Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אקנה פיאט בראבו!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הלוואי ומישהו בעל השפעה בתחום יקבל כבר שכל ויעצור את הטימטום הזה שלכל מותג יש יבואן בלעדי.

יש לי חבר שהתלבט בין קליאו ידנית חדשה ליונדאי I35 אוטומטית חדשה. (אני יודע שזה בקבוצות שונות לגמרי) הפחד העיקרי שלו מהרנו היה שהוא לא יצליח למכור אותה כי זה לא 1.6 אוטומט. בסוף הוא השתכנע שהיונדאי תימכר כנראה בהפסד גדול יותר כי היא הולכת להיות כוכב עולה בליסינג עוד שנה.

סתם תבין על מה חלק גדול מהאנשים חושבים שהם קונים רכב:roll:

נוצר מצב שאנשים מפחדים שהם לא יצליחו למכור אז הם קונים את האוטומט הנפוץ וממשיכים את המצב הזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מסכים עם השושנים.

אני בעצמי ממתין להגעתה המחוגשת של הבראבו טורבו הידנית.

לדעתי אחת העסקאות עם לא ה!!

אומנם גם עיסקת הלאון/אוקטביה משתלמת אך יש לספק גם מענה איטלקי שלטעמי מעוצב יותר וכמובן זול יותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

נוצר מצב שאנשים מפחדים שהם לא יצליחו למכור אז הם קונים את האוטומט הנפוץ וממשיכים את המצב הזה.

טוב זה אחד הפרדוקסים הגדולים של שוק הרכב שאומר אם רכב נמכר הרבה אז הרבה רוצים אותו כלומר יהיה לו שוק טוב.

בהרבה מקרים ההפך הוא הנכון, דווקה מכונית שהיתה מאוד מוצלחת אך נמכרה בכמויות מצומצמות יהיה אפשר למכור גם אם למשל יש לך ק"מ גבוהה או יד גבוהה.

מצג שני אם אתה קונה מכונית שמוכרים בליסינג אתה נדפק פעמיים גם כאשר אתה משלם עליה מחיר גבוהה כדי לממן הנחה לליסינג וגם כשאתה בא למכור הליסינג בגלל שהם כבר החזירו את ההשקעה על הרכב, מוכרים את הרכבים במחירים נמוכים משמעותית מהמחירון ואז אתה נדפק במחירון של הרכב.

שורה תחתונה לדעתי למכונית ידנית שנקנת במחיר נכון יש פוטנציאל הפסד שנתי נמוך יותר ממשפחתומטית.

:king:

פורסם

היבואן שמיישם את העניין הזה בצורה הגורפת ביותר הוא דלק מוטורס!

אני חושב שמאזדות ופורדים ידניים היו נמכרות בכמויות בתמחור מתאים הן לחובבי נהיגה והן לצעירים\אנשים שמעוניינים לשלם פחות.

באירופה הגיר הידני הוא הנפוץ יותר הודות לצריכת דלק עדיפה ועלות זולה יותר.

בארץ משום מה יש דגמים שנמכרים במקביל עם גיר ידני ואוטומט בהפרש של 30 אלף שקל ואנשים עדיין מעדיפים אוטומט. ז"א שנוחות של לא ללחוץ על קלאץ' ולהעביר הילוך שווה 30 שקל? הזוי ביותר

טל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא רק הנוחות, הם פוחדים מסחירות גרועה. הביקוש לידני נמוך ולכן נמכר בזול יותר וזה אולי טוב לחובבי הנהיגה, אבל בעיקר רע להם כי המבחר מצטמטם משמעותית, וכמו שראינו לא כל יבואן מוכן למכור בכלל מכוניות ידניות.

מעניין באמת לראות תוך כמה זמן נמכר רכב ידני משומש לעומת אותו דגם אוטומטי עם אותו אבזור ק"מ ושנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הביקוש לאוטומט גבוה בארץ בגלל הפקקים, ואדם שנמצא ברכב שלו שעתיים ביום ושעה וחצי היא בפקק יעדיף אוטומט.

ד"א, הבראבו הרובוטית מציעה את כל העולמות כך שהיא גם אופציה טובה, למרות שמי שאוהב הילוכים זה עדין לא מספיק.

אבל בתור אחד שאוהב לנהוג ולא רק להגיע מA לB, הרובוטי הוא יתרון בשבילי, יותר נכון בשביל אישתי:wink: שלא צריכה להסתבך עם גיר רגיל ומסתדרת איתו מצוין

פורסם

כנראה שדלק מוטורס לקחו לתשומת ליבם, הרגע סיימתי לקרוא כתבה על הפוקוס החדשה במוטוקאר ונדהמתי לגלות שתגיע גירסת 1.6 עם 125 כ"ס וגיר ידני ב-105 אלף שקלים. בנוסף הדגם הבכיר יגיע רק עם תיבה ידנית ועם מנוע 1.6 אקו בוסט שמפיק 180 כ"ס, המחיר 150 אלף שקלים. בין שני המנועים האלה מתברג גם 2 ליטר בנזין שמוכר מהדור הנוכחי עם 170 כ"ס בהחל מ-126 אלף שקלים, גם כן מחיר מפתיע שזהה לזה של מאזדה 3 1.6 אוטומט בדגם המאובזר. הפוקוס תגיע בסטיישן, האצ'בק וכמובן סדאן וכל הגירים האוטומטיים הם בעצם פאוורשיפט (DSG בפורדית).

אני מאוד סקרן לדעת איך ישיקו בישראל את מתיחת הפנים למאזדה 3, אני צופה תמחור דומה, דגמים ידניים ואיבזור משופר. ימים יגידו אם הלכתי רחוק מדי.

פורסם

מפתיע מאוד לחיוב. פוקוס 180 כ"ס היא אופציה לא רעה בכלל, וגם המחיר טוב. כנראה שהמכירות הצוללות שלהם הזיזו שם משהו.

בזמנו, כשהיתה לי לנטיס F 1.8 ידנית שנת 99 (הלנטיס ה"חדשות" יותר), היה תור של קונים, וגם לחבר שרכב ממני היה תור כזה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
גם בארה"ב לא מביאים את כל מה שיש ליצרן. הרבה דגמים של VAG ו BMW למשל לא מגיעים למשל.

מתוך חוסר ברירה כי לא ורצים להביא בכלל או שפשוט לאנשים יש העדפות אחרות ולכן מתאימים להם מכוניות אחרות?

כי בארץ הסיבה היחידה שלא מייבאים רכבים אחרים זה בגלל שהיבואן פוחד להפסיד כסף... שם אני לא יודע ממה זה נובע אבל אני מניח (ותקן אותי אם אני טועה) שיש לצרכן לרכוש את הרכב בכל מקרה (בהנחה והתקן של אותו דגם תופס לתיקני ארה"ב), להבדיל מן הארץ שאין לך שום סיכוי כי יבואן יש רק אחד ואין יבוא מקביל ו/או אישי.

פורסם

בארה"ב המכוניות מיובאות על ידי היצרן, כמעט וכל רכב אפשר להזמין בגרסא ידנית ובלי כאבי ראש.

בחיפושי אחר מכונית נתקלתי בקאדילק CTS ידנית, כמעט כל רכב שיש לניסאן, הונדה טויוטה, פולקסוואגן והדגמים הקטנים של ב.מ.וו (5,3,1), יש פה מבחר ובד"כ בחירה בגיר רגיל מוזילה עלויות ואין קשר בין רמת האבזור, זה השוני העיקרי, אתה יכול להזמין רכב מסוכנות עם צבע מטורף שלא קיים בקטלוג, אתה יכול לבקש ריפוד מסויים ומה שבא לך, כלקחתי את הקיימן למוסך נפעמתי מה911 ספידסטר, צבע כחול מהמם ושאלתי אם אני יכול להזמין איזה רכב שאני רוצה עם הצבע הזה - התשובה היא כן, אפילו את הפאנאמרה ואת הקאיין.

במידה והרכב מיוצר עם תיבה ידנית, ימכרו לך אותו בשמחה. זה אמריקה. אם הוא לא מיוצר עם תיבה ידנית, אתה יכול להתעקש ואולי גם ייצרו לך אחת, כמה שזה נשמע הזוי אבל אני בטוח שאם אלך לסוכנות של GM ואתעקש להזמין סברבן חדש עם תיבה ידנית אז ייצרו לי אחד. לא פעם אני נתקל במודעות של רכבים עם גיר רגיל שנכתב במפורש (הזמנה מיוחדת, אחת מ3 שיצאו ככה מהמפעל או משהו דומה).

haters will hate

פורסם
ולדעתי זו הבעיה! לדעתי אם ליבואן יש זיכיון יבוא של יצרן כלשהו, הוא צריך להציע את כול מרכולת היצרן לצרכן הישראלי! הרי בגלל זה יש לו זיכיון, הוא היחיד שמוכר מכוניות כאלו.

וזה עם כל הכבוד לעניין הרווחיות. אותי לא מעניין אם היבואן ירוויח או לא, אם הוא היבואן וזה לא משתלם לו- שלא יהיה היבואן!

אחת ההודעות ההזויות :shock:

כל נציגות בלעדית של מותג כלשהו (לא משנה מאיזה תחום, נניח מתחום עגלות לתינוקות) מחוייבת להציע את כל מה שיש למותג להציע ללא התחשבות בשיקול כלכלי כלשהו?

יש לי גולף 1600 גיר רגיל, והאמת שאני די מאוכזב, אבל שלא נפספס,

עצם התרעומת הוא לא על סוג המכונית או טיבה, התרעומת היא שמישהו

(במקרה זה היבואנים) מכופפים לנו הקונים את היד לאחור ומשחילים לנו

ללא הסכמה מה שמתאים להם...

נניח שהיית בא לסופר השכונתי שלך לקנות אורז לארוחת שישי

ובעל הסופר מציג בגאווה שק אורז במשקל 20 ק"ג,

ואמר לך בחיוך אדיב "זה מה שיש חביבי תירצה תיקנה

לא תירצה לא תיקנה", אתה מסתובב והולך אבל בעל הסופר יודע שזאת

התשובה שתקבל גם אצל המתחרים...

אני רוצה מזדה/סובארו/יונדאי משפחתית 1600 ומעלה ידנית במחיר

של X% פחות ממחיר הגירסה האוטומטית (לפחות עד שאגיע לגיל 80)

אני רוצה לדעת שאני יכול לבחור, מה שאני רוצה ולא מה שיש!

למה מה שמקבל ידידי באירופה ובמקומות אחרים בעולם נימנע ממני כי

ליבואן לא משתלם "להפסיד"....

יבואני רכב מונעים משיקולים כלכליים בלבד. אם השוק ידרוש מכוניות בצבע ורוד עם נקודות לבנות זה מה שיהיה (סתם הגזמה דמגוגית להמחשה). אם השוק היה דורש באמת בשבים האחרונות גיר ידני האמינו לי שגל המכוניות הידניות ששוטף את ארצנו בשנה וחצי האחרונות היה מגיע לפני. כרגע אגב מהפכת הגיר הידני היא נחלתן של מכוניות בסיסיות יחסית אבל אפשר כבר לראות סנוניות ראשונות לכך גם במכוניות בסגמנטים גדולים יותר (ע"ע פוקוס ויונדאי i30). תהיו בטוחים שברגע שהמכירות של המשפחתיות הידניות לא יצדיקו זאת המכויות האלו יעלמו ממחסני הערובה ובמקרה הטוב ניתן יהיה להזמין אותן בהזמנה מיוחדת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מספיק עם הבכיינות. אתה יכול לרצות שיביאו ידנית, אתה יכול לבקש שיביאו ידנית, אתה לא יכול לדרוש שיביאו ידנית. זה עסק, וכמו כל עסק הוא מתנהל לפי תחשיב מסויים. זה שאתה לא רואה את כל התחשיב - גם אני לא, לצורך העניין - לא משנה דבר. אני בטוח שלאף יבואן אין אג'נדה נגד ידניות והם היו מוכרים אותן בכמויות אם היה מי שיקנה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...