Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק הרכב ב 1988-כתבה מעניינת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בשנת 1988 התחתנתי, ובאותה העת היתה לי מכונית, שאני בטוח שרובכם לא שמעו עליה - אינוצ'נטי מודל 84 - מכונית כלאיים: תוצרת איטליה, מבוססת על מיני מינור, מעוצבת על ידי ברטונה ומנוע 900 סמ"ק של דייהטסו.

המכונית היתה כיפית, למרות שהיתה קטנה וצפופה.

למכור אותה היה קשה - כמעט שנה וחצי, עד שהגיע ערב אחד בחור נחמד מנצרת עילית לתל אביב, נסע בחושך וקנה אותה - אוי נוסטלגיה ....

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעניין לראות שפעם אלפא הייתה יותר זולה מפורד ולנציה עלתה כמו הסובארו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האלפא של שנות השמונים היתה מכונית ירודה, במיוחד הדגם הנפוץ של תחילת העשור - האלפאסוד. מכונית שסבלה מאיכות בניה ירודה המתאימה לשמה - המכונית יוצרה בדרום איטליה, וכן ממנוע 1200 סמ"ק חלש יחסית למשקלה. לא פלא שהאלפא סבלה מתדמית גרועה.

ללנצ'יה היו דגמים שהיו במקורם של אוטוביאנקי וזכו רק לסמל חדש, עם מנע ה-903 המוכר של ה-127.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איך ה33 נחשבה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ה-33 היתה אלפאסוד בלבוש חדש עם שיפורים מעטים. למיטב זכרוני היתה הרבה פחות נפוצה.

הסוד היתה נפוצה בעיקר בתחילת שנות השמונים ואח"כ הפכה הרבה פחות פופולרית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הכתבה גרמה לי לחשוב דווקא על הנדל"ן ועל התקדמות איכות חיינו בכלל. דירה בסטנדרט מביש (דיר) בן 3 חדרים בשכונת יוספטל בפ"ת עלה ב-1989 כ-40,000$ וזה היה בערך פי-3 יקר מרכב משפחתי (ה$ עמד אז להזכירכם על 1.9-2 ₪). כיום דורשים על אותו הדיר שבינתיים נהייה עוד יותר ג'יפה מאשר הייה ב-1989 כמעט חצי-מליון שקל... אבל איזה 3 רכבים נפלאים אפשר היום לרכוש בסכום המדובר!

ההורים שלי קנו את הדירה שלהם אגב באותה שכונה ב 70,000 דולר ב 1980 , ודרך אגב באותם שנים היא לא הייתה הדיר שהיא היום

דרך אגב המשכורת של ההורים באותו הזמן היתה באיזור 4000-6000 שקל לחודש

כך שלמעשה 140/5 = 28 חודשים לשלם שכר דירה , היום המחיר של הדירה הוא 750 אלף משכורת ממוצעת היא 9000 שקל אז 750/9 = 83

שים לב להבדל

פורסם

הורי קנו בשנת 86 בית בפרוייקט חדש בהרצליה הצעירה (גני הרצליה, צמוד לתע"ש), ושילמו 140 אלף דולר.

הוריו של חבר קנו ב88 וילה בקיסריה ב70 אלף דולר :roll:

סתם, פתאום נזכרתי בזה :bigcry:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תביא בחשבון שמ-1986 ערך הדולר ירד בקצת יותר מ-50% - תוכל לחשב את הערך כאן. תוסיף לזה את ירידת ערך הש"ח מול הדולר - וכבר קיבלת עלית מחיר נומינלית (בשקלים) פי 5 - וזה לפני עליות המחירים שהתרחשו בשנות ה-90 בגלל העליה מברה"מ ובשנים האחרונות מכל מיני סיבות, ובהתחשב בערכך הדולא אך לא במדדי השקל.

פורסם

לפי שביט מכונית הוזלה- חצי. לפי דיונס מחיר דירה עלה פי 3. איני יודע אם הנתונים מדויקים, ולגבי דירה, תלוי כמובן היכן, אבל אם זה נכון מצב האזרח רע יותר:עדיף אוטו יקר מבית יקר שעולה במספרים מוחלטים, הרבה יותר. יחד עם זה,לצעירים רכב הוא מהרכישות הגדולות הראשונות ונותן תחושת שפע ועצמאות, אולי זו אחת מהסיבות לאופטימיות שיש לצעירים כאן ואין לי[ ואולי זה פשוט הגיל..[ כמה הייתי שמח לחשוב שהדבר המטריד ביותר בעולם הוא מראות בצבע מט סתמי לאיביזה-רק אתמול היה שרשור כזה]

12345, מניח שאתה צודק. שים לב שקשה להבחין מה באמת נישתנה[פסח] לזוית הראיה שלך ששונתה בגלל הגיל. אז היית ילד, תמים יותר.לעיתים אנו משליכים זאת על התקופה.

אינוצנטי של 1982 היו מיני מיינור מבחינה מכנית. 1984 קיבלו מנוע דיהטסו. יש אחת יפהפיה המבקרת בנוקיה. היתה גם דה טומסו,1275.לקחו מיני מינור, שינו העיצוב המקסים ו...עדיין יצא עיצוב מקסים.

אלפא סוד היתה יצירה מבחינת תיכנון הנדסי, פחות מוצלחת מבחינת הייצור ובעייתי מבחינת הפח , בעיקר עד 1978 בערך.

כיום- רבים היו שמחים בה. 33 דומה, מבחינות מסוימות פשוטה יותר וגם המתחרות התקדמו. יש לה החן שלה ולשתיהן צליל מפעים

לאנשים שחיים ולא רק מתקיימים-איני יודע כמה זה נכון לאלפות המודרניות.על ה33 פתחתי בפורום שרשור לפני כחודשיים, וקיבלתי"מכות".

33 היתה בעלת תדמית ספורטיבית שחלקה ניגזרה מהסוד, חלקה מהאחיות הגדולות בעלות הנעה אחורית ,ומהיסטוריית המותג. בנוסף- מכונית מהנה בפני עצמה. כיום גם כן מכוניות נחמדות, חלקן מאוד. היצרן ויבואן החליטו על מדיניות פרימיום-תחליף במוו.

בפועל- נתון לויכוח., אם כי האיכות שופרה מאוד. עם כל מה שאמרתי, בשבילי אלפא. תודה. גם עם פיאט ולנציה, אני בסדר.

כמעט שכחתי: מנוע בוקסר. בוקסר. בוקסר.

פורסם

אח שנות השמונים איזו תקופה... לבנון, ממשלת אחדות מוזרה,

אלפא 33 1.5 מודל 84 שהייתה מכונית איומה שהחזקתי בה שנים בלי לדעת

שהייתה איומה בגלל שהיא הייתה הראשונה שלי, רק אחרי שהחלפתי ל 309 1.6 92

ידנית הבנתי כמה היא הייתה נפילה.

פורסם
כתבה יפה. התיאור של סיטרואן BX זה אחת הבדיחות הטובות, אם לא ה- .

:lol:

שימו לב:

פשוטה לאחזקה, מכונית משפחתית מצויינת עם האופי והיתרונות המסורתיים של סיטרואן אך ללא צורך בטיפול מסובך. :lol:

למרבה הפליאה זה היה נכון.

בבסיסה ה BX היתה מכונית אמינה ולא מסובכת כלל לאחזקה שוטפת.

מה שחיסל אותה בארץ היה שילוב של גיר אוטומטי דפוק ואיכות גימור איומה, שגרמה למכוניות בנות שנתיים-שלוש להראות מרופטות ועייפות.

טיפולים שוטפים היו פשוטים יחסית, תיקונים גדולים לא, בשל תכנון צרפתי קלאסי, וזה מאפיין עוד הרבה מכוניות צרפתיות, אגב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בדיוק קראתי אותה, באמת מעניינת וכיף להיזכר. כמה סיטרואן היו על הכביש בזמנו..

לי היתה ויזה (המכונית הראשונה שלי) שהיתה מצויינת ובמשפחה היתה GSA, אחר כך BX אוטומטית ובשלב מאוחר יותר BX ידנית שהיתה פשוט מצויינת...האוטומטית לא היתה מי יודע מה אמינה אבל מאוד נוחה.

פורסם

היי אלי וחן,אלפא עם מנוע 1.5 היתה נדירה ב1984 , הפכה לנפוצה יותר ב1986-7, לאחר מהפיכת ה1600.

אשמח לשמוע ממך, אלי, במה התמקדו הבעיות אז.[והאם טיפלת במוסך איכותי].

בכל אופן אני זוכר מהתקופה ביקורות מעורבות על33 וטובות על 309 [לא בענין האיכות].

לי היתה 309. איכות ייצור נוראית- מנוע ואביזריו, דשבורד , פלסטיקים ועוד. אם ה33 היתה גרועה מהותית מזה.. אז המצב רע במיוחד,סוג של שיא, אשמח לשמוע.

חן, תיתפלא לשמוע. החלק היחיד כמעט שלא הכזיב מכנית, היה הגיר האוטומטי- הדומה מאוד, לבי איקס. מכונית בעלת עיצוב מושך, עד היום.

פורסם

ה-309 היה דגם מקובל מאוד. אני עדיין זוכר את השכנים שלי שרכשו מכונית כזו בזמן שאני פינטזתי על סקודה פייבוריט, מכרתי שתי מכוניות (רנו 14) והוספתי עוד איזה 15,000 ש"ח כדי לרכוש כזו.

• תוכן חדש...