Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק הרכב ב 1988-כתבה מעניינת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטמפרה ולאחריה הבראבו הקטנה והנאה נמכרו אכן טוב, אבל המריאה? בקושי ראו אותה על הכביש.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דווקא היו לא מעט מריאות כאלה.

זה נחשב אוטו שנותן תמורה טובה לכסף, אם כי היו כאלה שהיו בעייתיות (יש מישהו כאן בפורום שאכל ממנה מרור).

עם זאת - ברבע מהמחיר של מאזדה 323 משנתון מקביל, רכישה של מריאה היא אחת העסקאות המשתלמות.

פורסם

א-פרופו 1988, נתקלתי בה הבוקר ברמזור בפינת ויצמן/פנקס בת"א.

אחד הרכבים שמאוד אהבתי באותה תקופה. נראית טוב לגילה :-)

IMG_2642.JPG

פורסם
חן ידידי זה רחוק מלהיות מדויק או נכון מה שרשמת.

דגמי הטמפרה והמחליפה שלה המריאה נמכרו בעשרות אלפים . ככה שאין לי מושג על מה בדיוק התבססת.

הטמפרה הייתה הצלחה מאד גדולה בזמנו ונמכרה בכמויות מרשימות מאד. כנ"ל לגבי המריאה.

הטמפרה החליפה את הרגאטה ב 90' ואכן נמכרה לא רע, אם כי בערך כחצי מהצפי של פיאט.

המריאה שהוצגה ב 98' היתה כשלון גדול של פיאט ונעלמה מהשוק לאחר 4 שנים בלבד, וכבר אחרי שנתיים קוצץ משמעותית קו המנועים.

בנוסף לתכונותיה הדינאמיות שהיו רחוקות מלהלהיב, המריאה, בניגוד לדגמים קודמים של פיאט, לא היתה מכונית זולה ופשוטה לתחזוקה.

ברמת העקרון, את מה שקרה בפיאט בין השנים 96' ל 2004' פיאט ירצו לשכוח בוודאות.

אותו כנ"ל שנות ה 90' בפורד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ברמת העקרון, את מה שקרה בפיאט בין השנים 96' ל 2004' פיאט ירצו לשכוח בוודאות.

אותו כנ"ל שנות ה 90' בפורד.

ובכל זאת, שתי נקודות אור מאותה תקופה; ברקטה ופיאט קופה.

יו"ר פיאט באותה תקופה היה מעורב מאד באסתטיקת הדגמים והיו לכך דווקא השפעות חיוביות. כל הפיאטים מהתקופה שהזכרת(סטילו כבר שייכת לתקופה הבאה) היו נאים מאד - וזה כולל גם את המריאה ואת הבראוו/בראווה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אומנם היה קצת אחרי 1988, אבל בארצינו שווקו רכבי לאדה בתחילת שנות ה90, כולל דגמים שמבוססים על פיאט 124/125. חלק מרכבים כאלה גם עלו ארצה לפני זה ביבוא אישי.

מה שמעניין עד לא מזמן ברוסיה עדיין מכוניות האלה היו על פס הייצור. הדגם ה"יוקרתי" 2107 עם גריל "מרצדס" היה בייצור מעל 30 שנה (עריכה: ליתר הדיוק הרכב היה בפס הייצור 30 שנה וחודש, האחרון ירד אתמול ב17 לאפריל מפס הייצור).

7first.jpg

סך הכל פלטפורמה הזאת של פיאט נמצאת במקום השלישי בעולם מבחינת כמות המכירות אחרי פורד T וחיפושית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברקטה חמודה מאוד. היה גם דור 2 נאה מאוד שכמעט לא נמכר.

חן, הסתייגת מאמינות מריאה, גם לי הגיעו שמועות ואיני מבין מדוע. האם אין לה שילדה , מנוע, גיר וחשמל כמו בבראבה-פחות הידיות המתקלפות? אם כך, היכן הייתה הבעייה?

אם אנו בעניני פיאט, ראיתי היום סירטון קצר בגלובס על פיאט 500 5 דלתות שתיוצר בסרביה. במבט חטוף, מזכירה סי 3 פיקסו, אך בטח תעלה יותר. איך החלטתי?...מסורת.

צביפר, חברים אומרים לי שלדה על בסיס 124. לי ניראה גדול יותר כמו 125, מה התשובה?

פורסם

הרכב המשך פיתוח של VAZ 2101 שמבוסס על פיאט 124.

הגירסא הלא יוקרתית היא 2105:

1.jpg

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חן, הסתייגת מאמינות מריאה, גם לי הגיעו שמועות ואיני מבין מדוע. האם אין לה שילדה , מנוע, גיר וחשמל כמו בבראבה-פחות הידיות המתקלפות? אם כך, היכן הייתה הבעייה?

צביפר, חברים אומרים לי שלדה על בסיס 124. לי ניראה גדול יותר כמו 125, מה התשובה?

לבראבה 1.4 היה מנוע FIRE מצויין, ואילו בדגם ה 1.6 הותקן מנוע מפיתוח עצמי של פיאט שהחליף את מנועי ה 138 המוצלחים.

למנוע ה 1.6 היה גל זיזים עליון כפול ו 16 שסתומים, 103 כ"ס.

מאחר ופיאט מעולם לא פיתחו תיבה אוטומטית בעצמם, את התיבה הם קנו הפעם מאייז'ן וורנר היפנית.

בתיאוריה השילוב היה מוצלח, בפועל הרבה פחות.

מנוע ה 1.6 היה חסר גמישות לחלוטין, רועש וסרבן סל"ד.

בנוסף, ראשי המנוע היו רגישים, מנגנון התיזמון לא תוכנן כהלכה ורצועות תזמון נקרעו הרבה לפני מועד ההחלפה, המורכבת לכשעצמה.

התיבה האוטומטית פגעה מאד בביצועים, ולמרות המוצא היפני הפגינה אמינות נמוכה.

כל השילוב לא עבד טוב, ובנוסף המריאה לא היתה מהנה לנהיגה, והיתרון היחיד שלה על שלל היפניות היה נסיעה מעט נוחה יותר ועיצוב נאה.

התחזוקה היקרה גרמה לרבות מהן להעלם ולהנטש.

אגב לאדה, הדגם היה 124.

ה 125 יוצרה ברישיון בפולין, והיה לה מרכב גדול יותר וקפיצי עלים מאחור.

פורסם

אם כבר 1988 ואלפא רומאו אז:-) :

reuven.jpg

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

איש צעיר בדרך ליוטבתה בעיר[ בטיילת]בספרינט, נחמד.

חן. איני מסכים באשר להופעה נאה של מריאה, מסכים באשר להופעה נאה של בראבו ובראבה. בצללית בראבה דומה לקסארה.

עד כה שמעתי סיפורי אמינות לקויה על מריאה ולא הבנתי- במה היא שונה מבראבה שאמינותה סבירה בהחלט.

הבראבה בעלת מנוע 1400 ו80 סוסים, הגיעה בד,כ עם פגושים שחורים. המנוע שלה היה מתיכנון חדיש יותר מה1600 וחלק ממשפחת פייר שהחלה באונו. לעומת זאת 1600 התבסס על בלוק ישן אך עם שישה עשר שסתומים והספק זהה ל146 1.6 מאותה תקופה. אכן מנוע יותר רועש, באוטו ניכתב" רועמת" .אך הצליל סביר בהחלט. המנוע גמיש למדי ואינו סרבן סל"ד. השידוך של מנוע איטלקי אמין עם גיר יפני אמין שדומים לו שירת בדיהטסו וטויוטה היה שילוב מוצלח. האמינות טובה. נקודה. עלויות אחזקה סבירות.

מכונית טובה אם כי לא ספורטיבית. אשר לגיר- בתקופה זו לאונו היה גיר רציף - סלקטה. כמדומני היה גיר כזה גם בטמפרה[ לא בטוח]. היתה גם טמפרה 2000 אוטומטית, כמו גם רגאטה, 131 ו132. לא חקרתי מקור הגירים שם. לא הבנתי מדוע כתבת שמנוע ה1.6 הוא מפיתוח עצמי. ודאי שכן. שילוב מנוע איטלקי גיר יפני אוטומטי בתקופה בה אירופים פיגר ו באוטומטי עממי נתן תוצאה טובה. כבר אמרתי אמין? הנה, אמין.

פורסם

לכל הפיאטים האוטומטיות היו תיבות שנקנו מספקי חוץ.

ל 131 ול 132 היה גיר מתוצרת GM, לרגאטה היה גיר של פולקסווגן 3 הילוכים ולטמפרה\טיפו 2000 היה גם כן גיר של פולקסווגן, הפעם עם 4 הילוכים.

פורסם

ה131 סופר מירפיורי היתה בעלת ביצועים טובים. הרגאטה 70 אוטומטית לא. כ17 שניות אופטימיות ל100. היו גם 85 וכן 100 סוסים מוזרקים אך די תאורטיים. לטמפרה 200 ביצועים טובים ולטיפו 2000 גם גירסאות ביצועים[היה גם 1800].כעקרון דווקא גירסאות גימור בסיסיות של טיפו[מדיה] היו עדיפות על הבכירות יותר שבהן לוח מחוונים דיגיטלי אנטי אנושי, ולא שיא האמינות.

עוד טריויה- לרגאטה היה תא מיטען ענק כ530 ליטר[אולי אף יותר]. הרגאטה דור ראשון עם קו המותניים הישר התבססה על ריתמו. ריתמו פורסמה באיטליה כשיא הקידמה: המכונית שניבנתה על ידי רובוטים. העם [האיטלקי]הוסיף"בנו רובוטים , נוהגים אידיוטים."

כמובן היו גם קומבינות זולות לישראלים כמו פיאט דונה ברזילאית- חיצונית נראית כאונו עם תא מיטעו אך מכנית דומה יותר ל128.

את הפאליו- חסכו מאיתנו.

תודה על המידע בנוגע לגיר האוטומטי. זהו, עייפתי להיום.

פורסם
לכל הפיאטים האוטומטיות היו תיבות שנקנו מספקי חוץ.

ל 131 ול 132 היה גיר מתוצרת GM, לרגאטה היה גיר של פולקסווגן 3 הילוכים ולטמפרה\טיפו 2000 היה גם כן גיר של פולקסווגן, הפעם עם 4 הילוכים.

חן ידידי היקר צר לי אך הדברים שלך ממש לא נכונים

מריאה ממש לא נעלמה ובניגוד לדבריך נמכרה היטב בכמויות מכובדות .

אני אישית נתקל כל שבוע במאות מריאות שונות . המריאה נמכרה בארץ ב 3 גרסאות : ELX ,SX , ELX-SW

אני בעלים גאה מאד של מריאה ELX מבציר 2002 שמשרתת אותי נאמנה מזה שנתיים. הרכב הוא מפואר לאותה תקופה, אמין מאד, נוח ומפנק ואין שום ספק שהרכב נאה מאד . הדבר היחיד שאני מסכים בהקשר לדבריך זה ענין הגיר היפני הבעייתי שברוב המקרים שובק חיים בשלב כזה או אחר (אני אישית עשיתי שיפוץ מקיף לגיר שלי)

על פי נתונים כאלה ואחרים על כבישי הארץ נוסעות עדיין כמה אלפי מריאות מה שנוגד את דבריך שהמריאה נעלמה או לא נמכרה היטב.

בברזיל נמכרת גם גרסת טורבו (אם אני לא טועה 3 דלתות) של המריאה . (גם הטמפרה יוצרה בגרסת טורבו בברזיל )

המריאה שימשה בזמנו גם את משטרת ישראל . הן כרכב צמוד של קצינים והן את מחלקת הית"מ של המשמר האזרחי שהיה נקרא באותה תקופה משא"ז תנועה. כמובן שגם כמונית הרכב כיכב בזמנו.

לגבי הטמפרה , היה לי העונג הגדול להיות בעלים גאה של פיאט טמפרה בזמנו שאני מוכרח לציין שיש לי רק דברים טובים להגיד על הדגם הנ"ל. ואם חברתי לשעבר לא הייתה משביתה אותו בתאונה אין לי ספק שהייתי ממשיך לנסוע איתו עד עצם היום הזה.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

איפה אתה נתקבל במאות מהן? ועוד כל שבוע? אני כבר שנים לא ראיתי אחת כזו. לפחות עשר שנים (מאז ששקלתי לרכוש אחת).

אני גם לא זכור שהרכב "כיכב" כמונית, משום שמעולם לא נסעתי במונית כזו, לא בחיפה ולא בת"א, ואף לא ראיתי כזו. כן נסעתי בדובלו, ודווקא אהבתי את הקונספט.

בקיצור, לא כנושא לויכוח, אלא סתם מעניין.

• תוכן חדש...