Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האוטו שלי לא קשור פה לעניין בכלל.

אני מנסה להבין שהם אומרים מקשקשת בזנב ושאר הביטוים,מתי בתאכלס בנהיגה היא מגיעה.

שבת אחרונה נסעתי 200 ק"מ מאחורי 306GTI,ובקטעי נהיגה לא ראיתי שום שובבות ממנה,רק שהוריד רגל מהגז אז הגיע כול הקטע שמזכירים פה בעלי הצרפתיות.

לטיולי נוף יש אוטובוסים:wink:

ההנאה מ-306GTI, נניח, לא מגיעה רק מההחלקות היזומות, אלא גם מהשליטה על תנודות המרכב בעת הנהיגה. לא חייבים לראות את השובבות מבחוץ - ההיגוי כבד ועשיר במידע, הזנב משתתף באופן פעיל בכל סיבוב, כמעט ואין תת-היגוי והאיזון של השלדה מאפשר לנהג לקבל תגובה מיידית לכל אינפוט שהוא מבצע. זה עניין של תחושות, בעיקר, אבל זה מה שהופך מכונית מתנהגת באמת למהנה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם מכל זה, נכון יהיה לומר שרוב המכוניות השובבות והמהנות יותר לנהיגה הן בכלל אטמוספריות?

והמוגדשות הן פחות להנאה אלא יותר לקו ישר?

פורסם
האם מכל זה, נכון יהיה לומר שרוב המכוניות השובבות והמהנות יותר לנהיגה הן בכלל אטמוספריות?

תנהג על אבארט תבין כמה שאתה טועה.:-P

פורסם
נו סבבה זה להשתעשע,זה לא לנהוג.

שאתה עולה לסאשן נהיגה חזק אין זמן לשעשועים.

תתחיל להשתעשע תתחיל לזחול מאחורה:wink:

לא אמרתי מה נכון ומה לא.

בנו מסלול בארץ שאני לא יודע עליו?

שאני עולה לסשן נהיגה גם האוטו שלי יציב ולא משתעשע

אלה עם כן אנימורה לו אחרת!

הכל תלוי בסוג היום, הכביש, ומה אני רוצה להוציא מהיום הזה.

ובהחלט להשתעשע זה לנהוג!!כמובן מתי שאתה שולט בזה באופן אבסולוטי ולא יצא לך כי בטעות הרמת את הרגל בזמן הנכון

כי יש עוד דרכים :}

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם
תנהג על אבארט תבין כמה שאתה טועה.:-P

איזו אבאראת'? רק אל תגיד הפונטו... יש איזשהו חבר פורום די בכיר שאני מנוע מלשאת את שמו לשווא, שערך מבחן השוואתי מקיף בינה ובין הקליאו. הפונטו אבראת' יצאה בצקית, צמיגית, מעורפלת (אפשר להוסיף סופרלטיבים נוספים המביעים אי בהירות לגבי התחושות אבל די) וממש לא המחישה עליונות בשום אספקט של הנאה. אני לא משוכנע שגם ה-500 אבראת' עולה עליה (על הקליאו, על הפונטו ברור שכן, במובן זה), אם כי אשמח לשמוע דיעות ומידע כללי בהקשר הנ"ל.

מן העבר השני, למיטב זכרוני, ה-205GTI כן היתה מוגדשת (במונחים של אז) וסיפקה הררי תענוגות. ה-206GTI (למיטב זכרוני!) לא היתה מוגדשת וסיפקה פחות תענוגות.

כלומר זה קצת יותר מורכב מהקביעה הדיכוטומית לפיה טורבו = סירוס תענוג, אם כי כנראה יש סוג של קשר (איזה טורבו? באיזה רכב? באיזו שלדה? מה משקל הרכב? ואיך הטורבו מתנהג? ומה ההשהיה שלו?).

טורבו מטבעו יותר מתפרץ ופחות מאפשר את הלהטוט שמעניקה הלינאריות של מנוע אטמוספרי. אבל על פניו, כנראה שפרמטרים נוספים משתקללים בעניין הזה.

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

פורסם

בגדול לא.

דוגמאות:

למקלארן החדשה יש טווין טורבו והביקורות אומרות שהיא לא פחות מהנה מה-458 וה-lfa.

עוד דוגמאות:

ב.מ.וו 1 m לעומת m3.

לוטוסים למינהם לעומת פורשות אטמוספריות.

יש עוד המון פרמטרים מלבד עניין הגדישה: כיול שלדה ומתלים,סוג הנעה,משקל,הגה,ברור גם שיש הבדלים בין טורבו עדין וליניארי כמו בב.מ.וו שהזכרתי שמאפשר לשחק עם הרכב כל המגבלות ללא הבדל ביחס לאטמוספרי,לעומת רכב עם טורבו גדול ואלים(אימפרזה gt35r לצורך העניין) שקשה עד בלתי אפשרי לשחק עם הרכב בפניות ברגע שהטורבו מגיע לשיא הגדישה(:twisted:).

turboy

פורסם
ה-205GTI כן היתה מוגדשת (במונחים של אז)

מה זה אומר "מונחים של אז"?

ל-205 היו מנועי 1.6 ו-1.9 אטמוספריים

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

ביג קאהונה - צודק. לכן כתבתי "למיטב זכרוני" וכסת"חתי את עצמי. ייתכנו מצבים שבהם המיטב של זיכרוני עדיין איננו מספק, הנה דוגמא. אני צריך לאכול יותר אגוזי מלך ודגים, למניעת מצבים כאלו בעתיד. :)

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

פורסם
איזו אבאראת'? רק אל תגיד הפונטו... יש איזשהו חבר פורום די בכיר שאני מנוע מלשאת את שמו לשווא, שערך מבחן השוואתי מקיף בינה ובין הקליאו. הפונטו אבראת' יצאה בצקית, צמיגית, מעורפלת (אפשר להוסיף סופרלטיבים נוספים המביעים אי בהירות לגבי התחושות אבל די) וממש לא המחישה עליונות בשום אספקט של הנאה. אני לא משוכנע שגם ה-500 אבראת' עולה עליה (על הקליאו, על הפונטו ברור שכן, במובן זה), אם כי אשמח לשמוע דיעות ומידע כללי בהקשר הנ"ל.

מן העבר השני, למיטב זכרוני, ה-205GTI כן היתה מוגדשת (במונחים של אז) וסיפקה הררי תענוגות. ה-206GTI (למיטב זכרוני!) לא היתה מוגדשת וסיפקה פחות תענוגות.

כלומר זה קצת יותר מורכב מהקביעה הדיכוטומית לפיה טורבו = סירוס תענוג, אם כי כנראה יש סוג של קשר (איזה טורבו? באיזה רכב? באיזו שלדה? מה משקל הרכב? ואיך הטורבו מתנהג? ומה ההשהיה שלו?).

טורבו מטבעו יותר מתפרץ ופחות מאפשר את הלהטוט שמעניקה הלינאריות של מנוע אטמוספרי. אבל על פניו, כנראה שפרמטרים נוספים משתקללים בעניין הזה.

קליאו > 500 אבארת' > פונטו אבארת'

emotion of motion

פורסם
קליאו > 500 אבארת' > פונטו אבארת'

מגאן r26r>קליאו>500 אבארת׳>פונטו אבארת׳.

סיבכתי אותך:lol:

וסתם בשביל לסבך עוד קצת איפה היית מכניס את המיני קופר s(שגם לה בדומה למגאן יש מגדש טורבו).

החשיבות של קיום מגדש טורבו(כל עוד לא מדובר בטורבו גדול) ביחס לפרמטרים אחרים היא שולית-להזכירך להוט האץ׳ הטובה בהיסטוריה יש טורבו.

turboy

פורסם

לא, אין קשר ישיר בין שני הדברים, ויש יתרונות לכאן ולכאן. בגדול, במצבים הדורשים שליטה מדויקת, למנוע אטמוספרי יש יתרון מסוים בגלל זמינות הכוח (אין השהייה), העברת הכוח (לינארית יותר, בדרך כלל) וגם הצליל (מאז שאלפא עברו ל-1.4 ו-1.8 טורבו זה פשוט מבאס לשמוע את המכוניות שלהם).

יש עוד כמה יתרונות, אבל אני מסכים שבמרבית המקרים, כשמדובר בספורטיביות ולא במכוניות ספורט קיצוניות, היתרונות של מנועי הטורבו מנצחים את היתרונות של המנועים האטמוספריים ליום יום. עבור סשן נהיגה אגרסיבי, אני כמעט תמיד אעדיף מנוע שנושם בעצמו, בין אם זה 2.0 ליטר רגיל או איזה V8 עצבני.

לא מבין מזה האנטי הזה לקופרה לחבר היה אותו והוא אחלה של רכב לא פחות מהקליאו.

אכן, "אחלה של רכב לא פחות מהקליאו" לא רק מהווה הצהרה רבת עניין ומלאת משמעויות, אלא גם תורם רבות לשרשור :-P

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מגאן r26r>קליאו>500 אבארת׳>פונטו אבארת׳.

סיבכתי אותך:lol:

יש גם טובות מהמגאן, אבל זה לא קשור. הוא שאל על השלוש אז דירגתי לפי דעתי. אף אחד מהן לא גרועה.

emotion of motion

פורסם

יש הבדל ענק בין מנועי טורבו של היום, למנועי טורבו של פעם, היום ברוב המוגדשות כבר אין "טורבו לאג" כמו שיש באימפרזה GT ורנו 5 טורבו (סתם דוגמאות).

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

יש לי רנו קליאו 95 ידני 1.4 כמו לפותח האשכול ואני נהנה מכל רגע. נכון שמה60 קמ"ש המהירות זה לא צד חזק של המכונית.

אבל אני נהנה מהנסיעה, גם נסיעה למרחקים לא משעממת והסיבובים באמת טובים. רכב ישן אבל הוא לוקח מבחינות רבות רכבים חדשניים יותר של חברים כמו יונדאי סונטה שנת 2000 ידני או מאזדה 3 שנת 2008 אוטומט.

• תוכן חדש...