Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

בדקתי היום רכב במכון בדיקה אלן, פונטו ספייס 01 דגם elx

שנת 2001 עם 135 אלף קילומטר,

עכשיו התגלו כמה בעיות בבדיקה שהפריעו לי במיוחד, אשמח לקבל את חוות דעתכם בנושא לפני שאני יקנה את הרכב,

בעיה ראשונה שמאוד הפריעה לי זה המזגן, המזגן פועל מצויין ומקרר נהדר, במיהוריות 1-3 וב4 הוא פשוט לא עובד.

עכשיו אני יודע שאם הנגד לא תקין אז 1-3 לא עובדים ורק 4 עובדים כי הוא עוקף את 4, אז מה הבעיה יכולה להיות במצב ההפוך?

דבר שני, בוצה במנוע!, נשמע מדאיג הדבר, מה הכוונה? מעיד על הזנחה באוטו? האם זה בעייתי?

האם הדבר יכול לגרום לנזק באוטו? או שזה עניין של שטיפת מנוע והכל יהיה בסדר? אגב מה עלות הדבר?

תושבת מנוע ימנית סדוקה קצת, שוב מה עלות ההחלפה במקורי בלבד? גבוהה? אני צריך להוריד לו עוד?

ד"א אני קונה את האוטו ב16 אלף והמחירון 16.700.

אשמח לתשובות מהירות ואפילו חלקיות,

המון תודה!

עמית גלאם.

פורסם

שלום,

1.לגבי המזגן - נשמע כמו תקלת בורר המהירויות או נתק בחיבור הישיר במידה והמהירות ה-4 עוקפת את הנגד של המאוורר.

יש להמתין למומחי פיאט לתשובה מפורטת. בכל מקרה לא אמור להיות יקר במיוחד לתקן את זה.

2.בוצה במנוע - יכול להיות שני דברים:

א.כסת"ח של מכון הבדיקה

(מציינים את המנוע בדו"ח כדי שאם יקרה משהו למנוע יוכלו להגיד שהם לא אחראים כי התריעו כביכול על בעיה של בוצה במנוע)

ב.בוצה במנוע מעבר לרמה הסבירה למנוע בן 10 יכולה להעיד על אי החלפת שמנים בזמן או שימוש בשמנים לא איכותיים.

במידה והרכב נוסע ונשמע טוב אני באופן אישי לא הייתי מתרגש מכך מה שכן הייתי עושה זה יישור קו לאחר הקנייה שכולל החלפת פילטרים,

שמנים וטיימינג במידה ולא ידוע מתי בוצע או שהגיע הזמן לעשות.

3.לגבי התושבת - במידה ואין רעידות, דפיקות ורעשים עקב הסדק בתושבת אפשר להמשיך לנסוע עם הרכב בצורה רגועה הרבה זמן עד שהתושבת תיקרע לגמרי. עלות ההחלפה צריכה להיות כמה מאות שקלים(בסיטרואן שלי עלות החלפת תושבת מנוע תחתונה כשהרכב היה כבר על הליפט לצורך החלפת רצועת טיימינג הייתה בסביבות 350-400 ש"ח).

אני, באופן אישי, לא חושב שהייתי מוותר על קניית הרכב רק על סמך שלושת הבעיות הנ"ל שהתגלו בבדיקה אולי הייתי מנסה להוריד עוד קצת במחיר.

פורסם

אני למען האמת הייתי מוותר על הרכב מסיבה אחת ויחידה - המכון עצמו: מכון אלן בחולון?

במידה וזה אכן מכון אלן בחולון אני יכול לומר לך בוודאות ואני יודע שיהיו כאלה שייכעסו אבל המכון הנ"ל זה אחד המכונים הכי מושחטים והכי בעייתייים שקיימים. ניתקלתי אצלם בלא מעט קומבינות שעשו על בדיקות רכבים. מספר פעמים יצא לחברים שלי להגיע אליהם לבדיקת רכבים וכל פעם טענו שברכב יש פגיעת שילדה, שהחבר ירד מהרכב כמה שעות לאחר מכן הרכב נקנה. אני מניח שאתה מבין את הקומבינה! עוד מקרה, בנסיעת מבחן על רכב של חבר אחר הבוחן חזר עם סדק בשימשה וטען שהוא לא יודע מהיכן זה. החבר שילם על הכל. בקיצור, זהירות!

:)
פורסם

תודה חברים, אכן זה מכון אלן בחולון ואת האמת אני די מצטער שעשיתי שם... 500 שקל על בדיקה של 5דקות ולאחר מכן מוציא

לי תדפיס שרובו ההגדול כסת"ח ככה שאתה כבר לא יודע מה קריטי ומה לא,

בכל אופן הנזק נעשה ולא נשאר לי אלא להסתמך עליהם מבחינת השלדה, ולבדוק את ההערות שנראו לי קריטיות לגביי בדוח

כי הרכב נראה לי דיי טוב ואחרי יישור קו טוב הוא יהיה מעולה, אז אשמח לשמוע עוד חוות דעת על התקלות

תודה שוב ושוב

עמית גלאם

• תוכן חדש...