Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

shaluc -

אתה מתעלם מהעובדה הבסיסית שהם ניסו לדחוף לו את הרכב ככה. שיטת מצליח.

אז די כבר עם הבכיינות הישראלית של "נותני השירות" - אוף, אנחנו צריכים לעבוד בשביל הכסף. נמאס לנו לעשות רווח חזירי וגם לתת קצת מאמץ.

אלו 2 סיטואציות שונות שמתקשרים אלייך ואומרים לך: "תשמע, הרכב עכשיו הגיע לאולם, יש שריטה בג'אנט - רוצה לחכות שנחליף אותו ואז תיקח את הרכב או לקחת ככה ונזמין לך חדש?"

לבין - "זה הרכב, תתחדש".

בנוסף כל הסיפור הזה על ישראלים וכו' - ממש מרגיז. בחו"ל אנשים פשוט לא היו עומדים במצב הזה מראש של לקבל רכב פגום.

אחד הדברים היפים בחו"ל זה שאתה קונה בד"כ רכב ממגרש שעומד. אתה בא. רואה את הרכב, את האיבזור ואתה יודע בדיוק מה אתה מקבל.

לא כל מיני תיאורים ציוריים בפרוספקט (ריפודים מפוארים), צבע שנראה שונה על פסלטיק שבאולם, על הדף בחוברת ועל האוטו.

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בר,

לא התחמקתי ואמרתי שהייתי תמים ולקח לי קצת יותר מידי זמן להבין שלא קונים מהם סחורה כי הם פשוט לא יודעים להתייחס ללקוחות שלהם. אני מהם לא אקנה לעולם עד אשר רמת השירות שלהם תשונה לאלתר.

מעבר לזה, איך אתה יכול לעגל פינות בצורה שכזו? הרי שאם אתה קיבלת מהם יחס הוגן לבעיה הספציפית שלך , לא נראה לך מוזר שעל כל אחד מרוצה כמוך יש כמה אנשים שממררים להם את החיים שם ? ועל שום מה? הרי שאתה משלם להם כסף (ולא מעט) והשירות? איין?

אתה צודק ב- 100%. אלא שאני חושב שהחוויה היא אינדיבידואלית. אני לא מכיר אישית מישהו שנכווה מהם, אלא מסיפורי הפורום והעיתונות, להם אני מאמין, אבל עד שלא אכווה מהם בעצמי, כל עוד אני מקבל מהם שירות ויחס טוב, אני לא רואה סיבה להפסיק לקנות אצלהם (יש סיבות אחרות, אבל הן לא קשורות ליחס ולשירות). כך, אני מניח, גם האחרים. אתה נכווית ולכן הפסקת לרכוש שם רכבים - מובן ומקובל, טבעי. כל האחרים אולי עוד לא נכוו, או שהם מוכנים לסבול את היחס בשביל הרכב.

Fool me once - shame on you; fool me twice - shame on me.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ואל תשכח,

זה שאנחנו ישראלים, לא מותיר שום זכות לאף אחד להתייחס אלינו כלקוחות נחותים יותר.

פשוט לא יאומן, הבנאדם קונה רכב במיטב כספו ותראו מה קורה.

המקרה הזה כל כך מקומם, מפתיע שפותח השרשור מתייחס אליהם כל כך יפה, לא מגיע להם.

אתה מבין שבמזל גילית את הפגיעה הזו, לקוח אחר שהוא פחות חד עין היה נדפק בגדול, וזה בדיוק מה שהם ניסו לעשות, כי מישהו בשרשרת המסירה של האוטו ללקוח ידע מהדבר הזה - אבל לאף אחד לא היה מספיק חשוב לדווח על זה למי שמשלם להם - ללקוח ! בושה. הם היו צריכים להסביר לך בדיוק מה גרם למכה הזאת לרכב. מי שרושם שזו מכה לג'אנט טועה בהתייחסות שלו, זו מכה לרכב, רכב חדש דנדש מהחנות.

באמת תודה רבה שהם חתמו שהרכב הגיע ככה - אחרי שהלקוח גילה את זה !! מעניין מה היה קורה אם הייתה נוסע מטר החוצה בלי לגלות את זה... היו אומרים לך שלום ולא להתראות.

הם היו צריכים ליידע אותך מיד במצב הזה, להתנצל ולתת לך את האפשרות לבחור איך אתה רוצה לטפל בבעיה ומתי לך נוח.

אני מבין את הרצון והצורך לקבל את הרכב במהירות, אבל, נניח והיית רוכש מחשב נייד חדש, האם היית מוכן לקבל אותו עם לכלוכים של לחם על המקלדת ? או מקש שרוט ?!

חבל שהסכמת לקבל את הרכב במצב כזה.

אתה בכלל לא אמור להתעסק בשאלה אם זו פגיעה חמורה או לא חמורה... מה זה השטויות האלה ?! אתה קנית עכשיו מוצר חדש במאות אלפי שקלים !! כמו שכבר כתבו, דרוש החלפה של הג'אנט והצמיג ובדיקת פרונט, אני הייתי מתעקש גם על בדיקה של מערכת ההיגוי, איך חושבים למסור רכב חדש במצב כזה ?!

בכל מקרה, אני מאחל לך שהנושא יסגר כמה שיותר מהר והמון הנאה מהרכב.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
מעניין את ה... מה יש להם ומה אין להם במלאי. הבעיות של הספק לא צריכות להטריד את הלקוח.

מישהו הבטיח על המקום שיחליפו?!

לא.

חתמו שיש בעיה בג'אנט, ואמרו במעמד המסירה שאולי יתקנו.

זו לא תשובה.

גם אם אין במלאי, שיורידו מרכב קיים. שיחליפו את כל הארבעה בג'אנטים יקרים יותר. שייתנו פיצוי ויחליפו תוך חודש.

"תחכה ונראה מה יהיה" זו לא תשובה ראויה.

מדובר על רכב יחסית נדיר לא נראה לי שניתן לפרק מרכב אחר כי אין כזה , נראה לי שיזמינו ואז יחליפו.

איזה פיצוי אתה רוצה יותר מזה שיחליפו לך ותקבל חדש.

מה אמרתי הישראלי הממוצע !!! מה על כל תקלה צריך לתת מתנות חינם !!

פורסם

לא, לא על כל תקלה, יש דברים שהם בילתי צפויים, צריך לתקן אותם אם הם במסגרת אחריות אבל לא נדרש פיצוי מיוחד.

אבל, המקרה הזה הוא כל כך שונה, הלקוח במזל רב גילה את הפגיעה ואף אחד לא חשב לידע אותו. אם הם לא יכולים להחליף במקום והלקוח מעוקב בקבלת הסחורה נדרש לפצות אותו. בטח עם מדובר במוצר חיוני כגון רכב.

הישראלי הממוצע זה לא הלקוח (שמתנהג כאן ביתר איפוק) אלא המוכר שניסה "להחליק" את המקרה, בדיוק בסגנון ה "יאאאללה יהיה בססדר תחתום תחתום" הכל כך אופייני.

פורסם

אני מבין מה אתה אומר וזה נכון.

אבל כל זה נובע מכך שהישראלי הממוצע לא יודע להעריך שרות איכותי וגורם לבעל עסק להיות תחמן.

כמו אותו טכנאי מחשבים שבא לבית של לקוח ומסכם אם הלקוח מחיר של שרות.

אם הוא יתקן את התקלה בדקה אז הלקוח לא יעמוד בהסכם וירצה הנחה ( מה בסך הכל עשיתה ? )

מה יעשה טכנאי חכם ישב על התקלה סתם וישחק במחשב ואחרי חצי שעה יתקן את התקלה .

רק אז כולם מרוצים. !!

גם בסוכניות הרכב יודעים שאם הם יהיו הגונים ויודעו מראש על התקלה אז יש שתי אפשרויות .

1 . להודיע ללקוח שיש תקלה בגאנט והם הזמינו חדש , יוחלף עד שבוע ימים.

התוצאה : הלקוח יאיים שזה לא מעניין אותו ומיצידו שיחליפו לו את הרכב ואם הוא לא יקבל את הרכב מחר אז הוא ילך לבית משפט .

2. בדיוק מה שקרה בסיפור הנ"ל.

התוצאה : הלקוח לקח את הרכב הגאנט יוחלף עד שבוע ימים וכולם יהיו מרוצים.

מה שאני מנסה להגיד זה שצמפיון הם לא צדיקים אבל הם מתנהגים בהתאם לנסיון שלהם בעבר אם לקוחות ישראלים.

בנוסף : ברור שאם היה להם תחרות ביבוא מקביל הם היו נותנים לבן אדם רכב חלפי עד שיגיע הגאנט ואז ורק אז מספקים לו את הרכב , אבל זה כבר סיפור אחר.

יש מדינות שאתה קונה רכב מהמלאי בסוכנות , הוא כבר במגרש של הסוכנות אתה המשלם ונוסע. ( הם יודעים שאם לא יהיה במלאי אתה תלך לסוכנות ברחוב מימול ).

יש מדינות שנותנים לך רכב דומה מושכר עד קבלת הרכב החדש.

זה כבר עניין של תחרות בן יבואנים מקבילים , אולי בעוד כמה שנים אצלנו.

פורסם
מדובר על רכב יחסית נדיר לא נראה לי שניתן לפרק מרכב אחר כי אין כזה , נראה לי שיזמינו ואז יחליפו.

יש מקרים בהם מפרקים חלק מרכב הנמצא בבונדד בשביל רכב של לקוח שכבר על הכביש. כשאין ברירה - אין ברירה, ללקוח מגיע יחס הוגן כי הוא כבר קיבל את רכבו. אני יודע שכך למשל עשו ועושים עם רכבי מרצדס בארץ. אם אפשר לעשות זאת עם מרצדס, אפשר גם עם סיאט. אני אישית חושב שבמידה ופותח השרשור היה מסרב לקבל את הרכב, ליבואן היה חשוב לסדר את העניין כמה שיותר מהר כדי שהרכב לא יעיק עליו. אחרי שהלקוח חתם שהוא מקבל את הרכב, מה איכפת להם למשוך אותו באף קצת? פה בדיוק עובר הקו הדק שמבדיל בין יבואן שרוצה לקוחות חוזרים, לבין יבואן שיודע מה זה להיות בסדר רק במעמד התשלום.

פורסם

אתה קורא מה שכתוב?!

הבעיות של ספק המוצר מעניינות את הת... לא את הלקוח.

ולא, לא, לא (תקרא עודפם) לא, למד ואח"כ אלף, לא אמרו ללקוח שיחליפו לחדש.

אמרו (בע"פ) ההיפך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני מבין מה אתה אומר וזה נכון.

אבל כל זה נובע מכך שהישראלי הממוצע לא יודע להעריך שרות איכותי וגורם לבעל עסק להיות תחמן.

כמו אותו טכנאי מחשבים שבא לבית של לקוח ומסכם אם הלקוח מחיר של שרות.

אם הוא יתקן את התקלה בדקה אז הלקוח לא יעמוד בהסכם וירצה הנחה ( מה בסך הכל עשיתה ? )

מה יעשה טכנאי חכם ישב על התקלה סתם וישחק במחשב ואחרי חצי שעה יתקן את התקלה .

רק אז כולם מרוצים. !!

גם בסוכניות הרכב יודעים שאם הם יהיו הגונים ויודעו מראש על התקלה אז יש שתי אפשרויות .

1 . להודיע ללקוח שיש תקלה בגאנט והם הזמינו חדש , יוחלף עד שבוע ימים.

התוצאה : הלקוח יאיים שזה לא מעניין אותו ומיצידו שיחליפו לו את הרכב ואם הוא לא יקבל את הרכב מחר אז הוא ילך לבית משפט .

2. בדיוק מה שקרה בסיפור הנ"ל.

התוצאה : הלקוח לקח את הרכב הגאנט יוחלף עד שבוע ימים וכולם יהיו מרוצים.

מה שאני מנסה להגיד זה שצמפיון הם לא צדיקים אבל הם מתנהגים בהתאם לנסיון שלהם בעבר אם לקוחות ישראלים.

בנוסף : ברור שאם היה להם תחרות ביבוא מקביל הם היו נותנים לבן אדם רכב חלפי עד שיגיע הגאנט ואז ורק אז מספקים לו את הרכב , אבל זה כבר סיפור אחר.

יש מדינות שאתה קונה רכב מהמלאי בסוכנות , הוא כבר במגרש של הסוכנות אתה המשלם ונוסע. ( הם יודעים שאם לא יהיה במלאי אתה תלך לסוכנות ברחוב מימול ).

יש מדינות שנותנים לך רכב דומה מושכר עד קבלת הרכב החדש.

זה כבר עניין של תחרות בן יבואנים מקבילים , אולי בעוד כמה שנים אצלנו.

אני מתנצל מראש על התגובה הנוספת.

אני רוצה לומר לך שאני גאה להיות ישראלי עם כל הטוב וכל הרע.

ההכללה שלך וכתוצאה ממנה המסקנה ליחס של היבואן פשוט מעליבה את האינטליגנציה.

אני חושב שכדאי לך באופן כללי בלי שום קשר לפוסט הנ"ל לחשוב קצת לפני שאתה מכליל את "עם ישראל".

שאנשים כמוך מגיבים פה על "ההתנהגות של עם ישראל" - זה בדיוק מה שגורם ליבואנים (כמו המתואר פה ) להתנהג ככה.

לא טענתי שאנחנו מושלמים לרגע אבל אתה מפספס כאן לגמרי את התפיסה של שירות מהו.

בגדול יש צרכן (גם אם הוא ישראלי עשקן, כהגדרתך) ויש נותן שירות.

הלקוח ב99, 9 מהמקרים הוא הצודק מאחר והוא הספונסר שמשלם ובדיעבד גורם לשגשוג יבואן זה או אחר.

לכן,

הלקוח הוא מעל לכל והוא תמיד צודק.

במקרה הזה, ניסו בכוונה תחילה להסתיר נזק מהלקוח נקודה.

זה כשל בחברה שמתימרת לתת שירות.

אז בחייאת,

תחסוך מאתנו את ההכללות המשכילות האלו שלך על עם ישראל שגם אני נכלל בו.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

אתה יודע מה? עומד לי על קצה המקלדת לכתוב שאני מאחל לך שברכב הבא שתרכוש יתרחש אירוע כזה.

כשתחוש את זה על בשרך אז תבין: את הצער והתסכול על המכונה היקרה שקנית וקיבלת במצב שאין לקבל, את הכעס על זה שאתה צריך להתאמץ כדי לקבל את המגיע לך בדין, את התסכול על ביטול הזמן ואבדן ימי עבודה (מי משלם אותם?) שהולכים לאיבוד בגלל היבואן הבזיוני הזה.

כשזה יקרה לך אז תבין :evil: על מה מגיע פיצוי...

פורסם

כל ההתנגחויות פה טיפשיות ומיותרות. אני מציע שתפסיקו זאת.

פותח השרשור כתב שהיום בבוקר הוא היה אצל היבואן, נכון ?

נחכה להתרשמות שלו לגבי סיום המקרה.

פורסם

אני חושב שצריך להפריד (כפי שכבר אמרו פה) בין שני הדברים: עצם ההסתרה של הבעיה, והטיפול שאחריה.

מצד אחד יכול להיות שאף אחד מצוות העובדים לא שם לב לבעיה בג'אנט(קראו לי תמים, אני מנסה להתייחס בצורה האובייקטיבית ביותר) ויכול להיות שהתנהגו בשיטת מצליח. אם כך היה, שהעובדים שמו לב לבעיה ולא אמרו, פה זה מחפיר מאוד.

לא מכיר את הסוכנויות(רק מהפורום) אבל עדיין זה מקרה של "עבודה בעיניים" שזה מסוג הדברים המעצבנים ביותר.

לא משנה מה עלות הרכב או מה נדירותו, יותר חשוב זה ההתנהגות של הסוכנות במקרה הזה, כי הוא מגובה ע"פ החוק.

פורסם

טוב חברים, אני רואה שנוצר פה סלט אז אני רוצה לעשות קצת סדר...

את הרכב קיבלתי כשבוע אחרי העברת מלוא הסכום ליבואן (כאשר התחייבו על עד 15 ימי עסקים) וזאת רק מאחר ובמקרה עברתי ליד האולם בהרצליה וראיתי את הרכב החדש בחניון (זיהיתי לפי מספר הרישוי).

משנכנסתי לאולם התצוגה דיברתי עם מנהל האולם ושאלתי האם אכן מדובר ברכב שלי והוא, מופתע לראותי שכן לא זומנתי למסירה באותו היום אמר לי "כן, אתה יודע מה? אם אתה כבר פה נמסור לך את הרכב היום!" (ערב חג הפסח),

כאשר בפועל הרכב היה אמור להימסר מתישהו במהלך חול המועד...

הייתי היום באולם ונטען בפני שמאחר ומסרו לי את הרכב מספר ימים לפני מועד המסירה המתוכנן אזי שלא בוצעו לו כל הבדיקות הרלוונטיות (שטיפה + מראה חיצוני) ויתכן ובהתאם לכך לא גילו את השריטות על הג'אנט...

לא שאני מצדיק את היבואן, זה לא תקין אבל ניחא...

עכשיו אני רוצה לעצור לרגע ולהתייחס לנושא "הישראלי" שעלה פה...

למען הסדר הטוב אציין בראשית כי אני אמריקאי אשר גדל ונולד בלוס אנג'לס, קליפורניה והמנטליות שלי בהתאם.

השירות בארץ מחפיר, על זה אין ספק.

חברות ונותני שירות בארץ מתיימרים להיות אמריקה אבל בפועל אנגולה עוקפים אותנו בסיבוב...

אבל אם לאמור לעיל יש קשר לכיצד קרה המקרה שלי, אני לא יודע...

קרתה טעות... כולנו בני אדם ואני לא מלין על עצם היות התקלה...

הבעיה שלי היא גם לא בזה שלא זיהו את השריטות ושלא טרחו להגיד לי על זה (על אף שגם זה לא תקין),

הבעיה שלי היא באופי הטיפול...

משהגעתי לאולם היום נטען בפני שהם עדיין ממתינים לתשובות ממח' השירות ושבקרוב יקראו לי לתקן את הג'אנט התקול. בשלב הזה נעצרה השיחה והורמו קצת הטונים... תיקון?!

לבסוף משהבין עם מי יש לו עסק (מנטליות אמריקאית אבל גם יודע לעמוד על שלי, כן?) הבטיח לי שהג'אנט השרוט יוחלף בחדש (מתי אתם שואלים? גם אני....).

לבסוף נפרדנו כידידים עם הבטחה מצידו ליצור עמי קשר בהקדם...

אתם יודעים מה? אני לא כועס ולא עצבני. זה לא תורם לבריאות...

רק חבל שהעליתי את נושא עוגמת הנפש והדרישה לפיצוי לא נשמע היה שהוא שש לאשר זאת - על זה טרם הושמעה המילה האחרונה מצדי.

אבל לפחות הפעם נאמר לי מפורשות שהג'אנט והצמיג יוחלף בחדשים.

אגב אם שאלתם את עצמכם לגבי המלאי, יש עוד שלושה קופרות שמחכות לרוכשים המאושרים (?) שלהם. אז בעיית מלאי - אין. רק רצון...

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

מדהים כמה מנסים להתחמק מאחריות.

יכלו להגיד לך, למשל, שהרכב עדיין לא מוכן מכיוון שהם רוצים לעשות לו את כל הבדיקות הדרושות, יכלו. מי לא היה מקבל את זה.

קודם כל שאתה תהיה איכשהו גם אשם, אפילו בקצת...בטיפה, בשביל הטעם הטוב שלהם. אחרי זה ינסו לסגור את זה בהחלפה, ורק כשזה מגיע לסף פיצוץ מחליפים בחדש... וגם זה כמובן יקח זמן.

הם שכחו משהו, שילמת להם 200+ אלף שקלים חדשים !! חוצפנים :twisted: אני בטוח שהיו מתנהגים לגמרי אחרת אם הכסף לא היה אצלם.

שוב, מאחל לך שהעניין יסגר במהרה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...