Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, בהמשך לסאגת דודי השמש בפורום,

יש לי דוד שמש חשמלי (אוטוטו בן 4) 60 ליטרים. האחריות כבר הסתיימה.

בהדלקתו גיליתי שהחיבור לגוף החימום שנכנס אל הדוד שמש - מפויח (יש ריח של פלסטיק שרוף בהדלקה של הדוד). בתמונה תראו את החוט החום שמתחבר לתוך הדוד. הרחתי ריח של שרוף ולא הבנתי מהיכן הוא. כנראה הלוסטר-קלמרה הזאת ניתכה וזה הריח של השרוף.

האם המצב הנוכחי אומר שגוף החימום יישרף בקרוב? האם הדוד סתום עם אבנית?

מה אתם מייעצים ?

תודה.

DSCF3303.jpg

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כל הנאמר למטה אין בו בכדי לקיחת אחריות שלי לכל מה שיתבצע ע"י כל אחד ואחת וכמו כן אני מסיר האחריות להשלכות ולתוצאות, כי העבודה הנ"ל אמורה להתבצע אך ורק ע"י טכנאי מוסמך בלה בלה בלה...

אני מייעץ לא לחכות ולהחליף הכל: ספור כמה ברגים תופסים את העסק בפלאנג' (אני רואה 6 ?) לצורך זיהוי בחנות וגש תרכוש גוף חימום חדש קומפלט עם השרוול והאטם (תיקח תמיד את היקר יותר, כך רוב הסיכויים שיהיה לא מתוצרת סין וההבדלים הם הרי מינוריים). ההשקעה היא מינימלית (לא יגיע ל- 100 ש"ח) אבל יהיה לך שקט בשנים הקרובות (ובפרט כעת לפני החורף). כעת גש ללוח הפקקים והורד את המפסק האחראי על הדוד, במקביל גש למפסק הדוד בתוך הבית (זה עם הנורית או עם השעון) והורד גם אותו. סגור את ברז המים המוליך אל הדוד. עלה חזרה אל הדוד, בדוק ווודא עם טסטר או רב מודד שאכן אין מתח, פרק את השרוול עם גוף החימום וכל הברדעק ותן למים לצאת (ליפול?) החוצה. טיפ קטן: תיפתח את האומים אחד אחרי השני אבל לא עד הסוף, כך שהמכלול/פלאנג' עדיין יישען עליהם ולא ייפול לריצפה. המים יברחו החוצה במירווח שנוצר. תיבכה לנוכח הכמות שהולכת כאן לאיבוד ואולי תצליח לפני זה להתארגן ולהכין כלי רציני ולתפוס ולאסוף אותם? כאשר המים הולכים ומתמעטים אבל עדיין זורמים החוצה היטב, פרק המכלול סופית ודחוף היד פנימה ונקה את האבנית כמיטב יכולתך, כאשר אתה מנצל לשטיפה את המים שעדיין יוצאים. שים לב: מומלץ לבצע זאת בבוקר - המים עדיין לא הספיקו להתחמם סולארית וגם אף אחד לא ירים בטעות את המפסקים, דבר שאנחנו לא רוצים בו, כן...? לאחר שהכל נקי - הרכב את המכלול החדש, הרכב והקפד להרכיב את הארקה, מלא הדוד מים ורק לאחר שאתה יודע שהוא מלא - הדלק את מערכת החשמל של הדוד ובדוק שאין קצר ושהכל תקין.

בהצלחה.

פורסם

נראה שמסיבה מסויימת יש עומס על גוף החימום, ולכן החוטים והחיבורים מתחממים.

יש מצב שאולי התרמוסטט דפוק, ואז הוא עובד ללא הפסקה, או עובד יותר ממה שהוא אמור לעבוד.

תבדוק אם הוא מכוון על מקסימום, במקום 60 מעלות שמומלץ בד"כ.

אם הוא בן 4, סביר להניח שיש לא מעט אבן בפנים, ויכול להיות שגוף החימום מצופה כולו באבן.

אני חושב שכדאי לך להחליף את כל הפלאנג', כולל תרמוסטט וחיווט.

זו עבודה מאוד פשוטה, כל אחד עם ידיים טובות עושה את זה בגג שעה עבודה.

את התרמוסטט החדש תכוון על 60 מעלות ולא על מקסימום.

עריכה: ראיתי עכשיו שירחמיאל הגיב בזמן שכתבתי תגובה ואני אוסיף על דבריו.

אחרי שאתה מוריד את הפקק, שים עליו חתיכת איזולירבנד, ותלה שלט שמתקנים את הדוד,

ואסור להרים את הפקק בשום אופן! לא היית רוצה לקבל מכת חשמל בזמן שאתה על הגג,

מוקף במים שנזלו מהדוד...

בנוסף, אחרי שהדוד ריק, תכניס את היד, ותוציא מתחתית הדוד את כל האבנית והחלודה

שהצטברה שם. לא תאמין כמה טינופת יש שם. אל תכניס שום דבר אחר, לא כלי חד או

משהו אחר, אלא רק עם היד, כדי לא לפגוע בבידוד או הדיפון הפנימי.

פורסם

לא צריך להחליף גוף חימום ואין שום עומס יתר. גוף החימום נראה כמו חדש אצלך.

הסיבה לכל המסיבה היא שככל הנראה נעל הכבל לא הייתה מהודקת מספיק. כאשר מדובר בחיבור רופף שעובר דרכו זרם גבוה ההתנגדות המקומית הזו מייצרת חום והבידוד נשרף.

אם ניתן להחליף את החוטים שיוצאים מהתרמוסטט החלף אותם. אם הם יצוקים קנה תרמוסטט חדש. וודא שנעלי הכבל לחוצות על החוטים כמו שצריך וכן מהודקות כך שהחיבור לגוף החימום נעשה בלחץ מספק. במידת הצורף מהדרים בעזרת פלאייר את נעל הכבל.

בהצלחה.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

אני חששתי מאיזו שריפה או משהו. אביב, ככל הנראה הצדק עימך. זה כיוון המחשבה.

הדוד הוא חשמלי לגמרי, מעל המקרר אצלי בדירה. אם אפתח את הפלאנצ' - כל המים שיצאו - אוכל לאסוף אותם בגיגית או משהו.

אולי עדיף באמת להחליף את החוטים. ומשום מה, הפקק לא קפץ, לכן לא נראה לי שיש עומס יתר.

את הטרמוסטט כיוונתי ל-60 מעלות.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הסיבה לכל המסיבה היא שככל הנראה נעל הכבל לא הייתה מהודקת מספיק. כאשר מדובר בחיבור רופף שעובר דרכו זרם גבוה ההתנגדות המקומית הזו מייצרת חום והבידוד נשרף.

אם ניתן להחליף את החוטים שיוצאים מהתרמוסטט החלף אותם. אם הם יצוקים קנה תרמוסטט חדש. וודא שנעלי הכבל לחוצות על החוטים כמו שצריך וכן מהודקות כך שהחיבור לגוף החימום נעשה בלחץ מספק. במידת הצורף מהדרים בעזרת פלאייר את נעל הכבל.

בהצלחה.

+1

מדובר בתופעה מאוד מוכרת ונפוצה, אין ממה להתרגש.

מוסיף למה שאמר אביב: לאחר שהוצאת את הסופית הסוררת והשרופה, נקה את סימני הפיח מהסופית הנגדית (זאת של הגוף החומים) באמצעות נייר לטש או מברשת פלדה קטנה - אבל ממש בעדינות.

שים לב למשהו חשוב שכתב לך אביב:

במידת הצורך מהדקים בעזרת פלאייר את נעל הכבל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם אתם הרבה אנשים בבית תשים את הטרמוסטט הקצר, הוא מחמם יותר מים בדוד.

לגבי ההוראות שנתתם להחלפה:

לפתוח את הברגים ולהשאיר את הפלאנץ' על 2 ברגים שאותם תוריד בהדרגה.

תשתדל לנקות בעזרת המים שנשפכים כמה שיותר מים מתוך האוגר.

לאחר שהרכבת הכל, אין לך אפשרות למלא את כל הדוד ולהדליק את הדוד כי אתה תשרוף אותו- יש לבצע ניקוז אוויר שזה מהלך פשוט מאוד:

ברגע שהרכבת הכל, תפתח את הזרמת המים לדוד, תירד לדירה ותפתח את הברג מים חמים יצא משם אוויר, לאט לאט אוויר+ מים כנראה מלוכלכים ובסוף יצאו מים נקיים, זהו בוצע ניקוז אוויר ועכשיו אתה יכול להדליק את הדוד על מנת לבדוק שהכל תקין.

תעשה עבודה יסודית:

נקה את האוגר בעזרת הצינור הזנת מים קרים לתוך הדוד.

כנ"ל לגבי הקולטים- נקה חיצונית עם המים שאתה יכול לאסוף מהאוגר ונקה פנימית על ידי פתיחת הצול בקולט והשחלת צינור פקס 16 מ"מ פנימה שינקה את המעברים.

החלף על הדרך את השסתום על חזור בכניסת המים הקרים לדוד, משם מתחילה המערכת מים חמים ואתה לא רוצה שהשסתום הקיים יהרס וידלפו לך מים חמים החוצה מהמערכת.

קובי

• תוכן חדש...