Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היבואן חייב לדאוג לכך שיהיו צמיגים זמינים לכל רכב שהוא מוכר. באם הרכב מגיע מהיצרן עם יותר מאופציה אחת למידת צמיג היבואן חייב לדאוג שלפחות אחת מהן תהיה זמינה.

אם זה לא התקיים במקרה הזה יש מקום להתלונן עליהם.

סיפורים כאלה שוב מדגישים את ההבדל בין סמל"ת לבין צ'מפיון. חבר מועדון נתקל בבעיה דומה עם מיטו שנרכשה עם ג'נט 18 (יחידות בודדות כאלה הגיעו ב2009). הבחור טיפס על מדרכה והרס צמיג. בארץ היה זמין צמיג רק מיצרן אחר שגם הוא נמכר כמקורי כך שהיבואן כביכול מכוסה. הוצע לבחור להחליף על חשבונו את הצמיג שניזוק ולקבל את השני על חשבונם והוא סירב. בלי להתווכח הוזמן באותו יום צמיג מחו"ל בהובלה אוירית ותוך 48 שעות הותקן על הרכב כאשר בזמן ההמתנה קיבל הבחור רכב חלופי. הבחור שילם רק את עלות הצמיג כמובן ללא עלות ההובלה.

מעניין, מקרה דומה קרה לחבר שלי שנוסע על מיטו עם ג'נטים 18" (2010, הזמנה מיוחדת). אחד הצמיגים נקרע, הבחור ניסה להשיג צמיג בפנצ'ריות אך לא הצליח. פנה לסמל"ת שלא ממש עזרו וסתם מרחו אותו בתשובות.

בסוף הרכב הושבת כשלושה שבועות עד שהצלחנו להשיג צמיגים.

אגב, בגלל הנסיון המזעזע שלו עם סלמ"ת בכמה וכמה נושאים הם הפסידו המון לקוחות פוטנציאלים שפשוט העדיפו לקנות מהמתחרים (במקום 2 מיטו נקנו A1 ומיני, ובוטלה הזמנה על 159).

אבל יכול להיות שזה שירות לקוי של המוסך פה ולא בהכרח של היבואן.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא הבנתי למה שהבחור חושב שמגיע לו שיבואן יחליף לו צמיג על חשבונו?

נכנס בורג, אף אחד לא אשם.

היבואן אמור לתת פיתרון, לגבי המחיר הוא לא חייב דין וחשבון לאף אחד.

על איזה מידה מדובר ועל איזה רכב?

לבעל הפולו, בשירוקו יש צמיג בייגלה, לא כל כך פשוט להכניס צמיג 225/45/17 בתור רזרבי.

ברגע שאין את סוג הצמיג בארצנו הקטנטונת והיבואן מחזיק אותך בבבי#ים אז הוא יכול להיות קצת יותר ריאלי במחיר אבל מצ'מפיון אי אפשר לצפות אלא ל"ניסים ונפלאות" בשירות שלהם

פורסם

הרכב הוא פולו GTI.

בן ה, לפעמים ההאהבה מעוורת. אם אתה באמת מאמין במה שאתה רושם אז אני מניח שאתה גם מצדד בשטראוס/תנובה על העלאות המחירים בשנים האחרונות.

כפי שציינו פה, אני ממש לא דמגוג ורשמתי בפירוש שהבחור לא דרש צמיג חדש על חשבון החברה. מצד שני לדרוש על צמיג 300% כאשר אין לך אלטרנטיבות, זו חזירות.

איפה הצדיק שטען שצ'מפיון היא מלכ"ר? פשוט רואים אצלם את הנתינה והשירות בעיניים, איך הם ששים לעזור ללקוחות שלהם, ממש לא אכפת להם מהרווח שלהם כי הוא גם ככה לא הולך לכיסם. הם בטח רצו "לקרוע" את הבחור כדי שכל הרווחים ילכו חזרה לציבור, עכשיו הבנתי איזה צדיקים הם, פשוט לוקחים מהעשירים ומעבירים לעיניים.

כפי שנרשם הבחור כבר קנה זוג צמיגים חדשים מיצרן אחר ויצא בנזק של כ-1K ש"ח. מה שבטוח הוא שצ'מפיון עשו לעצמם אחלה של פרסומת רעה והם יכולים להיות בטוחים שהוא ירחיק הרבה אנשים מעסקאות אתם.

dkny2, פרסמתי את הסיפור של היונדאי כי גם במקרה הזה היה מדובר במידה חדשה שלא היו צמיגים לאף פנצ'ריה בארץ (וזה לא משנה לצורך הדיון אם מדובר בצמיג ספורטיבי או רגיל). לאחרונה החלפתי רביעיית צמיגים במאזדה (גם מידה דיי בעייתית) וושלמתי כ-500 ש"ח לצמיג T1R במידה 17'' (שזה פחות משליש ממה שצ'מפיון דרשו) כך שתאמין לי שאני מודע למחירים של צמיגים במידה הזו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם מחיר צמיג הוא 1K ש"ח - למה 1.6 זה פי 3?

בכל מקרה - אני מלכתחילה הייתי מחליף לשניים אם אינני מוצא בדיוק, ומבקש מצ'מפיון החזר על ההפרש. נדמה לי שבטונים יותר רגועים (או במכתב) הוא היה מקבל טיפול חינם, שזה בערך שווה ל- 400 ש"ח שהוציא יותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני ממש מתקשה להיות מזועזע מהשירות של צ'מפיון כמו חלק מהמגיבים כאן...

צמיג שהלך בתזמון לא נוח ולכן החלפת הצמיג היתה דחופה. היבואן לא מחזיק מלאי של הצמיג הנדיר הזה וניסה למצוא פתרון. תבדקו את החוק, אני לא בטוח שהיבואן חייב להחזיק מלאי של צמיגים מתאימים כי צמיג אינו נחשב לחלק חילוף כמו חלקי רכב אחרים כמו מסנן, ציריות וכו'. כמו כן, אין שום בעיה מבחינה חוקית לשים צמיג אחר בעל אותו סיווג מהירות אבל אז כמובן צריך להחליף זוג צמיגים.

תקר בגלגל לא נחשב לתקלה ברכב ולכן היבואן אינו מחוייב לספוג את עלות החלפת הצמיג השני במידה ולא נמצא צמיג זהה בטווח זמן סביר (ולכן גם עלות הצמיג שביקש היבואן אינה רלבנטית, הלקוח מצא זול יותר? זכותו לקנות במקום אחר). ב- 90% מהמקרים הבעיות האלו יפתרו בקלות כי אם הרכב נפוץ ימצא צמיג במלאי יבואן הצמיגים בקלות או שבעל הרכב בכלל לא יפנה למערך השירות של היבואן אלא יפתור זאת בעצמו מול פנצ'ריה כזו או אחרת.

ברור שאופטימלית היבואן היה מחזיק בעצמו מלאי של כל הצמיגים מכל השנתונים של הרכבים שהם תחת אחריות. זה לא מעשי והחוק למיטב הבנתי אינו דורש זאת. כאמור, ב- 90% מהמקרים אין בעיה כי יש זמינות של מידה נפוצה, אבל במקרה של מידה מיוחדת יש השלכות שכל בעל רכב מיוחד צריך לקחת אותם בחשבון אם הוא רוצה בדיוק את הצמיג איתו הגיע הרכב מהיצרן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ברגע שהיבואן מוכר רכב עם גלגל רזרבי שהוא בדיחה (אני, דרך אגב, הייתי מחליף אותו לגודל נורמאלי או שוקל לא לקנות את הרכב את זה לא אפשרי) או יותר גרוע מוכר לך רכב ללא גלגל ספייר כלל הוא צריך לדאוג שניתן יהיה להשיג את הצמיג הזה אם לא בפנצריות אז לייבא בעצמו. זה בדיוק כמו כל חלק חילוף אחר.

פורסם

הבעיה שלי היא ששומעים רק צד אחד. או כמו בקלישאה הידועה - בכל סיפור יש את הצד שלי הצד שלו והצד של האמת שהיא תמיד איפשהו באמצע. כשמישהו אומר שמנהל שירות דיבר אליו לא יפה קשה לדעת מה באמת היה שם ואולי גם ידידנו לא בהכרח שמר על פאסון. לא אומר מי צודק ולא שבעל הצמיג משקר חלילה, אבל נראה שמנפחים יותר מדי את הסיפור. גם לא ממש ברור לי איך בורג נכנס לדופן ולמה היבואן צריך לקחת על זה אחריות?!

אנשים פה עדין בטוחים שאנחנו חיים בקולחוז ברוסיה שהכל מסובסד על ידי הממשלה ולעסק מסחרי אסור להרוויח. יש ליבואן מחיר משלו על הצמיגים האלה כמו שלכל גוף יש תמחור על המוצרים שלו. הוא צריך לגלם במחיר של הצמיג מערכת קצת יותר גדולה ומורכבת מאשר פנצ'ריה אי שם על הדרך בצפון שבקושי יש לה הוצאות.

נראה לי שסתם מנפחים את הסיפור, תרתי משמע

פורסם

כשמדברים על צמיגים ומחירים רצוי להיות מדויקים בלפחות שתי עובדות - 1.מידת הצמיג 2. יצרן ודגם.

כי אם החבר קנה שני צמיגים נחותים בחצי מחיר מצמיג איכותי אחד, כל הסיפור המזעזע קצת מתרוקן מתוכן.

אני דווקא מעדיף צמיג בייגלה כשהרגילים במידה גדולה, חוסך מקום ומשקל ואין בעיה לסוע עליו עד החלפה ראויה (גילוי נאות - אני תמיד מחזיק צמיג ספיר אחד, הצמיג הטוב מהסט האחרון).

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

השירות של צמפיון זו גם אחת הסיבות שההורים שלי לא קונים ולא יקנו כנראה גם משהו מקונצרן VAG...

בזמנו עם הפולקסווגן פולו קלאסיק שהייתה לנו,

לפניי שנגמרה האחריות (בזמנו הייתה רק שנה אחת!) הדשבורד התפרק או התקלף,

אז אבא שלי ניגש כמובן כי זה באחריות,

אמרו לו שזה נגרם מכלב שיש לנו (היה לנו כלב אבל בחיים לא נסע באוטו!) ושיחפש את החברים שלו...

אחריי ויכוח החליפו את הדשבורד.

במקרה אחר,

המאוורר הפסיק לעבוד מאיזושהי סיבה,

ואבא שלי קולט בצד מישהו עם פולו SDI (נהג מונית) והם אומרים לו: יש לי בשבילך אחלה מאוורר משופץ ב1800₪ או משהו כזה,

ובדיוק אומרים לאבא שלי שהמאוורר הלך ויש להם משופץ או חדש, אבא שלי התעצבן מאוד שרוצים לעשות עליו קומבינה.

מצא מוסך אחר, שם טיפלו בבעיה תמורת 100₪, וזה בכלל לא היה המאוורר אלא משהו אחר... (לא זוכר בדיוק)

אז אני באמת יכול להבין אותך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הבעיה שלי היא ששומעים רק צד אחד. או כמו בקלישאה הידועה - בכל סיפור יש את הצד שלי הצד שלו והצד של האמת שהיא תמיד איפשהו באמצע. כשמישהו אומר שמנהל שירות דיבר אליו לא יפה קשה לדעת מה באמת היה שם ואולי גם ידידנו לא בהכרח שמר על פאסון. לא אומר מי צודק ולא שבעל הצמיג משקר חלילה, אבל נראה שמנפחים יותר מדי את הסיפור. גם לא ממש ברור לי איך בורג נכנס לדופן ולמה היבואן צריך לקחת על זה אחריות?!

אנשים פה עדין בטוחים שאנחנו חיים בקולחוז ברוסיה שהכל מסובסד על ידי הממשלה ולעסק מסחרי אסור להרוויח. יש ליבואן מחיר משלו על הצמיגים האלה כמו שלכל גוף יש תמחור על המוצרים שלו. הוא צריך לגלם במחיר של הצמיג מערכת קצת יותר גדולה ומורכבת מאשר פנצ'ריה אי שם על הדרך בצפון שבקושי יש לה הוצאות.

נראה לי שסתם מנפחים את הסיפור, תרתי משמע

אתה רציני?

מה קשור גודל הגוף שעליו מדובר?!

אתה יודע בערך כמה מרוויח היבואן על כל רכב?מה עלות האחזקה של ה"מערכת" שהם צריכים להחזיק?

הסר דאגה מליבך,אתה או כל לקוח אחר שלהם מכסה להם את ההוצאות ומשאיר אותם עם כמה "גרושים".

איפה ראית שמישהו ביקש סיבסוד??אם קראנו את אותו הפוסט נראה לי שבסה"כ [וגם אם הגדילו לעשות ושינו כמה פרטים] הבן אדם לא רוצה שיגנבו אותו....ואתה מוזמן לבדוק את המחיר של הצמיג ברוסיה,משומה אני חושב שהוא טיפה פחות מ1.6K :lol:

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם
גם לא ממש ברור לי איך בורג נכנס לדופן ולמה היבואן צריך לקחת על זה אחריות?!

אנשים פה עדין בטוחים שאנחנו חיים בקולחוז ברוסיה שהכל מסובסד על ידי הממשלה ולעסק מסחרי אסור להרוויח. יש ליבואן מחיר משלו על הצמיגים האלה כמו שלכל גוף יש תמחור על המוצרים שלו.

בורג נכנס לדופן כי זהו טיבם של ברגים. היבואן לא צריך לקחת על זה אחריות. הוא כן צריך לאפשר קניית צמיג זהה. במקרה הזה הוא אמנם עשה זאת, אבל לא מהמלאי אלא מרכב זהה ואחרי לא מעט בלגן. המחיר פחות רלוונטי (אם כי גם הוא שוד לאור היום).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...