Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק הרכב ב 1988-כתבה מעניינת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מישהו זוכר שהיו פעם גם מוניות BX?

מי שלא זוכר שיראה "אבא גנוב 3".

אני זוכר שהיו לא הרבה בעיקר בצבע אפור עכבר, רוב המוניות בתחילת שנות ה90 היו סובארו לאונה, פיג'ו 505 ו405, מרצדס כמובן וג'טה ויותר מאוחר כיכבו בשוק המוניות הסופר לנסר ואימפרה.

הדבר הכי מוזר שהיו מוניות סובארו DL בצבע בורדו!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רוב המוניות בתחילת שנות ה90 היו סובארו לאונה, פיג'ו 505 ו405, מרצדס כמובן וג'טה ויותר מאוחר כיכבו בשוק המוניות הסופר לנסר ואימפרה.

מונית סובארו בתחילת שנות ה-90? לא ראיתי דבר כזה. ראיתי הרבה מרצדסים ולקראת אמצע שנות ה90 הגיעו ג'טות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היו מוניות BX בשנות ה90 -נקראו BX19TRD ואולי גם BX19TZD

חלק קטן מהן אפילו הפכו לפרטיות אחר כך והיו גם אוטומטיות.

באותן שנים היו גם מוניות 405 505 וכמובן גם מרצדס ,ג'טה וסובארו ליאונה.

פורסם

לגבי המריאה

ככל שזכור לי המריאה יוצרה עד שנת 2002 ולא 2003 כפי שצויין כאן.

אמנם בברזיל המריאה המשיכה (ואולי ממשיכה עדיין) להיות מיוצרת בגירסא מקומית (שונה חיצונית לגמרי מהאירופאית)

אבל המריאה שאנחנו מכירים יוצרה עד 2002 . (והייתה למעשה גרסת הסדאן האחרונה שיבואן פיאט -סמל"ת הביא לארץ מאז)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

אם אפשר רק אוף טופיק קטן בענייני פיאט: הכרומה תמיד היתה מיוחדת בעיני, והאחרונה מוצלחת במיוחד לטעמי, כרכב משפחתי. חבל שתומחרה כרכב מנהלים...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מונית סובארו בתחילת שנות ה-90? לא ראיתי דבר כזה. ראיתי הרבה מרצדסים ולקראת אמצע שנות ה90 הגיעו ג'טות.

בשנות ה-90 היו המון מוניות סובארו ליאונה ואימפרזה, והיו גם כמה לגאסי.

אני אבל הכי הייתי אוהב בתור ילד את המוניות מרצדס הארוכות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

חלק ממרצדסים לימוזינות האלה היום עובדות בתור לימוזינות לחתונות, זה מרצדס מדגם W124 שזה E קלאס (מרצדס אחרון שהיה בעל שרידות גבוהה מאוד). היו להם 6 דלתות מנוע דיזל 2.5 (דגם 250D)עם 90 סוסים ללא טורבו 5 צילינדר, הן היו עם גיר ידני. ממש בהתחלה עוד היה אפשר ליראות את הדגם הקודם שעוד שנים רבות נסעו בשטחים (וחלקן אולי נוסעות עדיין).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני זוכר שהיו לא הרבה בעיקר בצבע אפור עכבר, רוב המוניות בתחילת שנות ה90 היו סובארו לאונה, פיג'ו 505 ו405, מרצדס כמובן וג'טה ויותר מאוחר כיכבו בשוק המוניות הסופר לנסר ואימפרה.

הדבר הכי מוזר שהיו מוניות סובארו DL בצבע בורדו!

היו מוניות BX והן נמכרו כאן בשנת 91' בעיקר.

ל BX דיזל היה מנוע 1.9 זהה לזה שמותקן בברלינגו ותיבה ידנית.

עד תחילת שנות ה90' לא היתה אחידות בצבעי המוניות, וכמדומני משנת 92' כל המוניות שעלו לכביש כחדשות היו לבנות בלבד.

הסובארו ליאונה היתה פופולארית מאד כמונית עד שהגיעה לארץ המיצובישי סופר לאנסר דיזל שכבשה את השוק בסערה.

תקופה מסויימת נימכרו למוניות האסטרה והווקטרה של אופל, עם מנוע 1.7 דיזל אטמוספרי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לאופל היו גם כמה מוניות קדט וכמובן האומגה עם 6 דלתות.

בתור ילד תמיד חשבתי שדייהו רייסר זה מונית, עד שהבנתי שזה אופל ודייהו זה וריאציה שיוצרה מאוחר יותר.

מוניות דייהו אמיתיות זכורות לי מפולין, אני לא יודע מה המצב היום שם אבל שהייתי ב-2003 כמעט רוב המוניות היו דייהו (נובירה, אספרו וסופר רייסר)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אם אפשר רק אוף טופיק קטן בענייני פיאט: הכרומה תמיד היתה מיוחדת בעיני, והאחרונה מוצלחת במיוחד לטעמי, כרכב משפחתי. חבל שתומחרה כרכב מנהלים...

הכרומה הקודמת הייתה כישלון אדיר ונדמה לי שנמכרו פחות מ 20 ואפילו 10 יחידות וכל השאר הוחזרו ליצרן בחזרה. יש אחת שנוסעת בעיקר ביבנה שנת ייצור 89. הכרומה החדשה היא אמנם על פניו רכב מוצלח אבל התמחור המנותק מהמציאות גרם גם הפעם לכישלון ולפי מה שאני יודע בשנתיים האחרונות נמכרו פחות מ 20 יחידות .

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

הכרומה דור ראשון היתה חלק ממשפחת טיפו 4 שכללה את האלפא 164, סאאב 9000, לנצ'יה תמא והפיאט כרומה.

הכרומה היתה אמורה להיות הזולה ביותר, האלפא הספורטיבית ביותר, הלנצ'יה היוקרתית ביותר והסאאב הבטוחה ביותר.

מבין הרביעיה, רק האלפא והלנצ'יה נחלו הצלחה, הסאאב נמכרה לא רע ואילו הפיאט הצליחה רק באיטליה, וגם שם לא היתה להיט.

בארץ נמכרו מעט מאד מכוניות, רובן עם מנוע 2.0 מוזרק, וכמה 1.6 ידניות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא אוף טופיק בכלל, אבל מה בדיוק היה מיוחד בעינך ברכב המשעמם והאפרורי הזה?

פורסם

בעיקר מרווח פנים ואבזור. העיצוב לא היה לטעמם של כולם והמחיר לא היה לטעמו של אף אחד. בגדול מיניוואן לא רע בכלל ואולי אפילו מציאה בשוק יד שניה, אם לכופף את המוכר (אם תמצא אחד) למחיר שחיטה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לאופל היו גם כמה מוניות קדט וכמובן האומגה עם 6 דלתות.

בתור ילד תמיד חשבתי שדייהו רייסר זה מונית, עד שהבנתי שזה אופל ודייהו זה וריאציה שיוצרה מאוחר יותר.

מוניות דייהו אמיתיות זכורות לי מפולין, אני לא יודע מה המצב היום שם אבל שהייתי ב-2003 כמעט רוב המוניות היו דייהו (נובירה, אספרו וסופר רייסר)

אופל מונית? בחיים לא ראיתי דבר כזה בארץ!

אם כבר מדברים על מוניות אז הדבר הזוי שראיתי פעם בארץ קרייזלר סרטוגה מונית! מסכן בעל המונית בטח כמה כסף הלך לו על דלק ותיקונים!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...