Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשרשור המקורי שפתחתי נשאלו שאלות בנוגע לצריכת הדלק של הולוסטר. אז היא היתה חדשה מדי בשביל לעדכן.

בכל מקרה, בנסיעה רגועה בה הנהג משתדל באופן אקטיבי לחסוך בדלק - כלומר התיבה במצב אוטומטי ולא ידני, מתג ה-ActiveEco מופעל (מקהה את הדוושה), שיוט עם Cruise Control (היכן שניתן ולפרקים קצרים) והימנעות מהאצות בסל"ד בינוני-גבוה אפשר להגיע לצריכת דלק טובה . לדוגמא:

Fuel.jpg

התמונה הנ"ל הינה לאחר נסיעה מת"א לכפר סבא על כביש 4 כולל הרמזורים בצמתים בכבישים 5 ו-4 ושיוט על איילון. מדובר על שעות הצהריים - כלומר עם עומס מסויים על הכבישים. לא כולל אלמנט משמעותי של נסיעה עירונית - על זה אעדכן בהמשך.

זה רק מראה שהמרכיב החשוב ביותר בצריכת דלק הוא בסופו של דבר הנהג. כמובן שזה לא אפשרי לנהוג ככה רוב הזמן, מה גם זה הרבה פחות מהנה... אבל אפשר להבין איך היצרנים מגיעים למספרים שהם מפרסמים.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגעתי לצריכה דומה גם עם מיצובישי גרנדיס שבמקור עושה פחות מ 8 בבין עירוני.

אבל אמרת נכון. אי אפשר לנסוע כך יותר מכמה דקות.

או שנרדמים או שמקבלים אירוע מוחי.

פורסם

לא צריך להגזים, זה לא כמה דקות, יותר כמו חצי שעה של נהיגה מת"א לכפר סבא בתנאים ריאלים ובמהירות אמיתית כולל רמזורים, האצות ועצירות. רק שהרוב המוחלט של הקילומטרים הם בשיוט.

לדעתי זה מלמד על כך שבמידה והנהג משתדל לנהוג חסכוני אפשרי להגיע לתצורכת דלק טובה.

דוגמא נוספת בנסיעה טיפה יותר משולבת - נהיגה מת"א להרצליה ב-08:00 בבוקר - קפלן, יציאה דרך מחלף השלום, נהיגה על איילון והפקקים בכניסה להרצליה מכביש החוף עד חניה ברחוב משכית - שוב, במידה והנהג משתדל אקטיבית לחסוך בדלק, ניתן להגיע לכ-7.4 ליטר ל-100 קילומטר (אם אני זוכר נכון את המדידה שלי - אבדוק) בנסיעה מאוד משעממת אבל רגועה ... :-)

פורסם

נתון ממוצע של 7.4L/100KM בפקקים בת"א? מרשים ביותר.

יש לך אולי נתונים ממדידות שעשית, ולא ממחשב הרכב?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מצטרף לקודמי, הרי ידוע שמחשב הדרך אופטימי, לפעמים אופטימי מאוד.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

7.4 זה לא בפקקים של ת"א. הלוואי. זה מאזור קפלן (עמוס, אבל לא פקוק בשעות אלו), לצאת דרך השלום לאיילון צפון, משם לכביש החוף ומשם להרצליה. בכניסה דרך כביש החוף להרצליה אכן פקוק בבוקר.

כמובן שהמטרה שלי היתה לבדוק מה צריכת הדלק האופטימלית במידה ואני מתאמץ להגיע למספר טוב ולכן - מצב Eco ברכב ועדינות על הדוושה. משעמם, אבל רגוע.

אין לי מדידות אחרות, לצערי. אולי מישהו אחר מחברי הפורום יכול לעזור פה.

פורסם

מנסיון, ה-i30 אולי אחת המכוניות היותר חסכוניות בשוק בקטגוריה.

לא מאמין שזה יחמיר בולוסטר.

בסה"כ הגיוני. הקרוז קונטרול מאוד תורם.

פורסם

אחד שיודע, אולי תעשה ניסוי קטן, תמלא פול טנק, שים על TRIP בקילומטרז ותאפס אותו, ואז כשישאר לך רבע מיכל, תמלא ותחלק את מספר הק"מ שעשית ב-TRIP בכמות הליטרים שנכנסה. אז אנחנו נדע פחות או יותר מה הצריכה הממוצעת. כמובן שאצל כל נהג זה יהיה שונה לכאן או לכאן, שכן הרבה תלוי באופי הנהיגה והמסלולים השונים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מצטרף לקודמי, הרי ידוע שמחשב הדרך אופטימי, לפעמים אופטימי מאוד.

מניסיון עם 3 מכוניות יונדאי שונות, מחשב הדרך מדייק מאד, ובכל הפרמטרים.

ברור שזו לא צריכה ריאלית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

גם אצלי המחשב דרך מראה צריכה ממוצעת כמו שיוצא לי לרוב, אך עדיין לפעמים הוא כותב לי "נשאר עוד 500+ ק"מ" כשבפועל אני לא מוציא יותר מ-430 ק"מ לפול טנק, וגם זה כשאני עדין על דוושת הגז.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מנסיון, ה-i30 אולי אחת המכוניות היותר חסכוניות בשוק בקטגוריה.

לא מאמין שזה יחמיר בולוסטר.

בסה"כ הגיוני. הקרוז קונטרול מאוד תורם.

לא יודע מאיפה אתה מביא את הנתונים האלה, הI30 רכב מאוד מאוד מאוד צמא, חסכוני? אולי בחלומות שלך

פורסם

אבל רוב הנהיגה שלי הרבה פחות "עדינה" ולכן סביר להניח שזה לא מייצג את השימוש הממוצע...

בתדלוק האחרון, לדוגמא, יצא לי להגיע לכ-8.5 ליטר ל-100 ק"מ משולב - אבל זה עם סל"ד מאוד מאוד גבוה חלק ניכר מהזמן...

הנקודה שלי היא שבסופו של דבר תצרוכת הדלק הדלק תלוייה ברובה באופי הנהיגה ושאפשר להגיע למספרים טובים מאוד במידה ומשתדלים באופן אקטיבי לחסוך בדלק - בעיקר בנסיעה בינעירונית.

• תוכן חדש...