Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אכן מנוע מעולה, בזה אין שום ספק.

מה שמעניין אותי זה למה סיאט החליטו להכניס מנוע כזה מעולה לשלדה כזאת מאכזבת...?

עלויות יצור ?

סיאט רצו ליצור רכב שיכוון לפלח שוק של צעירים שחיפשו רכב חזק וספורטיבי.

בדרך יש מכשול והוא עלויות יצור נמוכות, בעיקר בשביל לאפשר מכירה של הרכב במחיר "שפוי", שיתאפשר לקנייתם של החבר'ה הצעירים.

דוגמא יפה זו הסיאט לאון, שעומדת מנגד ומתפארת בשלדה מצויינת והגה טוב יותר, לדעתי אחת ממכוניות ההנעה הקדמית הטובות ביותר בתמורה לשקל.

רק שהמחיר גבוהה בעשרות אחוזים וניכרת העובדה שבלאון חסכו הרבה פחות.

מחשבה בוראת מציאות.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שאתם אומרים שעשועי אחיזה,וזנבות שובבות,ואיבודי אחיזה מכוונים.

זה נקרא לנהוג?

שאני לוקח את האוטו לנהיגה אני מחפש 100% אחיזה לא שעשועים ולא איבודים ולא להוציא זנב לכיף שלי.

מחפש שהאוטו יקח קווים וכמה שיותר 4 גלגלים דבוקים כול הזמן לאספלט.

לא נכון?

כמובן להנעה קידמית שאנחנו מדברים פה.

קח סיבוב על פולקסוואגן פאסאט MK4, זו שיוצרה בין 89' ל 97', בין המכוניות הראשונות שצויידו בהיגוי אחורי פאסיבי.

אין מצד שתזיז את המכונית הזו מהכביש, פשוט אחיזת כביש מדהימה (שלא מגובה חלילה בהיגוי הולם או פידבק מהשלדה, שהנהג לא יהנה), אבל מצד שני היא משעממת לנהיגה ברמות על.

עוד דוגמא טובה היא המיצובישי גלאנט, זו שנמכרה כאן בין 88' ל 93' - אחיזה מעולה ואיזון מצויין, אבל לא מהנה לנהיגה.

ברמות יותר גבוהות יזכרו דגמי הקוואטרו של אודי, לא אלו עם האלדקס אלא הדגמים בעלי מנוע אורכי - אחיזה מדהימה, אבל טונות של תת היגוי, סתם לא מעניין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
שאתם אומרים שעשועי אחיזה,וזנבות שובבות,ואיבודי אחיזה מכוונים.

זה נקרא לנהוג?בטח שכן!!

שאני לוקח את האוטו לנהיגה אני מחפש 100% אחיזה לא שעשועים ולא איבודים ולא להוציא זנב לכיף שלי.

מחפש שהאוטו יקח קווים וכמה שיותר 4 גלגלים דבוקים כול הזמן לאספלט.גם אני אבל זה נחמד מידי פעם

לעשות ולקבל את מה שרשמת במשפט הראשון.

לא נכון?כן ולא

כמובן להנעה קידמית שאנחנו מדברים פה.

גם בהנעה קדמית אפשר לקבל שעשועי אחיזה וזנב שובב ואיבודי אחיזה מכוונים

ראה ערך 106ראלי ו306 GTI 6.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם
אכן מנוע מעולה, בזה אין שום ספק.

מה שמעניין אותי זה למה סיאט החליטו להכניס מנוע כזה מעולה לשלדה כזאת מאכזבת...?

כי חבל להשקיע במשהו שהשוק לא מתעניין בו. שמים מנוע, הרבה גומי, ESP, והכל מוכן.

הרי אם אני אסביר למישהו שכל 306 מסכנה מתנהגת יותר טוב מאלפא 156 (מכונית לא רעה לעצמה) מאותן שנים, כמה יסכימו? את כמה זה בכלל מעניין?

כשרוני (מישהו עם יכולת וניסיון "קצת" יותר טובים משלי) כותב שהאבארט החדשה מכונית לא לגמרי אפויה מבחינת התנהגות כביש, מי שם לב לזה בכלל, שזה יהווה לו שיקול בקנייה?

כמה אנשים יעדיפו כאן בכלל קליאו ספורט חדשות על פני האלטרנטיבות, כי היא מכונית נהיגה יותר טובה?

התנהגות כביש משובחת היא עניין לאניני טעם ומביני נהיגה. הרבה כאלה אין. אין כי זה דורש השקעה לא קטנה ללמוד לנהוג. פעם גם הרבה לא מבינים קנו מכוניות של "מבינים" כי היתה למכוניות הללו הילה של הדבר הנכון (למרות שהדבר הנכון יכול היה לעלות ללא מבינים ביוקר, ע"ע 205GTI). היום קונים מה שהכי קרוב "למהיר ועצבני".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

האמת שזו נקודה מעניינת.

כמה יעדיפו רכב חזק ומהיר וכמה יעדיפו לעומת זאת רכב מתנהג וכיפי?

אבל זה כמו לשאול כמה יעדיפו אייפון וכמה יעדיפו סמסונג גלקסי...?

פורסם

לדעתי זה השילוב היפה שיש בצרפתיות הספורטיביות,

גם ישבן שובב, וגם דיוק כשרוצים לגהץ פניות.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

אתה מתכוון שהיה בצרפתיות ספורטיביות, ברגע שנפסק פס הייצור של ה306, רוב הכיף מנהיגה נעלם.

גם היום שאני נוהג ב306 שלי, אני נהנה הרבה יותר מאשר ב508 החדשה והמשוכללת והמפוצצת טכנולוגיה מסרסת.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

רוב האנשים אומרים שהם מעדיפים אחיזה אינסופית, ובפועל לא מתקרבים למגבלות האחיזה האמיתיות. אז מה?

דוגמא יפה זו הסיאט לאון, שעומדת מנגד ומתפארת בשלדה מצויינת והגה טוב יותר, לדעתי אחת ממכוניות ההנעה הקדמית הטובות ביותר בתמורה לשקל.

רק שהמחיר גבוהה בעשרות אחוזים וניכרת העובדה שבלאון חסכו הרבה פחות.

סלח לי, ללאון יש שלדה לא רעה. בדיוק כמו לגולף, לאוקטביה, ל-A3 וכן הלאה (נחש למה...), אבל מצוינת? עשה סיבוב על מגאן ספורט מהדור השני, לקבלת פרופורציה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אתה מתכוון שהיה בצרפתיות ספורטיביות, ברגע שנפסק פס הייצור של ה306, רוב הכיף מנהיגה נעלם.

גם היום שאני נוהג ב306 שלי, אני נהנה הרבה יותר מאשר ב508 החדשה והמשוכללת והמפוצצת טכנולוגיה מסרסת.

ה206 שלי נעלבה ממך.

פורסם
גם בהנעה קדמית אפשר לקבל שעשועי אחיזה וזנב שובב ואיבודי אחיזה מכוונים

ראה ערך 106ראלי ו306 GTI 6.

נו סבבה זה להשתעשע,זה לא לנהוג.

שאתה עולה לסאשן נהיגה חזק אין זמן לשעשועים.

תתחיל להשתעשע תתחיל לזחול מאחורה:wink:

לא אמרתי מה נכון ומה לא.

פורסם

מה אתה בתחרות?

אני יוצא לטיול נהיגה כדי להנות, גם מהנוף, גם מהאחיזה, וגם (כשזה בטוח ואפשרי) מהתנהגות שהיא לא נהיגת מסלול,

לפעמים זה פשוט כיף להחליק. לפעמים זה כיף לגהץ, תלוי בסיבוב ובמצב רוח.

האיביזה שלך לפי מה שאני מבין משופרת אחיזה ברמה גבוהה, ואתה נהנה להתגרזן איתה ולגהץ סיבובים.

וזה בסדר, אבל על הצד זו גם נהיגה, שאל את היפנים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני עברתי מ100 כ"ס אוטומטיים עם הגה כח, ל55 כ"ס ידניים עם הגה אמיתי. נחש במה כיף לי יותר לנהוג?

מהניסיון הדל שלי הבנתי שמהירות ותאוצה זה ממש לא הכל.

יש הבדל גדול בין לשבת ולראות נוף זז במהירות וכיוון משתנים לפי בחירתך, לבין להרגיש ולשלוט במכונה ממונעת ששועטת על האספלט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אחרי שנהגתי כל קליאו ספורט מיד חשבתי לקנות אחת כזאת. אבל כשחזרתי הביתה ושוב נהגתי על איביזה הבנתי שכוח היה חסר לי בצרפתיה (למרות שיש שם 197 כ"ס) וללחוץ לכיוון 7000 RPM לא כל כח פרקטי ביום יום.

אבל אני חייב להודות שלהכנס לפניה בהילוך שני על פול גז ולשמור על נתיב היה מאוד נחמד.

פורסם
מה אתה בתחרות?

אני יוצא לטיול נהיגה כדי להנות, גם מהנוף, גם מהאחיזה, וגם (כשזה בטוח ואפשרי) מהתנהגות שהיא לא נהיגת מסלול,

לפעמים זה פשוט כיף להחליק. לפעמים זה כיף לגהץ, תלוי בסיבוב ובמצב רוח.

האיביזה שלך לפי מה שאני מבין משופרת אחיזה ברמה גבוהה, ואתה נהנה להתגרזן איתה ולגהץ סיבובים.

וזה בסדר, אבל על הצד זו גם נהיגה, שאל את היפנים.

האוטו שלי לא קשור פה לעניין בכלל.

אני מנסה להבין שהם אומרים מקשקשת בזנב ושאר הביטוים,מתי בתאכלס בנהיגה היא מגיעה.

שבת אחרונה נסעתי 200 ק"מ מאחורי 306GTI,ובקטעי נהיגה לא ראיתי שום שובבות ממנה,רק שהוריד רגל מהגז אז הגיע כול הקטע שמזכירים פה בעלי הצרפתיות.

לטיולי נוף יש אוטובוסים:wink:

• תוכן חדש...