Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי תופעה מוזרה בנסיעה מעל 100 קמ"ש ל- 110 קמ"ש הרכב נכנס לויברציות\רעידות (תחושה של נסיעה בשטח), אני מדגיש כל הרכב רועד בצורה שפשוט משבשת את חווית הנסיעה.

הויברציות באות בגלים כל כמה שניות.

אני רוצה לציין שהחלפתי גלגלים וזה לא פתר את התופעה, הגנטים מקוריים של הרכב והם ישרים לחלוטין אין שום מעיכה או עיקום, עשיתי גם בדיקת פרונט והכל תקין.

הרכב עבר טסט ולא נתגלו בעיות.

מדובר במאזדה לנטיס 2003 נפח 2000.

למישהו יש מושג מה עוד יכולה להיות הבעיה?

פורסם
שלום,

אני רוצה לציין שהחלפתי גלגלים וזה לא פתר את התופעה, הגנטים מקוריים של הרכב והם ישרים לחלוטין אין שום מעיכה או עיקום, עשיתי גם בדיקת פרונט והכל תקין.

עשית פרונט אחרי החלפת הגלגלים?

בדקת שלחץ הניפוח בצמיגים תואם את דרישות יצרן הרכב?

יש עוד הרבה דברים שיכולים להיות קשורים, אבל תתחיל מהקל.

תיכף יבואו התותחים ויעזרו לך.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

הרכב עבר גם איזון?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היי,

עד עכשיוו עשיתי את כל הדברים הפשוטים של בדיקת פרונט ואיזון גלגלים ודאי אחרי החלפתם.

אני יודע שאפשר עוד לחפור ולהתחיל להחליף חלקים, אבל כל העסק הזה יכול להיות יקר עד שאמצא את התקלה.

אני צריך ניסיון של מישהו שהייתה אצלו תקלה כזו או דומה לה.

פורסם
שלום,

יש לי תופעה מוזרה בנסיעה מעל 100 קמ"ש ל- 110 קמ"ש הרכב נכנס לויברציות\רעידות (תחושה של נסיעה בשטח), אני מדגיש כל הרכב רועד בצורה שפשוט משבשת את חווית הנסיעה.

לפני 100 אין כלום או שזה הרבה יותר חלש, או שזה לינארי ורק אחרי 100 מתחיל להיות בלתי נסבל?

הויברציות באות בגלים כל כמה שניות.

אתה יכול להרחיב על החלק הזה?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
לפני 100 אין כלום או שזה הרבה יותר חלש, או שזה לינארי ורק אחרי 100 מתחיל להיות בלתי נסבל?

אתה יכול להרחיב על החלק הזה?

להצעתו של שמוליק, אני יותר מדגיש שזה ויברציות ולא רעידות כי זה משהו שבא והולך בתדירות משתנה.

לגביי ההצעה הוצאתי לניוטרל אבל עדיין זה קיים.

לגביי התופעה במהירות פחות מ- 100 קמ"ש עדיין מורגש אבל בעוצמה חלשה יותר אבל עדיין זה מרגיז.

אני רוצה לציין שהרכב אצלי כבר שנה וחצי והתופעה הייתה מהתחלה שקניתי (אגב זה לא נתגלה בבדיקה), לגביי ציריה הן עדיין מקוריות של הרכב ואף פעם לא התעסקו איתם (אני יד שניה ויש לי תעוד של כל היסטוריית הרכב מהמוסך שבו טופל, מוסך מורשה מאזדה).

אך אפשר לדעת איזו ציריה היא הבעיה?

האם יכולה להיות בעיה של הגיר?

פורסם

בד"כ הציריה הבעייתית היא הימנית, הארוכה. לצורך הבדיקה, אתה מרים

גלגל קדמי אחד באויר, עם ג'ק, ופשוט מתחיל לנסוע במקום. מאחר וגלגל אחד באויר והשני על הרצפה,

ובלם יד כמובן משוך, הגלגל שבאויר יסתובב, וכשתגיע למהירות של הויברציה, אם זה אכן מהציריה,

אתה תרגיש. לאחר מכן, אותו נוהל לגלגל השני.

ולשאלתך, כן, יכולה להיות גם בעיית גיר, אם כי נדירה יותר.

דבר נוסף, בדוק תושבות מנוע וגיר, בעיקר את האחורית התחתונה.

בהצלחה.

פורסם
בד"כ הציריה הבעייתית היא הימנית, הארוכה. לצורך הבדיקה, אתה מרים

גלגל קדמי אחד באויר, עם ג'ק, ופשוט מתחיל לנסוע במקום. מאחר וגלגל אחד באויר והשני על הרצפה,

ובלם יד כמובן משוך, הגלגל שבאויר יסתובב, וכשתגיע למהירות של הויברציה, אם זה אכן מהציריה,

אתה תרגיש. לאחר מכן, אותו נוהל לגלגל השני.

ולשאלתך, כן, יכולה להיות גם בעיית גיר, אם כי נדירה יותר.

דבר נוסף, בדוק תושבות מנוע וגיר, בעיקר את האחורית התחתונה.

בהצלחה.

ראשית תודה על כל ההמלצות, אני אבדוק והעדכן.

שבת שלום.

פורסם

תחליף בין הגלגלים הקדמיים לאחורים ואז תנסה.

אם לא ניפתרה הבעיה ביזמן הרעידות תשלב להילוך סרק ניטרל.

לאחר ביצוע 2 הפעולות חזור ותעדקן.

רז...

פורסם

הלוליה,

ובא לציון גואל.

עשיתי בעצעתך שמוליק, ואכן הבעיה היא בצד שמאל אך שאני מעלה סל"ד הרעידה מתגברת.

הורדתי את הגלגל וניסיתי שוב והבעיה נעלמה, הרכבתי את הגלגל ספייר ושוב בדקתי והכל תקין.

ניגשתי לפנצייר מכר ובדקתי את האיזון של הגלגל ואכן אומת הגלגל לא מאוזן.

בוצע איזון וכל בסדר עכשיוו.

תודה.

• תוכן חדש...