Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כריות אויר ברכב אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב ימלאו ֳ30 לרכבים חדישים יחסית בעלי כריות אויר

איך מטפלים בכריות?

מי מוודא תקינות ? היכן ניתן לשפץ ?

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אין מושג מתי ה"בקרוב" אך הוא עדיין די רחוק.

המכוניות הראשונה שהובאו לארץ עם כריות אוויר היו הפונטיאק טמפסט בשנת 1991 (שקרוב לודאי שכמה מהן כבר נגרטו)

זכורה לי אפילו תמונה בידיעות אחרונות עם כרית אוויר פתוחה ("התאונה הראשונה עם כריות אוויר")

אם לשפוט לפי הרוטינה הלא-קיימת של תחזוקת כריות אוויר בישראל (בעיקר בשל המחיר הגבוה) נראה לי שברוב המקרים אין תחזוקת של המערכת הנ"ל.

על משקוף דלת הנהג של ה-S70 כתוב שיש לבצע תחזוקה של כריות האוויר בינואר 2009 (במלאת לרכב 10 שנים).

מאחר שהתחזוקה הנ"ל עולה כמו מחצית מערכו של הרכב - ויתרתי עליה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

zvit, אני חולק עליך נחרצות. היה בבעלותי רכב משנת ייצור 88 (W124 300 ) שהיה עם כרית אוויר נהג. אין לי מושג אם הייתה תקינה או לא, אך הכיתוב "AIR BAG " התנוסס בגאון על ההגה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

שלום.

בו ניפתור לכם את הבעיה ציק צאק.

כול המכוניות בלי יוצא מהכלל תוחלת החיים של כריות האויר לפי הוראות כול היצרנים הם 10 שנים!!!

כלומר אחרי 10 שנים הכריות לא יפתחו ובמקרה הטוב רק יפליצו ולמה?

כריות האויר מקופלות ומהודקות במכבש על מנת לדחוס אותם בתוך חלל קטן. מה קורה אחרי מיספר שנים בדיוק כמו בחולצה מעומלנת בארון , אחרי מיספר שנים כאשר פותחים את החולצה היא "נישברת" וזה בדיוק מה קורה בכריות האויר.מחיר התיקון הוא כול כך גבוה שהוא עובר את מחיר הרכב כולו כפול שתיים, כי ברוב המקרים צריך להחליף גם את המחשבים.

לסיכום כול המכוניות בנות 10 שנים הכריות חיות על זמן שאול אם ביכלל.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

כשמלאו ל164 שהיתה לי 10 שנים נכנסתי למוסך המרכזי וביקשתי שיבצעו את התחזוקה הנדרשת לכרית האויר לפי הספר.

אחרי שגמרו לעשות לי פרופיל פסיכולוגי שקבע נחרצות שאני משוגע (הייתי הראשון וכנראה גם האחרון שביקש את זה) בדקו מה צריך לעשות לפי הספר וביצעו. הפעולה כללה בסך הכל החלפה של הרכיב שמנפח את הכרית (מין סיפולוקס קטן) או בשמו הלועזי Canister. לא היה שום צורך להחליף את הכרית עצמה. למיטב זכרוני גם העלות לא היתה בשמים.

פורסם

כמו שהזכירו, פאר תוצרת גרמניה מסתובב על כבישי ארצנו מצויד בכריות אויר החל מתחילת שנות ה 80 כך שיש כבר לא מעט רכבי אספנות "מתנפחים" :wink:

אני מכיר באופן אישי 500SEC עם מספר אספנות שמצוידת בכרית אויר לנהג, מערכת בקרת אחיזה, 4 מותחנים לחגורות הבטיחות, ABS והכל תחת שנת הדגם 1981 :-D

דגם יפיפה, יום אחד (עוד 4 שנים) תהיה לי 560SEC ידנית! :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
80

דגם יפיפה, יום אחד (עוד 4 שנים) תהיה לי 560SEC ידנית! :twisted:

לא תהיה לך אף פעם 560 SEC ידנית, מהטעם הפשוט שכל דגמי ה 560 יוצרו עם גיר אוטומטי בלבד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כבודו שכח מנהל של איזה פורום אני? :twisted::wink:

אבל גם אם ההסבה לא קלה או כלל לא אפשרית, אשמח "לסבול" עם 560SEC אוטומטית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...