Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בין 36 עובד בההיטק בתור ילד הייתי עובד במוסך משפחתי הרבה - יש לי נסיון לא רע במנועי בנזין (הספקתי לעשות שני אובראולים).

עד היום כל הרכבים שהיו לי בחרתי כך שאוכל לתחזק ולתקן לבד.

היום אני רוצה לעבור לדיזל (לקנות ג'יפ משומש באזור 2002).

שאלתי - 1. האם המעבר למנוע דיזל יגרום לי קושי כלשהו בטיפול ותיקון הרכב?

2. האם כל נושא של דיפרנציילים זה דבר שדורש ידע נוסף?

תודה רבה

אופיר

פורסם

בעיקרון בדיזל ישנם "הקלות", אין פלאגים, המנוע במידה שהוא מטופל היטב עמיד יותר, אך תמיד זה יכול ללכת גם לצד השני,

ישנם מציתי להט (חימום מקדים של הצילינדרים לפני הנעה), בעיקרון מנוע זה מנוע, הרבה הבדלים בטיפול לא אמורים להיות.

דיפרנציאלים זה כבר חיה שונה לגמרי, יש לדאוג לאחזק אותם כראוי, לבדוק בהם שמנים, התחזוק שלהם לא מסובך במיוחד (ושוב זה גם תלוי בסוג הרכב, יש כאלה שהטיפול שלהם זה "הליכה בפארק" ויש כאלה יהיה סלט לטפל בהם),

בדוק היטב למה אתה נכנס, אם אתה מתכוון לטפל ברכב בעצמך תראה את הגישה לכל חלק, ברכב שטח עם 2 דיפרנציאלים ותיבת העברה ישנם לדעתי יותר סיכויים לתקלות במכלולים הנ"ל, אבל זה גם תלוי בנהג ובאחזקה.

פורסם

שום הקלות, להפיך. אין מערכת הצתה, אבל יש מערכת הזרקת סולר,שבעשור האחרון התקדמה מאוד והפכה לממוחשבת.

חלק גדול מתקלות בדיזל מגיעות ממערכת זו, וללא ניסיון וללא ציוד אבחון די בעייתי לטפל בה.

כמו כן, מנוע דיזל בכל ג'יפ (למעט כמה יצאים מן הכלל) מצוייד במגדש טורבו, בניגוד לרוב מנועי הבנזין עד לתקופה האחרונה ממש.

פורסם

קבלתי שני דעות קצת שונות

חוץ ממערכת ההזרקת סולר שאר הדברים זההים?

לדוגמא אם אני קונה גיפ עם מנוע גמור ורוצה לבצע לו חצי אובראול + ראש מנוע לבד עם ספר רכב כמובן.

זה יעבוד? זה נראה דומה לבנזין? האם המדגש טורבו מוסיף סיבוך בפירוק והרכבה?

בנוגע לדפרנציליים האם למשהו יש טיפים מה אני יכול לבדוק לבד לפני הבדיקה במכון

תודה

אופיר

פורסם

המנוע הוא מנוע עם שוני רב ביחסי הדחיסה בין דיזל לבנזין.

השוני המשמעותי כפי שנאמר זה מערכת הזרקת דיזל לעומת מערכת הצתה.

מערכות דיזל-בפרט החדישות תהיינה מטופלות אך ורק במכוני דיזל או במוסכים שמתמחים בנושא אחרת צפויה הסתבכות רצינית,מעבר לכך-מלבד המסיביות,המנועים די זהים במבנה שלהם.

פורסם
אני בין 36 עובד בההיטק בתור ילד הייתי עובד במוסך משפחתי הרבה - יש לי נסיון לא רע במנועי בנזין (הספקתי לעשות שני אובראולים).

עד היום כל הרכבים שהיו לי בחרתי כך שאוכל לתחזק ולתקן לבד.

היום אני רוצה לעבור לדיזל (לקנות ג'יפ משומש באזור 2002).

שאלתי - 1. האם המעבר למנוע דיזל יגרום לי קושי כלשהו בטיפול ותיקון הרכב?

2. האם כל נושא של דיפרנציילים זה דבר שדורש ידע נוסף?

תודה רבה

אופיר

אני מבין ששאלתך מתייחסת לנושא תיקון הרכב ותחזוקתו - בדיזל התחזוקה פשוטה יותר, תיקון המנוע יהיה קצת יותר מסובך ודורש יותר סטרליות בעבודה בגלל מערכת הסולר הרגישה מאוד לזיהום ולדיוק הרכבה.

סרנים מניעים כמעט ולא מתקלקלים אך כאשר נדרש תיקון, זה בהחלט דורש ידע, מיומנות וכלים יעודיים.

• תוכן חדש...