Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיאט פונטו ספייס יד ELX club 80 כ"ס 2003 יד ראשונה 109000 ק"מ. רוצה מחירון פחות 1000-2000 ש"ח גג.

מטופל לפי הספר, יש ספר טיפולים וקבלות.

הבעיה הכי גדולה שלי עם הרכב שהוא לא נראה הכי יפה.. יש לו קצת דהיית צבע מקדימה בפגוש. את הגג עשו כי התחילו סימני חלודה לטענת המוכר.

המחיר שלו הוא 10K פחות ממה שתכננתי להוציא, אז זה בונוס גדול.

אני מתכוון להחזיק אותו שנה - שנתיים גג, ולהחליף לחדש יותר.

האם כדאי?

פורסם

לפי הנתונים הראשונים ניראה שהרכב טופל טוב,יד 1, ק"מ נמוך וזה שיש ספר טיפולים וקבלות מעיד על בעלים ששמר על הרכב.אך כמובן שכדי לקחת אותו לבדיקה.

לגבי הדהיה אין מה לעשות,השמש הישראלית לא אוהב צבעים חוץ מלבן,אבל אם בבדיקה הרכב יצא טוב,אין סיבה שלא לקחת בגלל דהיה בצבע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
פיאט פונטו ספייס יד ELX club 80 כ"ס 2003 יד ראשונה 109000 ק"מ. רוצה מחירון פחות 1000-2000 ש"ח גג.

מטופל לפי הספר, יש ספר טיפולים וקבלות.

הבעיה הכי גדולה שלי עם הרכב שהוא לא נראה הכי יפה.. יש לו קצת דהיית צבע מקדימה בפגוש. את הגג עשו כי התחילו סימני חלודה לטענת המוכר.

המחיר שלו הוא 10K פחות ממה שתכננתי להוציא, אז זה בונוס גדול.

אני מתכוון להחזיק אותו שנה - שנתיים גג, ולהחליף לחדש יותר.

האם כדאי?

מדובר בפונטו לבנה? המוכר מביא את אבא שלו יחד איתו? אם כן אני מכיר את הרכב! מדובר בסוחר. הרכב במצב על הפנים. יש חלודה, טחינה, תיקוני צבע והמזגן בקושי מקרר. אחרי מפגש איתו החלטתי שעדיף לקחת הלוואה ולקנות רכב חדש ב-60K במקום להתעסק עם שוק המשומשות.

פורסם

לא מדובר באותו הרכב. מדובר בפונטו בצבע תכלת, הייתי אצל המוכר בבית בנהריה, משפחה מאוד נחמדה. מבחינת אמינות אין יותר אמין מזה מבחינת נתונים יבשים. אני מעדיף להתרחק מאנשים מפוקפקים...

לגבי הדהיה - כמה יעלה לי לצבוע את המכסה מנוע? האם נהוג להוריד על זה במחיר? לזכותו יאמר שהוא עובד לפי מחירון יצחק לוי ולא יד 2, ומוכן להתחיל ב-700 ש"ח מתחת למחירון עם השתתפות בתיקונים שיתגלו בבדיקה עד 1000 ש"ח (כלומר אם יתגלו תיקונים ב-2000 ש"ח, הרכב יעלה לי 18K).

נשמעת כמו עיסקה הוגנת?

פורסם

על צבע דהוי או קצת שרוף לא מורידים במחיר בד"כ אלא אם מדובר במשהו ממש בולט ומכוער. תנסו להגיע להבנה כלשהי.

לצבוע מכסה מנוע זה לא סיפור גדול, 300-400 ש"ח במקום שעושה צביעה איכותית.

לגבי הגג, תשאל אותו אם יש תיעוד של מצב הגג לפני הצביעה, בשביל לוודא שהרכב לא היה הפוך מתישהו (למרות שבבדיקה יהיו עדויות לזה). אני קניתי פונטו עם ים של צבע שרוף על הגג ושלחתי לצביעה- אבל טרחתי לתעד בתמונות+וידאו בשביל הקונה העתידי, גם אם זה בעוד כמה שנים.

פורסם

קוסמטיקה ברכב אפשר לתקן ובדרך כלל זה לא יקר במיוחד. צביעה חדשה למכסה המנוע עולה, כמו שכבר כתבו לך, כמה מאות שקלים. לא עסק יקר במיוחד אם אין תיקוני פחחות. תוסיף עוד כמה מאות שקלים ויסדרו לך גם את הפגוש.

יש הרבה אנשים שלא אכפת להם מהמראה החיצוני של הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על הייעוץ, יש לי הרגשה ממש טובה לגבי הרכב (הרבה בזכות התגובות כאן), מחר אני הולך לבדוק וטפו טפו טפו לקנות אותו.

פורסם

איזה מוקש יכול להיות? אני הראשון שראה את הרכב, 20 דקות אחרי שהוא פירסם כבר באתי לראות את הרכב. ועוד היה מישהו לפניי שבסוף לא יכל לבוא.

יש ספר טיפולים מלא לתקופה של האחריות, וקבלות על כל הטיפולים מאז.

כשאמרתי לו שאני רוצה התחייבות על שאסי מנוע וגיר הוא אמר שהוא לא יכול להתחייב על שאסי כי היתה תאונה ב-2005, לא רצינית לטענתו, הוא הסביר לי בדיוק מה קרה. הוא הוציא את הדוח שמאי שעתיים אחר כך והקריא לי אותו בטלפון, אין ירידת ערך לרכב, טיפול פח והחלפת רדיאטור (אם אני זוכר נכון) - משמע אין פגיעת שלדה, ועכשיו הוא מוכן להתחייב גם על זה.

אם יש לך המלצות ממה כדאי להיזהר, אני אשמח לשמוע.

התכנון שלי לקחת אותה מחר לבדיקה ב"טסט בעכו" בעקבות המלצה כאן בפורום, ולאחר מכן לבדיקה נוספת עם תוצאות הבדיקה במוסך מורשה פיאט.

אם הכל ילך חלק טפו טפו, אני אקנה את הרכב.

פורסם

אני רק אומר שתיזהר ותבדוק.

זה שהאוטו פורסם 20 דקות לפני שראית אותו, זה כבר טוב.

אם זה היה יומיים, אז זה היה הרבה פחות טוב.

שיהיה בהצלחה.

משכנתא זה קל

פורסם

בדוק היטב, ורצוי במוסך מורשה פיאט או מוסך בעל ניסיון רב, את מצב מערכת הקירור, הימצאות נוזל קירור איכותי במערכת ואת מצב ראש המנוע (סימני "טחינה" בנוזל הקירור).

ראשי המנוע בפונטו 16V רגישים מאד לשימוש במי ברז, ולרוב אי אפשר לשפצם והנזק יכול להגיע בקלות ל 5K.

בנוס, בדוק את מצב ההגה; למכונית יש הגה חשמלי די יקר לתיקון.

אם הכל טוב, זו עיסקה טובה מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לגבי ראש המנוע- בדוק איזה צבע של נוזל קירור יש ברדיאטור. בפונטו שנת 2003 צריך להיות פראפלו כחול.

כל דבר אחר- תחקר את המוכר במה השתמש, נוזל קירור טוב אחר זה סביר, נוזל קירור זול ("מים ירוקים" ב 15 שקל לגלון) זה מצב לא טוב במיוחד, מי ברז זה אסון.

לגבי ההגה- בדוק שההגה מגיב טוב ובקצוות תחום ההיגוי לא משמיע זמזומים חזקים כמו של קוי מתח גבוה (שים לב ששריקה חלשה מאוד אתה כן אמור לשמוע שמסובבים את ההגה- הרי זה מנוע חשמלי, אז אל תיבהל בקלות מדי) ושכפתור ה CITY עושה את מה שהוא אמור לעשות (להפוך את ההגה לסופר רך)

השיפוץ דווקא לא היסטרי, מדובר ב 800-1000 ש"ח במידה וצריך לתקן, וזה לא דבר שמתפגר כל יומיים.

פורסם
ELX שכזו נמכרת תוך שעתיים ומעל מחירון.

לדעתי יש פה איזה שהוא מוקש חבוי.

מצטרף, פונטו עם נתונים כאלה נמכרת מהר מאוד ומעל מחירון וזאת עקב:

1. המחירון הנמוך מאוד ביחס לרכבים מקבילים באותו שנתון

2. היצע נמוך מאוד של רכבים עם נתונים כאלה (יד נמוכה, ק"מ נמוך יחסית, ספר טיפולים)

• תוכן חדש...