Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכתבה הזאת עיצבנה אותי, בעיקר כי ילד בן 15 היה יכול לכתוב אותה טוב יותר. לא שצריך בכלל לכתוב כתבה כזו, כי היא לא אומרת שום דבר בעצם ונראה שהיא מיועדת רק כדי לעשות כותרות - להראות שאיש הייטק יכול לעשות מיליון שקל תוך שנים בודדות. אולי, כך חשב לעצמו מי שהזמין את הכתבה הזו, אני אוכל להציג את ה"ניתוח המיוחד" הזה כראיה לכך שהייטקיסטים הם סתם בכיינים ובעצם הם מרוויחים המון כסף.

עזבו את כל ההנחות המטופשות על מסלול החיים של ההייטקיסט הממוצע, את ההנחה שהוא למד באוניברסיטה ושהוא הוציא מעל 85 (כמה כאלה כבר יש, מכלל עובדי ההייטק?) - ותסבירו לי מה לעזאזל גרם לכתב הדביל (או לחברת ההשמה "דיאלוג") לקבוע שהמשכורת ברוטו של העובד נכנסת ישירות לעו"ש? מי שיקרא רק את הכותרות, יגיד לעצמו שעובד הייטק מגיע למיליון שקל בעו"ש עד גיל 31, מה שהוא כמובן שטויות גמורות. כשבודקים את הנטו ומורידים הוצאות מחייה מגלים שלא נשאר כל כך הרבה...

אז נכון, בסוף הכתבה נכתב שהסכומים הם ברוטו ולכן חישוב הנטו קטן הרבה יותר, אבל כשלא כותבים כמה הנטו - זה לא שווה את הפיקסלים שעליהם זה נכתב.

הכתבה הזאת מצטרפת לשורת כתבות כלכליות מטומטמות שאני קורא בזמן האחרון. למשל בכלכליסט התפרסם שהביקוש לעובדי הייטק הוא בשיא (עד כה בסדר) ושחברות כל כך נלחמות על העובדים, שהן נותנות מענקי חתימה בשווי עשרות אלפי שקלים. כדוגמא הם הביאו איש מחשבים עם שנתיים ניסיון שהרוויח 23 אלף שקל בחודש, קיבל הצעות מחברות אחרות ובסוף נשאר בחברה שלו כשהעלו לו ל-25 ונתנו לו 60 אלף שקל מענק. לא רק שהסכומים האלה מופרכים מהיסוד (מי שמע על 25 אלף שקל לבנאדם עם שנתיים ניסיון?) אלא גם נכתב שם שהוא "לא מהמבריקים, אבל השאירו אותו כדי שלא יהיה גל עזיבות". אמין. מאוד אמין.

בקיצור - מה עובר על העיתונים הכלכליים?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איזו בדיחה גרוע.

מי זה הכתב ההזוי הזה, אני בכיף יראה לו זוג שניהים עובדי הייטק בני 35 ואין להם 2 מיליון משום מה בבנק.

פורסם

אני לא רוצה לכרות את הענף עליו אני מתנדנד לפעמים, אבל רמת הכותבים, העורכים והמגיהים בעיתונות - במיוחד האינטרנטית - ירדה פלאים בשנים האחרונות.

עם ובלי קשר, כתבה תלושה מהמציאות, בסגנון של: "דרושות X משכורות ברוטו כדי לרכוש דירה"...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

זה מה שקורה כשמפטרים כתבים שלמדו את המקצוע ועבדו בו שנים רבות למיחייתם ובמקום זה מקבלים מקורבים או כאלו שמוכנים לקבל משכורת מינימום.

רמת העיתונאות בארץ מגרדת את האפס מלמטה בכל מה שקשור לאמינות ויושרה מקצועית.

פורסם

דווקא אני חושב שהכתבה משקפת.

אני שש שנים כבר בהייטק,משכורת ברוטו שמתקרבת ל60 אלף ובאמת הציעו לי מענק של 100000 שקלים כדי שאני לא אעזוב ואחתום בלשכה.

אני מתקרב למיליון השני שלי.

פורסם

כן, זה כי כל מיני כתבים שבצעירותם עבדו יומיים ב"נטקינג" ז"ל וחשבו שהם בהייטק מצאו את עצמם יום אחד כתבים בשקל באיזה מגזין ומאז ועד היום התסכול שהם לא "עשו מכה" בהייטק רודף אותם.

ולעומת כל הכתבות האלה תראו כמה כתבות על רופאים מסכנים שמרוויחים שכר מינימום, ואחר מתפלאים שיש חוסר ברופאים בארץ. איזה אדם אינטליגנטי שקורא עיתון ירצה ללמוד רפואה כשהוא יכול ללכת להייטק ולהיות מיליונר תוך שנתיים?

(ולא משנה העובדה שלמרות שרופאים מתחילים באמת אוכלים חרא, בחלקם הגדול, בסופה של קריירה יותר רופאים מתעשרים מעבודתם מאשר אנשי הייטק, גם בפרקטיקות הפרטיות וגם לאחרונה לא מעט אקזיטים של חברות ביומד, מכשור רפואי, תרופות וכו').

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
זה מה שקורה כשמפטרים כתבים שלמדו את המקצוע ועבדו בו שנים רבות למיחייתם ובמקום זה מקבלים מקורבים או כאלו שמוכנים לקבל משכורת מינימום.

רמת העיתונאות בארץ מגרדת את האפס מלמטה בכל מה שקשור לאמינות ויושרה מקצועית.

זה היה תמיד ככה.

שיר של אריק אינשטיין, מילים, וה

.

יהודה

פורסם
דווקא אני חושב שהכתבה משקפת.

אני שש שנים כבר בהייטק,משכורת ברוטו שמתקרבת ל60 אלף ובאמת הציעו לי מענק של 100000 שקלים כדי שאני לא אעזוב ואחתום בלשכה.

אני מתקרב למיליון השני שלי.

הציעו.... לקחת? או שאתה כותב לנו מהלשכה ?

haters will hate

פורסם
כן, זה כי כל מיני כתבים שבצעירותם עבדו יומיים ב"נטקינג" ז"ל וחשבו שהם בהייטק מצאו את עצמם יום אחד כתבים בשקל באיזה מגזין ומאז ועד היום התסכול שהם לא "עשו מכה" בהייטק רודף אותם.

ולעומת כל הכתבות האלה תראו כמה כתבות על רופאים מסכנים שמרוויחים שכר מינימום, ואחר מתפלאים שיש חוסר ברופאים בארץ. איזה אדם אינטליגנטי שקורא עיתון ירצה ללמוד רפואה כשהוא יכול ללכת להייטק ולהיות מיליונר תוך שנתיים?

(ולא משנה העובדה שלמרות שרופאים מתחילים באמת אוכלים חרא, בחלקם הגדול, בסופה של קריירה יותר רופאים מתעשרים מעבודתם מאשר אנשי הייטק, גם בפרקטיקות הפרטיות וגם לאחרונה לא מעט אקזיטים של חברות ביומד, מכשור רפואי, תרופות וכו').

אתה רק שוכח שרופא מסיים ללמוד רק בגיל קרוב ל 40 ורק אז הוא רופא מומחה ללא ניסיון, ללא שם וללא קליינטורה. רופאים מתחילים לעשות את הכסף הגדול בגיל 50+ אבל עד אז החיים שלהם בכלל לא משהו (לא כלכלית ולא מבחינת תנאי עבודה).

לגבי קריאת עיתון ואינטיליגנציה, מי שיש לו קצת שכל בקודקוד לא רק שלא בוחר מקצוע רק לפי ההכנסות הצפויות אלא גם לא מאמין לכל מה שכתוב בעיתון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ספר את זה לאלו שבחרו מקצועות שהם רצו ללמוד ופחות מקצועות קשים שיש בתחומם הכנסה פי כמה וכמה גבוהה יותר.

בסוף אפשר למצוא את הנישה שכן תעניין בכל תחום, ללמוד תארים שאין להם עתיד זה משהו שאפשר לעשות אחרי שיש עוגן מסויים. (זה מה שאני עושה כיום)

בקשר ללא להאמין למה שכתוב בעיתון אני דווקא כן מסכים איתך.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא מדבר על ללכת ללמוד פיזיולוגיה של הרכל השלישית של הג'וק אלא על מקצועות ישימים.

יכולתי ללכת ללמוד מדעי המחשב או הנדסת חשמל ולהרויח יותר ממה שאני מרויח היום אבל לסבול בעבודה כל חיי או ללכת ללמוד הנדסת מכונות ולהנות ממה שאני עושה תוך הפסד השתכרות של כמה אלפים לחודש ואנטי מברך על הבחירה שלי.

כשאתה לומד משהו שלא מדבר אליך במקרה הטוב אתה תהיה בינוני אבל אם למדת תחום שאולי מכניס פחות בממוצע אבל אתה חי ואוהב אותו אתה תגיע לרמות הגבוהות ותשתכר לא הרבה פחות אם בכלל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...