Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שאלה שמעניינת אותי וכבר קראתי מספר תגובות בנושא הזה ורציתי באמת לקבל תשובה סופית בעניין, לווא דווקא ספציפית ל T1R אבל צמיגים בעלי אופי ספורטיבי (חתך נמוך) על רכבים של אפילו 100 כוחות סוס לא מתאימים ומומלצים לרכבים אלו?

ז"א גם מבחינת נוחות אחיזה וכו' עדיף לקחת איזשהו צמיג חתך 60/65 ולא ללכת על אופי ספורטיבי שהרכב גם ככה לא יכול לנצל (אולי גם בגלל יותר שטח מגע עם הכביש והרכב עצל גם ככה)

מה אומרים?

פורסם

אין קשר ישיר בין עוצמת המנוע לאיכות הצמיגים. אפשר לשים גם צמיגי סליקס על 100 כ"ס ואם הנהג ידע לנצל את מגבלות הרכב, הוא יהנה מהם מאוד. כמובן שנוחות הנסיעה נפגעת, זה חלק מהפשרה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני אנסה לחדד, השאלה אם זה לא יגביל/ישפיע על התאוצה של הרכב, יגרום לו להיות עצל יותר בתגובות? בגלל השטח מגע שגדל עם הכביש?

או שזה ממש ממש זניח?

כי את האמת אני מרגיש שאני לוחץ יותר עכשיו בשביל להגיע למהירות שיוט, ובכלל התאוצות ביניים ניהיו "כבדות" יותר.

פורסם

צמיג ספורטיבי לא תמיד יבוא בחתך נמוך (יש T1R בחתך 55 מבדיקה שעשיתי לפני כשנתיים) וצמיג בחתך נמוך לאו דווקא יהיה ספורטיבי.

דבר שני, לא הכל 0-100. צמיג טוב ייתן לך בלימה יותר טובה, מה שאומר בלימה יותר מאוחרת בכניסה לפנייה.

צמיג טוב ייתן לך מהירות יותר גבוהה בתוך הפנייה, ובתוך פנייה אתה לא עם הגז ברצפה.

ובסופו של דבר צמיג טוב ייתן לך מהירות יותר גבוהה ביציאה מאותה פנייה.

עריכה: רוני הקדים אותי לדגל.

שטח המגע עם הכביש לא גדל אם לא מגדילים את גודל הסולייה, ואם יורדים בחתך ומגדילים את הסולייה (נניח מ185 ל195 או אפילו 205) זה עדיין דיי זניח. מה שיותר מורגש לדעתי זה משקל הג'אנט שעולה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הבנתי אותכם, ברור לי שלא הכל 0-100 הכוונה הייתה תחושה כללית בהאצות, מן כבדות כזאת, אני עם ג'אנטים את האמת לא ברור לי מאיזה דגם אני מאמין שבגלל זה כנראה סיניים, אבל בכל אופן אכן היציאה מפניות + תחושה כללית יותר טובה אין ספק.

החתך הוא ד"א כן 55, מידה כללית 195/55/15.

אולי אני סתם מדמיין.

פורסם

זה תלוי מאוד בג'נטים ולא דווקא בצמיגים.

אם תתקין ג'נטים קלים יותר אתה תרגיש הבדל.

בכל אופן, צמיג עם כיוון ספורטיבי יכול רק לתרום כי לרוב זה צמיגים שאוחזים יותר טוב מצמיגים "עממיים".

לי באיביזה שהיתה (100 כ"ס) היה גם T1R וגם יוקוהומה S.DRIVE וזה רק תרם לי ולא גרע.

תראה, ברכבים עם הספקים כאלה נמוכים לרוב אין מצב של פרפור לכן המצב אינו קריטי, ברכבים חזקים צריך צמיג עם טרד נמוך כדי שידבק לאספלט, אחרת אתה תפרפר בלי סוף משמע יציאה לא טובה מהמקום.

וכמו שנאמר, לא הכל זה 0-100, אומנם זה כייף להרגיש את התאוצה אבל יותר כייף שאתה מגיע לסיבוב ואתה אוחז ומישהו אחר צריך לבלום.

Got To love It

פורסם

אתה בטוח שמדובר בהחלשות ולא סתם הרכב מתחיל להרגיש חלש מדיי בשבילך כי התרגלת לחזקים יותר?

בכל מקרה, ג'אנטים כבדים בהחלט יכולים להאט את הרכב... גם צמיגים יותר דביקים יכולים להעלות את החיכוך,

אבל אני לא בטוח עד כמה זה אמור להיות מורגש

פורסם
אני אנסה לחדד, השאלה אם זה לא יגביל/ישפיע על התאוצה של הרכב, יגרום לו להיות עצל יותר בתגובות? בגלל השטח מגע שגדל עם הכביש?

לא.

ואני מדבר בתור אחד שעלה מידה ב106 ראלי מנוע 1300 מקורי .

מידה מקורית - 170/65/R14

מידה חדשה - 195/45/R15

פורסם

השיפור (לפחות אצלי) רק הורגש לטובה

עליה מ165/70/14

ל- 195/45/15 T1R

בפונטו ספייס 80 כ"ס ידנית, לא הרגשתי שום הבדל בתאוצה, וכמו כן האחיזה השתפרה בכמה וכמה רמות.

עכשיו לעומת זאת לאחר מעבר לחתך מאושר ברישיון

185/55/15

עם צמיגי קומהו, נראה לי שהאוטו קצת עצל יותר, וכמו כן האחיזה פחות טובה...

צריך R1R :)

אה, ואגב, לאחר שינוי המידה לחתך נמוך גם לא הרגשתי שום הבדל משמעותי בנוחות, מאוד אהבתי את החתך ואת הצמיגים.

ערן

• תוכן חדש...