Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקתי שמן מנוע ולפי מה שראיתי היה חסר לי אז הלכתי לאוטודיפו קניתי 10/40 (סיאט איביזה ישנה) ומילאתי ברוב טיפשותי את כל ה 4 ליטר..

עכשיו לא נסעתי דקה על הרכב, וכבר יצא לי עשן לבן אבל מה זה עשן כאילו שיגרו טיל מהאגזוז של הרכב אז עצרתי כיביתי את האוטו נתתי לו להתקרר למזלי ליד מרכז התקנות של אוטודיפו אז איזה בחור שם הוציא לי את השמן המייותר מהמנוע אך גם לאחר פעולה זאת הרכב ממשיך להציא עשן לבן .

מאוחר יותר בא מכונאי לראות את הרכב והוא הגיע למסקנה שהרכב לפני כל סיפור יתר השמן נסע במחסור של שמן מה שגרם להתחממות יתר של המנוע ובכך הוא אמר שנהרסו לי הרינגים. (חשוב לציין שהרכב נסע יפה מאוד עד הקטע של השמן- בלי בעיות בכלל)

הוא אמר גם שלאחר ששמתי את השמן הדבר רק נראה לעין ואי היה אפשר להבחין בזה בכלל לפני כן חוץ מכמובן לבדוק שמן במנוע..

רציתי לדעת מה יכול להיות הנזק אם המנוע עדיין עובד כיום על הכמות הנכונה של השמן אך עדיין מוציא עשן לבן אומנם לא כמו בהתחלה אך עדיין מוציא?

פורסם

עשן לבן אומר שאתה שורף שמן, האבחון של המכונאי לגבי הרינגים כנראה נכון. הנזק למנוע? הנזק כבר נגרם, הרכב "יאכל" שמן, אולי יהיה חלש יותר. בהנחה שתמיד תוסיף את הכמות שהמנוע ישרוף, הוא ימשיך לעבוד. טסט אתה כנראה לא תעבור אבל, לא בלי קומבינות בכל אופן. אולי אם הרכב לא צריך לעבור בדיקת זיהום, אז כן.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

חסרים המון פרטים:

1. כמה שמן היה חסר במקור

2. הא האוטו עישן \ התחמם לפני שמילאת את כל השמן?

3. כמה זמן נסעת עם עודף השמן במכונית?

בגדול מה שאתה מתאר יכול להיות הרבה דברים

העשן הלבן יכול מאוד להיות תוצאה של עודף השמן - שפשוט מילא לך את המנוע ועכשיו נשרף לאיטו - סע עוד וזה ייחלוף

אופציה נוספת היא עודף לחץ שמן במנוע שנגרם כי מילאת ה-ר-ב-ה יותר מידי שמן - זה גורם לפריצה של מחזירי שמן בדרך כלל, ושוב - התוצאה היא עישון מטורף

אופציה שלישית היא באמת שהמנוע נדפק כי נסעת בלי שמן, אבל זה אורתוגונלי לגמרי לעודף או חוסר השמן

בקיצור - השלם פרטים ותקבל תשובה ראויה.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
עשן לבן אומר שאתה שורף שמן, האבחון של המכונאי לגבי הרינגים כנראה נכון. הנזק למנוע? הנזק כבר נגרם, הרכב "יאכל" שמן, אולי יהיה חלש יותר. בהנחה שתמיד תוסיף את הכמות שהמנוע ישרוף, הוא ימשיך לעבוד. טסט אתה כנראה לא תעבור אבל, לא בלי קומבינות בכל אופן. אולי אם הרכב לא צריך לעבור בדיקת זיהום, אז כן.

הלוואי שטסט יהיה הבעיה היחידה שלי אין לי בעיה לעבור טסט גם אם האוטו לא נוסע.

חסרים המון פרטים:

1. כמה שמן היה חסר במקור

2. הא האוטו עישן \ התחמם לפני שמילאת את כל השמן?

3. כמה זמן נסעת עם עודף השמן במכונית?

בגדול מה שאתה מתאר יכול להיות הרבה דברים

העשן הלבן יכול מאוד להיות תוצאה של עודף השמן - שפשוט מילא לך את המנוע ועכשיו נשרף לאיטו - סע עוד וזה ייחלוף

אופציה נוספת היא עודף לחץ שמן במנוע שנגרם כי מילאת ה-ר-ב-ה יותר מידי שמן - זה גורם לפריצה של מחזירי שמן בדרך כלל, ושוב - התוצאה היא עישון מטורף

אופציה שלישית היא באמת שהמנוע נדפק כי נסעת בלי שמן, אבל זה אורתוגונלי לגמרי לעודף או חוסר השמן

בקיצור - השלם פרטים ותקבל תשובה ראויה.

1.אין לי מושג איך לתאר לך ..פשוט ראיתי שהפלס על המד נמוך אז מילאתי..

2.הוא לא עישן אבל הואא בהחלט התחמם יצא לי לראות את מד הטמפ' מגיע כמעט לחצי וחשבתי שזה מים אז מילאתי מים..

3.עם עודף השמן במכונית נסעתי אולי גג 2 דקות ולא הרבה מטרים פשוט נסעתי לאט כזה (אבל גם לא שאנטי) לא רציתי להכביד על המנוע..

פורסם

יתכן מאד שברכב השתמשו לפני כן בשמן בצמיגות גבוהה יותר 15/40W או אפילו 20/50 ולכן השמן הדליל ששמת נשרף בטירוף.

נסה שמן בצמיגות גבוהה יותר לפני שאתה מחליף מנוע.

רק מכונאי עם עיני רנטגן (ועם זכוכית מגדלת רצינית משולבת ברנטגן :lol: ) יכול לאבחן במבט צורך בחריטת צילנדרים והחלפת רינגים. מכונאים רגילים משתמשים בבדיקות קומפרסיה והפרשים בין הגלילים כדי לאבחן תקלה כזו.

החלק החלש במע' - גומיות שסתומים או מחזירי שמן כמו שאמרו לך, יפרצו הרבה לפני שהמנוע יהרס כליל כמו שמנבא לך אותו מכונאי.

אם הרכב נסע טוב עד עכשיו, הוא יחזור לנסוע כך לאחר שתחליף את השמן (וכמובן,גם את הפילטר,כן?)

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לפי התיאור שלך היה קצת שמן במנוע ואז מילאת ולא נסעת הרבה.

עם מזג האוויר השבוע יכול מאוד להיות שהרכב מוציא עשן לבן וזה תקין עד שהמנוע מתחמם.

תשעה סיבוב של חצי שעה ברכב. תרגיש את הכוח שלו תעקוב אחרי הטמפ' של הרכב ותראה אם ממשיך לצאת עשן.

ואז תעדכן אותנו.

פורסם

לא מנוע ולא שום דבר

(אני מאבחן לך את הבעיה כמו שהמכונאי אבחן את המנוע :-) )

יש לך שמן שעדיין לא נשרף תמשיך לסוע ותראה שיש פחות עשן לבן

והרכב יחזור לקדמותו

בהצלחה

• תוכן חדש...