Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה על הבורות, אבל מישהו יכול להסביר לי למה זה נותן יתרון על פני האחרות?

זה לשעיצוב הספורטיבי יש כאן שיקול מכריע לגבי חלק גדול מהמצביעים, זה גם ברור.

אין שום נתונים אחרים במכוניות האחרות, שמפצים על הנעה קידמית?

וחוץ מזה, לפני כמה שנים, כשהייתי יפה יותר, *כל* המכוניות היו עם הנעה אחורית, אז אם זה כל-כך טוב, למה שינו את זה?

תודה על ההסברים, שמוליק

פורסם

ראשית עליך להבין כי הנעה אחורית נחשבת "לקלאסיקה" בקרב אוהדי מכוניות ספורט.

שנית, מכונית ספורט בעלת הנעה אחורית אומנם דורשת יותר מיומנות נהיגה מאשר רכב ספורט בעל הנעה קידמית (אשר מכוייל לרוב לתת היגוי - קל יחסית לשליטה) אבל היא יותר מהנה היות והיא "נהנת" מהיגוי יתר (בריחת זנב) בסיבובים.

כמו כן בהאצה מהירה בקו ישר הכוח המועבר לגלגלים בהנעה קידמית יכול "להתבזבז" ע"י העברת המשקל לאחור ויצירת ספין של הגלגלים הקידמיים במקום (נקרא בפי העם "פירפור"). בהנעה אחורית המצב הפוך וע"י כך היא נוטה פחות לאבד "כוח" ע"י ספין של הגלגלים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

וחוץ מזה, לפני כמה שנים, כשהייתי יפה יותר, *כל* המכוניות היו עם הנעה אחורית, אז אם זה כל-כך טוב, למה שינו את זה?

תודה על ההסברים, שמוליק

למה הפסיקו עם זה:

1. מסוכן יותר- הנעה אחורית פחות סלחנית מהנעה קדמית בכל מה שנוגע לטעויות נהג ובטיחות אקטיבית.

2. הנעה אחורי מכתיבה סרן אחורי גדול יותר, מה שגורע ומקשה על תכנון מושב אחורי מרווח.

3. יקר יותר לאחזקה- גל הינע דורש טיפול.

4. הפסדי כוח בעקבות שימוש בגל הינע.

עדיין, בשביל נהגיה ספורטיבית הנעה אחורית נחשבת לטובה יותר, אם אתה לא יודע למה כנראה שלא נהגת מעולם על הנעה אחורית.

רמז קל....הפרדה בין הנעה להיגוי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
שנית, מכונית ספורט בעלת הנעה אחורית אומנם דורשת יותר מיומנות נהיגה מאשר רכב ספורט בעל הנעה קידמית (אשר מכוייל לרוב לתת היגוי - קל יחסית לשליטה) אבל היא יותר מהנה היות והיא "נהנת" מהיגוי יתר (בריחת זנב) בסיבובים.

זה לא מדויק. קודם כל, כל הרכב מכוילים לתת היגוי. רכבים ספורטיביים נוטים לרוב להיות מסוגלים לנפק היגוי יתר בצורה מהירה וקלה יותר מרכבים לא ספורטיביים, אבל הנטייה הבסיסית היא לתת היגוי, גם בהנעה אחורית.

בנוסף, גם רכבים עם הנעה קדמית "נהנים" מהיגוי יתר בסיבובים. ההבדל הוא בדרך שבה הוא מתקבל. בהנעה קדמית הוא מתקבל בעזרת העברת משקל לציר הקדמי בעזרת עזיבת גז או בלימה, בהנעה אחורית הוא מתקבל באמצעות יצירת פרובוקציה מספקת לאיבוד האחיזה מאחור ומנה הגונה של גז.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בהנעה קדמית הוא מתקבל בעזרת העברת משקל לציר הקדמי בעזרת עזיבת גז או בלימה...

רוני

ע"י בלימה ברור לי, איך מתקבל היגוי יתר ע"י עזיבת הגז? האם זה "רק" בגלל שעזיבת הגז נותנת (מבחינת הכוחות הפועלים) אפקט של "בלימה ללא בלימה" ע"י הפסקת התאוצה?

פורסם

רוני

ע"י בלימה ברור לי, איך מתקבל היגוי יתר ע"י עזיבת הגז? האם זה "רק" בגלל שעזיבת הגז נותנת (מבחינת הכוחות הפועלים) אפקט של "בלימה ללא בלימה" ע"י הפסקת התאוצה?

עזיבת גז בסיבוב שקולה לבלימה מאוד עדינה.

בזמן עזיבת גז יורד עומס מהסרן האחורי והוא נהיה "קל" יותר ולכן מאבד אחיזה יותר בקלות.

בשילוב פרובוקציה של ההגה מתחילה החגיגה :D

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

רוני

אני אחסוך לך את הניסיונות - עם פאסאט זה לא יעבוד. עם מכונית ספורטיבית שהיא קשיחה בהרבה, גם עזיבת גז מסוגלת ליצור היגוי יתר ואפילו די משמעותי. אם תרצה לחוות כזה, בקש סיבוב מחבר פורום כלשהו עם 106/סקסו/205/306/קליאו (ועוד) ספורטיביות. לצורך העניין, אני עם הסקסו כמעט ולא משתמש בבלימה לצורך היגוי יתר. פשוט לא צריך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני

אני אחסוך לך את הניסיונות - עם פאסאט זה לא יעבוד. עם מכונית ספורטיבית שהיא קשיחה בהרבה, גם עזיבת גז מסוגלת ליצור היגוי יתר ואפילו די משמעותי. אם תרצה לחוות כזה, בקש סיבוב מחבר פורום כלשהו עם 106/סקסו/205/306/קליאו (ועוד) ספורטיביות. לצורך העניין, אני עם הסקסו כמעט ולא משתמש בבלימה לצורך היגוי יתר. פשוט לא צריך...

רוני

מה עם הוולקן??? מה עם הוולקן??????

רוני, תשאל את אריאל, הוא היה נוכח....כל אוטו אפשר להוציא להיגוי יתר עם עזיבת גז בסיבוב. (אפילו את ה-323 של סבא :twisted: )

תן לי כל רכב בסיבוב ירידה לאיילון דרום מהרצליה (להזכירך, שיפוע חיובי) והאחוריים יתחילו לחפש את הקדמיים...

פורסם
רוני, בגולף (2.0 אוט') אני כן עלול להתקל בתופעה כזו, או שהיא גם לא קשיחה לצורך העניין?

גולף זה פחות או יותר הרכב האחרון שתחווה את זה...

בכל מקרה, אני מקווה שלא תנסה, זה לא ייגמר בטוב.

פורסם
רוני, בגולף (2.0 אוט') אני כן עלול להתקל בתופעה כזו, או שהיא גם לא קשיחה לצורך העניין?

תשובה לך וגם לכספר - לא בכל רכב ניתן, תאמינו לי. אולי תחת לחץ רציני מאוד. אבל ברוב הרכבים, שהם רכים מדי, עזיבת גז רק תגרום להתהדקות הקו לתוך הפנייה. זה שבוולקן או אפילו ב-ZX 1.4 זה אפשרי (לא יודע אם זה אפשרי, לא ניסיתי ב-1.4), לא אומר שבגולף זה אפשרי.

מזדה 323 היא חסרת אחיזה לחלוטין, ברור שזה אפשרי. אבל עם פאסאט כמעט ולא. גולף 2.0? לא יודע, לא ניסיתי. אני מאמין שזה יהיה קשה למדי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תודה על ההסברים, שמוליק

למה הפסיקו עם זה:

1. מסוכן יותר- הנעה אחורית פחות סלחנית מהנעה קדמית בכל מה שנוגע לטעויות נהג ובטיחות אקטיבית.

2. הנעה אחורי מכתיבה סרן אחורי גדול יותר, מה שגורע ומקשה על תכנון מושב אחורי מרווח.

3. יקר יותר לאחזקה- גל הינע דורש טיפול.

4. הפסדי כוח בעקבות שימוש בגל הינע.

בצורה מעוותת למדי, אני אתרגם את ארבעת הסעיפים לעיל למילה אחת : כיף!

:lol:

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ב-205 1.4 רגילה ניתן להגיע להיגוי יתר על ידי שבירת הגה ועזיבת הגז כמובן.. לא צריך להשתדל יותר מידיי, זה קורה בטבעיות אבל בצורה מאוד מבוקרת - מה שגורם לעגלה הפשוטה הזאת ליהיות מהמעניינות בקטגוריה שלה.

ד"א אחרי שצברתי קצת יותר ניסיון בנהיגה במשך הזמן חוויתי על בשרי כי תיקון תת-היגוי קל בהרבה מתיקון היגוי-יתר, ומהשרשור הזה למדתי רבות בנושא בעקיפין - כן יירבו!

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

מזדה 323 היא חסרת אחיזה לחלוטין. רוני

אתה מדבר על 323 או על הלנטיס?

הלנטיס דווקא אוחזת לא רע לגמרי (185 מ"מ גומי עושים א שלהם). זה שאין לך מושג מה קורה בדרך זה סיפור אחר , אבל אחיזה מוחלטת יש לה (ולא תמיד לטובה , התנהגות ושליטה דרך דוושת הגז זה משהו זר לחלוטין לרכב הזה).

פורסם

לאוטו שלי יש הנעה אחורית,אתה מרגיש את הכוח תאמין לי, שאתה נותן קיקדאון אתה מרגיש מכה מאחור כאילו "מישהו" דוחף אותך, זה הרגשה עיליית.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

• תוכן חדש...