Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

falou, לא הבנתי אותך כל כך...

אתה אומר שהכיף שהקליאו המזדקנת הזו נותנת בסיבובים זה אך ורק בגלל הצמיגים

ושאין שום קשר לשילדה, הגה וכו'?? הכל פיקציה?

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חלק מהכיף והקסם בקליאו (ספורט), בדומה ל 106 ו ה 205 מתבטא בכך שאין שום בעיה לגרום לרכב לאבד אחיזה, אבל באותה מידה גם ניתן בקלות (לאחר תירגול) "לתפוס" אותה שנייה לפני שנהיה מאוחר מדי. ברגע שלומדים להכיר את הרכבים הנ"ל העניין הופך לממכר :-D.

הקליאו MK1 המדוברת, דווקא בגלל שההספק שלה לא בשמיים, בשילוב עם צמיגים צרים יחסית מאפשרת להגיע למגבלות בקלות יחסית ותודות להיגוי צרפתי של פעם ,דואגת לספר לנהג מה קורה שם-בין הגלגלים למע"ץ.

פורסם
falou, לא הבנתי אותך כל כך...

אתה אומר שהכיף שהקליאו המזדקנת הזו נותנת בסיבובים זה אך ורק בגלל הצמיגים

ושאין שום קשר לשילדה, הגה וכו'?? הכל פיקציה?

הקטנת את הצמיגים, שיפרת את רגישות ההיגוי במהירות נמוכה ונתת יותר אפשרות להרגיש מה השלדה עושה במהירויות נמוכות יותר. גומי עבה יותר זה מאלחש, זה מהידועים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רוב מכוניות הספורט המהנות לנהיגה נועלות גומי עבה,

ובלי שום קשר בקופרה היו צמיגים ברוחב 205, לא מי יודע מה עבה...

זה גם קשור להגה שבקופרה היה חשמלי או לפחות חצי חשמלי ופחות מתקשר.

פורסם

ובעל משקל משתנה. לא מבריק בלשון המעטה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
רוב מכוניות הספורט המהנות לנהיגה נועלות גומי עבה,

ובלי שום קשר בקופרה היו צמיגים ברוחב 205, לא מי יודע מה עבה...

כן, הגה חשמלי עם תגבור משתנה זה קקה.

אני אחדד קצת את עניין הגומי. הבעיה מתחילה שהתנהגות הרכב מוכתבת קודם כל ממידת האחיזה שיש לצמיגים. כלומר, לדוגמא, הסיבה שמכונית לא נכנסת להיגוי יתר, זה לא בגלל שהמכונית (ומי שנוהג אותה) שמרה על איזון מוצלח בתוך הפנייה, אלא כי יש עוד רזרבות של גומי. תוריד גומי, המכונית כבר היתה זורקת. ממזמן.

מכונית ספורט טובה, היא כזו שההחלקה מתרחשת בה באופן ברור, הדרגתי, מובחן. הצמיגים לאט לאט מאבדים אחיזה, אבל השלדה עוד שומרת על איזון (אם הנהג נוהג נכון). מכונית שיש לה יותר אחיזה מיכולת שלדה, כשהיא כבר זורקת, זה בפראות. בפראות, כי השלדה כבר הגיע לסוף המהלך שלה ואם כבר הגעת למצב שגם אחיזת הגומי נגמרה, אתה נזרק חזק.

היום שמים לך הרבה גומי להרבה אחיזה, ESP כדי שלא תוכל להגיע למצב שהרכב באמת נזרק, וסע לשלום. אה, שמים לך קצת תנועה בישבן, שיוכלו לכתוב בעיתון שהוא גם זז ועוזר להיכנס לפנייה. באמת תודה...

להגיד את האמת, מבחינת בטיחותית - צודקים.

גם שיווקית. תראה איך כולם מבסוטים חלאס מה-500 אבארט, מכונית שלטעמי היא מסורסת ESP, ונטולת פואנטה אמיתית.

עכשיו, 205 זה הרבה גומי. אני זוכר שזו היתה כמות הגומי על הפיאט קופה שהיתה לי, ואכן עם מיומנותי הדלה כבר התקשיתי להוציא מהרכב את הפוטנציאל שלו. המכונית שירשה אותה, קליאו ספורט Mk1, היתה עם צמיגי 195. הרבה יותר נחמד לשעשועי אחיזה.

ואל תטעה בין קטנה חמה, מכונית דו"ש, למכונית ספורט ממש. פורשה קאיימן, עם המון גומי (יחסית), תחליק לך מתי שתבקש. אבל היא מכונית ספורט, עם כיול מתלים, איזון שלדה, כוח שיורד לגלגלים, בליגה אחרת.

לבסוף, יש עוד עניין - גודל הציפייה.

אני מכיר את זה ממערכות אודיו ביתיות. אתה יושב ושומע מוסיקה באיזו מערכת צנועה, נהנה, וחושב... וואללה, מה אני צריך רמקולים ב-20 אלף ש"ח (אל תדאגו, לא שלמתי 20 אלף ש"ח על רמקולים...). יש פה זוג באלפייה כפול שתיים ששומעים איתו סבבה. לא חבל על הכסף?!

לא.

כי אם היית שם את היקר ליד הזול, פתאום היית שם לב שלמרות שהזול הוא סבבה לגמרי, הוא לא בליגה של היקר. פשוט ניגשת אליו עם רמת ציפייה נמוכה, ולכן הרגשת טוב עם מה שקיבלת.

אז יכול להיות שאתה מרגיש סבבה עם הקליאו, אבל אם היית נוהג בהן אחת אחרי השנייה, לא היה סיכוי שהיית מעדיף לעזוב עם המפתחות של הקליאו, בשום מצב.

פורסם

קודם כל, להמון מכוניות יש היום הגה חשמלי עם תגבור משתנה, גם ספורטיביות. מתרגלים לזה בקלות יחסית וזה לא הופך את האוטו למחורבן. מבחינתי כל עוד ההגה מדויק והמשקל שלו טוב במהירות גבוהה (אפילו אם הוא לא משתנה תחת עומס), הרכב נהיג ספורטיבית. ראה ערך קליאו ספורט חדשה.

בנוגע לגומי - מסכים לחלוטין, וה-500 אבארת' היא דוגמא טובה לכך -יש המון אחיזה, אבל כשהיא נגמרת האוטו זורק בפראות. במצב הזה הבקרה שלו או מתערבת או לא, ואי הוודאות הזה בעייתי, לפחות מבחינתי. הסיבה שאוהבים אותה (ואני מבין את הקטע) היא המיידיות של תגובות השלדה וההיגוי והתזזיתיות של המרכב הקטן והקל. חבל שבפונטו זה מתפספס, כי יש לה פוטנציאל.

מצד שני, אני לא חושב שההבדל בין 205 ל-195 הוא משמעותי, בטח לא כמו איכות הגומי עצמו. אצלי באוטו יש 215 מול 205 במיאטות אחרות, ואני לא חושב שיש הבדל באמת משמעותי.

ואגב, אני מכיר מישהו ששילם 20 אלף על רמקולים - ולטעמי זה שווה כל שקל. מצד שני, מערכת ב-80000 זה כבר משהו אחר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אז יכול להיות שאתה מרגיש סבבה עם הקליאו, אבל אם היית נוהג בהן אחת אחרי השנייה, לא היה סיכוי שהיית מעדיף לעזוב עם המפתחות של הקליאו, בשום מצב.

לא הבנתי את המשפט הזה שלך,

כתבת "אבל" ואין שום סתירה במשפט.

אולי התכוונת את המפתחות של הקופרה...?

גודל הציפייה דווקא היה ממש נמוך במקרה הזה.

אחרי 3 שנים שנהגתי בקופרה, לא חשבתי שהקליאו הזו תזיז לי משהו, בשום אספקט.

והיא כן.

פורסם

שאתם אומרים שעשועי אחיזה,וזנבות שובבות,ואיבודי אחיזה מכוונים.

זה נקרא לנהוג?

שאני לוקח את האוטו לנהיגה אני מחפש 100% אחיזה לא שעשועים ולא איבודים ולא להוציא זנב לכיף שלי.

מחפש שהאוטו יקח קווים וכמה שיותר 4 גלגלים דבוקים כול הזמן לאספלט.

לא נכון?

כמובן להנעה קידמית שאנחנו מדברים פה.

פורסם
שאתם אומרים שעשועי אחיזה,וזנבות שובבות,ואיבודי אחיזה מכוונים.

זה נקרא לנהוג?

כן, קוראים לזה נהיגה. איך היית רוצה לקרוא לזה ? ולא ברור מה הקשר להנעה קדמית או אחורית. יש רכבים שכיף לנהוג אותם, וזה לא משנה כמה כוח יש להם (או אין להם). זה עניין של שלדה איכותית ורכיבים איכותיים אחרים (הגה, בלמים גיר וכו'). זה שרכב נוסע מהר מנקודה לנקודה לנקודה לא הופך אותו לכיף. אני אישית העדפתי לסוע על הקליאו מאשר על הנעה אחורית עם 300+ כ"ס כי הקליאו הייתה יותר כנה ומזמינה, וזה היה תקף גם ליום וגם לנסיעות כסאח (למרות שהגבול היה די דק ביניהן :?).

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

4 גלגלים דבוקים לכביש נון סטופ במלחמה נגד הסטופר זה יפה ונחמד אם קוראים לך סבסטיאן פטל ואתה נוהג בקוניגסג, גומפרט ומקלארן. 99.9 אחוז מהנהגים בעולם מתניידים ברכב שאמור לשנע אותם ממקום למקום ומדי פעם, על מסלול מזדמן- לפרוק קצת אנדרנלין. במצב שכזה כמעט כל חובב נהיגה יקזז בכיף כמה שניות מהסטופר תמורת כמה החלקות זנב נשלטות, או במילים אחרות- יעדיף רכב "מתנהג" על פני רכב "חזק".

כמו שמישהו כתב מעלי- בקיימן למשל ישנן שתי דרכים לנהוג: קוים ישרים והרבה אחיזה או לחילופין היגוי נגדי המוציא את הזנב לריקוד. אין נכון או לא נכון. הדרך הראשונה תהיה מהירה יותר ואילו השנייה תהיה מהנה (ומפחידה) יותר. הנקודה היא שמכונית כמו הקיימן תוכננה כך ששתי האופציות אפשריות.

שתי מכוניות בעלות זמני מסלול זהים פלוס מינוס, שתי אסכולות שונות, אחת נצמדת לאספלט והשנייה רוקדת גל הזמן:

http://www.youtube.com/watch?v=SQKADZcQM4c דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ושמישהו יארוז לי רקדנית עם סמל הפרופלור בצבע שחור.

פורסם

ועוד הקליאו MK1 נחשבת פחות מהנה מפיז'ו 106 8)

מזכיר לי שבתקופה שהייתה לי STI, הייתי מעדיף לקחת את הסיטרואן AX של חברה שלי לרוב הנסיעות הקצרות (פשוט אוטו שאפשר לשחק איתו בכל פניה בכל מהירות)

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

אז שאתם עושים את נס הרים,אתם משתעשעים?אוו נוהגים?

עזבו זמנים זה לא מעניין ולא קשור,אני באמת שמנסה להבין,גם שלי זורקת זנב ומשתעשעת אבל,ברגע שזה קורה החברים לנהיגה יתחילו לחכות לי כול כמה דקות בגלל השעשועים.

פורסם
ועוד הקליאו MK1 נחשבת פחות מהנה מפיז'ו 106 8)

לא פחות מהנה, שלדה פחות טובה.

אני נוטה להסכים.

משתשעשע.

גם שלי זורקת זנב ומשתעשעת אבל,ברגע שזה קורה החברים לנהיגה יתחילו לחכות לי כול כמה דקות בגלל השעשועים.

אין לי חברים בנהיגה. יש לי אוטו.

פורסם

עזבו זמנים זה לא מעניין ולא קשור,אני באמת שמנסה להבין,גם שלי זורקת זנב ומשתעשעת אבל,ברגע שזה קורה החברים לנהיגה יתחילו לחכות לי כול כמה דקות בגלל השעשועים.

אל תגזים, בכביש כמו נס הרים אין מצב שבגלל כמה זריקות זנב אתה מגיע באיחור של דקות לעומת מישהו עם רכב זהה שנסע חלק. מקסימום שניות. וגם בקטע של המקסימום אחיזה אני לא מסכים איתך, כי נהגתי על מכוניות אוחזות מאוד שהיו גם משעממות מאוד, או סתם כאלה שאמנם יש להן המון אחיזה, אבל כשהיא נגמרת הן נמרחות בתת היגוי מעצבן. לא תמיד לנהוג על פסי רכבת זה הכי כיף...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...