Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק הרכב ב 1988-כתבה מעניינת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע למה, אבל כל פיאט שמנסה לטפס מעל הגודל של הפונטו, נוחלת כמעט באופן אוטומטי כישלון מסיבי, בלי קשר לאיכותה. וזה מזכיר לי שאחת המכוניות היותר יפות שיוצרו אי פעם, לפחות לטעמי, היתה הפיאט 130 קופה, שהיא אמנם זקנה ב 10 שנים מהמכוניות שבדיון הזה, אבל איזה אוטו.

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צביפר, מה שאמרת על הלנציה כבר ניכתב בשרשור זה. זהו דגם אי ישן. בדוד'ג היו מנועי מיצובישי. הנה עוד אפשרות למיזוג גלויות.

חן, אם הזכרת אוסטין מאסטרו ראוי היה לציין שהיא שווקה כמכונית המדברת[עם הנהג]. נשמע מביך, אך פחות ממיצובישי לנסר הנוכחית"ג'ט פייטר" אני תוהה אם הדביקו לה האותיות על הרכב. אני מדמיין איש יוצא עם רייבן כהים מהרכב הזה, לא כי הוא טייס- בגלל המבוכה.

אינוצנטי דה טומסו- מקבילה למיני 1275 ולא לקופר. ה1275 החליפה הקופר והיתה, יחסית, זולה יותר.אז-אטרקציה, כיום יש בארץ עוד דה טומסו- קצת חזקה יותר..[חלק מהשינוי מאז]

עיצוב 164, נחמד מאוד, לטעמי האישי- תמה היא קלאסית, ונראית טוב יותר.

אומגה- אם כבר, ראוי להזכיר מוניות אומגה מוארכות שהתחרו עם מרצדס מוארכות ועם 505 סטישן, אך נעלמו במהרה.

כרומה-יש גם כרומה חדשה, שהצליחה בערך כמו הישנה, נעים לדעת שעם כל השנויים שהוזכרו כאן, יש גם דברים יציבים בחיים- שאינם משתנים.

עריכה: כרגע ראיתי מה שכתב רועי על 130 קופה, יפה אך בעיית פרופורציות קלה כי ארוכה מדי. דומה לפרארי שאיני זוכר את שמה.[אולי 412, ממש לא בטוח] פיאט דינו יפה יותר, לטעמי.

פורסם

גם סיטרואן ויזה קלאב. [600]מאוחר יותר, היתה בארץ. [היתה גם גירסה רומנית עם שלוש דלתות, לא ידוע לי על שיווקה בארץ.]

בדוק מה שכתבתי על הפרארי וה130 קופה. בוקר דוב.

פורסם
לא יודע למה, אבל כל פיאט שמנסה לטפס מעל הגודל של הפונטו, נוחלת כמעט באופן אוטומטי כישלון מסיבי, בלי קשר לאיכותה. וזה מזכיר לי שאחת המכוניות היותר יפות שיוצרו אי פעם, לפחות לטעמי, היתה הפיאט 130 קופה, שהיא אמנם זקנה ב 10 שנים מהמכוניות שבדיון הזה, אבל איזה אוטו.

זה נכון.

הפיאט המישפחתית האחרונה שנחלה הצלחה היתה ה 131 שייצורה הופסק ב 83' ומאז לא ראינו מפיאט שום הצלחה בפלח השוק הזה, מה שמחזק את התיזה שלי שהמכוניות הגדולות של פיאט היו תמיד המכוניות הקטנות שלה.

וזה נכון באותה מידה גם לגבי רנו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
צביפר, מה שאמרת על הלנציה כבר ניכתב בשרשור זה. זהו דגם אי ישן. בדוד'ג היו מנועי מיצובישי. הנה עוד אפשרות למיזוג גלויות.

חן, אם הזכרת אוסטין מאסטרו ראוי היה לציין שהיא שווקה כמכונית המדברת[עם הנהג]. נשמע מביך, אך פחות ממיצובישי לנסר הנוכחית"ג'ט פייטר" אני תוהה אם הדביקו לה האותיות על הרכב. אני מדמיין איש יוצא עם רייבן כהים מהרכב הזה, לא כי הוא טייס- בגלל המבוכה.

אינוצנטי דה טומסו- מקבילה למיני 1275 ולא לקופר. ה1275 החליפה הקופר והיתה, יחסית, זולה יותר.אז-אטרקציה, כיום יש בארץ עוד דה טומסו- קצת חזקה יותר..[חלק מהשינוי מאז]

עיצוב 164, נחמד מאוד, לטעמי האישי- תמה היא קלאסית, ונראית טוב יותר.

אומגה- אם כבר, ראוי להזכיר מוניות אומגה מוארכות שהתחרו עם מרצדס מוארכות ועם 505 סטישן, אך נעלמו במהרה.

כרומה-יש גם כרומה חדשה, שהצליחה בערך כמו הישנה, נעים לדעת שעם כל השנויים שהוזכרו כאן, יש גם דברים יציבים בחיים- שאינם משתנים.

עריכה: כרגע ראיתי מה שכתב רועי על 130 קופה, יפה אך בעיית פרופורציות קלה כי ארוכה מדי. דומה לפרארי שאיני זוכר את שמה.[אולי 412, ממש לא בטוח] פיאט דינו יפה יותר, לטעמי.

בהחלט ענין לטעם אישי, אבל הפיאט דינו היא גירסה סולידית לפרארי דינו ולא ממש שייכת לתחום מכוניות הסלון ספורט של שנות השבעים במאה הקודמת, שהוא המקום היותר נכון ל 130 קופה. ואם כבר הגענו לשם, אז הפיאט דינו ספיידר, הוא העיצוב הזוכה, בתחרות הפרטית שלי ובמנותק מכל קיטלוג.

פורסם
זה נכון.

הפיאט המישפחתית האחרונה שנחלה הצלחה היתה ה 131 שייצורה הופסק ב 83' ומאז לא ראינו מפיאט שום הצלחה בפלח השוק הזה, מה שמחזק את התיזה שלי שהמכוניות הגדולות של פיאט היו תמיד המכוניות הקטנות שלה.

לגבי רנו זה פחות נכון לדעתי. המכוניות הגדולות של פיאט (אני לא מדבר על מסחריות, כמובן) לא מצליחות גם באירופה ולא רק בישראל. הסטילו היתה כישלון חרוץ והבראבו הצליחה רק במעט יותר. לדעתי הסיבה היא שגם באירופה פיאט ממותגת נמוך מדי, ומכיוון ששם מכוניות זולות יותר וגם אנשים ברמת חיים גבוהה יותר, מי שמתעניין בפיאט מעדיף לקנות דווקא אלפא (ואכן שמעתי לפני כמה שנים שהמותר מקונצרן פיאט שנמכר הכי הרבה חוץ מבאיטליה עצמה הוא דווקא אלפא). אצל רנו המגאן מצליחה באופן מסורתי, וגם הלגונה מצליחה לא רע בכלל, בעיקר בצרפת אבל גם בשאר אירופה. אפילו הנסיון המוזר של הול-סטיס היוקרתית לא היה הצלחה מסחררת, אבל גם לא הייתי קורא לו כישלון רבתי ברמה "פיאטית"

פורסם

הוול סאטיס החליפה את הסאפרן, שאני בספק אפילו אם אנשי רנו ממש זוכרים אותה, שהחליפה את ה 25 האפורה שהחליפה את ה 30 הגמלונית.

מכירות כל הדגמים היו איזוטוריות למדי וניסמכו בעיקר ע ל ממשלת צרפת שבחרה בהן כמכוניות רישמיות שלה.

מסכים שבניגוד לפיאט, רנו מוכרת מישפחתיות בכמויות מכובדות למדי, וכך גם פיג'ו.

אגב מכוניות סאלון, גם פיג'ו לא זכתה מעולם להצלחה בפלח השוק היוקרתי והרווחי, וכך נעלמו בקול דממה דקה ה 604, ה 605 וה 607.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
איזו נוסטלגיה. איך אני זוכר את הרדיוטייפ רודסטאר הזה. אכן מי שהיה לו רודסטאר 9000 היה נחשב מלך ;-)

ב 89 הוצאתי רשיון וקניתי לנצ׳יה בטא קופה מתפוררת, אבל כ״כ אהבתי אותה ובכיתי שמכרתי אותה לרגל הגיוס.

החלום שלנו כבני נוער היה פג׳ו 205 gti או גולף gti. מישהו זוכר את אזעקת ״הצילו גנב, תעזוב את האוטו, טטטטייייי נווווווו,

טטטטטיייייייי נננננוווווו, ווווווייייי, וווווווווווויייייייי ״ ? ליד הבית של סבתא שלי היה רכב עם אזעקה כזו שהתחביב של כל ילדי

השכונה היה לתת מכה קטנה בפח ולשמוע את האזעקה צועקת.

אצלי באוטו יש רדיו כזה! עובד ובמצב חדש!(נראה יותר שמור במציאות) זה מ88? חשבתי שזה מתחילת שנות ה80 (82-83)

1025101404.jpg

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אוףף חבל שאני לא יכול להיות עכשיו בשנת 88 ולקנות אלפא 33 "חדשה" במחיר שמצויין!

דרך אגב כדאי להעביר את השירשור הזה לפורום רכבי אספנות! זה ממש מתאים לשם!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם
אצלי באוטו יש רדיו כזה! עובד ובמצב חדש!(נראה יותר שמור במציאות) זה מ88? חשבתי שזה מתחילת שנות ה80 (82-83)

נתת לי תאבון לתמונה של הרכב. אם לשפוט לפי הדשבורד, הוא צריך להיות בצב טוב מאוד. שחרר איזו תמונה... :lol:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לגבי ה BX 88 - אבא שלי הגדיל לעשות וקנה את הדגם הכי יפה שהיה ל BX באותה תקופה, עלתה 42,000 (מעל המחיר שצויין בקטלוג).

מלבד תוספות הדגם TRS, היו גם התוספות הבאות:

1. צבע לבן שנהב.

2. מדבקות יפות לאורך כל הרכב.

3. ניקלים ע"ג הקשתות מעל הגלגלים.

4. תוספת של בקלית סביב המספר (בקלית בלבד, ללא נורות).

צרפתי תמונה להמחשה, שכוללת את המדבקות (אצלנו לא היה הפס האדום) ואת תוספת הבקלית מאחור.

לגבי הניקלים - לא מצאתי תמונות כאלה, אולי אני לא מחפש נכון...

הלכה לעולמה בשנת 2001 לאחר החלפת מנוע, גיר, בומבות, בומבה מרכזית, משאבת נוזל הידראולי ועוד...

מצחיק, אבל המפתחות עוד אצלי (רב בריח לידית ההילוכים וסויץ) - הילדים הקטנים שלי משחקים איתם ...

אז לא היו מצלמות דיגטליות בתפוצה רחבה ותמונות פילם אין.

הייתי ילד בכיתה ב' כשהוא קנה אותה, איזה זכרונות...

לעזאזל - אהבתי את הרכב הזה !

אריאל.

והיה לה את הדבר שחור הזה מאחורה??? כמו בתמונה? מעניין אף פעם לא ראיתי BX עם כל התוספות האלה!

ואני עוד גדלתי ב\על BXים!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

זה לא רדיו - אלא רדיו טייפ, שיא השכלול - אותו מכשיר שבזכותו חניוני הארץ היו זרועים בסרטים מגנטיים מקלטות שהסתבכו במנגנון.

הרדיו האמיתי הוא "תדיראן" עם 5 לחצנים, AM בלבד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה נכון.

חן ידידי זה רחוק מלהיות מדויק או נכון מה שרשמת.

דגמי הטמפרה והמחליפה שלה המריאה נמכרו בעשרות אלפים . ככה שאין לי מושג על מה בדיוק התבססת.

הטמפרה הייתה הצלחה מאד גדולה בזמנו ונמכרה בכמויות מרשימות מאד. כנ"ל לגבי המריאה.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• תוכן חדש...