Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ככה אפשר לשווק רכב בלי ESP

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא לדעתי נהג *דתי בעל משפחה יחשוב פעמיים לפני שהוא קונה ב100K רכב חדש ללא מערכת בטיחותית חשובה שקיימת כבר בכל הרכבים, להסיע בו את הילדים שלו.

הדת מקדשת את החיים, "ונשמרתם לנפשותיכם מאד" וכל זה..

אני חושב שאדם דתי לא ימהר להתפתות למחיר הזול.

*זה הדתיים שאני מכיר, לא פנאטים קיצונים או מוזרים לסוגיהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום

בכתבה ב-"דה מרקר", מאוד אהבתי כיצד משתלבת המחאה החברתית בעניין (ואולי היה זה השר הנכבד, שכל כך מעורב במחאה, שסייע במשימה):

־־לדברי אבי לוין, מנהל החטיבה החדש של רנו, "נוכח מחאות ומאבקי יוקר המחיה הוחלט בקבוצת "קרסו מוטורס" על שיווק מוזל של הדגם רנו לוגאן". לדברי לוין, קהל היעד העיקרי של המכוניות הן משפחות דתיות וחרדיות".''

אתם מבינים - גם מחאה חברתית, גם יוקר המחייה וגם חרדים!!!

מה הקשר לתגובה שלך על החרדים?אסור למנהל החטיבה של רנו להגיד למי הוא רוצה להביא רכבים?!?!?!

לפי הציטוט שלך הוא אמר שנוכח המחאה ויוקר המחיה המכונית תהיה בשיווק מוזל...לא פסול בכלל

פורסם
מה הקשר לתגובה שלך על החרדים?אסור למנהל החטיבה של רנו להגיד למי הוא רוצה להביא רכבים?!?!?!

לפי הציטוט שלך הוא אמר שנוכח המחאה ויוקר המחיה המכונית תהיה בשיווק מוזל...לא פסול בכלל

שלום

מצידי, שינסה ליבא קלנועיות, תלת אופן, ריקשות או כל דבר אחר.

לדעתי, ההכוונה לשוק החרדים הינו ציני מעיקרו -

אני מאמין, שאתה קורא ו-או רואה חדשות ומעורה באקטואליה.

האם תוכל להעריך כמה חרדים מרובי ילדים יוכלו לרכוש מכונית חדשה, עם או בלי ESP או מזוזה במחיר, שבו המכונית מוצעת?

האם אתה יודע היכן מצוי ריכוז העוני הגבוה ביותר במדינת ישראל?

כן, למכונית הזאת יש המון פוטנציאל - אבל לא בשוק זה, שבו סובארו סטיישן מודל 1989 היא הלהיט.

איש המכירות הנכבד, פשוט משתמש בחרדים, כדי לקדם את המהלך שמעיקרו הוא לא בדיוק כשר, אבל נורא מסריח.

השימוש במחאה החברתית הוא פשוט תוספת, שהוא קיבל במתנה - וישבושם לו.

אישית, חורה לי שבתור אזרח מדינת ישראל קשה לי לכופף אף החוקים, לדוגמא, ליסוע בנתיב תחבורה ציבורי, כי פשוט ריק שם מבלי שמשטרה תשמח לעצור אותי, ומנגד, חברת קרסו מצליחה לכופף נוהלים לצרכיה המסחריים ומתהדרת בכל מיני כובעים כדי להסתיר זאת.

אני מקווה שהרגעתי אותך שפשוט אין לי דבר וחצי דבר נגד נהגים חרדים.

שלום.

פורסם
ברכב הישן שלי לא היה ABS ולא ESP הכל היה בסדר. נהגתי מעל שנתיים. בפיקנטו יש ABS ו-ESP. אז יש. לא מבין איך זה בכלל בא לידי ביטוי. מה אני אמור להרגיש?

מה אתה אמור להרגיש ?

1: ABS כשאתה בולם להתחמק מהתרסקות הרכב פונה לפי ההגה ולא מסתחרר במקום תוך כדי התקדמות אל מה שלא רצית לפגוע בו/ממשיך ישר למה שרצית להתמחק ממנו בלי להתייחס להגה

2: ESP כשאתה מסובב את ההגה בצורה חדה במהירות גבוהה להתחמק ממשהו הרכב פונה וממשיך לכיוון החדש וחוזר שוב למסלול לפי ההגה, ולא מסתחרר סביב עצמו

מה אתה לא אמור להרגיש?

את מה שאתה מנסה להתמחק ממנו.

כל עוד לא הגעת לשום מקרה אתה לא צריך ABS,ESP,כריות אוויר,חגורות בטיחות,ביטוח מכל סוג וכו'. זה לא אומר שהם לא הכרחיים :lol:

פורסם
ממבט קצר ברחוב הוא 1 ל1 של 107.

למה צריך לעזאזל ESP?

תיסעו כמו בני אדם והכל יהיה טוב, שתי המכוניות שיש לי אין להם ESP, ולאחת גם אין ABS.

תנהגו לפי החוק, תכננו נסיעה, ולא צריך שום מערכת.

.

בשנת 2011 אני לא מבין איך אפשר להרשות לעצמך לנהוג בלי ABS. לא קשור נהיגה לפי החוק ולא קשור לתכנן נסיעה, יש מצבים של נעילת בלמים, אפילו עם סובארו B4 שיש לה 4x4 בעת פנייה על 50 קמ"ש בגשם קל ביציאה מכביש מהיר הבלמים ננעלו ובזכות ה-ABS עצרנו מילימטרים מהרכב ממול. שלא לדבר על טעויות של אחרים בכביש, לפעמים תתכנן את הנסיעה הכי טוב שאתה יכול ואיזה אידיוט יחתוך אותך, לא ישים לב, יעצור ברמזור ירוק (כן..קרה לי :) ).

כרגע אני מחפש רכב לחברה בתקציב דיי נמוך, רכב ללא ABS פשוט לא עולה על הדעת, אי אפשר לצפות הכל על הכביש, וגם אם תוכל עדיף שיהיה לך את הכלים להתמודד עם מצבים כאלה.

לי אישית אין רכב עם esp, אך לפי דעתי האישית, צמיגים טובים, רחבים יותר ואוחזים יפצו ויתפקדו יותר טוב ממערכת הנ"ל, על בטוח יותר מכל הצמיגים 165 שעל המכוניות הקטנות למינייהם (המידה המוקרית שלי), אך כמובן אם יש Esp על הדרך (עם ניתוק) למה לא?

פורסם
בשנת 2011 אני לא מבין איך אפשר להרשות לעצמך לנהוג בלי ABS. לא קשור נהיגה לפי החוק ולא קשור לתכנן נסיעה, יש מצבים של נעילת בלמים, אפילו עם סובארו B4 שיש לה 4x4 בעת פנייה על 50 קמ"ש בגשם קל ביציאה מכביש מהיר הבלמים ננעלו ובזכות ה-ABS עצרנו מילימטרים מהרכב ממול. שלא לדבר על טעויות של אחרים בכביש, לפעמים תתכנן את הנסיעה הכי טוב שאתה יכול ואיזה אידיוט יחתוך אותך, לא ישים לב, יעצור ברמזור ירוק (כן..קרה לי :) ).

כרגע אני מחפש רכב לחברה בתקציב דיי נמוך, רכב ללא ABS פשוט לא עולה על הדעת, אי אפשר לצפות הכל על הכביש, וגם אם תוכל עדיף שיהיה לך את הכלים להתמודד עם מצבים כאלה.

לי אישית אין רכב עם esp, אך לפי דעתי האישית, צמיגים טובים, רחבים יותר ואוחזים יפצו ויתפקדו יותר טוב ממערכת הנ"ל, על בטוח יותר מכל הצמיגים 165 שעל המכוניות הקטנות למינייהם (המידה המוקרית שלי), אך כמובן אם יש Esp על הדרך (עם ניתוק) למה לא?

מה הקשר בין ההנעה לבלימה ??? :lol:

פורסם
fanatic- מה קשור? צמיגים לא צמיגים...במידה ומשתמשים בבלם בחוזקה ומנסים לחתוף\לפנות\לברוח ממכשול...אתה פשוט תמשיך להחליק ישר בלי ה EPS

צמיגים זה הדבר היחידי שמקשר את הרכב לכביש, אחד הדברים היותר חשובים באחזקת הרכב מבחינה בטיחותית. אני מסכים עם החוק ליבא מכוניות עם ESP בלבד, אך למי שאין ברור שיכול לצמצם פערים ע"י התקנת צמיגים במידות יותר רחבות ויותר אוחזים, כמה מהאנשים על הכביש עושים את זה? לא הרבה. ויש הרבה פחות בריחת זנב עם צמיגים אוחזים.

quote=DreamT;3078417]מה הקשר בין ההנעה לבלימה ??? :lol:

בקשר לזה צודק, טעות קטנה. אם האושר שלך בא מלקפוץ על קטנות של אנשים בפורום, אז יצאת גבר, אתה יכול לישון מאושר.

פורסם
דווקא לדעתי נהג *דתי בעל משפחה יחשוב פעמיים לפני שהוא קונה ב100K רכב חדש ללא מערכת בטיחותית חשובה שקיימת כבר בכל הרכבים, להסיע בו את הילדים שלו.

הדת מקדשת את החיים, "ונשמרתם לנפשותיכם מאד" וכל זה..

אני חושב שאדם דתי לא ימהר להתפתות למחיר הזול.

*זה הדתיים שאני מכיר, לא פנאטים קיצונים או מוזרים לסוגיהם.

תגיד את זה לנהג החרדי שעצרו לא מזמן בבית שמש לנגד עיניי, הוא הסיע 9 (!!!) נוסעים במאזדה דמיו אחת מסכנה, אני לא יודע איך זה מתקשר לקדושת החיים

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
צמיגים זה הדבר היחידי שמקשר את הרכב לכביש, אחד הדברים היותר חשובים באחזקת הרכב מבחינה בטיחותית. אני מסכים עם החוק ליבא מכוניות עם ESP בלבד, אך למי שאין ברור שיכול לצמצם פערים ע"י התקנת צמיגים במידות יותר רחבות ויותר אוחזים, כמה מהאנשים על הכביש עושים את זה? לא הרבה. ויש הרבה פחות בריחת זנב עם צמיגים אוחזים.

quote=DreamT;3078417]מה הקשר בין ההנעה לבלימה ??? :lol:

בקשר לזה צודק, טעות קטנה. אם האושר שלך בא מלקפוץ על קטנות של אנשים בפורום, אז יצאת גבר, אתה יכול לישון מאושר.

אתה קורא לחוסר הבנה טוטלית בדינמיקה או לוגיקה נמוכה טעות קטנה ? :oops:

פורסם

להיכנס לוויכוח איתך לראוות הפורום אני ממש לא יגרר.

יש דרך התבטאות, ולהגיב בזלזול במקום להגיב עיניינית שה-4x4 אינו קשור בבלימת המכונית ושעשיתי טעות.

אז גם הייתי מתקן ומודה לך.

פורומי רכב, ופורומים בכללי נועדו לכך שאנשים ישתפו את דעותם, וישכילו מחוכמת אנשים יותר מנוסים בתחום מסויים.

הצרה היא שיש גם אנשים שעושים שימוש לרעה ובכך יורדים על אנשים שפחות מנוסים או עשו טעות מסויימת, בכך לא נעשה שום דבר מועיל אם כי לשמחתו של הבנאדם הספציפי.

סה"כ רציתי לשתף את דעתי מנסיון לגבי הערה של מישהו שהגיב פה, ונאמרה טעות, וכאשר תיקנת (בגישה המופלאה שלך) גם הבנתי שזה מאוד הגיוני.

וברוח העוזרת של הפורום במידה ואתה עדיין מתקשה להשתלב לכביש מהיר אני אשמח לעזור..לוגיקה פשוטה בהחלט

פורסם

אם אני לא יודע למה לצפות כיצד אני יכול נצל את הטכנולוגיה במצב חירום? אני מניח שהייתי עושה את אותם תימרוני התחמקות/בלימה במצב לחץ כמו שהייתי עושה עם הרכב הישן.

וזו אכן טעות, לעשות את אותם תמרונים שגויים, ויכול להיות שלא תנצל את היכולות של המערכות, אבל הן עדיין תצלחנה להוציא את המקסימום מכל תמרון שתבצע. כלומר, ייווסתו את עמוס הבלימה/האצה בין הגלגלים בצורה אופטימלית, כל שתישמר האחיזה (ככל שניתן).

דרך אגב, בשביל ללמוד מה לעשות, גם כשיש ESP ברכב, עושים קורס נהיגה מתקדמת.

ואכן הניסיון מלמד שנהג לא מיומן בד"כ גם לא מנסה לתמרן את הרכב באופן שיימנע תאונה, אלא פשוט נכנס לפאניקה, ומה לעשות, אם הנהג לא בולם מספיק, אז לא יעזור שיש לו ABS, הוא יגיע למכשול במהירות גבוהה, לדוגמא.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3415993,00.html

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אך לפי דעתי האישית, צמיגים טובים, רחבים יותר ואוחזים יפצו ויתפקדו יותר טוב ממערכת הנ"ל, על בטוח יותר מכל הצמיגים 165 שעל המכוניות הקטנות למינייהם (המידה המוקרית שלי),

ואתה טועה.

לצמיגים רחבי החסרונות הדינמיים שלהם, והם בטח לא מוסיפים יכולת תמרון במצבי חירום, בהם צריך להתחמק ממכשול.

הבעיה היא שמצד אחד אין לך יידע ומידע, ומצד שני אתה קובע קביעות "על בטוח".

פורסם
ואתה טועה.

לצמיגים רחבי החסרונות הדינמיים שלהם, והם בטח לא מוסיפים יכולת תמרון במצבי חירום, בהם צריך להתחמק ממכשול.

הבעיה היא שמצד אחד אין לך יידע ומידע, ומצד שני אתה קובע קביעות "על בטוח".

באמת שאני מנסה להבין, אתה אומר שבמידה והייתי נשאר עם הפירלי 165-85-14 לעומת 195-45-15 T1R עדיין בזמן ההתחמקות ממכשול הייתי מתמרן את הרכב באותה דרך?

המחשבה שלי הולכת בכיוון של רחב יותר + אוחז יותר = דבר ראשון בלימה יותר טובה, יותר זמן תגובה להתחמק מהמכשול.

לקחתי פניות עם 3 מידות שונות של צמיגים, עם הקטנות יותר הזנב יותר נזרק כלפי חוץ, ועם זאת עם המידה המוזכרת מקודם הזנב פחות ברח והיה ניתן לתקן יותר מהר ולהמשיך בנהיגה.

פורסם

יותר גומי לא פירושו תמיד יותר אחיזה, בהכרח. בכביש מוצף, יש פחות.

אם בתמרון בורח לך הזנב, זה בגלל שעשית אותו לא נכון. עם ESP הוא בטוח לא יברח.

יותר אחיזה, גם אומר שכשתאבד אחיזה, יותר קשה להחזיר את הרכב. אם יש לך מידה גדולה מדי ברכב (לא מאושרת), זה אומר שזריזות ההיגוי שלך נפגעת, כמו גם פרמטרים אחרים.

ולבסוף, ESP עוזרת לך למקסם (מלשון מקסימום) את פוטנציאל האחיזה, יכולת התמרון וכושר הבלימה. זה יותר חשוב ומשמעותי מעוד גומי.

• תוכן חדש...