Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לפני שאני מתקין בידוד בדלתות, יש לי שאלה לגבי נכונות ההתקנה של הרמקולים בדלתות:

כרגע הקומפוננטים "זרוקים" בדלתות בתושבות המקוריות. הרכב הוא פז'ו 206. הרמקולים מורכבים על תושבת פלסטיק שמחוברת לפח הדלת. אפשר לראות כאן: http://bug206.blogspot.com/2009/10/dismantling-front-door-panel.html . השאלה שלי היא האם בשביל התקנה אופטימאלית עדיין עדיף להתקין טבעות עץ או שלתושבת הפלסטיק יש את אותו האפקט?

דניס.

פורסם

אתה מתכוון להוריד לגמרי את הפלסטיק? :shock:

האמת חשבתי רק להוסיף עוד טבעת MDF על הפלסטיק. מה תפקיד הטבעות? אולי אני לא מבין את תפקידן פשוט...

פורסם

בתושבת המקורית, מאחורי המגנט, כמעט ואין מקום, ה- "רשת" פלסטיק שיושבת שם ממש מפריעה, ולא מאפשרת להכניס כמעט שום רמקום חוץ מהמקורי.

קודם כל להוריד אותה, בעזרת סכין חדה או קאטר, ורק אחרי זה להתחיל עם טבעות עץ, וכן- על טבעת עץ הרמקול ישמע בצורה אופטימלית יותר.

:wink:

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

הרעיון של לשים טבעות עץ על הפח זה לבודד את הרמקול עם חומר "רך" יותר מברזל אבל שלא ירעיש ויקרקש ויווברץ כמו פלסטיק.

עץ הוא גם חומר נוח לעבודה, שזה גם שיקול אני מאמין.

וגם זול, הכי חשוב! :lol:

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

אין טעם להוסיף טבעת עץ על הפלסטיק אלא אם כן אתה חייב הגבהה נוספת. לדעתי דבר כזה גם לא יאפשר סגירת דיפון. אם כבר ניתן להוריד את הפלסטיק ששם ולבנות משהו מMDF.

פורסם

+1 על זה.

לפני שבועיים התקנתי בפיג'ו 206 שלי דוטקים ללא הגבהות עץ. הרמקולים נכנסו ללא שום בעייה והם לא יצרו שום בעייה חדשה.

במידה ותבחר להתמשמש בהגבהות רוב הסיכויים שהדבר ידרוש עבודה של התאמת הדיפון אל הדלת.

פורסם
הרעיון של לשים טבעות עץ על הפח זה לבודד את הרמקול עם חומר "רך" יותר מברזל אבל שלא ירעיש ויקרקש ויווברץ כמו פלסטיק.

זה מה שגם אני שחשבתי.

נראה לי שזה גם התפקיד של התושבת המקורית (הפלסטית).

אוקי, לזרוק את המקורי לגמרי ולהתאים MDF במקום, יהיה עיניין לא פשוט - גם הגודל, גם הזוויות וכו. נראה לכם שזה ישתלם? אני נוטע כרגע לאופצייה של לשים בידוד (בגלל שהתושבת די גדולה, היא גם תכוסה בחומר מונע ויברציות) ובכך גם למנוע קירקושים אפשריים מהפלסטיק. דעתכם?

פורסם

תראה קשה מאוד לענות על השאלה שלך. זה תלוי גם באיזה רמקול אתה מתקין. זה שזה יותר מסובך לבנות זה נכון אבל עד שלא ביררת כמה בדיוק זה יעלה אי אפשר לתת לך עצה.

אין דרך לדעת מה הציפיות שלך, או עד כמה תשים לב להבדלים, שבכל אופן לדעתי הם די קטנים.

פורסם

אם אתה הולך לבודד את הדלת, אתה יכול לקמבן משהו עם התושבת המקורית.

אם הפלסטיק עבה מספיק אפשר לשים עליו שכבה שתיים של פיבר כדי לתת לו חוזק אמיתי ובפנים לרסס חומר שימנע מהרמקול להישמע כאילו הוא בתוך צינור. ספריי בוטילי, כזה למשל: 1

זה מתאים גם לריסוס על שאר הדלת ובעצם כל מקום שתרצה. זה לא בא להחליף יריעות בידוד, זה בסה"כ בא לסייע איפה שקשה מאוד להגיע עם יריעת בידוד ולהדביק אותה כמו שצריך.

Volvo S40 T4 MT

פורסם

תודה על התגובות. אני כן הולך לבודד את הדלת, מכאן השאלה גם לגבי התושבת, כי בידוד זו פעולה לא הפיכה בקלות :wink:

עד שלא ביררת כמה בדיוק זה יעלה אי אפשר לתת לך עצה
אני הולך לעשות את זה לבד. עקרונית אין בעיה לבנות את זה מ MDF, רק השאלה האם זה הדבר הנכון לעשות ויצדיק את ההשקעה (זמן בעיקר).

אם הפלסטיק עבה מספיק אפשר לשים עליו שכבה שתיים של פיבר כדי לתת לו חוזק אמיתי ובפנים לרסס חומר שימנע מהרמקול להישמע כאילו הוא בתוך צינור.

זה סותר את עניין החומר ה"רך", לא? הרי התפקיד של התושבת הוא מניעת הרזוננס בדלת, נכון? כלומר, ככל שהתושבת קשיחה יותר ופחות סופגת וויברציות, כך יותר וויברציות יעברו לפח הדלת ויגרמו לצלילים לא רצויים.

מצד שני, במקרה של פלסטיק יש סיכוי לקרקושים וכאן נכנס הבידוד. כלומר נרצא לשמור על האלסטיות של התושבת אבל נרצא למנוע קרקושים ע"י הוספת מסה.

איפה פיספתי?

האמת יש לי כבר הרגשה שזה מה זה התעסקות בקטנות ולא באמת תיהיה השפעה בין אם אבחר ב MDF או בפלסטיק עם בידוד :|. פשוט כרגע אני לא מרוצה מהמידים ולכן רוצה לעשות את ההתקנה הכי נכון שאפשר כדי לשלול לפחות גורם אחד לבעיה.

פורסם

הבנת לא נכון את הכוונה שלי לחומר "רך".

הוא לא באמת רך יותר מברזל. MDF הוא חומר מאוד דחוס. אבל הוא מבודד את הרמקול טוב יותר מהדלת.

הפלסטיק הוא חומר יותר מדי רך. וזה אומר שהוא יתחיל להתעוות במכות באס. כן! הוא יתעוות מהמידבאס!

ואז הוא ישמע כמו... רמקולים ביוניר!

ולא רק זה, הוא גם יקרקש כמו מטורף ואנחנו מנסים לבודד אותו.

כמובן שאתה חייב לבודד את הפלסטיק מהדלת ואת הרמקול מהפלסטיק. ובפנים לרסס חומר משתיק...? Damper.

לא יודע. :?

אחרת זה ישמע כאילו הרמקול מדבר אלייך מתוך צינור. יהיה המון הד והחזרים לא טובים.

או שפשוט תעשה טבעת MDF רגילה וזהו. :roll:

Volvo S40 T4 MT

• תוכן חדש...