Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פטריית תה (תה שחור)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני לא יודע כמה ממכם מכירים את פטריית התה האדום

הנה קצת מידע מוויקיפדיה

והנה קצת תמונות

אני מעלה את ההודעה הזו כי יש לי בבית דגימה מצויינת שממשיכה להתרבות. אנחנו מתסיסים כמה ליטר תה בשבוע וזורקים חתיכות מהפטריה לנו מדי פעם. כל חתיכה יכולה לגדול בפני עצמה.

מי שמכיר את זה בארץ זה בד"כ אנשים מבוגרים ממוצא רוסי.

אם מישהו פה רוצה חתיכה והוראות תפעול הוא מוזמן ליצור איתי קשר.

בברכה נדב.

נ.ב. אם זה לא ברור, את התה המותסס שותים אח"כ. יש בו בערך אחוז אחד של אלכוהול וקצת גזים, כמו שנדי בערך.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

עד לא מזמן גם ההורים גידלו פטריה כזו.

כמו שאמרת מוצא רוסי.

אני הבנתי שככל שאתה משאיר את התה לאורך זמן הוא מתחזק מבחינת האחוזים.

שאלות שעדיין לא ברורות לי.

מה לגבי הערך הקלורי של התה?

מבחינה בריאותית- האם זה בריא/בריא מאוד/או סטייל קוקה קולה= רעל.

פורסם

לא יודע עד כמה לדבר הזה יש סגולות בריאותיות, אבל תסכימו איתי שזה בהחלט ניראה מגעיל:

:|

Kombucha+mother.jpg

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

זה נחשב בריא מאוד ומועיל למערכת העיכול. זה נפוץ גם באוסטרליה, המקור של זה כנראה מסין למרות שלרוב הסינים לא מכירים את זה היום.

לגבי ערך קלורי/ תזונתי. בעיקרון מה שיש בפנים זה תה סוכר ותוצרים של הפטרייה. מה שאין בזה זה את הזבל שמכניסים בתוך כל המשקאות הקלים שאנחנו קונים. המשקה יוצא מוגז קלות, בערך כמו בירה אולי קצת פחות.

על 4 ליטר מים רצויי להכניס 300 גרם סוכר, לא מעט. חלק מהסוכר הזה הופך לאלכוהול, גזים וגדילת הפטרייה. אין לי מושג כמה קלוריות נשאר מזה. כמה שמחכים יותר, אחוז האלכוהול עולה והמשקה הופך חמוץ יותר. אני לא חושב שאפשר להגיע ליותר מ1.5 אחוז אלכוהול בתנאים ביתיים.

בכל מקרה זה טעים, זול ותוצרת בית.

הנה תמונה של הפטרייה שלנו, אנחנו קוראים לה VOVA והוא גר בתוך כד ישן של מי עדן עם ברז. (ההעלאה לא עבדה לי ננסה שוב אח"כ)

נדב

DSC02066.jpg

פורסם

אם שמת 300 גרם סוכר ב4 ליטר מים = 1200 קלוריות

וזה הערך הקלורי שישאר שם ולא משנה כמה אלכוהור יצא מזה

כי אלכוהול נוצר על חשבון הסוכר למרות שהערך הקלורי שלו שונה

30 קלוריות ל 100 מיליליטר שזה סביר יחסית למשקאות קלים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מה שאתה אומר נכון בעיקרון,

אבל חלק הופך לגזים וגם הפטרייה צריכה לאכול משהו בשביל לגדול. אני מניח שהערך הקלורי יורד קצת. בכל מקרה, אי אפשר להשוות את זה לקולה.

מדוזה? כן זה דומה :lol:

פורסם

בעמוד הבא יש המון מידע על הפטריה

http://www.kombuchacultures.com/

אם תרצו אח"כ אני אעלה מידע בעברית.

שכחתי לומר לך שכאשר מוסיפים תה חדש, בנוסף ל10 אחוז מהישן צריך גם לשתוף את הפטרייה ולסנן את התה לפני שהוא נכנס לכד.

חוץ מזה, הכד צריך להיות פתוח ומכוסה בבד גאזה, הפטריה נושמת :)

נדב

פורסם

כד מכוסה בגזה, במקרה היה לי דיי ברור שהרי הזכרת שיש תהליך של תסיסה + כאמור הפטריה חייה ולכן גם הסוכר (אוכל עבורה).

מה הכוונה לשטוף? תחת מי ברז?

פורסם

הרוסים האלה, תן להם והם יתסיסו גם לסוליות נעליים. :)

פעם ראשונה שאני נתקל בתופעה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

כן, צריך לשטוף במי ברז.

הפטרייה אצלך קצת קטנה עדיין אז צריך לשים לב לא לפגוע בה, תנו לה בית יותר גדול ותחכו עד שהיא תהיה עבה וגדולה לפני שאתם שוטפים אותה.

נדב

פורסם

גם אצלנו בבית יש כזה (עולים מברה"מ לשעבר). אני אוהב את הטעם שלה, ואפילו לא ידעתי שיש אלכוהול :shock:.

בכל מקרה התה הזה נחשב בריא מאוד ועוזר למערכת העיכול. אני יודע זאת ממקור ראשון כאשר לא הייתי בבית שבוע וחזרתי (בסופ"ש) עם קיבה חלשה ויציאות רכות.

סופ"ש אחד בבית+ שתיית התה הזה סידרו לי קיבה חזקה יותר ויציאות שחזרו להיות נורמליות.

פורסם

קצת מידע על הקמבוצ'ה וקמבוצ'ון (שימו לב להבדלים)

לטוב ולרע:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000191257

http://www.nrg.co.il/online/15/ART/928/536.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2822368,00.html#n

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...