Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מיצובישי ספייסואגן 2001. עשתה עד היום 130000 ק"מ, ובגדול היא שמורה מאוד (המוסכניק מתפעל כל פעם שהיא מגיעה לטיפול).

בחודשים האחרונים קורה מדי פעם שבאמצע נסיעה ההילוכים "קופצים" פתאום - כאילו הגיר עובר להילוך נמוך יותר ואז חוזר חזרה. זה קרה עד עכשיו בינתיים בתדירות נמוכה מאוד, פעם בכמה שבועות. אתמול זה קרה 4 פעמים בין חיפה לפתח תקוה. אבל בנסיעת המשך מיד אחר כך מפתח תקוה לירושלים, זה לא קרה בכלל...

מה יכולה להיות הסיבה לקפיצות שכאלה? המוסך לא מוכן לשמוע על בעיה שהוא לא יכול לשחזר בקלות (בהחלט ייתכן ששוב יהיה לי שקט כמה שבועות). אני יודע שהגיר של המכוניות האלה מתחיל לעשות בעיות בסביבות 150000. האם יש דרך לעצור את ההתדרדרות? האם ייתכן שהבעיה חשמלית ולא מכנית? אנא עצתכם הנבונה

דוד

פורסם

אולי בכל זאת מישהו יכול לתרום קצת ידע בנושא?

מה יכול לגרום לגיר אוטומטי לבצע "קפיצות" פתאומיות בין הילוכים?

פורסם

סתם שאלה הטיפולים כללו החלפת שמן גיר איכותי? וגם יתכן שמדובר בסולנואיד תקול סיפור די פשוט הכולל פירוק קרטר גיר פילטר והחלפת שמן על הדרך. לך למכון גירים מומחה יתכן ותצא בזול.

פורסם

כן, תמיד דאגתי שהשמן יוחלף.

אין לי בעיה ללכת למכון גירים. השאלה האם תהיה להם אפשרות לזהות בעיה מהתבוננות בגיר, או רק להחליף בשיטה של ניסוי וטעייה.

אתה יכול להמליץ על מכון גירים מסוים, בעבודה עברית?

פורסם

בדרך כלל יש גישה קלה לסולנואיד ואין הרבה סולנואידים שניים בדרך כלל או שלושה. כך שניסוי וטעייה לא יעלה בהרבה כאב ראש. מה גם אני חושב שמחשב הגיר יכול לסייע במציאת הסולנואיד הסורר.

אם הגיר מתפקד מצויין והבעיה חוזרת ונעלמת בדרך כלל זה לא משהו מכני, כי אם יש משהו מכני לא תקין הוא לא יכול פתאום להסתדר. מה ששבור שבור. בהנחה והגיר מתפקד פתאום באופן תקין לחלוטין אז זה רק בעיה חשמלית או מחשב לא תקין.

פורסם

"מחשב הגיר"? סליחה על הבורות, אבל יש מחשב לגיר מלפני 10 שנים? ואם כן - איך מתחברים אליו? במוסך רגיל או רק במכון גירים?

פורסם

המוסכניק טוען ממרום ניסיונו שברגע שהבעיות האלה מתחילות אין טעם לנסות ולתקן, אלא עדיף לחכות עד שהגיר יפסיק לתפקד ולהחליף או לשפץ. הוא אומר שגם אם נחליף סולנואיד או שמן סיכוי גבוה שזמן קצר לאחר מכן יופיעו שוב בעיות, ואז סתם אשלם מחיר גבוה יותר על כל הסיפור.

כל זה, חשוב לציין, נאמר על-ידי המוסך עוד לפני שהוא בדק את הגיר. הוא ממליץ שפשוט לא אבוא אליו עדיין...

מה דעתכם? האם זו גישה נכונה או שאני רק תורם כך להידרדרות מהירה יותר של הגיר?

פורסם

אם זה סולנואיד זה לא לא יוסיף נזק לגיר בסה"כ הוא מוריד הילוך. ואם זה מכני אז נסיון של מכונאי הרבה פעמים צודק יותר. עדיף לחכות עד שהגיר יושבת.

אני חושב שהחלפת סול' זה כדאי בכל זאת. בעיקר אם אתה שומר על האוטו ואין שום סיבה שהגיר יתפגר בקילומטרז' כזה.

יתכן ודעתו של המכונאי מתאימה לגירים שחוטים. שעברו כבר את ה-200K אז באמת לא שווה להשקיע. אצלך נראה לי שהסיפור שונה וכדאי לתקן.

• תוכן חדש...