Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 147, פיג'ו 206 ומגאן קופה

giltovly
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום.

אני בן 25 ומחפש לקנות את הרכב הראשון שלי. התקציב הוא כ- 30K, ואני מעוניין ברכב ידני בלבד.

לאחר מחקר מקיף מצאתי שלוש מועמדות רלוונטיות שאני מתלבט בניהן:

אלפא 147 שנת 02-03 - 1.6 ליטר כ- 100 כ"ס. (בדגמים שראיתי בתמונות לא הבנתי אם קיימת רק גרסת 3 דלתות או שקיימת גם גרסת 5 דלתות - יש שם משהו שנראה כמו דלת נסתרת. מישהו מכיר?)

פיג'ו 206XS - ידנית 1.6 ליטר שנת 02-03. כ- 110 כ"ס.

מגאן קופה - 1.6 ליטר בשנתון הכי גבוה שאוכל למצוא (הכי גבוה שמצאתי עד עכשיו זה 96).

הייתי שמח לקבל את התייחסותכם לשלוש האופציות ולאופציות נוספות שאתם מכירים (בעיקר מעוניין בקופה, פחות בהאצ'בק) בעיקר בתחומים של כיף, עלויות ביטוח (האם יש הבדל בדרגות) ועלויות אחזקה.

בנוסף הייתי רוצה לשאול את השאלה הבאה: אני מחפש רכב לכ-3 שנים בשימוש של כ- 10,000 ק"מ בשנה. כל האופציות בטווח המחירים שלי הן מכוניות שנמצאות על הכביש 10 שנים או יותר ועברו תחום של 160-250 אלף ק"מ - מהו אורך חיים ממוצע של רכב שכזה? האם לבנות על למכור אותו בסוף התקופה או שאגיע לנקודה שכבר יהיה לא כדאי לתחזק ולתקן אותו? (מצטער על השאלה הצעירה - בכל זאת אוטו ראשון).

תודה למקדישים זמן כדי לענות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

147 עולה משמעותית על שתי האחריות בהבטי כיף ונהיגה ספורטיבית, אין בכלל מקום להשוואה. מנגד גם אחזקתה תהיה יקרה יותר, גם ביטוח וגם חלפים, אם כי לא מדובר על עלויות חריגות במיוחד כל עוד הרכב תקין. ה-206 מכונית נחמדה וסביר שתהיה הזולה מהשלוש לאחזקה.

בכל מקרה, כשמדובר באיטלקיות וצרפתיות בנות קרוב לעשר, יש לבדוק היטב את הסחורה שאתה קונה, בדיקה במכון זה חשוב כדי לזהות תאונות, אבל רצוי בנוסף לתת למכונאי שמכיר את הדגם ורצוי גם שאתה מכיר אותו (או שימליצו לך כאן) להעיף מבט ולחוות דעתו על מצבו התחזוקתי של הרכב.

בסה"כ, גם ה-206 וגם 147 אם מתוחזקות היטב יכולות לשרוד קילומטרז' מכובד. לגבי המגאן ניסיוני האישי קצת פחות חיובי אבל שוב, בגילאים האלה מצב תחזוקתי של המכונית הספציפית יותר משמעותי מ"תדמית המותג".

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התקציב שלך הוא בעייתי.

הוא מאפשר לך לקנות רכבים בני כמעט 8-10 עם קילומטראג' מכובד כבר, וזה בדיוק לפני שהרבה דברים של בלאי טבעי מתחילים ויתחילו להטריד אותך במהלך ה-3 שנים.

אני הייתי מציע לך לחסוך עוד קצת ולהגדיל את התקציב לסביבות ה-40 אלף וככה תוכל לקנות רכב חדש יותר(מודל 06 לפיז'ו במקום 02-03), עם הרבה פחות סבירות לתקלות כאלה, וגם יגדיל לך את האפשרויות(קליאו ספורט, יאריס TS וכו').

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות חברים - כשאמצא מוכר אפנה לפורום כדי לחפש מכונאי שמכיר את הדגם לבדיקה.

לגבי התקציב והשנתון - לפי מה שקראתי על האלפא הדגמים שיותר מאוחרים מ- 2003 באים רק עם סלספיד ואני מעוניין בידני. האם כך הדבר?

לגבי הקלאו והיאריס - לדעתי מכוערות (ומה לעשות משיכה זה מרכיב מרכזי אצלי). יש לך הצעות נוספות בתקציב 40K? אולי קופה שפיספסתי?

תודה על העזרה שוב :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכל השנתונים הגיעו 147 בכל התצורות, כלומר - 1.6 ידניות; 2.0 סלספיד; 2.0 ידניות. ב-2 ליטר אמנם הסלספיד יותר נפוצות, אבל אפשר למצוא ידניות מפעם לפעם. כמו כן הגיעו גם 3 דלתות וגם 5 דלתות.

במידה וכוח וביצועים בקו ישר אינם העיקר, אפשר להנות בהחלט מגרסת 1.6, שהיא רק ידנית, וחסכונית יחסית בדלק. החזקתי כזו 5 שנים והייתי מאוד מרוצה, כמובן מהניהוג ואיכות סביבת הנהג, אבל גם מהאמינות ועלויות תחזוקה שוטפות שהיו סבירות בהחלט.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי הצעה מעניינת עבורך לרכב שאולי ימצא חן עבורך :

יתרונות : 3 דלתות, מאוד מרווחת בפנים , מנוע 1.6 ידני 115 כ"ס, בטיחות 5 כוכבים NCAP , שמונה(!) כריות אויר, מראה מקורי

ונדיר , אבזור גבוה, מודל מתקדם ( 2004/2005) , מחירון זול - תוכל להשיג בטווח 30-35 אלף. עלויות ביטוח ואחזקה סבירות

מאוד.

חסרונות : מראה שלא כל אחד אוהב - עניין של טעם , מוניטין וסחירות נמוכים , רגישה להזנחה בטיפולים. נדירה - קשה למצוא.

מדובר ברנו מגאן II שתי דלתות (קופה) דינמיק.

images.jpg

Renault-Megane_II_Sport_Hatch_2003_1024x768_wallpaper_04.jpg

Renault-Megane-Coach-II.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברה תודה רבה על התגובות - עזרתם לי מאוד.

קצת נדלקתי על האלפא - אני חושב שבסופו של דבר הסקרנות הזאת תגבר על השיקולים האחרים של אחזקה יקרה.. כמו שאומרים - אלפא קונים מהלב.

עכשיו רק נשאר למצוא אחת במצב טוב.

שוב תודה על העזרה

אחלה פורום! :)

גיל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...