Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מבקש המלצה על רכב, הסגמנט אינו קריטי, בעלות של עד 60 אלף ש"ח, כאשר הדברים הכי חשובים הינם:

1. נוחות (בעיות גב)

2. אחזקה זולה יחסית (צריכת דלק, טיפולים ותיקונים, ביטוח)

יודגש כי הרכב אמור לנסוע כ-70 ק"מ מדי יום, ויידרש לעלות לירושלים מהשפלה כל יום ועל כן זה שולל את האפשרות של רכבי המיני (להבדיל מהסופר-מיני) דוגמת I10 וכו' עם מנוע של 1000 סמ"ק ופחות, החסרים זמינות כוח בעליות ובעקיפות.

כמו כן יש עדיפות לרכב מתוצרת אירופית אבל זה לא MUST. רצוי שהרכב יהיה אוטומטי.

תודה ויום טוב!

פורסם

אם אתה מחפש אירופאית נוחה, חסכונית וזולה לאחזקה ב-60 אלף ש"ח אז הרנו מגאן יכולה להתאים לך. אני מציע לך לבדוק את המבצע החדש שלנו שכולל שלוש שנות אחריות על המגאן, יכול להיות שזה ישתלם לך.

אופציות אירופאיות נוספות שיכולות להתאים לך הם פורד פוקוס, פיג'ו 307 או סיטרואן C5. ה-C5 היא מכונית די נוחה, והמחירון שלה משתלם במיוחד אבל שים לב שהיא גדולה ויקרה לאחזקה מכל האחרות.

אם גם סופר-מיני רלוונטיות עבורך, אז כדאי שתבדוק גם את הפיג'ו 207 והרנו קליאו.

פורסם

יש לנו במשפחה רנו מגאן ולכן אני מחפש כל רכב מלבד מגאן...

הפוקוס לא היתה נוחה לי במיוחד, ואולם ה-307 נשמע דווקא מעניין. השאלה היא האם 1600 סמ"ק יספיקו לעליות יומיות לירושלים שכן שמעתי שהרכב מעט כבד...

לגבי הסיטרואן C-5, אין ספק שזה רכב חלומי אך האחזקה לטענתך יקרה הרבה יותר - האם בגלל צריכת דלק או החלפים?

פורסם
יודגש כי הרכב אמור לנסוע כ-70 ק"מ מדי יום, ויידרש לעלות לירושלים מהשפלה כל יום

חשבון פשוט אומר שהנסיעה היומיומית ממודיעין לירושלים 250 יום בשנה תעלה לך בערך ב-17K ק"מ לשנה. אם זה הכל אתהבתוך הממוצע מבחינת נסועה. אבל, צריך לזכור שמדובר בעליות של ירושלים, ולכן כדאי אולי שתבדוק במה מדובר בפועל מבחינת צריכת דלק. אני לא מומחה, אבל נראה לי הגיוני שיש מצב שצריכת הדלק שלך תצדיק מעבר לדיזל.

פורסם
יש לנו במשפחה רנו מגאן ולכן אני מחפש כל רכב מלבד מגאן...

הפוקוס לא היתה נוחה לי במיוחד, ואולם ה-307 נשמע דווקא מעניין. השאלה היא האם 1600 סמ"ק יספיקו לעליות יומיות לירושלים שכן שמעתי שהרכב מעט כבד...

לגבי הסיטרואן C-5, אין ספק שזה רכב חלומי אך האחזקה לטענתך יקרה הרבה יותר - האם בגלל צריכת דלק או החלפים?

בוודאי שלא אכריח אותך לקנות מגאן נוספת, למרות שדעתי שונה.

307 נמכרה גם עם מנוע 1600 וגם עם מנוע 2 ליטר 143 כוח-סוס. אם ה-1600 לא מספיק לך, המנוע הזה כנראה יעשה את העבודה. למרות שלדעתי אין שום בעיה לעלות עם פיג'ו 1600 לירושלים.

C5 בהחלט יקרה יותר לאחזקה משאר הרכבים, אם כי לא נראה לי שכבתי את המילה הרבה. זאת מכונית משוכללת, עם המון אלקטרוניקה שממש כיף לנסוע איתה כשהיא עובדת אבל בסופו של דבר היא מתקלקלת ועולה כסף לתיקון. ההבדל בין הרבה לקצת תלוי במכוניות שתרכוש, במצבה ובהכרות שלך עם "קיצורי דרך" לבעיות יקרות.

פורסם

תחזוקת C5 לא עולה יותר ממשפחתית מודרנית, בעקרון.

60K ש"ח יתנו לך שנת מודל חדשה יחסית.

לדעתי C5 מומלצת מאד לפרופיל הבקשה שלך - אני נוסע על קו ירושלים ת"א כמעט כל יום, והגב שלי בעייתי מאד. אני מגיע ליעדי נינוח אחרי נסיעה רגועה וכיפית.

מה שכן, אני ממליץ לך לקרוא בפורום אודות הרכב הזה, לתיאום ציפיות והבנת היתרונות והחסרונות. מבחינתי החסרון העיקרי הוא הגיר מסוג AL4. אצלי הוא עשה בעיות והחלטתי לשפץ אותו ומאז הוא מתנהג נפלא.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

טויוטה יאריס נשמעת לי כמו בחירת ברירת מחדל נהדרת.

דיהטסו סיריון שבעצם חולקת את אותו המנוע עם היאריס והרבה יותר זולה ממנה.

פולקסווגן פולו

סקודה פביה

סיאט איביזה

פיאט גרנדה פונטו (לא בטוח אבל נראה לי שזה על גבול התקציב ולא ישאר לך ליישור קו).

הפולו והסקודה יהיו הנוחות מכולן.

מעבר לכך תנסה לבדוק גם יונדאי גטס GLS דגם 2007 ומעלה - לא רק שנכנס בתקציב ישאר לך כסף לדלק או לצ'ופרים לרכב

קיה ריו 2008 ומעלה - כנ"ל...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היאריס בהחלט נשמעת כאופציה טובה, האם היא נוחה לנסיעות מעט ארוכות והאם תעלה את העליות לירושלים בקלות? אני יודע שהיא אמינה מאד, זריזה בעיר, זולה לאחזקה וחסכונית יחסית בדלק.

לגבי הגטס - לאחי היתה כזו אבל אני זוכר אותה כלא נוחה וממש לא חסכונית בדלק!

פיאט פונטו גרנדה - זו הפונטו הנפוצה? כי אני ממש לא מכיר את פיאט.

מה שכן, אני ממליץ לך לקרוא בפורום אודות הרכב הזה, לתיאום ציפיות והבנת היתרונות והחסרונות. מבחינתי החסרון העיקרי הוא הגיר מסוג AL4. אצלי הוא עשה בעיות והחלטתי לשפץ אותו ומאז הוא מתנהג נפלא.

אם אינני טועה ה-AL4 מצוי גם ברנו ולכן אני מכיר את הגיר מהמגאן II שבמשפחתנו - אני אוהב את הגיר הזה ועד כה (טפו טפו טפו) הוא לא עשה בעיות. בוא נגיד שהגיר הזה לא ימנע ממני לרכוש צרפתית בכלל או C-5 בפרט.

פורסם

יאריס היא מכונית אמינה, חסכונית וזולה לאחזקה אבל יקרה מאוד לרכישה. אם תשווה את היאריס לפונטו, תגלה שבאותו מחיר אתה צריך לרדת שלוש ואפילו ארבע שנתונים למטה וזה משמעותי.

הפונטו גם כן חסכונית ובטיחותית בדגמים המאובזרים, אבל יש לה חיסרון אחד לרוב האנשים וזה הגיר הרובוטי. תעשה סיבוב על אחת כזאת ותנסה להתרשם אם התחושה של הגיר הזה מתאימה לך. זאת מכונית די נפוצה, תיכנס לכאן ותראה תמונות ותיזכר שבטוח ראית כאלו על הכביש.

אתה לא טועה לגבי התיבה האוטומטית, זאת בערך אותה תיבה. אני לא מכונאי אבל ממה שהבנתי מהשירות של קרסו יש הבדלים קלים בין התיבה של סיטרואן לתיבה של רנו, אבל לא גדולים במיוחד. זאת תיבה טובה, במיוחד במודלים המתקדמים האלו ואין סיבה שהיא תמנע ממך לרכוש את הרכב.

פורסם

אם אינני טועה ה-AL4 מצוי גם ברנו ולכן אני מכיר את הגיר מהמגאן II שבמשפחתנו - אני אוהב את הגיר הזה ועד כה (טפו טפו טפו) הוא לא עשה בעיות. בוא נגיד שהגיר הזה לא ימנע ממני לרכוש צרפתית בכלל או C-5 בפרט.

אתה לא טועה, ואם אתה יודע לקראת מה אתה הולך אז זה בסדר; היתה לי מגאן II מליסינג במשך כשנה, לפני ה C5, וקיללתי כל רגע עם הגיר, שמסתבר שהיה תקול.

בהצלחה ונסיעה בטוחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...