Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק הרכב ב 1988-כתבה מעניינת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי הגיעה באמצע 1994 עם הלנטרה והסונטה. האקסנט הגיעה כמה חודשים יותר מאוחר, והייתי בין הראשונים לרכוש אותה, אני חושב שהייתי בעל האקסנט השניה או השלישית בחיפה. באותו זמן הרייסר כבר היה מוכר מאוד, לפחות שנה-שנתיים.

קוריוזקטן לגבי האקסנט - חודשיים - שלושה אחרי שרכשתי אותו יצאתי למילואים וישבתי 10 ימים במוצב בלבנון. אחת התעסוקות שהעבירו את זמני היה ללמוד באופן יסודי חוברת של -Popular Science (או Popular mechanics - בכל זאת חלפו כבר יותר מ-17 שנה מאז). מדובר בכתב עת אמריקאי שהחל לצאת במהדורה עברית, אבל לא במיוחד מותאמת לתנאי הארץ. באותה חוברת היתה ביקורת על האקסנט, כאשר הכתב האמריקאי השווה אותה ללא פחות מאשר הונדה סיביק (שאותה הכרנו, במהדורה האמריקאית, כבר מ-1992 בערך). רק מראה משהו על הקטגוריות בשווקים שונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני זוכר שבשכנים האלה על חלק מדגמי מיצוביבי כאלה היה כתוב על הגריל 4WD. כמה שאני מבין זה בלוף והרכבים לא באמת צויידו במערכת הנעה כפולה.

לארץ לא יובאו רכבים כאלה, הרכבים שהיה להם את הגריל הזה אלו רכבים שהוחלף להם הגריל פה בארץ כתוצאה מתאונה וזה הגריל שהמוסך שם במקום,(מניסיון).

איך אהבתי את הרכב הזה היה עגלה ושותה דלק ,אבל מזגן מצוין אבזור מעולה, הנדסת אנוש מצויינת,ואמינות מופתית, אחרי 12 שנה ו126K ק"מ הדבר היחיד ששבק חיים היה הרדיאטור או היוניט מאורר,אני כבר לא זוכר,.

לצערי נגנבה.

אביב8)

פורסם
ומה עם פונטיאק טמפסט ושברולט קורסיקה? מעניין למה GM החליטו להביא ארצה כמו בקנדה, את הטמפסט שהיא מקבילה לקורסיקה באותם שנים.:-)

הסיבה פשוטה.

יבוא מכוניות GM התחלק באותה העת בין שני יבואנים - ליאו גולדברג ייבא את שברולט וביואיק ואילו חברת המזרח ייבאה את אולדסמוביל, פונטיאק ו GMC.

המכוניות היו זהות כמעט לחלוטין, ולצורך העיניין החיו בפונטיאק שם שהשימוש בו הופסק עוד ב 68'.

ככלל, במשך שנים רבות היה יבוא מקביל של מכוניות זהות, וכך לדוגמא נמכרו במקביל השברולט אל קמינו וה GMC קבאלרו, האולדסמוביל 88 והביואיק לה סייבר ועוד.

בשנת 93', עם הקמת UMI אוחדו המותגים והופסק יבוא הטמפסט, והמכונית נקראה שברולט קורסיקה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
יבוא הדור הבא של הלאנסר שכונה כאן סופר לאנסר החל ב 93', והיא יובאה במקביל ללאנסר הישנה.

הסופר לאנסר היתה יקרה יותר מהלאנסר מאחר והיא כללה בנוסף לאיבזור מלא גם מנוע מוזרק חזק יחסית בן 113 כ"ס.

כלמוטור חששו שהמחיר הגבוה יותר ירתיע את הלקוחות, ולכן הוצעה גם הלאנסר הישנה.

בפועל קרה ההיפך; הסופר לאנסר הפכה לסיפור הצלחה ואילו הלאנסר הישנה נתקעה במחסני הערובה.

הפיתרון היה מחירי מבצע ותנאי אשראי טובים, ולקראת סוף 93' חוסל מלאי הלאנסרים הישנים.

הסופר לאנסר הפכה ב 93' עד 96' למכונית הנמכרת ביותר בארץ, ובנוסף דגם הדיזל כיכב בשוק המוניות.

הגעת הסוזוקי באלנו והמאזדה לאנטיס 1.6 סימנו את תחילת הסוף של מיצובישי בארץ, לפחות בכל מה שנגע לתחום המישפחתיות.

טני זוכר שבשנת 92 הוריי התלבטו בין הסופר לנסר לבין הסובארו לגאסי. מעניין שהרכבים הללו תומחרו באופן דומה למרות שהלנסר היה מקטגוריה נמוכה יותר.

פורסם

בשנת 92' עוד לא היתה סופר לאנסר.

מתחרתה של הלגאסי היתה המיצובישי גלאנאט, והן תומחרו קרוב מאד.

ה 1.6 יובאה בתחילה בגירסה ידנית בלבד וה 1.8 שהיתה מצויידת לעייפה בגירסה אוטומטית בלבד.

פורסם
מכל הכתבה הכי אהבתי את הכנות/היושר והדיבור תכלס שבו "אוטו" השתמשו לתיאור הדאצ'יה, בלי נסיון לייפות את הדברים.

איפה תראו כיום מגזין או אתר רכב שיש לו את הביצים לרשום בצורה כזו מסקנות למבחן רכב? :roll:

איפה? באתר של אותו אחד שערך אז את ״אוטו״!

אגב, שרשור מאוד נחמד שרק עכשיו מצאתי אותו משום מה...

פורסם

צרפתי תמונה להמחשה, שכוללת את המדבקות (אצלנו לא היה הפס האדום) ואת תוספת הבקלית מאחור.

לגבי הניקלים - לא מצאתי תמונות כאלה, אולי אני לא מחפש נכון...

[/b]

התמונה שצירפת היא של דגם 86 ולא 88 (שב87 עברה מתיחת פנים בחוץ ומשמעותית יותר בפנים).

אהבתי מאוד את TRS 88 של ההורים שלי אבל אהבתי עוד יותר את ה405 2.0SR שהחליפה אותה.

פורסם
והיה לה את הדבר שחור הזה מאחורה??? כמו בתמונה? מעניין אף פעם לא ראיתי BX עם כל התוספות האלה!

ואני עוד גדלתי ב\על BXים!

לא, את הדבר השחור הזה לא ראיתי גם אני ב BX.

כל דגמי הTRS ב87-88 הגיעו עם החלון פלסטיק השחור הזה (RS הגיע בלי) שסבל רבות מהשמש הישראלית שגרמה לסדקים ולקילופים.

פורסם

ככלל, במשך שנים רבות היה יבוא מקביל של מכוניות זהות, וכך לדוגמא נמכרו במקביל השברולט אל קמינו וה GMC קבאלרו, האולדסמוביל 88 והביואיק לה סייבר ועוד.

אכן, ועוד דוגמא למשל הספארי והאסטרו (שם נוראי) שהיו פופולאריות מאוד בזמנו.

פורסם
כל דגמי הTRS ב87-88 הגיעו עם החלון פלסטיק השחור הזה (RS הגיע בלי) שסבל רבות מהשמש הישראלית שגרמה לסדקים ולקילופים.

מ1985-1990 כל הTRS הגיעו עם החלון השחור הקטן מאחורה.

בRS ובGTI לא היה.

בשנת 1990 הTRS הוחלף ב TZS והRS הוחלף ב TGS.

בTZS שנת 1990 עדיין היה את החלון השחור בצד.

פורסם

במקור החלון היה עשוי פלסטיק שעליו הודבק פילם.

לאחר שלא עמד בשמש הישראלית, הוחלפו כל החלונות בכאלו שעשויים זכוכית צבועה, ובכך באה הבעייה על פתרונה.

פורסם
במקור החלון היה עשוי פלסטיק שעליו הודבק פילם.

לאחר שלא עמד בשמש הישראלית, הוחלפו כל החלונות בכאלו שעשויים זכוכית צבועה, ובכך באה הבעייה על פתרונה.

נכון זה גם מה שעשו בTRS 88 של אבא שלי.

סיטרואן המשיכו עם חלון מסוג כזה גם ב ZX וגם ב C4 דור ראשון.

פורסם

מישהו זוכר שהיו פעם גם מוניות BX?

מי שלא זוכר שיראה "אבא גנוב 3".

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...