Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היום בבוקר לאחר כ5 מטר נסיעה הרגשתי משהו לא כשורה, יצאתי מרכב וראיתי שיש פנצ'ר בגלל ימין הקדמי.

יש לי במרחק של מאה מטר פנצ'ריה, נסעתי לשם במהירות שלא עולה על 10 קמ"ש.

כשהגעתי לפנצ'ריה ישר בעל המקום אמר שבגלל שנסעתי ככה "שרפתי" את הצמיג.

יש לי ידע רחב בהרבה תחומים אבל פנצ'רמאכר עוד לא יצא לי להיות לכן הידע לא נרחב ואיני יכול לדעת האם הצמיג תקין או לא.

הוא שם לי את הגלגל הרזרבי ואמרתי לו שבינתיים לא יעשה כלום.

סך הכל הדופן נראת לי תקינה וסך הכל צריך לתקן את הפנצ'ר.

לפני שאני רץ לשים 1000 שקל על צמיג אני מעדיף לקבל ייעוץ האם הצמיג תקין ועלי רק לתקן את הפנצ'ר או שמה הולך לכאוב בכיס.

בתודה בן.

BEN_5643.JPG

BEN_5644.JPG

BEN_5645.JPG

BEN_5646.JPG

Got To love It

פורסם

לפי התמונה של פנים הצמיג, אין נזק (התפוררות). לדעתי אין בעיה להמשיך איתו.

פנצ'רמאכר היה אמור להמתין עם חוות דעת עד פירוק הצמיג ובדיקת הדופן הפנימית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מה זה חשוב אם נסעת 100 מטר ב 10 קמ"ש לצמיג לעומת אם לדוגמא היית משאיר אותו יום בלי לשים לב ?

בטח שיש הבדל - כאשר נוסעים על על הצמיג ללא אויר כלל, הג'נט חותך את הצמיג מבפנים.

זה לא קורה בעמידה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כנראה שהרכב עמד במהלך הלילה ככה.

חשבתי שנסיעה של 80 מטר לא תעשה נזק משמעותי.

אכן פנים הצמיג נראה בסדר גמור, אין שום התפוררות.

השאלה אם עצם העובדה שהצמיג היה ככה במהלך הלילה או הנסיעה הקצרה הזאת של ה80 מטר יכולים להוות סכנה עתידית.

אני מעדיף לשלם 2000 שקל על זוג חדש מאשר שבמהלך נסיעה שיגרתית הדופן יחליט לקרוס והצמיג יתפוצץ.

לקבל חוות דעת מפנצ'רמאכר נראה לי דבילי כי הם תמיד ירצו למכור לך צמיגים חדשים.

אז מה אומרים?

Got To love It

פורסם

לא ניראה שיש בעיה מיוחדת בצמיג מלבד בלאי טבעי. כל עוד הפנצ'ר הוא לא בדפנות הצמיג אלא במידרס שבא במגע עם הכביש ניתן לשים פיטרייה ולנסוע לשלום.

:)
פורסם

אכן פנים הצמיג נראה בסדר גמור, אין שום התפוררות.

אני מעדיף לשלם 2000 שקל על זוג חדש מאשר שבמהלך נסיעה שיגרתית הדופן יחליט לקרוס והצמיג יתפוצץ.

אז מה אומרים?

אתה רוצה להתגרות בגורל, ידידי? גם אם נסעת נסיעה איטית של 10 קמ"ש עדיין גרמת נזק לדופן הצמיג (ייתכן שהנזק הזה הוא לא נראה ומתבטא בעיוותים פנימיים בסבכת הצמיג עצמו, ברשת הברזל הפנימות או בחיבורים בסוליית הגומי).

בכל מקרה, אני הייתי משקיע בצמיגים אם היה לי את הכסף, כפי שרשמת-עדיף שתקנה זוג צמיגים חדשים מאשר שתמצא את עצמך נוסע על 3 גלגלים.

יש פתגם חכם-"הכל בגלל מסמר קטן". כנראה שמי שטבע את מטבע הלשון הזה ידע על מה הוא מדבר.

2 האגורות שלי.

פורסם

א. למה שלא תשאל בעל מקצוע אחר בשביל לקבל חוות דעת נוספת. אפילו אדם שלישי. אני מבין שיש תחמנים בעולם אבל מתוך 3 אנשים בטוח שאחד מהם הוא ישר והגון.

ב. מה תאריך הייצור של הצמיג הזה? אם הוא כבר 4 שנים על הכביש אז אולי הגיע הזמן להחליף אותו בכל מקרה?

ג. לא יודע אם רק אני ככה אבל לפי התמונות הצמיג גם ככה לא מי יודע מה בשיא חייו. עושה רושם שהוא זקוק להחלפה בקרוב. בדוק את עומק החריצים שלו. אם אינני טועה גובה החריץ צריך להיות מינימום 1 ממ.

ד. בן כמה הרזרבי שלך? לי היה מצב דומה לשלך שבו צמיג קידמי אחד הלך לעולמו. היה לו קרע בדופן. יכולתי להמשיך ככה אבל לא רציתי לקחת סיכון. בסופו של דבר החלפתי את שני הקדימיים ואת הקידמי שהיה עוד טוב מלפני החלפתי עם הרזרבי. אתה לא תאמין! הרזרבי היה עדיין המקורי שבא עם הרכב, כלומר צמיג בן 16 שנים. מאמין?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

גם לי קרה בעבר פנצ'ר על צמיג חדש כשהאוויר ירד בזמן הנסיעה ונאלצתי לנסוע מעט על צמיג ללא אוויר כיוון שלא היו בידי כלים כלל, גם לי הפנצ'רמעכר ניסה לדחוף את התירוץ הזה אז תסתכלתי היטב בתוך הצמיג ולא נראה נזק כלל, גם חיפשתי תשובות באינטרנט ובגדול מה שכתוב הוא שאם אין נזק נראה לעין מבפנים ומבחוץ אז מותר לתקן את הצמיג, אז תיקנתי את הצמיג והכל בסדר. זה כמובן במקרה שלי לא יודע איך זה במקרה שלך, הכי חשוב לראות מה השחיקה בצד הפנימי של הצמיג.

פורסם

הצמיגים בני שנה, עברו 44 אק"מ.

עומק החריצים מעל 1 מ"מ, סביב ה4.

המידה של הצמיגים היא 225/45/17, אין רזרבי במידה הזאת אלא אם כן ג'יפ אולי.

בשירוקו שמו גלגל חלופי בגודל של אופניים.

Got To love It

פורסם

רק לי זה ממש מציק בעין?!:shock:

"לפני שאני רץ לשים 1000 שקל על צמיג אני מעדיף לקבל ייעוץ

האם הצמיג תקין ועלי רק לתקן את הפנצ'ר או שמה הולך לכאוב בכיס."

לפי התמונה נראה שתקין. "ייעוץ" זה רק מבעל מקצוע (שמדובר בבטיחות)

פורסם

למה 1000 לצמיג? מי הפראייר שמצייד את המשפחתית שלו בסכומים כאלה? (500 אני מבין, וגם זה הרבה לאחד שנוסע רק בתוך העיר).

למה נסעת בכלל? לא יכלת להחליף לרזרבי ב15 דקות, והולך אליו משלם 20 שקל ומתקן?

לא הבנתי כלום מהתמונות.

אם יש רק חור אחד, בסדר, הייתי משפץ, הצמיג נראה בסדר, אם הוא יותר משנה וחצי, תחשוב להחליף את הזוג (קדמי\אחורי מה שהלך).

• תוכן חדש...