Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה שראיתי ב live , מי אשם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

היום בבוקר כשהכביש היה רטוב והגשם המטיר בהשתוללות.

נסעתי בזהירות ובמהלך הנסיעה צפיתי בתאונה ממש מולי.

ברמזור שמאלה פניתי אני ומאזדה מאחורי.

הגענו שנינו לנתיב כפול חד סיטרי עם רכבים חונים בימין כששנינו נוסעים בצד שמאל.

בנתיב הימני כ30 מטר מלפנינו נוסעת מונית.

נהג המאזדה שמאחורי החליט לעקוף אותי ויצא לעקיפה מימין

וללא השהייה יצא לעקיפה של המונית משמאל.

לרוע מזלה של נהגת המונית חסמה את הנתיב משאית "מערבל בטון" כשהיא חונה (כחוק)

נהגת המונית באותה השניה כשיצאה לעקוף את המשאית נהג המאזדה עבר אותה משמאל.

ובעצם לא האט את נסיעתו כדי לאפשר למונית לעקוף בבטחה.

המרחק היה כל כך קצר (כ-50-60 מטר בסה"כ במהירות של כ 40-50 קמ"ש) שלנהגת המונית לא נותרה ברירה אלה לבלום ולהחליק לאחורייה של המשאית)

נהג המזדה ששם לב לתאונה נתן גז ונעלם לתוך הגשם המטורף.

אני עצרתי בצד לתת עזרה לנוסעים במונית (לא לפני שחטפתי צעקות "מה אתה משוגע למה לא נתת לי להכנס" ולקח לי כמה שניות להסביר להם שלא אני נהגתי במאזדה,הם נרגעו רק כשהם ראו את הרכב שלי חונה לפני המשאית והוא אינו בצבע המאזדה)

מה קורה בתאונה מסוג שכזה? האם לנהגת המונית יש אשם בתאונה?

צירפתי תמונה עם שירבוט שלי בpaint של מסלול הנסיעה.

mygizoz52hdi.jpg

ובהזדמנות זאת,סעו בזהירות החיים שלכם חשובים גם לקרובים אליכם.

פורסם

נהג המאזדה מניאק (ועבר עבירת תנועה כשעקף מימין).

נהגת המונית מטומטמת ואשמה בתאונה מן הסתם, כי אם היא לא הסתכלה במראה והייתה בטוחה שאפשר לעקוף את המשאית, היא הייתה צריכה לבלום ולחכות שיהיה פנוי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רציתי לרשום שנהג המזדה חמור, אבל אני מסכים גם עם התאור של רוני.

גם אני חושב שהאשמה היא של נהגת המונית, אבל השאלה היא האם לנהג המזדה מותר להזדיין ככה מהמקום?

הוא יכול לטעון שלא שם לב.

ברור שאם היה מעורב פיזית בתאונה (התנגש/התנגשו בו) הוא מחוייב למסור פרטים (זכור לי שלכל דורש, לא רק למי שנפגש איתו)

ומה במקרה הזה?

פורסם

מבחינת נהגת המונית היה לה מקום לפנות שמאלה,אילולא נהג המאזדה שנכנס לנתיב השמאלי.

לאחר התגובות ברור לי מי אשם,ובכל זאת חורה לי שנהג המאזדה ברח כאילו לא שמע וראה את ההתרסקות.

בחמש שניות שלפני העקיפה שלו הספקתי לראות אותו במראה האחורית בחור כבן 30+ שבר את ההגה בערסיות ימינה

(ערסיות=שבר את ההגה יחד עם הראש לכיוון כיסא הנוסע בעוד הוא לוחץ על דוושת הגז)

פורסם

לדעתי נהגת המונית היתה צריכה לצפות למקרה שהנתיב הימני לא יהיה פנוי לעקיפה של רכב חונה ופשוט להמתין קצת.

בכל מקרה חבל, העיקר לא היו פגיעות בנפש.

לצערי אני לא מתבייש להגיד שאחוז ניכר מהנהגים במדינה הזאת פשוט חסרי סבלנות ונוהגים בצורה מבחילה, לאו דווקא טכנית שזה גם כן קיים אלה בעיקר אישיות מגעילה על הכביש.

רק היום בהפוגה רגעית מהגשם בכביש רטוב, שירוקו שחורה עוקפת אותי בקו לבן משמאל 50 מטר מרמזור אדום, נדחפת ביני לבין רכב שעצר ברמזור עם ברקס מטורף. כנראה נבהל או שהוא סתם זבל כי איך שהרמזור מתחלף לירוק עוקף את הרכב מלפניו מצד ימין על השוליים ובורח בגז מטורף.

פשוט לא יאמן

פורסם

אם הוא עקף אותה כאשר היא מאותת כלומר הנתיב לא פנוי = אסור לו לעקוף

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

נהת המונית ניסתה להשתחל בכוח, נהג המאזדה היה ישראלי מניאק אופייני וחסם אותה מלהשתחל, אז היא בלמה ונכנס במשאית.

אשמתה המלאה של הנהגת בסה"כ. אי אפשר להסתכל על הכביש רק חצי מטר קדימה ואז להאשים את כל העולם. כשנוהגים צריך להסתכל גם 100 מטר קדימה.

פורסם

לפי דעתי אי אפשר להפיל את כל האשמה על הנהגת. גם היא אשמה בתאונה, אבל אם נהג המאזדה לא היה עוקף מימין-

שזה משהו לא חוקי בפני עצמו, התאונה לא הייתה מתרחשת. שניהם אשמים בתאונה לדעתי, ואני מאמין שהתאונה יכלה להימנע בקלות. זה מצב די דומה לזה שנתיב האצה פשוט לא מספיק לך כשיש הרבה תנועה, ואתה כנהג צריך לצפות את זה ופשוט לבלום ולהמתין טיפה.

פורסם

אני מסתמך על דבריך שהמשאית חנתה "כחוק" אך בכל זאת בציור שלך זה נראה כאילו היא חונה על נתיב נסיעה.

האם כך היה הדבר?

בשלב מסויים נגמר הכביש והופך למסלול חניה?

Confidence In Motion

פורסם

^^

אין שילוט המורה אחרת,ולכן חניית המשאית נעשתה כחוק.

מה גם שבשעות הערב הנתיב הימני הופך לשורת חניה של כל הדיירים מהבניינים הסמוכים וכנ"ל גם ל2 הנתיבים מהתנועה הנגדית.

פורסם

במשפטים יש מושג הנקרא "אשם תורם". לעניות דעתי ,אם היו מגיעים למשפט וכל אחד היה מודה בנעשה, לא כל אשמת התאונה היתה נוחתת על נהגת המונית.

• תוכן חדש...