Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי DSG7

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אך עדיין פעולתו לא חלקה כמו גיר אוטומטי פלנטרי איכותי (כמו זה של הקורולה לדוגמא).

איזה? זה עם ה-4 הילוכים שמשווק עד היום? אין מה להשוות ביניהם בכלל. אין ספק שהוא טוב, אבל לזמן שהמציאו אותו. טכנולוגית, הוא מפגר בכמה שנים טובות.

אבל כולם נזהרים מלרכוש רכב צרפתי כי שמעו שיש בעיות בגיר שהולך אחרי 150K ק"מ וצריך שיפוץ (5K ש"ח להזכירך)..

ואתה נזהר, או מתלבט, אם לרכוש גרמניה כי שמעת שיש בעיות בגיר אחרי 50K ק"מ.

מה אתה שונה מהם?

אם הייתי במקומך, לא הייתי מסתכן, הייתי הולך על הקורולה.

פורסם

אני סוגר עכשיו 3600 ק"מ ראשונים עם אוקטביה 1.2 DSG7 ואני באמת לא מבין על מה מדברים : ההשהייה כמעט בלתי מורגשת בתחילת נסיעה, לא שמעתי שום רעשים, לא חשתי שום קפיצה אף פעם. גיר תענוג.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

pasat04 קבל תיקון.

איזה? זה עם ה-4 הילוכים שמשווק עד היום? אין מה להשוות ביניהם בכלל. אין ספק שהוא טוב, אבל לזמן שהמציאו אותו. טכנולוגית, הוא מפגר בכמה שנים טובות.
חדש לי, לא ידעתי כי עדיין מיוצרים רכבים עם תה"ל פלאנטרי של 4 הילוכים. (בענתיקה בת ה 13 שלי ישנם 5 הילוכים ונעילת ממיר מומנט.)

חוץ מזה שים לב לעוד מספר דברים.

-ממיר המומנט מוסיף כאילו "חצי הילוך" לתיבה ומגדיל את טווח הסל"ד והמהירות של הרכב, הדבר חוסך בהחלפות הילוכים (והופך את התה"ל פלאנטרי של 5 הילוכים ל 5.5 הילוכים:wink:)

-בתנאים מסוימים כגון זחילה בפקקים, נסיעה במדרונות תלולים מאוד ומפותלים מאוד וכו' החלקת הממיר מומנט מקלה על הנהיגה.

-החלפת מכטרוניק ב 15 אש"ח? למה מי מת? שיפוץ איכותי לתה"ל פלאנטרי עולה כשליש (אפילו לרכב כמו שלי), לא ממש קשה להשיג חלפים איכותיים וישנם כיום הרבה יותר בעלי מקצוע שיכולים לבצע זאת להבדיל מהמונופול (והתימחור) של "צ'מפיון".

-למה לי להתגלח על הזקן שלי? אני מעדיף לחכות מספר שנים שתה"ל דו-מצמדי יהפך לסטנדרט מוכר לפני שאהמר על טכנולוגיה חדשה.

פורסם

אני מסתמך על המידע המפורסם באתר היבואן לגבי הקורולה, תחת סעיף "תיבת הילוכים ויחסי העברה".

לפי המופיע שם, לקורולה אין יותר מ-4 הילוכים. בעצם אולי כן, אם סופרים את הרוורס.

עוד חצי הילוך בגלל ממיר מומנט? ללכת בלי להרגיש עם? תהנה.

פורסם

אני חושב שהפתרון האידיאלי לפותח השרשור הוא לקנות רכב עם DSG6, נכון, אמנם יותר יקר אבל אתה מקבל גיר הרבה יותר אמין ומוצלח מאשר הDSG7 + מנוע TSI 2.0.

פורסם
או מקבל טובות הנאה מצ'מפיון. מניסיוני וכבעל תואר בתקשורת, אל תאמין אף פעם למה שאתה קורא, בעיקר כשזה נוגע לכספים. לא אמרתי אגב שהוא משקר - רק הדגשתי שצריך לקחת מבחני רכב שכאלה בערבון מוגבל.

אני חושב שבמקרה של עיתונאי ותיק ומוערך כמו בני ברק שלאורך כל השנים תמיד כותב את מה שהוא חושב, אפשר להאמין לו. אם תעקוב אחרי מבחני רכב ואני מניח שאתה עושה זאת, בני ברק תמיד כותב דברים לטובה ולשלילה על כל יצרן ולא עושה חשבון לאף אחד. ברור שאני לוקח בערבון מוגבל מבחני דרכים שמתפרסמים מדי יום ונכתבים על ידי כתבים צעירים שקיבלו במה ושיכורים מכוח אבל את בני ברק אני קורא הרבה מאוד שנים ויודע שיש לו מוניטין של עיתונאי ישר, אמין וקפדן. הוא לא אחד שיכתוב שהגיר מצויין אם הוא לא בדק אותו וחושב שהוא כזה.

אגב, לא מציע לך לרמוז עוד פעם שהוא מקבל טובות הנאה מצ'מפיון כי זו האשמה חמורה שיכולה לעלות לך בתביעת דיבה מצידו או מצידם או מצד ידיעות אחרונות.

פורסם
או מקבל טובות הנאה מצ'מפיון. מניסיוני וכבעל תואר בתקשורת, אל תאמין אף פעם למה שאתה קורא, בעיקר כשזה נוגע לכספים. לא אמרתי אגב

שהוא משקר - רק הדגשתי שצריך לקחת מבחני רכב שכאלה בערבון מוגבל.

בלי קשר לבני ברק או האשכול הזה.

לא צריך תואר בתקשורת בכדי להטיל ספק על רוב הדברים שנכתבים בפורומים שונים ולאו דווקא בעניין שקשור לכסף.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני מסתמך על המידע המפורסם באתר היבואן לגבי הקורולה, תחת סעיף "תיבת הילוכים ויחסי העברה".

לפי המופיע שם, לקורולה אין יותר מ-4 הילוכים. בעצם אולי כן, אם סופרים את הרוורס.

עוד חצי הילוך בגלל ממיר מומנט? ללכת בלי להרגיש עם? תהנה.

אני לא יודע מהי שיטת הבדיקה שלך אך נראה לי עדיף לפנות לאתר כגון carfolio כדי לקבל נתונים ממגוון רכבים. סתם לדוגמה 2006 Honda Civic 1.8B מגיעה עם תה"ל אוטומטית של 5 הילוכים. שים לב, רכב בן 6, פשוט, לא מתוחכם במיוחד ולא חלש. עוד דוגמאות? לא חסר, Honda Inspire 30TL משנתון 2003, 2006 Toyota Aurion עם 6 הילוכים (7 אם סופרים את הרוורס!) ותחשוב על ענתיקה כמו שלי C240 משנת 98 עם תה"ל אוטומטית של 5 הילוכים. הייתי מציע שתדגום מספר קצת יותר גדול של מכוניות מ 10 השנים האחרונות לפני שאתה קובע כי רוב המכוניות מצוידות בתה"ל אוטומטית של 4 הילוכים.

זה ממש כיף ללכת בלי ולהרגיש עם ואני ממש נהנה, למשל להאט מ 130 קמ"ש ל 70 קמ"ש, להישאר בחמישי ואז להאיץ בחזרה. נסה מתישהו לטפס עליות פקוקות בסן פרנסיסקו עם תה"ל ללא ממיר מומנט, אתה יודע מה? נסה את הכרמל שלנו וספר על החוויה.

פורסם
לפני שאתה קובע כי רוב המכוניות מצוידות בתה"ל אוטומטית של 4 הילוכים.

quote]

אני לא התייחסתי באף אחת מהתגובות שלי לרוב המכוניות, אלא רק לטויוטה קורולה, כמו שהזכיר חברינו alonjp בתגובתו - "כמו זה של הקורולה לדוגמא". לכן גם גלשתי לאתר היבואן ולא ל-carfolio. אני מקווה שהיבואן יודע מה הוא מוכר. אם לא, אז זו עוד בעיה.

למכוניות שציינת יש יותר מ-4 הילוכים, לטויוטה לא, ולזה כוונה תגובתי.

פורסם

מצטער רבותיי, אבל לקחתם דיון למקום שממש לא התכוונתי. מה זה משנה כמה הילוכים יש בתיבה זו או אחרת? כאשר אני פתחתי שירשור, שאלתי ספיציפית לגבי DSG 7. ציפיתי, שהפורמט יהיה משהו כזה:

** סוג רכב \ מנוע

** שנת יצור

** אופן שימוש

** קילומטרז'

** התרשמות מתיבה.

זה הכל. הרעיון היה לעשות סדר בכל הדיווחים, ולהבין איפה הטכנולוגיה עומדת נכון לעכשיו, איזה מהשילובים של מנוע\גיר הם מוצלחים יותר.

פורסם

ראשית אני חייב לציין שאני חובב מושבע של vw וגם בעלים של אחת ככה שאין לי מטרה לבוא כנגד אבל..

חבר שבבעלות משפחתו ג׳טה עם dsg (אני מוכרך לציין שאני לא זוכר אם ה6 או 7) שנת 2008/9 שיום אחד פתאום לחץ גז הטורים עלו אך הרכב לא זז, בבדיקה במוסך נמצא כי המוח של הגיר הלך והוחלף במסגרת האחריות.

בעצה ידידותית המוסכניק זרק לו שעם גמר האחריות עדיף לו למכור את הרכב וכי תוקף החיים של גירים אלו הוא בסביבות ה35k (גם לאלו שעשו עדכון תוכנה).

אני מקווה מאוד שהזמן יוכיח שהוא טועה ובגדול כי גם אני מקווה לרכב כזה מתישהו.

נ.ב

חשוב לי לציין שהנהיגה על הרכב לא מתקרבת לפרועה, להיפך יותר מזכירה נהיגה של פנסיונרים.

• תוכן חדש...