Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם ברמת גימור של שקל וחצי אי אפשר לקחת ממנה את העיצוב המוצלח.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אעתיק את דעתי משרשור של מישהו שמתלבט בין איביזה לפיאסטה:

לאף אחד לא מגרד שרכב שנת 2012 יגיע ללא מחשב דרך ? אני לא מצליח להבין איפה היבואנים האלה מנסים לחסוך... 6 רמקולים כן מחשב דרך לא...

אגב נסעתי בפיאסטה ידנית בחו"ל והתלהבתי ממנה מאוד מאוד מאוד אבל זה היה דגם מאובזר ביותר. יש שם בדגם המאובזר מושב שאין דברים כאלה. אפשר לנסוע שעות ללא שום תחושת אי נוחות אפילו לא קלילה הודות לאפשרויות כיוונון אינסופיות אבל לצערי גם זה ירד בדגם הבסיס.

אז נשארנו עם ביצועים מכובדים ומספקים, אבזור סביר, והתנהגות כביש מאוד מאוד מאוד כיפית לטעמי.

ובכל זאת ולמרות החיבה הרבה שהפיאסטה זוכה ממני, בהשוואה לגירסה המוצעת בארץ ע"י דלק, אני נשאר עם הפאביה ה"ערומה" שלי כבחירה עדיפה מבחינתי.

גם ברכב הקודם שלי (שנגנב) וגם ברכב שהזמנתי יש מחשב דרך, ובשיא הרצינות אני שואל - מה לעזזל עושים עם זה? חוץ ממדידת צריכת הדלק, שגם עליה אי אפשר לסמוף ויש למדוד במשאבה, איזה מידע חשוב מחשב הדרך נותן לי? בשיא הרצינות נראה לי שבחיים לא השתמשתי בו.

פורסם
גם ברכב הקודם שלי (שנגנב) וגם ברכב שהזמנתי יש מחשב דרך, ובשיא הרצינות אני שואל - מה לעזזל עושים עם זה? חוץ ממדידת צריכת הדלק, שגם עליה אי אפשר לסמוף ויש למדוד במשאבה, איזה מידע חשוב מחשב הדרך נותן לי? בשיא הרצינות נראה לי שבחיים לא השתמשתי בו.

גם לדעתי זה לא ממש חובה ברכב, אך עניין כוונון הגובה לכסא זו באמת קמצנות שתידפוק להם הרבה עסקאות!

תנוחת ישיבה נוחה זה הדבר הכי חשוב במיוחד בקניית רכב חדש במיטב הכסף של הקונה!

ובשביל כמה שקלים הם ממש הרסו לעצמם!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
הרכב מאובזר באופן יחסי. לפחות בהשוואה למתחרים. הוא מזכיר את הקליאו מבחינת האיבזור אך שווה יותר מההפרש ביניהן, העומד על 3K. צריך לזכור שלפורד יש 7 כריות אוויר וציון גבוה במבחן הריסוק, אם לא הגבוה בקבוצה שלה.

ממש לא מסכים בנושא האבזור.

לקליאו יש: מחשב דרך (מדויק להפליא!), פנסי ערפל, בקרת שיוט ומגביל מהירות, מראות/ידיות בצבע הרכב, הגה וידית הילוכים מצופי עור, מושב מתכוונן לגובה (וזה באמת משהו מוזר בחסרונו), נעילת דלתות אוט' עם תחילת הנסיעה, 3 שנים אחריות ועוד.

לזה אתה קורא 'מזכיר את הקליאו מבחינת אבזור'? לא נראה לי...

אני לא מתווכח על איכות הרכב ומשתנים אחרים (ועדיין יש הבדל של 5K בין השתיים) אלא רק על האבזור.

פורסם

אגב נסעתי בפיאסטה ידנית בחו"ל והתלהבתי ממנה מאוד מאוד מאוד אבל זה היה דגם מאובזר ביותר. יש שם בדגם המאובזר מושב שאין דברים כאלה. אפשר לנסוע שעות ללא שום תחושת אי נוחות אפילו לא קלילה הודות לאפשרויות כיוונון אינסופיות אבל לצערי גם זה ירד בדגם הבסיס.

בדיקה קצרה באתר פורד גרמניה מגלה שהדגם אמביאנטה בתוספת צבע מטאלי מגיע ל-15 K אירו, וזה בדיוק המחיר בו הרכב ימכר בישראל. הדגמים המאובזרים יותר (בגרמניה!!!!) בקלות מגיעים ל-90 K ש"ח. נשאלת השאלה מה כבר יהיה השוק של סופרמיני ידני (שהוא נחשב כאן למוצר הזול ביותר) בסביבות 100 K ש"ח?

אגב, הבדיקה גם מגלה שבהשוואת המחירים של המתחרים בליגה הידנית בגרמניה (איביזה, פאביה, מייקרה המאובזרת, 206+, קלאו III) ידה של הפיאסטה על העליונה.

פורסם
אני אעתיק את דעתי משרשור של מישהו שמתלבט בין איביזה לפיאסטה:

לאף אחד לא מגרד שרכב שנת 2012 יגיע ללא מחשב דרך ? אני לא מצליח להבין איפה היבואנים האלה מנסים לחסוך... 6 רמקולים כן מחשב דרך לא...

אז נשארנו עם ביצועים מכובדים ומספקים, אבזור סביר, והתנהגות כביש מאוד מאוד מאוד כיפית לטעמי.

ובכל זאת ולמרות החיבה הרבה שהפיאסטה זוכה ממני, בהשוואה לגירסה המוצעת בארץ ע"י דלק, אני נשאר עם הפאביה ה"ערומה" שלי כבחירה עדיפה מבחינתי.

יש כאלו שחשוב להם אבזור "חיוני" כגון מחשב דרך (אני לא מבין איך אפשר להסתדר בלי זה..) ויש כאלו קצת טיפשים שלהם חשוב יותר נושאים שוליים כגון בטיחות (יאלה כוכבים שמוכבים, אז מה אם לפיאסטה יש כוכב ריסוק אחד יותר ואיזה שלוש כ"א יותר מאשר לפאביה, העיקר שיש מחשב דרך..).

יש עוד כמה נושאים שוליים שמעניין את הטיפשים כגון נוחות, ניהוג ועוד, אבל עזוב אותך, הם הרי טיפשים..

אני אישית נמנה על הקבוצה של הטיפשים.:oops:

ובנימה רצינית, כיום לא הייתי שוקל אפילו רכישה של רכב חדש עם מפרט בטיחותי כל כך עלוב, בעיקר שישנן אופציות לא פחות טובות מבחינת שאר התחומים (עיצוב, נוחות, אבזור, ביצועים, אמינות) ובאותה רמת מחירים!

אגב, הפיאסטה גם יפה בהרבה (אבל ממש ממש הרבה) והייצור שנקרא פאביה (יש לסקודה כישרון מוזר לכער כל רכב, אפילו אם יש לו נתוני פתיח טובים).

אבל זה כנראה סובייקטיבי (אם כי אני בספק אם זו לא דעת הרוב), הבטיחות מצד שני ממש לא.

פורסם

אין שום ספק שכוכבי בטיחות כבודם במקומם מונח. לפני שרכשתי את הפאביה יצרתי קשר עם פורד לפחות פעמיים לבדוק אם ישנה כוונה להביא את הפיאסטה הידנית כיוון שזה היה הרכב שרציתי. כמו כן לא אמרתי שמחשב דרך זה דיל ברייקר, אני אישית משתמש בו המון ולא רק לחישוב צריכת דלק ורק טענתי שזה מוזר שהם חתכו את המחשב בדגם הבסיס.

לגבי המושב לא בדקתי את זה שהם יציעו בדגם הבסיס אבל בדגם שנסעתי עליו יש בין היתר כיוונון תמיכה לגב תחתון - מאוד נח ולא קיים גם בהרבה רכבים מקטגוריית מנהלים.

השורה התחתונה מדוע אמרתי שאני בכל זאת מעדיף את הפאביה היא עקב מכלול של דברים וביניהם:

מנוע גמיש יותר משמעותית, איבזור נדיב יותר, מחיר זול יותר (שלי נרכשה בk69 - פער מחירים משמעותי מבחינתי).

טל.

פורסם

יש להם את הצבע תכלת-כחול הכי יפה שראיתי. גוון מדהים לדעתי

אבל קצת מבאס שהידיות ומראות בשחור פלסטיק.

הפרונט יפה אפילו בלי הפנסי ערפל, עשו בשכל שלא השאירו חור עם מכסה פלסטיק אלא פשוט עשו עיצוב שונה וזה מוסיף המון (או לפחות..לא גורע)

הפנים גם יפה מאוד

וזה שמקטר על מחשב דרך, יתכן ואתה צודק, אבל אין ספק שהייתי מעדיף סט 6 רמקולים על פני מחשב דרך...

זה אולי נחמד בשבועיים שלושה הראשונים אתה רואה ממוצע דלק ושטויות אבל לאחר מכן למה זה טוב...אני לא זוכר אפילו מתי פעם אחרונה ייחסתי לאיזה פרמטר שם משמעות פרט למרחק שעשיתי על המיכל.

לרוב המוחלט בוודאי שעדיף סט רמקולים, כי הרוב המוחלט לא מתעסק בדברים כאלה לאחר הרכישה

פורסם

בשבוע האחרון יצא לי לנהוג הרבה על הפיאסטה.

זה בוודאות הרכב הכי טוב בקטגוריה שלו ובוודאות אחד הרכבים הכי מפוספסים פה.

מעניין אם הגירסה הזולה מגיעה עם אותם מושבים כמו האוטומטית שהם פשוט מעולים, הרבה יותר טובים מכמה רכבי ספורט שיצא לי לנהוג עליהם.

פורסם

לפי הקדימונים האלה, נראה לי שכל מה שנשאר לצפות הוא שדלק מוטורס יביאו את הפיאסטה RS/ ST.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני בהתחלה גם התלבהתי ממחשב הדרך בפנדה,הוא מציג מיליון אופציות,אך בסופו של דבר האופציה הכי שימושית היא פשוט תצוגה של התאריך של היום.:lol:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתם סוטים מהנקודה על מחשב הדרך. יש כאן אנשים שנהנים לדבר בציניות ולהיטפל לתפל ואפילו לחפש משמעויות בין האותיות. אמרתי שזה לא דיל ברייקר (בניגוד למושב לא מתכוונן - ???), אמרתי שאני משתמש ואמרתי שזה מוזר (בין אם אתם משתמשים או לא) שברכב 2012 אין. מפה ועד לאן שאנשים לקחו את זה... תחסכו ממני את העקיצות סטייל ״זה שממורמר שאין מחשב דרך״, אני לא ממורמר ואני לא רוכש את הרכב וזה לא מעניין אותי מה יש או אין בו, אני רק מביע דעה ותוהה מנין מגיעות ההחלטות לקיצוץ באבזור. חוץ מזה... רק בריאות!

טל.

פורסם
אני בהתחלה גם התלבהתי ממחשב הדרך בפנדה,הוא מציג מיליון אופציות,אך בסופו של דבר האופציה הכי שימושית היא פשוט תצוגה של התאריך של היום.:lol:

חבל רק שאין מד טמפרטורה חיצונית, מאוד חסר לי.

פורסם

פעם כניראה הייתה אופציה,אם תסכל כשאר תדליק אורות על הצג מהצד תיראה שיש סימון של טמפרטורה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...