Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אבא שלי מחזיק פיזו 307 אוטומטית, ובגלל התמורה למחיר והאמינות הדי טובה, הוא מרוצה מהרכב.

הבעיה היחידה זה הגיר שגם את העצבים שלו הוא הצליח כבר לשבור, אז הוא חשב על לקנות 307 ידנית, אבל בתור מישהו שמחליף רכב אחת ל-3 שנים בערך, וגם הוא לא סגור עד כמה יש לו רצון להתעסק על 3 פדלים, עניין המכירה גם חשוב יחסית.

מהידע שלכם, עד כמה קשה למכור רכב משפחתי ידני בישראל? ( ובמיוחד צרפתי :))

פורסם

נראה לי שזו די התאבדות :wink:

ההצעה שלי - לקנות רכב שכזה רק עם התחייבות של היבואן לרכישה חוזרת במחיר מחירון, תמורת רכישה חוזרת מהיבואן.

פורסם

אולי תתפלא לשמוע, אבל דווקא לאחרונה מתעורר מחדש ביקוש למשפחתיות ידניות. אני נתקל בלא מעט מאוכזבים שמחפשים משפחתית ידנית מודל 2008-9 ומתאכזבים לגלות שכמעט ואין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי, בעוד 3 שנים הביקוש ל 307 ידנית יהיה טוב יותר מאשר לאטומטית. הרכב יעלה אז כ 10-15 אלף שקל, ומי שירצה לקנות אותו יעדיף את הגירסה הידנית בגלל החיסכיון והאמינות העדיפים. בדיוק כמו שקורה היום עם פיז'ו 306, מגאן דור ראשון, פיאט בראבה ועוד.

אבל קודם שימצא 307 ידנית טובה למכירה, נמכרו ממש מעט כאלו.

פורסם

מעיד על עצמי, חיפשתי במשך תקופה משפחתי/מנהלים ידני - לקח מס' חודשים עד שמצאתי אותה.

406 שנת 1997 1800 ידנית !

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
נראה לי שזו די התאבדות :wink:

ההצעה שלי - לקנות רכב שכזה רק עם התחייבות של היבואן לרכישה חוזרת במחיר מחירון, תמורת רכישה חוזרת מהיבואן.

- 50 !

אתה פשוט מנותק מהשוק הישראלי בנוגע למכוניות

הגיר הידני בצרפתיות מתופעל בצורה הרבה יותר נעימה מהAL4

בייחוד כשמדובר גם בגיר הלא כל כך אמין הזה

בנוסף החסכון שהגיר הידני מעניק על פני האוטומט הוא שוב יתרון ברכב הזה

השוק היום הולך כולו לרכבים ידניים שרמת החסכון בהם היא גבוהה מאוד, לא משנה מתי ואיך תמיד יהיה ביקוש לידני כרכב ראשון או רכב לצעירים, מה גם שמדובר ברכב משפחתי

אם לא היה שוק לידני לא היית רואה יבואנים מעיפים רכבים כמו שבתקופה האחרונה:

פורד פוקוס ידנית

רנו פלואנס ידנית

סקודה פאביה ידנית

סיאט לאון ידנית

יונדאי I30 ידנית

סיאט איביזה ידנית

סוזוקי אלטו ידנית

קיה פיקנטו ידנית

ועוד ועוד...

לגבי פותח השרשור - אם אתה חושב להחליף רכב והסיבה העיקרית היא הגיר, נסה רכב אחר עם גיר פלנטרי אולי יהיה יותר נחמד, אם גם חסכון הוא מרכיב פה הייתי לוקח את הרכב, במקרה הגרוע ביותר הוצאות התחזוקה ועלויות הדלק במהלך ה3 שנים האלו יהיו שווים במכירה של הרכב הפחתה אטרקטיבית לקונה העתידי...

צביקה פיק - בתור אחד שמכיר את שוק המשומשות יחסית טוב, הפיג'ו מגיע עם ידני 4 הילוכים? או שבגיר הידני הם הוסיפו הילוך...?

תחושתיי הטבעיות נוטות להאמין שהצרפתים לא החכימו והשאירו גיר ידני בעל 4 הילוכים...:roll: מקווה שאני טועה

Confidence In Motion

פורסם
- 50 !

השוק היום הולך כולו לרכבים ידניים שרמת החסכון בהם היא גבוהה מאוד, לא משנה מתי ואיך תמיד יהיה ביקוש לידני כרכב ראשון או רכב לצעירים, מה גם שמדובר ברכב משפחתי

אם לא היה שוק לידני לא היית רואה יבואנים מעיפים רכבים כמו שבתקופה האחרונה:

פורד פוקוס ידנית

רנו פלואנס ידנית

סקודה פאביה ידנית

סיאט לאון ידנית

יונדאי I30 ידנית

סיאט איביזה ידנית

סוזוקי אלטו ידנית

קיה פיקנטו ידנית

ועוד ועוד...

נסחפת קצת:) בעירוניות, יש בערך 50/50 בעיקר בסוזוקי אלטו בשאר זה יותר 30/70 לטובת האוטו'. סופרמיני, רק בדגמים הזולים ושם זה באמת נמכר כמו לחמניות טריות, אך צריך לזכור שהדגמים האוטומטיים עולים בכ-20 אלף יותר והידניות נמכרות בעיקר לשוק הפרטי ובמבצעים (למעט הקליאו). במשפחתיות, עשרות בודדות בקושי נמכרו השנה מכל דגם, בתחום הזה, התיבה הידנית עדיין רחוקה מלהתקרב אפילו ל-5% מהסגמנט.

פורסם

עידן, כבר ניסינו לראות אופציות אחרות, ואין יותר מדי.

לאבא שלי אין הרבה דרישות, אבל הדרישה העיקרית שלו זה 4 כוכבי בטיחות לפחות ו-4 כריות אוויר לפחות.

ומבחינת תקציב נמוך יש כמה רכבים שעונים על הדרישה - סיאט לאון, פיגו 307, ופורד פוקוס.

את הפורד פוקוס אבא שלי מתעב ביותר, הסיאט לא רעה אבל מרגישה נחותה מבפנים לעומת הפיז'ו.

ככה שאין לנו יותר מדי ברירות.

ותודה לכולם על התשובות, בהחלט הבאתם לי זווית נוספת לגבי הסחירות של רכבים משפתחיים ידניים.

פורסם

צביקה פיק - בתור אחד שמכיר את שוק המשומשות יחסית טוב, הפיג'ו מגיע עם ידני 4 הילוכים? או שבגיר הידני הם הוסיפו הילוך...?

תחושתיי הטבעיות נוטות להאמין שהצרפתים לא החכימו והשאירו גיר ידני בעל 4 הילוכים...:roll: מקווה שאני טועה

אמנם לא צביקה, אבל אענה שהגיר הידני בעל 5 הילוכים... :)

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אין שום רכב עם גיר ידני 4 הילוכים כבר לפחות 20 שנה.

הדגמים האחרונים שהגיעו עם 4 הילוכיים ידניים היו גירסאות בסיסיות וזולות של פיאט אונו, סיטרואן AX, וכו' בסוף שנות ה 80-תחילת 90. מאז לכולם 5 הילוכים, והיום יש יותר ויותר דגמים עם 6.

פורסם

מניסיון, מתפתחים אצלינו לאט אבל מתפתחים, סוף סוף מתחילים להבין שמה שטוב ליבשת אירופה, יכל להיות לא רע לנייטיב מישראל. לרכב ידני מתוחזק עם היסטורית טיפולים, יש ביקוש קשיח. מקבל מחירון מלא פלוס. חפשו ביד 2 ותיווכחו. יש מעט היצע וביקוש הולך ומתגבר מיום ליום. רכב ידני מתוחזק, נמכר בעיקר מפה לאוזן, כמו פעם.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
חפשו ביד 2 ותיווכחו. יש מעט היצע וביקוש הולך ומתגבר מיום ליום. רכב ידני מתוחזק, נמכר בעיקר מפה לאוזן, כמו פעם.

בדיוק, אנשים מחפשים בנרות רכבים ידניים, האופל אסטרה שלי נמכרה ביום וחצי(ידנית כמובן).

פורסם
לדעתי, בעוד 3 שנים הביקוש ל 307 ידנית יהיה טוב יותר מאשר לאטומטית. הרכב יעלה אז כ 10-15 אלף שקל, ומי שירצה לקנות אותו יעדיף את הגירסה הידנית בגלל החיסכיון והאמינות העדיפים. בדיוק כמו שקורה היום עם פיז'ו 306, מגאן דור ראשון, פיאט בראבה ועוד.

אבל קודם שימצא 307 ידנית טובה למכירה, נמכרו ממש מעט כאלו.

מסכים לגמרי.

המחירון של הרכב הזה בעוד 3 שנים יהיה נמוך ולכן דווקא כרכב ידני הוא יהיה מציאה, שכן במחיר של 15-20 K יש העדפה לרכבים ידניים שנוטים פחות להתקלקל.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
נסחפת קצת:) בעירוניות, יש בערך 50/50 בעיקר בסוזוקי אלטו בשאר זה יותר 30/70 לטובת האוטו'. סופרמיני, רק בדגמים הזולים ושם זה באמת נמכר כמו לחמניות טריות, אך צריך לזכור שהדגמים האוטומטיים עולים בכ-20 אלף יותר והידניות נמכרות בעיקר לשוק הפרטי ובמבצעים (למעט הקליאו). במשפחתיות, עשרות בודדות בקושי נמכרו השנה מכל דגם, בתחום הזה, התיבה הידנית עדיין רחוקה מלהתקרב אפילו ל-5% מהסגמנט.

בעצם לקחת את דבריי ורק אישרת אותם :wink:

תראה לי לפני 3-4 שנים שאנשים היו בוחרים לקנות רכב ידני... להגיע מבחינת דגם של יבואן למכירות של 50% ידני ו50% אוטומט.. זה מעיד על אופי שוק, בנוסף שהביקוש לידני בשאר הרכבים עולה מ5-6% ל30% תעשה חישוב איזו עליה בנתח השוק הזה לדגם ספציפי

גם שינוי באופן הצריכה לא מתבצע במעבר חד מאגף אחד לשני, זה קורה בטפטופים ולעיתים רק בהורדת ביקוש מסויימת למוצר

אבל המגמה הזאת התבשלה מספיק זמן ואתה יכול לראות לבד שיש המון רכבים שהיום ידניים שמסתובבים בינינו

Confidence In Motion

• תוכן חדש...