Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה

ברצוני לקנות רכב כבר זמן מה, עברתי פה כמעט על כל הדיונים בפורום בנושא חלקם היו לא רלוונטים וחלקם נתנו לי רעיונות. בגדול האוטו ישמש אותי לנסיעות באותם אזורים. המסלול של ראשל"צ-בת ים-חולון-ת"א-יבנה. בסה"כ זה נסיעות מעיר X לעיר Y ובחזרה. האוטו יהיה בשימוש יום יומי של 20 ק"מ שברובו נסיעות עירוניות. ככה שאני מקווה שאם האוטו עושה 1 ל10/11 אני אוכל לחיות על טנק וחצי בחודש.

אני מייחל שהרכב יעלה לי 10K, הביטוח 4K (עדיין נהג חדש) וההוצאות השוטפות על האוטו (למעט הדלק) יעמדו על עוד 4K. בכל זאת, אני כרגע לומד ואין ברצוני שכל כוחותי ילכו לרכב.

בכל מקרה צימצמתי את כל האפשרויות שלי מבחינת דגמים ומבחינת דרישות ואני מקוה שאולי ישללו לי פה חלק מהדגמים עם בעיות ידועות או יתנו לי דגם חדש לשים עליו עין. הנה הדרישות:

1. נפח מנוע עד 1.6 (עדיפות ל1.4)

2. ידני - חובה !

3. אוטו ללא מחלה רצינית, כמו הרובר והראש מנוע.

4. עלויות אחזקה זולות - הכוונה לחלקים לא יקרים יחסית ושהיה אפשר למצוא מקורי ותחליף. דבר נוסף, שהמנוע לא יהיה בעייתי מהבחינה של התיקונים בו. שלא יצטרכו לפרק את כל המנוע על מנת להגיע לחלק מסויים. בעיה שידוע למשל במציבושי כריזמה.

5. צריכת דלק של 1 ל10/11 בעיר.

6. מראה לא מיושן (כמו הלנסר 92')

7. כפי שצויין בכותרת - עד 10K.

8. מינ' שנת 96

המכוניות שעומדות כרגע על הפרק הם: פיאט פונטו ספייס, פג'ו 306, רנו קליאו (לא B), פורד פיאסה, סיאט איביזה, יונדאי לנטרה, דייהטסו סיריון וסיטרואן סקסו.

תודה רבה לכל מי שיעזור ! שבוע טוב ובשורות טובות לכל בית ישראל.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

פונטו היא הבחירה המועדפת לדרישות שלך, תודות לעלויות אחזקה נמוכות (חלקים, דלק, טיפולים) ואמינות גבוהה.

פורד פיאסטה מומלצת מאוד אף היא, אך היא מעט פחות מרווחת ובטוחה מהפונטו ומנועה אמין מאוד אך חלש ומיושן.

הקליאו מיושנת מאוד ולא בטיחותית, וצפופה משמעותית מהפונטו. הסקסו ע"ע קליאו.

פיז'ו 306 מיושנת וגדולה יותר, משמע יקרה יותר לאחזקה. אלא אם אתה זקוק לתוספת הגודל או לנוחות העדיפה,

אפשר לוותר.

מיונדאי לנטרה, סיאט איביזה ודייהטסו סיריון בתקציב הזה אני ממליץ להימנע.

פורסם

מאזדה 323, טויוטה קורולה, סופר לנסר.

רכבים בעלי אמינות גבוהה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מאזדה 323, טויוטה קורולה, סופר לנסר.

רכבים בעלי אמינות גבוהה.

אבל אלו גם רכבים גדולים שלוקחים יותר דלק, לא זולים לתחזוקה, שיבואו בשנתונים נמוכים מאוד בתקציב הנדרש - קורולה אני אצטרך ללכת על 93', מיצובשי לנסר חבל על החיפוש מפני שהרכב הזה הוא ה-סמל של הבני דודים ומאזדה הוא אוטו שקשה למצוא ידני.

בכל מקרה תודה רבה על העזרה מעריך את זה, אבל במקרה שלי זה לא המכוניות המתאימות. אם היה לי אקסטרה 5K זאת הייתה התשובה.

יש למישהו עוד הצעות ? או דבר מה על הרכבים שהצעתי ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

הקפצה קלה לעזרה רבה

• תוכן חדש...