Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו דיזל 2003 או פולו V16 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי התלבטות הין שני הדגמים האלו של פולו, האם תוכלו לעזור לי קצת מבחינת אמינות טכנית וצריכת דלק וכמובן אחזקה - באיזה מהם האחזקה יותר מסובכת, ויותר רגישה לתקלות....

תודה

名誉の勇気を誇り

honour valour pride

פורסם

נתחיל בזה שלא כדאי רכב דיזל, אלא אם כן אתה נוסע 30K ק"מ בשנה לפחות (או שיש לך מאגר של סולר, ואז באמת כדאי :wink:).

רכבי דיזל - תמצא כאילו שנסעו המון ק"מ לעומת רכבי בנזין. המנועים בדיזל אולי יותר עמידים, אבל התיקונים שלהם ושל הרכיבים הנלווים אליהם (משאבת סולר) - יקרים יותר מתיקונים מקבילים ברכבי בנזין.

אני חושב שכדאי שתפרט קצת בבקשה מהן הדרישות שלך מהרכב (אופי הנסיעה, נוחות, אחזקה זולה, בטיחות, דרישות נוספות) וכן כמובן תקציב. כך יהיה קל יותר לכוון אותך (אלא אם כן אתה "סגור" על אחת משתי האופציות שהעלית).

alfa 156 2.5.

פורסם
נתחיל בזה שלא כדאי רכב דיזל, אלא אם כן אתה נוסע 30K ק"מ בשנה לפחות (או שיש לך מאגר של סולר, ואז באמת כדאי :wink:).

רכבי דיזל - תמצא כאילו שנסעו המון ק"מ לעומת רכבי בנזין. המנועים בדיזל אולי יותר עמידים, אבל התיקונים שלהם ושל הרכיבים הנלווים אליהם (משאבת סולר) - יקרים יותר מתיקונים מקבילים ברכבי בנזין.

אני חושב שכדאי שתפרט קצת בבקשה מהן הדרישות שלך מהרכב (אופי הנסיעה, נוחות, אחזקה זולה, בטיחות, דרישות נוספות) וכן כמובן תקציב. כך יהיה קל יותר לכוון אותך (אלא אם כן אתה "סגור" על אחת משתי האופציות שהעלית).

האמת שאני נעול על פולו מהשנתון הזה ואני נוסע כמעט 50K בשנה ולכן ההתלבטות הזו.

מבחינת אחזקה ונוחות ואמינות אני מכיר את הפולו טוב מאחר ונכון להיום אני נוהג על אחת משנת 96 והיא כבר נושקת ל200K, וטפו טפו ההוצאות היחידות עליה היו טיפולים פנצ'ר וסעפת פליטה - מכאן הנעילה על דווקא פולו, כי לדעתי זהו סוס עבודה

אז איך אתה יכול לייעץ לי לגבי אחת מאלו לפחות מבחינת אמינות - מי מהם יותר עמידה בנהג שנוסע 90 -110 מטפל בעצמו ונוחות שלי אישית היא מאוד נוחה??

אשמח גם ללינקים אם אתה מכיר של השוואה ישירה של השניים או משהו בסגנון..

חג שמח

名誉の勇気を誇り

honour valour pride

פורסם

אם זאת כמות הנסיעות השנתית שלך, תתחיל לחפש דיזל שמורה.

תיקח בחשבון שהחיפושים יכולים לקחת חודשים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בשנת 2003 כבר לא הייתה פולו קלאסיק, הייתה רק גירסת 5 דלתות וזה דור חדש ושונה מדגם 2002.

משנת 2003 ומעלה פולו דיזל נמכרה בכמויות ממש ממש קטנות.

פורסם

כמו שאמר vladclar, תתחיל לחפש דיזל שמורה.

הפולו בצורה של 2003, לפחות לטעמי, הרבה יותר נוחה מהצורה הקודמת. היא גם יותר שקטה משמעותית מקודמתה (דיזל).

מבחינת עלויות חלקים, זה נכון שבדיזל הם קצת יותר יקרים ממקביליהם בבנזין, אבל מבחינת אורך חייהם בשורה התחתונה הם יותר זולים(ביחס לקילומטר).

כמו שכבר נכתב כאן, צריך המון סבלנות וכמה חודשים (ולהירשם לסוכן החכם ביד2) כדי למצוא אחת שמורה עם 200K ק"מ -+20K.

אמינות: ברשות המשפחה שלי יש 2 פולו מהדגם המדובר משנתון 2005 SDI. אחת עשתה 240 אלף ק"מ (אצלנו 60 אלף ק"מ) וחוץ מטיפולים שוטפים לא היו תקלות. צריכת דלק ממוצעת של 18.5 ק"מ לליטר (כולל נסיעה פעם בשבוע לי-ם בעליות).

השנייה שבבעלותי, עם 170 אלף ק"מ. אין לי נסיון איתה כרגע מבחינת אמינות- נמצאת אצלי רק כחודש.

חוץ מהנ"ל יש במשפחה בשימוש עוד 2 SDI מ2001, שתיהן ללא תקלות חוץ מהחלפת משאבת סולר באחת מהן ב290 אלף ק"מ. השניה עם 189 אלף ק"מ בלבד(!).

בעבר היו לנו רכבי בנזין 1.6 ו1.4 של VW מהשנים 2000-2001. עד 200-250 אלף ק"מ האמינות מצויינת, אח"כ מגיעות התקלות הרציניות (מצערת ב2 מקרים, ראש מנוע במקרה אחד) שלאחריהן מיד הוצאו למכירה. צריכת הדלק בשתי המנועים בזמנו עמדה על כ13-14 ק"מ לליטר.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

ומה לגבי סיאט קורדובה דיזל??

הדגמים היותר מתקדמים 2003 והלאה??

עניין האמינות דומה או שפחות, כי אני יודע שסיאט סה"כ זה VW בצורה ושם אחר..

名誉の勇気を誇り

honour valour pride

פורסם

אם אתה לא נעול על פולו,

תחפש גם קורדובה או פביה SDI .

קורדובה זה פולו קלאסיק עם סמל של סיאט, שני הרכבים זהים ומיוצרים בספרד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קורדובה משנתון 2004 ואילך מבוססת על פולו דור 4 (2003 ואילך), ולא על קלאסיק. היא אפילו יותר מרווחת מהפולו, אותו הדבר גם לגבי סיאט איביזה החל מ2003. עד 2003 הקורדובה והאיביזה הישנה יותר מבוססות על פולו קלאסיק שזה אומר צפופה מאוד מאחור.

הפאביה מצויינת (מבין שלושתן היא העדיפה מבחינת אמינות- פחות אלקטרוניקה ותקלות חשמל בפוטנציאל) אבל החיסרון שלה זה מחירי הביטוח ביחס לאחיותיה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...