Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב צח, ערב זך.

גם אני באוקטובר האחרון הצטרפתי למעגל הסטודנטים התפרנים בישראל, וכמו שידוע לכולם מתחילה עכשיו תקופת מבחנים.

אני שואל פה כי אני יודע שיש פה הרבה אקדמאים/אקדמאים לשעבר ולפעמים כל פיסת מידע קטנה יכולה לעזור ולהועיל.

אז מה שאני מבקש זה בעצם הרבה, טיפים ללמידה למבחנים, חלוקת זמנים אם זה בבית בלמידה ואם זה במבחן, איך לגרום לתחת לשבת שעות בלי לקום ולחרוש, התמודדות עם לחצים, ובקיצור כל דבר שיכול לעזור.

תודה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

אם אתה רואה שאתה לא יכול לשבת על התחת וכל הזמן דעתך מוסחת, או שיש לך קשיים כאלו ואחרים, לך תעשה אבחון לליקוי למידה. יתכן שיש לך הפרעת קשב וריכוז. במקרה הזה, אתה יכול להוציא הקלות+תרופת קסם שנקראת "ריטלין" 8).

לעולם אל תשאיר את הלמידה לרגע האחרון. תקפיד לעשות את התרגולים מתי שהם ניתנו ולא לגרור אותם בתירוצים של "מחר אלמד, אני משחק ב angry birds/temple run".

תתחיל לפתור מבחנים מיד כשהסתיים השיעור האחרון בקורס. לך לתגבורים, מרתונים, וכל מה שאתה יכול להרשות לעצמך.

נסה להקדיש זמן גם לחיים החברתיים שלך. לימודים לתואר זו תקופה שצריכה להיזכר כתקופה טובה, לא כתקופה שבה החברים שלך כבר לא מזהים אותך ברחוב בגלל הזקן ושקיות שחורות מתחת לעיניים מחוסר שינה.

והכי חשוב-לא להתייאש. לכל מועד א' יש גם מועד ב', וכן-גם מועד ג' לפעמים וכן, גם קורסים חוזרים. ואפילו יותר מאחד.

פורסם

הכי חשוב לא להילחץ, זה הכי פוגע בלמידה.

תחלק לך את הזמן בין המבחנים, תקבע לעצמך יעדים להספק עד שעה מסויימת.

אל תתבייש לקחת הפסקות. אם אפשר אז גם של יום שלם באמצע התקופה. חייבים לאוורר את המוח.

ואל תאכל אוכל מקולקל. באסה להיתקע שעות בשירותים באמצע תקופת בחינות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ראשית כל באמת לא להילחץ. אין שום סיבה להכנס ללחץ ולתחושת עומס בתקופת מבחנים. עוד 5 שנים כשתקום 3 פעמים בלילה לתינוק בוכה או שתהיה ער 4 ימים רצוף בגלל עבודה, אתה תצחק על זה שהרגשת עמוס ולחוץ בלימודים (אני אומר את זה מנסיון).

כדי לסייע לעצמך לא להילחץ הדבר החשוב ביותר בעיני הוא תכנון זמן נכון וחלוקה ריאלית של הליך הלימוד למבחן. מהי חלוקת זמן נכונה? תלוי בך. יש כאלה שלא מסוגלים ללמוד ברגע האחרון כי הם נלחצים, ויש כאלה שאם הם לומדים שבועיים למבחן הם שוכחים מה למדו בהתחלה. כמובן שזה חייב להשתלב בחיים שלך - עבודה, חברה וכדומה.

בהצלחה!

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

צ'מע, אפשר לקבל טיפים מהיום עד מחר, העניין הוא שכל אחד שונה ומה שטוב לאחד לא טוב לאחר.

לי לקח די הרבה זמן לגלות שאם אני נמצא בסביבה נטולת מחשב ורעש - הספק הלמידה שלי עולה במאות אחוזים. לעומת זאת יש אנשים שמסוגלים ללמוד רק עם עוד אנשים, כשיש מוזיקת טראנס בפול ווליום ברקע (ע"ע הסטודנטים שגרים בדירה ממולי, שיקח אותם הדיקן) או שעון מחוגים שמתקתק חזק. לכל אחד מאיתנו יש "לקויות למידה" כאלה ואחרות, מי יותר ומי פחות והחוכמה היא לגלות איך אתה הכי אפקטיבי.

עוד משהו, הפסקות. אנשים חושבים שאם הם ילמדו כל הלילה ושבוע לא יצאו מהבית כי הם צריכים ללמוד אז הם יצליחו. בולשיט. המוח שלנו חייב הפסקות מדי פעם, וכן, גם בירה או סרט באמצע השבוע ואפילו שנ"צ מחוללים פלאים. אני יכול להעיד שבתקופת מבחנים כמות שעות השינה השבועית שלי עולה פלאים.

לעניין הלימוד למבחנים עצמם, כאן הרעיון הוא להיות "חכם" ולא חכם. למה הכוונה? בדיוק כמו טסט, אתה לומד למבחן כדי לעבור אותו, לא כדי לדעת את החומר (וסליחה אם אני דוגרי או שניפצתי למישהו את האשליות).

בעולם השיתופי של היום תמיד אפשר לקבל סיכומים ושיחזורי מבחנים משנים קודמות. יש מרצים שרק ממחזרים שאלות משנים קודמות, ולעיתים פתירה של מבחנים ישנים \ שינון תשובות נכונות יכולות להוציא 100 גם בלי לדעת כלום. כמובן שזה משתנה בין מקצוע למקצוע ורופא או מהנדס חייבים לדעת די הרבה דברים ולא יכולים להסתפק רק בתשובה הסופית והנכונה לשאלה, אבל אם אתה לומד מקצוע הומאני או מקצוע הנשען על שינון והבנה אז הדבר בהחלט אפשרי.

לגבי לחץ, אני לא חושב שאפשר להימנע ממנו לפני מבחן, אבל מצד שני צריך לזכור שיש גם לחץ טבעי וטוב שגורם לך להיות מרוכז יותר במבחן. באופן אישי כשמגיע מבחן אני מתחיל לענות רק על הדברים שאני בטוח בהם. אם יש שאלה שאני לא סגור עליה אני עובר הלאה וחוזר אליה בהמשך. אתה תשים לב שבמהלך המבחן אתה דווקא נרגע ולכן יותר קל להתמודד עם שאלות שבהתחלה לא היה לך מושג איך להתחיל לענות עליהן.

ותזכור תמיד, מועד ב' הוא חברו הטוב ביותר של הסטודנט.

שיהיה לכולנו בהצלחה...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ראשית כל באמת לא להילחץ. אין שום סיבה להכנס ללחץ ולתחושת עומס בתקופת מבחנים. עוד 5 שנים כשתקום 3 פעמים בלילה לתינוק בוכה או שתהיה ער 4 ימים רצוף בגלל עבודה, אתה תצחק על זה שהרגשת עמוס ולחוץ בלימודים (אני אומר את זה מנסיון).

מה יעשה מי שכעבר עשה את השלב הזה ועכשיו מתחיל ללמוד ולהבחן, אה?

לעניין הלימוד למבחנים עצמם, כאן הרעיון הוא להיות "חכם" ולא חכם. למה הכוונה? בדיוק כמו טסט, אתה לומד למבחן כדי לעבור אותו, לא כדי לדעת את החומר (וסליחה אם אני דוגרי או שניפצתי למישהו את האשליות).

איתמר.

ביג. אין מילים.

ותודה לכולם על העצות.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

הכללים שנתנו לך עד עכשיו מצויינים. אני רק אוסיף שקשה לענות על השאלה שלך כי לכל מבחן יש לגשת באסטרטגיה אחרת.

אני לא רוצה להשמע מתנשא אבל עם הזמן אתה תלמד ותתיעל, עד אז פשוט תשב ותדגור על כמה שיותר מבחנים משנים קודמות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

רד-בול, שוקולד ומוסיקת טראנס לא-ווקלית בווליום חרישי

(זמזום כזה).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דרך ההכנה למבחן תלויה בכמה גורמים:

1. האופי שלך.

2. אופי המקצוע.

3. אופי המבחן

4. אופי הבוחן.

נתחיל ב-2: יש מקצועות שינון ויש מקצועות תרגול. מקוועות כמו מתמטיקה ופיזיקה צריכים הרבה שעות תרגול, שמכניסים את התאוריה "דרך הרגליים". יש מקצועות שבהם אין מה לעשות, רק לשנן עוד ועוד.

לגבי אופי המבחן - אם מדובר בשאלות פתוחות אין הרבה מה לעשות. אם מדובר בשאלות רב ברירה ("אמריקאיות") דווקא צריך לתרגל כייון שהן מצריכות טכניקה טובה (בעיקר באלימינציה).

לגבי אופי הבוחן - כבר נאמר - יש ממחזרים ויש מחדשים. לי היה מקצוע שבו המבחן לא השתנה משך די הרבה שנים, ואיפילו הבוחן אמר עם חלוקת הטפסים: "אין הפתעות. בהצלחה!".

והחשוב ביותר הוא אתה. אני, למשל, בתקופות של מבחנים גדולים הייתי פותח את יום הלימודים ב"שיעור כפול" של 90-110 דקות וממשים בקטעים של סביב 50 דקות, עם הפסקות של 10 דקות בין הקטעים והספקת צהריים קצת יותר ארוכה. כטיפוס של יום הייתי מתחיל ללמוד סביב 7:30-8:00 וממשיך עד 16:00-1:00, מעבר לזה הלימודים לא היו אפקטיביים. בני טיפוס של לילה, מתחיל ללמוד רק בשעות הצהריים המאוחרות ונשאר ער עד לפנות בוקר.

לגבי סיום הלימודים לפני בחינה - במבחנים רגילים לכל המאוחר ערב לפני המבחן, במבחני גמר (שאליהם הייתי צריך להתכונן 1-2 חודשים לכל מקצוע) - בין 24-48 שעות לפני המבחן. לימודים בשעות המאוחרותבערב לפני המבחן לא יעילים אבל מאוד מלחיצים וגורמים לך לגשת למבחן עייף.

עוד דבר שוב - הקפד על התזונה ועל פעילות גופנית סדירה. תקופת מבחנים עלולה לגרום לצבירה של כמה ק"ג מיותרים, וחבל. דאג לא "ללמוד במקרר" וכן לצאת לפעילות - אם זה להוצא את הכלב לסיבוב פעם בשעתיים ואם לצאת לריצת בוקר\ערב או למשחק כדורסל עם החברים. ההתאווררות חיונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לי יש עצה אחרת בשבילך- למצוא עבודה!

ככה תהיה חייב לנצל את הזמן הפנוי ללמידה.

בנאדם עסוק תמיד מספיק יותר מבנאדם עם זמן פנוי.

מוטיבציה בדמות "אם אני לא אשב עכשיו ואלמד, אני לא אספיק את כל החומר" הכי יעילה שבאמת יש לך לחץ כי חלק מהיום שלך מופנה לטובת עבודה.

עלי בכל מקרה, זה פועל היטב.

במהלך השבוע אני מספיק גם לעבוד, גם ללמוד וגם לפגוש חברים ובמהלך הסופ"ש אני מספיק רק להירקב מול הטלויזיה (גם שאני יודע שאני צריך ללמוד).

פורסם
אני יכול להעיד שבתקופת מבחנים כמות שעות השינה השבועית שלי עולה פלאים

אני יכול להעיד שבתקופות המבחנים שלי לאורך התואר, הכלים היו נקיים, הבית מסודר, כל מיני מטלות שדחיתי התבצעו... בקיצור- כל חצי שעה הייתי בורח בתירוץ אחר :-D

עצה שלי היא לדעת מתי לעצור- לא ללמוד בערבים ובלילות (כמובן אם אתה לא עובד ויש לך את הזמן הפנוי) ויום לפני הבחינה לסיים ללמוד אחר הצהריים ולאוורר את הראש, מתוך תפיסה של "מה שלא נקלט עד עכשיו, כבר מאוחר מידי לנסות ולזכור".

בהצלחה!

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כמו שאמרו לך, כל אחד צריך למצוא את הדרך שמתאימה לו.

אני למשל לא השארתי את הלימודים לסוף. הייתי חורש כל הסמסטר כמעט כל שעה שהייתה לי ניצלתי ללימודים.

בדרך הזו אתה מגיע לתקופה המבחנים מוכן ולא צריך להרוג את עצמך בתקופה הזו.

כמובן אתה צריך גם זמן לעצמך. לצאת קצת ולבלות. אומנם הייתי חורש כל הסמסטר אבל היו לי זמנים קבועים שאמרתי לעצמי שאני אצא. לדוגמא בימי חמישי בערב הייתי יוצא. בשישי בערב הייתי עובד.

בקיצור, תחלק את הזמן שלך בדרך הטובה ביותר בשבילך.

Renault clio RT 1994

פורסם

גם אני כרגע נמצא קרוב למבחנים בסוף פברואר ותחילת מרץ בפיזיקה ומתמטיקה. יש לי חומר מכניקה שלם שצריך ללמוד ולתרגל טוב טוב ושאלות מתמטיקה לא מהעולם הזה. הדרך היעילה ביותר למבחנים כאלה היא רק לפתור כמה שיותר תרגילים.

אני אישית לומד כרגע כל יום עד 16:00, מעדיף לא לחזור הביתה אחרי הלימודים אלא להישאר בספרייה או בכל מקום שקט בטכניון ושם פותר כמה שיותר שאלות עד שיש לי אוטובוס אחרון.

בנוסף לזה, לחץ זה טוב. זה גורם לך להבין שאתה צריך לשבת וללמוד, אחרת לא תספיק. אני כרגע חורש לפיזיקה, מתמטיקה וגם פסיכומטרי ביחד ומוצא זמן בין לבין לדברים הקטנים שגורמים ללחץ להתפוגג.

שונא גזענים !.

פורסם

עוד משהו, הפסקות. אנשים חושבים שאם הם ילמדו כל הלילה ושבוע לא יצאו מהבית כי הם צריכים ללמוד אז הם יצליחו. בולשיט. המוח שלנו חייב הפסקות מדי פעם, וכן, גם בירה או סרט באמצע השבוע ואפילו שנ"צ מחוללים פלאים. אני יכול להעיד שבתקופת מבחנים כמות שעות השינה השבועית שלי עולה פלאים.

איתמר.

כ"כ נכון , מנוחה , בלי מנוחה החומר שלמדת לא שוקע ואז לא ניתן "לבנות את בניין הידע" בשכל .

בהצלחה !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תוכן חדש...