Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בצהריים ניגשתי להניע את הרכב והקודנית פשוט לא הגיבה,המנורה הקטנה הבהבה בלי הפסקה אבל הקודנית פשוט מנעה ממני להניע את האוטו. התקשרתי לחברת שגריר ששלחו טכנאי דרכים שהגיע ולאחר משהו כמו עשר דקות הצליח להניע לי את הרכב אך הוא אמר לי שהוא לא יכול לעקוף את הקודן וברגע שהרכב ייכבה הקודנית תינעל שוב מה שבאמת קרה כשהגעתי הבייתה. לאחר בירור קצר כל חשמלאי רכב רוצה לפחות 200 שח בשביל לתקן תקודנית והחלפתה יקרה עוד יותר. השאלה שלי היא איך אני יכול לנתק את הקודנית בעצמי? הרכב הוא גולף 2004 אין לי מושג של איזה חברה הקודנית,יש על השלט ציור של מנעול ומספרים מ 1-4 תודה.

פורסם

זוכר איך מתחיל ספר בישול מרוקאי? :-P

קודם כל תירגע.:-D

נא ספק את הנתונים הבאים:

1. האם הקודנית בעלת שלט אלחוטי? (על מחזיק המפתחות)

2. מה קורה כשאתה מנסה להניע בלי לנתק את הקודנית? (אין שום תגובה,יש סטרטר אך אין התנעה וכו')

3. היכן נבר הטכנאי של שגריר? (מתחת למושב האחורי? בתא המנוע? מתחת להגה?)

אם תוכל:

צלם את הקודנית או השלט.

אל תשכח:

להבא כששגריר מניע לך את הרכב , סע ישר למוסך.

אם תנטרל את הקודנית ולא תתקין אחרת במקומה הביטוח המקיף שלך לא תקף.

אוכל לעזור אם תספק פרטים נוספים.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

קשה לבקש ממרוקאי להירגע ( :

אין לקודנית שלט כלשהו. כשאני מנסה להניע אין שום תגובה מהרכב לא סטרטר לא כלום. הטכנאי של שגריר נבר בתוך המכסה מנוע והניע את האוטו משם. בקשר לתמונה אני כנמצא בעבודה כרגע ואין לי אפשרות להעלות אבל דמיין לך שלט פשוט למראה עם לחצנים שקופים,לחצן אחד נמצא מתחת לציור של מנעול ושאר הלחצנים ממוספרים מ1-4

פורסם

או.קיי.

בוצע אצלך ניתוק סטרטר.

האפשרויות שלך מתחלקות לשנים: הראשונה מסוכנת מאד לביצוע למי שאינו מנוסה בכך ועלולה לגרום נזק למחשב הרכב ולמערכות החשמל במקרה שנגעת בעזרת התנין ברכיב אחר.

בתקווה שאין ניתוקים נוספים, מה שאתה צריך לעשות זה לבקש ממישהו שישב בתוך הרכב ויתכונן "לתת סטרטר".

אתה עומד מצד המנוע, עם כבל התנעה מחובר להדק החיובי של המצבר (+).

בזהירות רבה מאד (!!!) שלא לגעת בשום דבר אחר ובמיוחד לא בגוף הסטרטר אתה נוגע עם התנין השני בבורג שהולך לסולנאויד ואליו מחובר חוט חשמל עבה בצבע אדום. באותו שניה ממש אמור החבר בתוך הרכב "לתת סטרטר".

זה יניע את הרכב, חד-פעמית, ותוכל לנסוע למתקין אזעקות בלי לחץ ו"איומים" מצד חשמלאים שרוצים לגזור עליך קופון כשאתה תקוע.

את הפעולה הזו עושים המחלצים עם חוט יעודי שהוא יותר דק ועדין מכבל ההתנעה, ובלי תנין ענק בקצה החוט שנוגע בסטרטר אלא רק בקצה שמתחבר למצבר.

האופציה השניה היא לפרק את הכיסויים מתחת להגה ולחפש חוטים מקוריים שנחתכו וחוברו אליהם חוטים שחורים.

אתה מנתק כל זוג כזה ומחבר חזרה כל חוט לחברו באותו צבע.

את החוטים השחורים אתה חותך עם קאטר ומבודד היטב עם שרינק או לכל הפחות איזולירבנד.

אם תחבר נכון, האוטו יניע (ושום דבר לא ישרף).

כאן הקודנית מנותקת לנצח.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

ניתוק סטרטר? לפני שהזמנתי את הטכנאי של שגריר הרכב עדיין לא נתן לי סטארט כשניסיתי להתניע.בכל מקרה נראה לי שאני ילך על האופצייה השנייה היא נשמעת לי יותר פשוטה ופחות מסוכנת.תודה8)

פורסם

ברכב הזה לא נראה לי שכדאי להתעסק עם חיווטים שקשרים לאימובלייזר וכו' לך תדע מה תדפוק (אלא אם כן אתה יודע בדיוק מה אתה עושה) מה גם שבהרבה קודניות מוחבאות 2 יחידות שאת שתיהן אתה צריך למצוא ולעקוף בצורה נכונה.

הייתה לי בשבועיים האחרונים בעיה דומה של קודנית שזייפה ולא נתנה לי להניע. במרכז התקנות של מערכות מיגון בהרצליה הסירו לי אותה תמורת 100 ש"ח. על החלפתה בחדשה רצו 350 ש"ח.

חפש פתרונות (כולל מישהו שיגיע עד אליך וייסדר את הבעיה) במקומות של מערכות מיגון ואזעקות לרכב ולא אצל חשמלאים.

פורסם

זה בדיוק מה שקרה לי השבוע.

הביטוח מקיף שלך מקנה גם שירותי דרך סביר להניח.

אני הזמנתי שירות דרך (אצלי הייתה עלוקה על המשאבת דלק) הוא ניתק את העלוקה והאוטו מניע ללא קודן.

בביטוח אליו אני משוייך אין צורך בקודן (היות ושווי הרכב מתחת ל 70K ש"ח)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

• תוכן חדש...