Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מאיפה משיגים רוטב מוות (DEATH SAUCE) ?


oferh
שימו לב! השרשור הזה בן 1734 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אחרי כל ההמצאות והניסויים הגעתי למסקנה שהרוטב הכי פשוט הוא הכי טוב

 

אפשר לעשות אותו ממש אחיד ואפשר גס.

 

לטחון גס את הפלפלים, ניתן להוסיף מים רתוכים כדי שיהיה נוזלים.

להרתיח ולבשל מספר דקות, כשהריח מגיע להוריד מהאש.

להוסיף מעט חומץ ומלח ולצנן.

 

כדי להגיע למרקם אחיד: לטחון שוב עד מצב קרמי ולסנן עם מסננן למרקם הרצוי.

 

אישית אני הכי אוהב להשאיר גס עם גרעינים וכו.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • 6 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

בהמשך לשרשור הסחוג, יופי של שרשור !

 

רואים מהר מאוד מי אוהב חריף ומי בא רק בשביל ההרפתקה :)

 

כל מיני 'אכלתי חצי כפית' - גרוע מאוד, רטבים כאלה מתווספים לאוכל,

ואם אפשר לא על קיבה ריקה, ובסביבה שומנית, וכו' וגו'

 

כל נושא ה'שרף התחת' - זה לא ממש קורה בהתנהגות נכונה. מה שלרוב שורף

אלו זרעוני הפלפל, וברוטב חריף [ואפילו מאוד] אמנם יש תוצרי זרעונים טחונים

אבל הוא לא אמור לשרוף. לעומתו פלפל חריף רגיל [מטוגן מהפלאפל] יכול לקרוע אתכם

אם תאכלו אותו על זרעוניו. המבינים בחריף לא אוכלים זרעונים.

 

GSI - והאחרים ששתלו - איזה יופי ! בעבר ייבשתי כמה מרושעים שגידלתי

והכנתי גם רוטב וגם פפריקה שאח"כ כוסתה בשמן. זה דורש עוזר וציוד הגנה - לצד ההתמגנות

הפיזית הגנה טובה נוספת היא לעבוד על כוון הרוח אחרת נחנקים ומתים.

אני ממליץ על פפריקה מכוסה בשמן [כמה ס"מ גובה, לא 'פפריקה מרוקאית']

השמן הופך למאוד, מאוד חריף, נשמר במקרר לזמן רב ואפילו עשיתי רפיל

וחימום עדין לשמן כי אינמצב שהייתי עושה שוב את הפפריקה.

 

כשעשיתי את הרוטב חיקיתי תהליך של טבסקו וזה אחלה, מומלץ,

ויש הרבה דרכים להחריף נוזל :)

 

* בבאהיה\ברזיל אתה מקבל לבקשתך במסעדה בקבוק שמן בו

מושרים איזה זיב-אל-קיט או משהו דומה אבל חריף מאוד. כיף וגם דרך פשוטה למצות.

 

GSI EFO ATA GAR

The first one to get angry loses

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אהה הקפצת ;)

 

אציין שמאז מערך הגידולים שלי עבר תהפוכות גדולות, כבר הספקתי לגדל (ולחלק למי שרק רצה) כמעת כל זן חריף אקזוטי מהמוכרים.

יש לי כבר תכניות גדולות לעונה הבאה בפברואר, אנביט כ20-30 זנים מחדש (עי משטח חימום) כי כמה מתו בחורף/מחלות

כיום נשארתי עם כמה שיחים של carolina reaper, 7pod primo,7pod brain strain, 7pod dougla, fatalli, aji lemon, manzano.

 

 

הנה כמה תמונות מהגידול האחרון.

פרימו, ברין סטריין, ריפרים וכאלו..

9a14dd0e3ed95220a1e84db30c640c7e.jpg

 

6d04f255d67e514cc701ba034377dbf6.jpg

 

3322ebfe04d6531b7540831dab85f0f8.jpg

 

e50ff2ec4cf34ec1a1ec3ff5a6781d1f.jpg

 

328569359b35d455d71ccd230fcc96fb.jpg

 

8aa26d96e904f2bebce1b94028c0fcda.jpg

 

f8248ca383423701f68079cf7f0d8524.jpg

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה יופי של גידולים

כבר יש לך הבנה מי מהם הכי קל לגדל?

ולמי מהם הטעם הכי טעים לך?

ואיזה מהם התברר להיות הכי חריף?

 

נראה לי אני אתחיל להביא זרעים גם, עשו לי חשק התמונות

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיקרון כולם אותה משפחה (chinense) אז ההבדלים בגידול אינם שונים מהבנרו.

כמובן שחשוב מקור הזרעים (לא איביי) ואיכות הזן, ש מספיק אתרים מהיימנים:

 

http://www.pepperlover.com/

http://www.chilepepperinstitute.org

http://www.pepperjoe.com/

http://thehippyseedcompany.com

 

מבחינת טעם וחריפות, יש הרבה משתנים שיכולים להשפיע על הטעם שיצא אבל בעקרון בפלפלים מעל מיליון סקוביל קשה להבדיל מה יותר חריף וגם בכל פלפל החריפות יכולה לתקוף באופן שונה.

ישנם פלפלים שהרוב יעידו שהם פחות טעימים ויכולים דווקא אצל מישהו להיות בעלי טעם מאוד טוב.

 

אצלי הריפר הוא כמובן הכי חריף (גם רשמית בעולם) והכי טעים זה השוקולד הבנרו וה7בריין שדווקא המון לא אוהבים אותו.

הפלפל הידוע בטעמו הכי טוב מהחריפים זה ה fatalli (הצהוב בתמונות) אך הוא לא מהסופר חריפים, חריף קצת יותר מהבנרו

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקיץ הפלפלים יותר חריפים כי ההבשלה מהירה,

למשל טעמם של הפלפלים 'של הסופר' בחורף אינו שונה מגמבה.

 

GSI, שוב כל הכבוד, ממש מדליק, חשבתי שאני קצת בתחום עם השנים בהן אני מגדל

אבל לא :)

The first one to get angry loses

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך מגדלים פלפל פשוט כמו חלפניו למשל?

אני מטורף על חלפניו כבוש, אבל אין לי מושג קלוש באיך לגדל צמחים, איך לשתול זרעים ואיך להשקות/לטפח אותם. יש איזה מדריך שאתם מכירים?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה יכול להתבצע גם בצורה הכי פשוטה ופלפל זה יחסית צמח שקל לגדל [בהכללה]

 

ניתן לשתול כל זרע שיש בפלפל [טרי או יבש אך לא כבוש :) ]

 

בכללי פלפל - השג זרעים, תחוב באדמה לחה כס"מ, השקה אט אט, ינבוט, אוהב שמש מלאה,

לאחר שמתחזק דלל את ההשקייה [בכלל לרוב צמחי הבית עדיף להגיע למצב של אדמה

כמעט יבשה בין ההשקיות]. קטוף, אכול, צלם ושתף

The first one to get angry loses

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי מרפסת שפונה מזרחה וכתוצאה מכך שטופת שמש. אני בהחלט אנסה להנביט. לפני שאני מזמין חלפניו, אפשר לנסות עם סתם גמבה או צ'ילי שיש בבית? מצטער על הבורות, אבל הזרעים שבתוך הגמבה הם זרעים שניתנים לשתילה או שמדובר בזרעים אחרים?

כמה לשתול בעציץ אחד?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל הזרעים שיש לך בתוך פלפל חי או מיובש כולל גמבה וצ'ילי ראויים לשתילה.

מציע לך להתנסות באלה, ככה התחלתי, יש גם הבנרו בסופר אם אתה חובב חריף יותר.

 

קח זרעים מכמה גמבות יפות [או כל סוג אבל בעציצים נפרדים סוגים נפרדים (לא חובה, בשביל הדילול)],

ערבב ושתול חלק מהם בתפזורת אחידה, הרבה יחסית, יותר ממה שצריך -

שינבטו כולם ואח"כ תדלל או תעביר. מרפסת ממש שמשית יכולה להספיק

The first one to get angry loses

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקיץ הפלפלים יותר חריפים כי ההבשלה מהירה,

למשל טעמם של הפלפלים 'של הסופר' בחורף אינו שונה מגמבה.

 

GSI, שוב כל הכבוד, ממש מדליק, חשבתי שאני קצת בתחום עם השנים בהן אני מגדל

אבל לא :)

אכן בקיץ הם יותר חריפים אבל בסופר חריפים זה כמעת לא ניתן לאבחנה

לא הייתי מגזים ואומר גמבה וגם לא יורדים לחריפות של הבנרו אלא במקום 1.5 מיליון סקוביל יתכן ובתנאים מסויימים תקבל פחות רבע-חצי מהחריפות וזה גם לא בהכללה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל הזרעים שיש לך בתוך פלפל חי או מיובש כולל גמבה וצ'ילי ראויים לשתילה.

מציע לך להתנסות באלה, ככה התחלתי, יש גם הבנרו בסופר אם אתה חובב חריף יותר.

 

קח זרעים מכמה גמבות יפות [או כל סוג אבל בעציצים נפרדים סוגים נפרדים (לא חובה, בשביל הדילול)],

ערבב ושתול חלק מהם בתפזורת אחידה, הרבה יחסית, יותר ממה שצריך -

שינבטו כולם ואח"כ תדלל או תעביר. מרפסת ממש שמשית יכולה להספיק

 

תודה רבה, בהחלט אנסה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...