Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
"נעשה ונישמע" - למה לעשות בלי להבין?

יש כמה דרכים להבין את זה:

הדרך המקובלת היא שאכן בני ישראל הסכימו לעשות גם בלי להבין, מתוך אמונה.

לדעתי לא כך, אלא שהם אמרו "נעשה את מה שאמרת לנו וגם נשמע בקולך" כלומר נפעל לפי רוח הדברים גם במה שלא כתוב במפורש.

בישול גדי בחלב אימו הוא אכן אכזרי וגם נכתב בתורה "כִּי יִקָּרֵא קַן צִפּוֹר לְפָנֶיךָ..."... יש הרבה הרחבות לפירוש הזה אך בסיסו הוא בחינוך האדם לנהוג במידת הרחמים גם כלפי בעלי חיים ולא רק כלפי זולתו.

לא כך אמרו חז"ל, אלא: "האומר על קן ציפור יגיעו רחמיך... משתקין אותו - שעושה מדותיו של הקב"ה רחמים והן אינן אלא גזרות" - כלומר, חז"ל לא הבינו את הענין מצד הרחמים כלל.

אבקש הבהרה- איך זה מסתדר עם... מִלְאוּ אֶת-הָאָרֶץ וְכִבְשֻׁהָ וּרְדוּ בִּדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּבְכָל-חַיָּה הָרֹמֶשֶׂת עַל-הָאָרֶץ."

התשובה פשוטה: לא מסתדר, כי לא מדובר ברחמים. לענ"ד ההסבר הנכון הוא שמצד אחד אלוהים נתן לנו שלטון בעולם, ורשות לנצל (לרדות) את משאבי העולם, כולל חיות, אבל מצד שני מגביל אותנו שלא לזלזל בסבלן של חיות ולא להתאכזר אליהן שלא לצורך. כך אני מבין גם את האיסור על חרישה בשור וחמור, האיסור על הריגת שור ובנו ביום אחד, וכדומה.

אישה שנתקלה בנחש וחוששת כי הוא מעוניין לקיים עימה יחסי מין צריכה לגזוז מציפורניה ומשיערה , להשליך בפניו ולאמר שהיא במחזור אם בכל זאת התעקש הנחש ונכנס לתוכה...

בתקופת חז"ל היה מקובל להאמין באמונות טפלות שונות. היו בחז"ל כאלו שהאמינו בדברים אלו והיו ששללו אותם (כגון ר' שמואל).

צריך עצבים מברזל כדי להמשיך לקרוא את השרשור הזה ולא להתפתות לכתוב בו...

ממש ככה! החזקתי מעמד עד עכשיו אבל בסוף נשברתי...

דני

פורסם

התשובה פשוטה: לא מסתדר, כי לא מדובר ברחמים. לענ"ד ההסבר הנכון הוא שמצד אחד אלוהים נתן לנו שלטון בעולם, ורשות לנצל (לרדות) את משאבי העולם, כולל חיות, אבל מצד שני מגביל אותנו שלא לזלזל בסבלן של חיות ולא להתאכזר אליהן שלא לצורך. כך אני מבין גם את האיסור על חרישה בשור וחמור, האיסור על הריגת שור ובנו ביום אחד, וכדומה.

"שלא לצורך"? איפה יש התעללות שהיא "כן לצורך"?!

אבקש גם פירוט על החרישה והריגת השור, לא שמעתי על כך עדיין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
"שלא לצורך"? איפה יש התעללות שהיא "כן לצורך"?!

אני לא אמרתי "התעללות" אלא "אכזריות". דוגמה - לקחת לפרה או לכבשה את הבן הקטן שלה, להרוג ולאכול אותו, זו אכזריות; אבל זה מותר - זה "ורדו". אבל להרוג את השור ואת בנו ביום אחד - זו כבר אכזריות שלא לצורך (פרשנות שלי!) ולכן אסור.

אבקש גם פירוט על החרישה והריגת השור, לא שמעתי על כך עדיין.

דברים כ"ב פסוק י' - "לא תחרוש בשור ובחמור יחדיו".

ויקרא כ"ב פסוק כ"ח - "ושור או שה אותו ואת בנו לא תשחטו ביום אחד".

יש עוד דברים דומים - לא תחסום שור בדישו למשל. לדעתי הכל נובע ממקור אחד וכך גם "לא תבשל גדי בחלב אמו". אבל חז"ל לא שאלו אותי, וההלכה נקבעה אחרת.

דני

פורסם
"נעשה ונישמע" - למה לעשות בלי להבין?

חסר דוגמאות?

בהמה שנבעלה ע"י יהודי בשוגג (איך זה בדיוק יכול לקרות?) דינה מוות - תלמוד בבלי, מסכת סנהדרין, דפים נד עמוד א - נה עמוד ב

יש סרט על זה, אומנם אין שם יהודים:

http://www.imdb.com/title/tt0072355/

" וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים נַעֲשֶׂה אָדָם בְּצַלְמֵנוּ כִּדְמוּתֵנוּ".

מה שמביא אותי למחשבות - למה אולהים אמור להיות "הוא"? אולי זאת "היא"? ואולי זאת ועדה שלמה, שבוחרים לה יושב ראש חדש מחברי הוועדה?

אולי יש פרלמנט שלם עם חברים ושרים והכל?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אתם פוגעים פה ברגשות של הדתיים שישנם בפורום , לא יאה ולא נאה.

*אני לא דתי :)

סליחה? והם לא פוגעים בריגשותי? חלק נכבד מהוצאותי נובעות מאורח החיים שלהם, כמו ההכשר שמחירו מגולם מרוב המוצרים בארץ.

אף אחד לא פוגע ברגשותיהם סך הכל מביאים עמדה אחרת, מה הבעיה בזה?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
סליחה? והם לא פוגעים בריגשותי? חלק נכבד מהוצאותי נובעות מאורח החיים שלהם, כמו ההכשר שמחירו מגולם מרוב המוצרים בארץ.

אף אחד לא פוגע ברגשותיהם סך הכל מביאים עמדה אחרת, מה הבעיה בזה?

יש מספיק מקומות לקנות לא כשר , תחפש תירוץ יותר טוב.

הבעיה של אנשים כמוך זה שאתה לא מקבל אנשים שמגיעים מעולם אחר ויש לכבד את תפיסת העולם שלהם(אם לא היו כאלה בפורום-מילא, אבל יש בוודאות.

הבעיה שדוחפים לך בתקשרות חרדים חרדים חרדים ומזה אתה גוזר על כל העולם הדתי שבנוי ברובו על ערכים

, לא יודע מתי עשית צבא ואם היית בקרבי אבל היום הרוב בו הוא הציבור הדתי לאומי, והבעיה שלך עם החרדים זה בעיה אחרת (גם לי יש בעיה איתם !)

וזה למה הם פוגעים :

תקרא שוב את מה שכתבתי, בראשית ברא האדם את אלוהים, בצלמו...

האדם ברא, אלוהים ניברא.

האדם ברא את אלוהים בצלמו, שטלתן, עם רעיונות הזויים, נקמן, תככן וכו'.

"ואל תשכח משה את חוק הכשרות", אומר אלוהים למשה, "לעולם אל תאכל גדי בחלב אימו, זה אכזרי."

משה חושב שניה ואומר, "למעשה מה שאתה אומר זה לעולם לא לאכול בשר וחלב ביחד."

"לא", משיב אלוהים, "מה שאני אומר זה לעולם אל תאכל גדי בחלב אימו, זה דבר אכזרי."

"אה, הבנתי", אמר משה, "מה שאתה באמת אומר שחייבים לחכות שש שעות בין אכילת בשר לחלב בכדי שלא יהיו יחד בבטן."

"משה!!!", אומר אלוהים בכעס, "מה שאני אומר זה אל תבשל גדי בחלב של אמו, זה אכזרי!!!"

"או אלוהי בבקשה אל תעניש אותי על טיפשותי, מתחנן משה, "כוונתך בוודאי היא שיהיו לנו שני סטים של כלי אוכל אחד למאכלי בשר ואחר למאכלי חלב ואם יש טעות אז צריך לקבור את הכלים בחוץ."

אלוהים אומר בעצבים, "לעזאזל משה, תעשה מה שאתה רוצה…"

וזאת בעצם כל הדת ב-60 שניות.

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

הם גם פוגעים בי מספיק.

אם לא מתאים להם שלא יקראו בשרשור, אף אחד לא מכריח אותם (לעומת הרבה דברים שמכריחים אותי לעשות בגללם).

פורסם
הם גם פוגעים בי מספיק.

אויי מסכן ...:oops:

ובנימה יותר רציני מי פוגע בך פרט

*כנראה ששכחתם מה איחד אותנו לפני 63 שנה.

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

Here we go again, עשינו סוויץ' למקום שכל שרשור דת בפורום התפתח אליו, בואו כולם נרגע ונביט בסמלון שלי ;)

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
וזה למה הם פוגעים: (ציטוט של הבדיחה על הבשר והחלב)

לידיעתך, בדיחה זו מופיעה גם בספרו של דרויאנוב "אוצר הבדיחה והחידוד", בנוסח זה:

משה ציווה את ישראל: "לא תבשל גדי בחלב-אמו" (שמות כג, יט.), ומיד חשש: "מפולפלים בני מפולפלים הם ישראל, ועלולים לגלות בדברי כוונה, שלא עלתה על לבי מעולם". נמלך ואמר להם שנית: "אל תתפלפלו ואל תבקשו בלא-תעשה זו מה שאין בה, אלא דברים כהוויתם: לא תבשל גדי בחלב-אמו"(שמות לד, כו.), ועדיין לא נתקררה דעתו של משה, וכשהגיע למשנה-תורה חזר ופירש שלישית: "דברים שאמרתי כפשוטם אמרתי: לא תבשל גדי בחלב אמו"(דברים יד, כא.).

מה עשו ישראל? התפלפלו ימים ולילות, תלו הררים בשערה וקבעו הלכה: "לא תבשל גדי בחלב-אמו שלוש פעמים – אחד לאיסור אכילה ואחד לאיסור הנאה ואחד לאיסור בישול".

למי שלא יודע, ספרו של דרויאנוב הוא כעין "אנציקלופדיה" להומור יהודי, והכותב הוא יהודי במלוא מובן המילה, ואינו עויין את היהדות כלל וכלל - להיפך. אבל, ואולי דווקא משום כך, הוא מביא גם בדיחות "כאלה":

"לא תבשל גדי בחלב אמו, ג' פעמים – אחד לאיסור אכילה ואחד לאיסור הנאה ואחד לאיסור בּישול"; לא תנאף ב' פעמים – לבשל אסור, לאכול גם-כן אסור, אבל ליהנות מותר...

ועוד בדיחות רבות אחרות, בנושא זה וגם בנושאים אחרים. בקיצור - לא צריך לפחד מבקורת!

דני

• תוכן חדש...