Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי יש אלטרנטיבה טובה יותר, אבל היא דורשת משמעת עצמית גבוהה, ושכר גבוה בהתאם.

לפתוח חיסכון ייעודי בעצמך, ולדחוף לו בכח בכל חודש X כסף. גם אם אין כל כך.

X נתון להחלטתך, אבל זכור, שאתה תצטרך לחיות ממנו בסוף.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ומה זה החיסכון הזה? מי מנהל אותו? בנק הפועלים שבשליטת טייקונית אחת (אריסון) או בנק המזרחי שבשליטת משפחת עופר?

עם הריביות שמציעים היום בבנק, עדיף כבר בנק בלטה. ללא דמי ניהול!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עד לא מזמן, יעצתי תמיד לקנות זהב!

לא אופציות של זהב, לא מניות של זהב, לא להמר על זהב אלא תכלס, ביד, עופרות.

אונקיה ועוד אונקיה ועוד אונקיה, עד שתגיע לפנסיה יהיה לך אוצר קטן!

אבל כאשר הזהב שובר שיאים מטורפים של 1600 דולר, לא נראה לי שלקנות כרגע זה רעיון טוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לדעתי (ואני בטוח שכל כלכלן יודה בזאת בשקט) כמובן שהחיסכון העצמאי טוב יותר, בין אם אתה משקיע בזהב, במט"ח או כדומה.

הבעיה הכי גדולה היא היכן לשמור על העתיד שלך (כלומר על הכסף) וכיצד (אם ניתן בכלל) לבטח זאת.

זה בעצם המיכשול הכי גדול...

פורסם

אם יש לך עוד הרבה שנים עד הפרישה, ואתה מאמין במודל הנוכחי של הכלכלה - אז מדד S&P למשל

אם אתה לא מאמין בכלכלה אז זהב

ואם אין לך הרבה זמן עד הפרישה, אז אג"ח מדינה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
ומה אתם אומרים על זה שהם (הטייקונים) מצטרפים למחאה החברתית?

:shock:

http://news.walla.co.il/?w=/3/1845312

הם פשוט מפחדים שהזעם הציבורי יופנה גם אליהם וחס ושלום יוטל עליהם פיקוח או לפצל את האחזקות שלהם. אז הם "מצטרפים" למחאה החברתית - אבל רק נגד הממשלה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
תשובה ובן דוב פנו בבקשה לקצץ את החוב שלהם לקרנות הפנסיה שלנו אחרי שלוו מאיתנו את הכסף.

1. לתשובה ובן דב אין חובות לקרנות פנסיה

2. למה אתה לא דורש תשובות מקרן הפנסיה שלך על ההשקעות הטיפשיות שעשתה באג"ח?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לי יש הצעת חוק, כל חברה שלא תחזיר אג"ח במועד, לא תוכל להנפיק למשך עשור, גם היא, גם חברות בת/ אחיות וגם כל חברה אחרת שקשורה בכל קשר בעלות באותו תאגיד.

באגירה, החוק יותר נוקשה.

מי שלא מחזיר חובות (פושט רגל) עובר לידי בעל החוב.

הבעיה היא שהמשחק הוא רק משחק. פוזה של באסטיונרים בשוק.

שפעם אחת יפרקו חברה כזו, אחרי זה נראה מה יהיה.

פורסם
1. לתשובה ובן דב אין חובות לקרנות פנסיה

2. למה אתה לא דורש תשובות מקרן הפנסיה שלך על ההשקעות הטיפשיות שעשתה באג"ח?

1. יש להם באופן עקיף. ההסתתרות מאחורי חברת אחזקות לא משנה את העובדה שהם בעלי השליטה והדיעה בחברות הנ"ל.

2. הבעייה היא שאין לי יכולת לצאת מהן וכולן זהות בתחום. החוק מחייב אותי לחסוך בחברות פרטיות ללא כל ערבות מדינה ומחייב אותן להשקיע בשוק ההון 70% מההון הצבור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
1. יש להם באופן עקיף. ההסתתרות מאחורי חברת אחזקות לא משנה את העובדה שהם בעלי השליטה והדיעה בחברות הנ"ל.

2. הבעייה היא שאין לי יכולת לצאת מהן וכולן זהות בתחום. החוק מחייב אותי לחסוך בחברות פרטיות ללא כל ערבות מדינה ומחייב אותן להשקיע בשוק ההון 70% מההון הצבור.

1. אין להם. נקודה. הם לא מסתתרים, זו המשמעות של חברה בע"מ.

לא ניתן לגבות חוב מבעלים של חברה.

כל הכלכלה מבוססת על כך, כך שפרטים ייקחו יותר סיכונים.

בוא גם נזכור, אג"ח זו השקעה עם סיכון, לכן הריבית יותר גבוהה ממה שתקבל באפיקים אחרים.

בוא נזכור גם שהמלווה (הקרנות) יכולות לתבוע ולנהל מו"מ על תנאי ההשקעה, כולל מה ייקרה אם החוב לא ישולם.

הכתובת היא הקרנות.

2. נכון. יש עדיין בעיה של רכוזיות בשוק הפנסיה (ואחרות).

פורסם
לא מדויק, לא להסכים להחזיר הלוואות ועוד לעשות שרירים באיזה תנאים אתה מוכן להחזיר זה לא מסחר הגון בשום סטנדרטים, אפילו לא בשבטים פרימיטיבים במזרח התיכון.

נראה את בן דב גיבור, לוקח הלוואה משולי נרקיס ולא מחזיר, אחרי הרימון הראשון הוא מספסר את אמא שלו לזנות בשביל לממן את ההחזרים .

שכחת להגיד שהפניקס, חברה בבעלות תשובה, מנהלת קרנות פנסיה שקונות בין היתר אג"ח של תשובה.

מי אמר שקשוקה ולא קיבל?

לי יש הצעת חוק, כל חברה שלא תחזיר אג"ח במועד, לא תוכל להנפיק למשך עשור, גם היא, גם חברות בת/ אחיות וגם כל חברה אחרת שקשורה בכל קשר בעלות באותו תאגיד.

:mm_yeah:

מסכים איתכם ב100 אחוז.

אגב, הסחורה שמחירה הכי יציב היום בשוק זה טויוטה קורולה יד פרטית, אולי שווה להשקיע את החסכונות בזה ? :D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
1. אין להם. נקודה. הם לא מסתתרים, זו המשמעות של חברה בע"מ.

לא ניתן לגבות חוב מבעלים של חברה.

כל הכלכלה מבוססת על כך, כך שפרטים ייקחו יותר סיכונים.

בוא גם נזכור, אג"ח זו השקעה עם סיכון, לכן הריבית יותר גבוהה ממה שתקבל באפיקים אחרים.

בוא נזכור גם שהמלווה (הקרנות) יכולות לתבוע ולנהל מו"מ על תנאי ההשקעה, כולל מה ייקרה אם החוב לא ישולם.

הכתובת היא הקרנות.

לא מדוייק.

לפי החוק הנוכחי בארץ אדם יכול לפשוט רגל ולמחרת לפתוח עסק זהה בשם דומה שיקנה את החברה הקודמת שפשטה רגל מהכונס במחיר מגוחך ובלי חובות. בחו"ל פושט רגל לא יכול להקים חברות חדשות לפרק זמן מסויים.

גם הבע"מ הזה הוא לא באמת מוגבל בכל תנאי. יש חובות למוסדות שחלות על בעלי החברה אישית בכל מקרה וחברה עם הפסדים לא יכולה לחלק דיווידנדים במשך שנתיים. גם העדפת נושים אסורה וחצי שנה אחורה יבדקו לאן הלך הכסף וניתן לדרות את החזרתו.

מעל לכל עומדת דרישת תום הלב ואם היא לא קיימת אז בהחלט יש מקום שהמחוקק יתן את דעתו לזה.

פורסם

אתה מביא הרבה מידע חשוב ומעניין, אבל לא רלוונטי לעניין.

אף אחד לא טוען שתשובה או בן דב נהלו בחוסר תום לב. ניהול בחוסר תום לב פירושו שהם מראש הונו את המלווים ומראש לא היתה להם כוונה לשלם.

יכלו הקרנות לדרוש, בזמן מתן ההלוואה (קניית האג"ח) ערבויות כאלו ואחרות מבעלי החברה. הם לא עשו זאת.

אם יש להם ביצים, שישתלטו לתשובה ובן דב על החברות.

פורסם

מסכים איתך אבל זה לא יקרה. קרנות הפנסיה נשלטות בידי חברי אותה הגילדה והם שומרים אחד על השני.

בזמנו ישבו ביבי והתאחדות התעשיינים עם עמיר פרץ הגאון הכלכלי וחתמו איתו את הסכם הפנסיה הזה במקום שפנסית החובה תנוהל ע"י גוף כמו ב"ל ללא תשלומים של 3% (במקרה הטוב. זה מגיע עד ל 6%) מההפקדות ועוד 0.5% מהצבירה כדמי ניהול.

אותו פרץ גם חתם על ההסכם ששכר המינימום יגיע ל 1000$ רק מה שהוא לא שם לב שהסכום היה בשקלים ולא צמוד (דובר על העלאה שתימשך כ 8 שנים). המזל שלו היה שהדולר התרסק וגם אז הוא מבסוט מזה שהגיע ל 1000$ ולא דרש את המשך ההעלאות למה שנקבע בהסכם.

• תוכן חדש...