Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעייה שהתדרדרות במצבם של קשישים עלולה להיות מהירה ולהתרחש תוך חודשים ספורים.

מי שאמור לעקוב אחר נהיגתם של הקשישים אלו בני המשפחה שלהם, ובמידה ומתחילים לראות שסבא "לא יודע מי נגד מי", זו בדיוק העת להפרד מההגה, עם כל הצער שבעיניין.

אדם שבריאותו תקינה אין שום סיבה שלא ינהג גם אחרי גיל 80.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני הבנאדם האחרון שיגיד משהו רע על אנשים מבוגרים.

יש לי את כל הכבוד שבעולם אליהם ,אבל לצערי חייבים ליצור הבדלה בין אנשים קשישים שיכולים לנהוג לכאלה שלא.

מבחינתי שבכל שנה שנתיים להעביר להם טסט (בחינם כמובן) לעשות בדיקות רפואיות וכו..

גם אני כשאגדל אם ארגיש ולא לרגע שאני לא כשיר ,אז לא אעלה על ההגה.

מחזזק מאוד את התגובה של חן פרחי

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מבחינתי שבכל שנה שנתיים להעביר להם טסט (בחינם כמובן) לעשות בדיקות רפואיות וכו..

גם אני כשאגדל אם ארגיש ולא לרגע שאני לא כשיר ,אז לא אעלה על ההגה.

לטעמי זה יהיה בהחלט ראוי אם המדינה תרים את הכפפה ותערוך מבחני כשירות לנהגים מעל לגיל מסוים, בני המשפחה יכולים להבחין בירידה בכושרו המנטלי של האיש/ה, אבל משיקולים פוליטיים תוך משפחתיים יעדיפו שלא להתעמת יותר מידי עם הקשיש ולהסתפק "בהבטחתו" שלא ינהג ברכב.

אגב, מהיכרות עם בני משפחה בגיל הזה, כשמגיעים אל הגיל עדיין מעדיפים להמשיך ולנהוג, כך שתרשה לי לפקפק בהצהרה שלך בדבר כך שתדע לתלות את הנעליים בהגיע הזמן.

דברים שרואים משם לא רואים מכאן...

פורסם

אתה יודע מה? אתה צודק ,אני לא יודע איזה בנאדם אני אהיה ומה יעבור לי בראש באותו הזמן ,לכן לצערי הרב אני נאלץ להסכים איתך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

לפעמים אתה באמת בטוח שאתה כשיר למרות שאתה לא. זה מוכר לכולנו אני חושב...

נוסף בעריכה: ניקו, אני לא אומר שום דבר רע על אף אחד. זה שאדם לא כשיר לנהיגה מסיבות שלא תלויות בו לא הופך אותו לפחות טוב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בכללי כולכם מרגישים צודקים, מצד אחד מחלקים סוג של כבוד לזקנים ומצד שני כמעט דורשים להגביל עד כדי ביטול רשיון הנהיגה שלהם ומצד שני לא מתיחסים לפאן נוסף ומהותי של הנושא. הפאן האחר של הנושא הוא מעורבותם היחסית של הקשישים האלה בסך תאונות הדרכים. ובכן חלקם של הזקנים בתאונות ממש זניח בהשוואה למעורבותם של חדי החושים בני העשרים והשלושים. אז זהו, בכל העולם המערבי מסתפקים בסוג של בדיקה רפואית כמו אחת לשנתיים וסוגרים עניין ובצדק כי אין בכך סיכון ממשי לסביבה בהשוואה לנהגים צעירים שיכורים או נהגי משאיות שנוהגים ברצף 20 שעות ביממה כל החודש ויותר

פורסם

את ההצעה המגונה הזאת רשאי לדעתי להעלות רק מי שיוכיח שהוא נהג פחות מסוכן מהסבתא שלו ומתחייב לשמש הנהג שלה

פורסם
******ובכן חלקם של הזקנים בתאונות ממש זניח בהשוואה למעורבותם של חדי החושים בני העשרים והשלושים. ******

הטענה שלך אינה נכונה, כפי שגיגול קצר יוכיח.

כמו כן, בניגוד לסטטיסטיקה הרשמית שמגדירה כל מי שעבר את גיל 65 כקשיש, אני מתכוון לאנשים מבוגרים הרבה יותר. בטווחי גילאים כאלה קשה מאד להשיג סטטיסטיקות רשמיות של מעורבות בתאונות דרכים, במיוחד כאשר הנהג הקשיש לא נפגע אלא גרם לפגיעה של אדם אחר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חבל שאנשים מעלים טיעונים בלי לגבות אותם בעובדות. נהג מתחיל - עקב כמעט אסון שקרה לך אתה לא יכול להסיק סטטיסטית.

אני עוסק במסגרת עבודתי גם בפרמיות של חברות ביטוח. בניגוד לביטוח חיים שבו השאיפה לא לקבל מבוגרים ואם כן אז בפרמיות גבוהות, בביטוחי רכב הפרמיות גבוהות רק לנהגים צעירים או חדשים. אם היית סטטיסטיקה שנהגים מגיל מסויים מעורבים יותר בתאונות, תאמינו לי שחברות הביטוח היו לוקחות את זה בחשבון.

פורסם

נוסף בעריכה: ניקו, אני לא אומר שום דבר רע על אף אחד. זה שאדם לא כשיר לנהיגה מסיבות שלא תלויות בו לא הופך אותו לפחות טוב.

נראה לי שטעית ,ההודעה שלי לא הייתה מכוונת אליך ,ולא לאף אחד לצורך העיניין ,היא הייתה כללית.

לא אמרתי שאמרת משהו רע על אנשים קשישים.

פורסם
חבל שאנשים מעלים טיעונים בלי לגבות אותם בעובדות. נהג מתחיל - עקב כמעט אסון שקרה לך אתה לא יכול להסיק סטטיסטית.

אני עוסק במסגרת עבודתי גם בפרמיות של חברות ביטוח. בניגוד לביטוח חיים שבו השאיפה לא לקבל מבוגרים ואם כן אז בפרמיות גבוהות, בביטוחי רכב הפרמיות גבוהות רק לנהגים צעירים או חדשים. אם היית סטטיסטיקה שנהגים מגיל מסויים מעורבים יותר בתאונות, תאמינו לי שחברות הביטוח היו לוקחות את זה בחשבון.

איתן, לא הסקתי סטטיסטית שום דבר. שאלתי לדעתם של חברי הפורום. ממספר מחקרים שקראתי לפני כתיבת השרשור ראיתי שהנתונים תומכים בדיעה שלי באופן מסויים בלבד, ראה ההערה הקודמת שלי.

לעניין האקטואריה שאתה מדבר עליה, האם יש לך נתונים על אשמת נהגים ישישים (נניח 80+) בתאונות דרכים עם נפגעים (שאינם הנהג הישיש)?

Winston S. Churchill -

פורסם

תעריפים או ההסכמה לבצע בכלל חיתום של פוליסה נעשיית, כמו שאתה אומר על חישובים אקטוארים. הפרמטרים בביטוחי רכב (מקיף וחובה) הם דגם הרכב, מקום המגורים, המיגון, תביעות קודמות, האם הרכב הוא משני או עיקרי - וגיל הנהג, כשיש פער עצום בין נהג צעיר וחדש לוותיק.

מגיל 30 ועד אין סוף, אין עקרונית הבדל בפרמיה.

חברות ביטוח תפקידן להרוויח ולכן אם לגיל מבוגר הייתה השפעה מובהקת, הן לא היו פרייאריות ולוקחות את זה בחשבון.

אם אתה מכיר מחקרים אחרים, תביא להם קישור.

פורסם
הטענה שלך אינה נכונה, כפי שגיגול קצר יוכיח.

כמו כן, בניגוד לסטטיסטיקה הרשמית שמגדירה כל מי שעבר את גיל 65 כקשיש, אני מתכוון לאנשים מבוגרים הרבה יותר. בטווחי גילאים כאלה קשה מאד להשיג סטטיסטיקות רשמיות של מעורבות בתאונות דרכים, במיוחד כאשר הנהג הקשיש לא נפגע אלא גרם לפגיעה של אדם אחר.

בעניין איתור נתונים סטסטיים, לא יודע מה צמצאת, קבל נתונים אחרים,

http://telavivi.net/?page=articles&id=3841 - יש קטע בו כתוב:

חלקם של נהגים צעירים עד גיל 24, מתוך כלל הנהגים שהיו מעורבים בתאונות עם נפגעים, היה גדול בכ-39% מחלקם היחסי בכלל המורשים לנהוג. לעומת זאת, חלקם של הנהגים המבוגרים (בני 65 ויותר) המעורבים בתאונות היה נמוך בכ-17% מחלקם היחסי בכלל המורשים לנהוג. 53% מכלל הנהגים המעורבים בתאונות לא עברו עבירת נהיגה בעת התאונה. מתוך הנהגים היהודים המעורבים בתאונות – כ-55% לא עברו עבירת נהיגה בעת התאונה, ומתוך הנהגים הערבים המעורבים בתאונות כ-45% לא עברו עבירת נהיגה בעת התאונה.

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=676627

יש הרבה מאד נתונים ומחקרים, בגדול בשום מדינה לא מגבילים מבוגרים/קשישים מלנהוג ומכאן אפשר להסיק שהקשישים אינם מסוכנים במידה המחייבת צעדים מנהלתיים דרסטיים כפי שכמה התבטאו.

לסיכום, גם אני חושב שיש כאלה שהרשיון שבידם הוא לא בדיוק הדבר שהם ראויים לו, מאידך רבים מאד מהקשישים נוהגים בצורה מעוררת כבוד מכיוונם של הצעירים.

refua-umishpat-17-047(2).pdf

פורסם

אף אחד לא טען כאן שקשישים נוהגים פחות טוב מצעירים.

העיניין הוא מתי מגיע השלב שבו, עם כל הצער שבעיניין, צריך להפרד מההגה, ותמיד השלב הזה מגיע.

וזהו בדיוק הרגע שבו הקשיש מתחיל לסכן את עצמו ואת סביבתו, ולאו דווקא בשל גילו, אלא לרוב בשל ירידה חדה ביכולת הקוגניטיבית.

וכאן אמורים להכנס לתמונה בני משפחתו של הקשיש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...