כי אין שילדה הוא יד ראשונה וקילומטרז' נמוך אז בוא נגיע לפשרה, או שתוריד לי במחיר (כי מן הסתם התיקוני פח יצאו מכיסו) או שתסדר את המכות תחליט אתה.

במקרה שלי הסוחר סידר את המכות שהרכב עבר או את התאונה ולמרות זאת הוא מוכר אותו מתחת למחיר מחירון שלה,

אז עכשיו תגיד לי מה אתה חושב??? לדעתי אני עדיין חושב שזה משתלם למרות שמגיבים הקודמים קצת ערערו לי את הביטחון

משתלם זה תלוי. הכל שאלה של מחיר.

השאלה אם אתה מחפש לחסוך, כי לא חסרות מאזדה 3 כמו שאתה בטח יודע ורובן לא עברו כל כך הרבה חבטות.

אין כאן תיקוני צבע מסיבות של אסתטיקה. הרכב קיבל כמה בומבות רציניות!

אפשר לזהות דיי בקלות מטופס הבדיקה שהרכב קיבל מכה חזקה בחרטום.

כמו שאמר בחור לפני צריכה לבוא כאן ירידת ערך משמעותית מהמחירון (15-20%) ולא שאני מתיימר להיות שמאי רכב.

• תוכן חדש...