Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיבלתי את ה'ספארק' שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הספינה של אפריל היא למי שהזמין את הרכבים בחודש מרץ ?

מתי אתה הזמנת את הרכב ?

הזמתי ב-4/3. כמעט הזמנתי שבוע קודם ואז עוד הייתי יכול לקבל בספינה של מרץ, אבל רציתי לבדוק עוד כמה דברים ופיספסתי אותה...

• תגובות 423
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ברור שיכול להיות שינוי , תראה את יונדאי וקיה, שלפני 15 שנה יצרו מכוניות נחותות בדיוק כמו דייהו של אותה תקופה. יצרני הרכב הקוראינים ביצעו קפיצת מדרגה ענקית.

אני מאמין שנשארו אותם עובדים במפעל דייהו, זה ששברולט קנו אותם לא אומר שהם הביאו עובדים אמריקאים למפעל.

וסתם כדי לחדד את הנקודה, אתה נוהג על דייהו מאטיז שעברה RE-BADGE די מינורי :)

זה לא פוטושופ :

2010-Daewoo-Matiz-Creative-Cockpit-View-588x441.jpg

2010-Daewoo-Matiz-Creative-Front-Angle-Picture-588x441.jpg

והנה קצת מידע על המנוע :

Daewoo S-TEC engine

לא מדויק, הרכב הוא שברולט לכל דבר. רק שבקוריאה, בגלל בעיות חוקיות/תקינה, היא עדיין נקראת דייהו.

התמונה שצירפת היא אותה השברולט שעברה rebadge לדייהו

פורסם
הזמתי ב-4/3. כמעט הזמנתי שבוע קודם ואז עוד הייתי יכול לקבל בספינה של מרץ, אבל רציתי לבדוק עוד כמה דברים ופיספסתי אותה...

אני הזמנתי ב 02/03 , הסבירו לי שהרכב יגיע בין אמצע לסוף אפריל , עידכנו אותי אח"כ שייתכן ויגיע רק במאי .

הזמנתי בראשון לציון .

שברולט ספארק 2011

הרדיו רק בעייתי

אורן

Guest רונן יצחק
פורסם

אני מאמין שנשארו אותם עובדים במפעל דייהו, זה ששברולט קנו אותם לא אומר שהם הביאו עובדים אמריקאים למפעל.

זה העניין, אתה רק מאמין, אבל כל פעם הדעה הזו נשמעת בביטחון כאילו אנשים יודעים על מה הם מדברים :)

וסתם כדי לחדד את הנקודה, אתה נוהג על דייהו מאטיז שעברה RE-BADGE די מינורי :)

זה לא פוטושופ :

וואי, באמת זהה, אחד לאחד (אמנם ראיתי אותו מבחוץ, שם ההבדלים הרבה יותר גדולים, והוא נראה הרבה פחות מוצלח מה'ספארק', חיוור מאוד). עדיין, מדובר רק בעיצוב (שיפהפה מאוד), ואם ה'ספארק' אמינה ואיכותית יחסית לקטגוריה כפי שה'מאטיז' הייתה, אז אדרבא, שיהיה 'מאטיז', לא מבין למה תמיד מציינים זאת במובן השלילי :)

חוץ מזה, אני מבין מ-Nachman שה'מאטיז' הוא למעשה של שברולט. נו, זה מסביר מדוע הם כל כך דומים.

אגב, למה רכבי דאיהו נחשבים גרועים? למה התרסקה?

קיבלתי את הספארק!!!!!

איזו יפהפייה, תתחדש!!

פורסם

תתחדשו! הרכב נראה טוב,גם מבפנים וגם מבחוץ.

הגגון על הגג זה סטנדרט? או שאפשר לוותר עליו ?

פורסם
תתחדשו! הרכב נראה טוב,גם מבפנים וגם מבחוץ.

הגגון על הגג זה סטנדרט? או שאפשר לוותר עליו ?

לצערי אי אפשר לוותר עליו

ואני באמת לא מבין למה

וזאת אחת הסיבות שבחרתי בשחור, הגגון עוד נראה איכשהו מגניב עם הצבע השחור..

ו.. תודה :)

פורסם
לא מדויק, הרכב הוא שברולט לכל דבר. רק שבקוריאה, בגלל בעיות חוקיות/תקינה, היא עדיין נקראת דייהו.

ברור שהוא שברולט לכל דבר , אפילו עיצובית הוא ממשיך את הקו של האבאוו שהייתה שברולט לכל דבר והמנוע שלו הוא שברולט לכל דבר, נו באמת .

אין שום דבר רע בדייהו, ונכון הם שינו את השם לשברולט קוריאה.

אבל אני אשאל אותך שאלה קטנה, למה שחברה כמו GM יקנו את דייהו? בשביל מה ? בשביל להוציא מכונית חדשה בפיתוח אמריקאי רק בקוריאה? הם היו צריכים חברה שמייצרת מכוניות זולות, לדייהו הייתה בעיה תדמיתית קשה, הם לקחו דגם שדייהו כבר פיתחו - דייהו קאלוס ושינו את שמו לשברולט אביאו.

הספארק הקודמת הייתה המאטיז הישנה :

ext-1285908724Chevrolet-Spark-LPG-Car-4.jpg

אני לא הייתי ממהר להגיד שזאת מכונית קטנה בפיתוח שברולט, דייהו נשמע הרבה יותר טוב אם לוקחים בחשבון ששברולט ממש לא מוצלחים בתכנון מכוניות קטנות, ז"א מה היה לנו קאווליר ? קובלט? לא בדיוק מתחרות רציניות בפלח שוק תובעני, את זה דייהו עשו טוב יותר.

haters will hate

פורסם

+1.

אני מאמין שכיום, הרבה שנים אחרי הרכישה זו כבר "שברולט-גלובלית" לכל דבר.

הפיתוח אגב נעשה במרכז הפיתוח שלהם באופל.

הרכב נמכר כשברולט ברוב העולם, בקוריאה כדייהו ובאוסטרליה כהולדן.

תוספת:

ברוב המקומות כספארק אגב, בהודו כ-"ביט"

פורסם

שברולט זה לא רכב טוב, לפחות לא בסגמנט של מכוניות קטנות, קח 5, 10 שנים אחורה מה היה לשברולט להציע?

לומר זה שברולט לכל דבר כאילו שברולט זה רכב טוב זה די מבדר, הם טובים בכמה דברים שזה טנדרים וSUV. המשפחתיות הגדולות שלהם כמו המאליבו החדשה מכונית טובה אבל מעבר לזה.... קובלט, קורסיקה, קאווליר,לומינה, אימפאלה והרשימה ארוכה, שברולט לא יודעים לבנות מכוניות גדולות ופי כמה וכמה מכוניות קטנות.

הרכב לא פותח על ידי אופל אז לא לקשקש, אם הוא היה מפותח על ידי אופל אז היינו רואים את הגרסא של אופל קודם.

להגיד שהרכב תוכנן על ידי אופל זה כמו להגיד שהאיביזה הראשונה תוכננה על ידי פורשה.

ומה לגביי המנוע של הרכב? זה גם פיתוח של אופל?

ובבקשה אל תבינו אותי לא נכון , אני אוהב את הספארק, רכב חביב מאוד. רק אל תבלבלו ותדברו כאילו הוא תוכנן במעבדות NASA .

haters will hate

פורסם
שברולט זה לא רכב טוב, לפחות לא בסגמנט של מכוניות קטנות, קח 5, 10 שנים אחורה מה היה לשברולט להציע?

לומר זה שברולט לכל דבר כאילו שברולט זה רכב טוב זה די מבדר, הם טובים בכמה דברים שזה טנדרים וSUV. המשפחתיות הגדולות שלהם כמו המאליבו החדשה מכונית טובה אבל מעבר לזה.... קובלט, קורסיקה, קאווליר,לומינה, אימפאלה והרשימה ארוכה, שברולט לא יודעים לבנות מכוניות גדולות ופי כמה וכמה מכוניות קטנות.

הרכב לא פותח על ידי אופל אז לא לקשקש, אם הוא היה מפותח על ידי אופל אז היינו רואים את הגרסא של אופל קודם.

להגיד שהרכב תוכנן על ידי אופל זה כמו להגיד שהאיביזה הראשונה תוכננה על ידי פורשה.

ומה לגביי המנוע של הרכב? זה גם פיתוח של אופל?

ובבקשה אל תבינו אותי לא נכון , אני אוהב את הספארק, רכב חביב מאוד. רק אל תבלבלו ותדברו כאילו הוא תוכנן במעבדות NASA .

עם הרבה אפשר להסכים,

שברולט לא ייצרו (כמעט כמו כל רכב אמריקאי של לפחות ה-30,40 שנה האחרונות, למעט יוצאים ממש מהכלל, והקדילאק של השנים האחרונות שהתקרבו מאוד לאירופה) רכבים טובים, בעדינות, "קטן" כגדול, למרות שגם אני אוהב את בהמות המסע שלהם (trucks).

שברולט לכל דבר, אם כך, נשמע פחות טוב.

כיוון שהפיתוח של הספארק גלובלי, והרבה ממנו נעשה במרכז הפיתוח שלהם באירופה (ולזה התכוון המשורר), ואולי בגלל הבעיטה מפשיטת הרגל, אני חושב שזו אחת הסנוניות הראשונות שלהם (גם קרוז?), ונקווה לטוב.

מאוטו:

פיתוח ותכנון הספארק התבצע באירופה כאשר הייצור הסדרתי יבוצע בקוריאה
http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-22640-%D7%AA%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%AA-%D7%96-%D7%A0%D7%91%D7%94-%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98-%D7%A1%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%A7-%D7%A2%D7%95%D7%93.aspx

מ automotoportal:

Developed largely in Europe, the Spark will go into production in Korea in the final quarter of 2009
http://www.automotoportal.com/article/chevrolet-spark-to-debut-at-geneva-show

קצת על הפלטפורמה (למרות שזה נראה מאוד לא מעודכן):

http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Gamma_platform

אגב המנוע, אני דווקא חושב שהמנוע זה גירסה מוקטנת של ה-1.4 של דייהו מאמצע שנות התשעים, כך שזה לא (סיאט) "פורשה" (אני זוכר את התקופה והפירסומת)

Guest רונן יצחק
פורסם

ה'ספארק' רצה כבר שנתיים בשוק העולמי וזוכה למחמאות של מבקרים ומשתמשים. וגם ה'קרוז' החדשה היא מצטיינת, לפי התרשמותי.

לכן זה באמת ויכוח עקר. פאשלות העבר של שברולט, או הדעות הקדומות עליה, אינם רלוונטים כאן לדעתי.

פורסם

הספארק היא אחת המכוניות מהדור החדש של שברולט קוריאה, ואלה מכוניות שנראות בינתיים כמו מתחרות ראויות לפחות בקטגוריה שלהן. הקרוז החדשה היא מכונית נחמדה מאוד שחולקת מכלולים עם האסטרה, הספארק תוכננה באירופה וזוכה בינתיים להרבה מחמאות ואפילו יש בדרך אביאו חדשה שתחלוק פלטפורמה עם אופל קורסה ולדעתי הולכת להיות הרבה יותר טובה ממה שהיא היום.

הגלובליזציה עשתה טוב לשברולט קוריאה והיום הם לא מייצרים שם פאדיחות כמו דייהו לאנוס. עכשיו אחרי שהחליפו את האופטרה נשאר להם רק להוציא גרסה נורמלית של אביאו ואפשר יהיה לקבור את התדמית שלהם סופית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...