Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק הרכב ב 1988-כתבה מעניינת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.wheel.co.il/index.php?instance=5&actions=show&instance_id=9&id=3551&current_lang=1&machine_news=1

כתבה מעניינת על שוק הרכב ב1988,מי הכי נמכרת,מחירים של אז כדאי להיזכר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכתבה גרמה לי לחשוב דווקא על הנדל"ן ועל התקדמות איכות חיינו בכלל. דירה בסטנדרט מביש (דיר) בן 3 חדרים בשכונת יוספטל בפ"ת עלה ב-1989 כ-40,000$ וזה היה בערך פי-3 יקר מרכב משפחתי (ה$ עמד אז להזכירכם על 1.9-2 ₪). כיום דורשים על אותו הדיר שבינתיים נהייה עוד יותר ג'יפה מאשר הייה ב-1989 כמעט חצי-מליון שקל... אבל איזה 3 רכבים נפלאים אפשר היום לרכוש בסכום המדובר!

פורסם

באמת משעשע להיזכר. יש לי בבית את כל הגיליונות (עוד מטורבו ואפילו גם קוואטרו). מדי פעם יוצא לי לדפדף בהם ולגלות הפתעות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כתבה יפה. התיאור של סיטרואן BX זה אחת הבדיחות הטובות, אם לא ה- .

:lol:

שימו לב:

פשוטה לאחזקה, מכונית משפחתית מצויינת עם האופי והיתרונות המסורתיים של סיטרואן אך ללא צורך בטיפול מסובך.

איפה שמר כשצריך אותו? :lol:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
תודה, מעניין לקרוא.

אהבתי שבדרושים למגזין אוטו: "כתבים(ידע ברכבים אינו הכרחי)"

קלארקסון אמר פעם שעיתונאי רכב צריך להיות קודם כל עיתונאי.

הרבה יותר קל לקחת מישהו שכותב טוב ויודע איך עובד עיתון וללמד אותו על מכוניות (סביר להניח שהוא אוהב את התחום, אם הוא הולך "לאוטו"), מאשר ההפך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הכתבה גרמה לי לחשוב דווקא על הנדל"ן ועל התקדמות איכות חיינו בכלל. דירה בסטנדרט מביש (דיר) בן 3 חדרים בשכונת יוספטל בפ"ת עלה ב-1989 כ-40,000$ וזה היה בערך פי-3 יקר מרכב משפחתי (ה$ עמד אז להזכירכם על 1.9-2 ₪). כיום דורשים על אותו הדיר שבינתיים נהייה עוד יותר ג'יפה מאשר הייה ב-1989 כמעט חצי-מליון שקל... אבל איזה 3 רכבים נפלאים אפשר היום לרכוש בסכום המדובר!

מדד מאוד מעניין (יחס עלות רכב-דירה) רק שצריך לזכור שמחיר הרכבים הוזל מאז באופן ניכר (גם הורדת מיסוי וגם גדילת השוק הורידה מחירים) ופ"ת הפכה לפנינת נדל"ן מבוקשת... אז צריך איזה נירמול של היחס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אי אפשר להשוות מחירים בין 1988 לבין היום - כיון שצריך להצמיד אותם למדד כלהו. אבל איזה מדד? הדולאר (שעלה עד 5 ש"ח וירד עד 3.2 ש"ח). האירו (שעוד לא נולד)? המחירים לצרכן" תשומות הבניה? בקיצור - נסיון להשוות מחירים לאחר 24 שנה נועד לבעיות רבות.

לעומת זאת מעניין איך השתנה סטנדרד הרכב: בשנות ה-80 הסטנדרד היה 1300 סמ"ק, לקראת סופן השתנו מדרגות המס ו-1600 סמ"ק הפכו לסטנדרד גם תיבת ההילוכים האוטומטית טרם השתלטה על חיינו, זה לקח עוד 5 שנים.

מה שמעניין הוא איזה מכוניות בלטו בשוק: הסובארו לאונה (שכעבור כשנתיים איבדה את הבכורה ל מיצובישי לאנסר), הסיטרואן BX המעוצבת והמפנקת וכמובן "אתה יכול 88" - הדלתא הרומנית שנעלמה מהשוק תוך חודשים אחדים לאחר שהתבררה איכות הבניה הירודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על הקישור, נחמד מאוד.

אח אח, אני עוד זוכר את הפיאט רגטה 85 שלמדתי עליה נהיגה. איזה ייבות מפתיעה וכח לא רע בכלל. היתה גם רגטה 100 - סוג של מטוס ;-)

אגב, לא ראיתי בספורטיביות המבוקשות את ה- AX SPORT. היא הגיעה שנה אחרי?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ספריאל- הערותיך נכונות. אחת האפשרויות היא לבחון כמה משכורות נדרשות לדירה . כמובן גם זה בעייתי, הכל עניין של הגדרה, מהי דירה ממוצעת?

אני מאמין שדירה היתה בעבר יקרה, כיום יקרה מאוד.

רכב היה יקר ונותר יקר. אם למישהו יש תחשיב הגיוני לגבי עלותו אז והיום, אשמח לקרוא.

גיוון ברכב ובכלל, גדל. פערים גדלו וביטייהם החיצוניים של פערים אלו-גדלו מאוד.

לפני שנים רבות סיפרה לי בחורה צעירה ויפה על מישהו שנסע בנתיב מולה בפקק, היסתכל עליה, היסתכל על ה205 גיטיאיי שלה ואופס... התנגש במי שלפניו. לא יודע אם בגלל הבחורה, הרכב, או השילוב.

בכל אופן , מכונית כמו זו, היתה אז אטרקציה. רוב האנשים המבוססים נסעו בוולבו 1800.

כחובבי רכב- המצב שופר, כצופים נלהבים- המצב שופר, יש פורשה, יונדאי ולוסטאר וקצת פרארי להיסתכל.

כאזרח, החושב על הפערים ומשמעותם- אני נחרד. המשמעות קשה לא רק לעניים, לכולנו.

אני טועה? יופי, במקרה זה אשמח אם יוכיחו לי שאני טועה.

פורסם

אני אישית חושב שצורת המדידה הטובה ביותר היא משכורת מינימום אל מול מחיר רכב\דירה. או אם רוצים אז משכורת ממוצעת.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

גם היום אם אסע בפקק ומצידה השני של התנועה תחלוף 205GTI עם או בלי בחורה בפנים, עדיין יש סיכוי שאנגח קלות את הרכב שלפני (עם בחורה הסיכוי עולה פלאים).

דבר אחד אני בוודאות יכול להשוות בין היום לשנת 1988 : התחושה. היא לא דומה.

ב 1988 גידלו אותנו בתחושה שהכל יקר מאוד ואנחנו לא רחוקים מהשפל הגדול. צריך לחסוך כי תיכף הסורים על הגדרות. הצמצום בלט בכל. היו כמה סוגי רכבים לכולם, ג'ינס ליווייס, נעלי גלי ליום-יום וריבוק לחג, שמנת ואשל וכפינוק דני שטראוס, בירה נשר וערק איילות. ויסקי JB בטעם של נפט להסקה.

היום אף אחד לא יכול לקחת מאיתנו את תחושת הרווייה, השובע, אינסוף האפשרויות של אוכל שתיה רכב ודירה. גם אם העלות של הדברים הגדולים נשארה דומה, התחושה שלי לעולם לא תהיה זהה ולו רק בגלל ג'ק דניאלס וארתור גינס.

שבת שלום

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לא מדוייק. ב-1988 התחושה הכלכלית היתה לא כל כך רעה, אבל מחד היינו עדיים בהשפעת האינפלציה הדוהרת של תחילת שנות הש-80 (למעשה רק 2-3 שנים אחרי התוכנית הכלכלית של 1986 והמעבר לש"ח), והאינפלציה עדיין היתה משמעותית, הרבה מחירים ננקבו בדולאר. הגוש הקומוניסטי רק התחל להתפרק והיו רק ניצנים ראשונים של העליה הגדולה שהחלה כשנה יותר מאוחר והביאה לעליה חדה במחירי הדיור.

{פנדוב ו-wa11a - המדדים שאתם מציעים בעייתיים כיון שיש מרכיבים בהוצאה המשפחתית (או האישית) שמחירם היחסי עלה מאד יחסית לשכר (או כל מדד אחר) ויש מוצרים שמחירם ירד. ולא רק המחירים השתנו אלא גם הצרכים. מחירי הדירות עלו באופן מובהק, אבל מאידך מחירי התקשורת ירדו מאוד, ואח"כ שוב עלו על העליה בדרישות. אינך יכול להשוות את מחירי התקשורת ב-1988 כאשר המתנת שנה ויותר לקו "בזק" וטלפון סלולרי עלה 5,000 ש"ח ולא היתה הוצאה חודשית על טלויזיה רב ערוצית או אינטרנט, פשוט כיון שאלה לא היו בנמצא - כיום אולי הטלפון זול אבל נוספו לו עוד הרבה פונקציות שמעלות את עלות השימוש בו. וכך גם לגבי תחבורה, מזון ושאר הוצאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...