Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

אבקש לשמוע מהידע שלכם מה משמעות גודל הרכב על שרידות הנוסעים בתאונה חו"ח.

אם יש שני כלי רכב עם אותו ציון במבחני ריסוק, האם לנוסעים ברכב גדול יותר יש סיכויי שרידות יותר גבוהים?

תודה

פורסם

מפחיד..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה

הסרטים די משכנעים.

ז"א שלפי דעתך,אם אני עומד לרכוש רכב (לצרכי הרכב הקטן מספיק), עדיף בכל זאת לקנות רכב גדול יותר?

פורסם

אני לא הייתי כל כך חד משמעי.

אפשר למצוא ברשת את המבחן שעשו בטופ גיר - וולבו 940 או 960 נגד רנו קטנטונת.

ועדיין הנהג ברנו יצא חי מה שלא כן בוולבו.

שם המשחק הוא איזורי קריסה ושמירה על כלוב הנוסעים.

ברור שלנסוע בקרון רכבת יהיה הכי בטוח וגם ברור שבהתנגשות חזיתית של 70-80 קמ"ש הסיכויים קלושים לכולם אבל במקרים

שהם לא קיצון תכנון הרכב הוא המשפיע ביותר.

פורסם

תשאל את עצמך את זה, איפה היית מעדיף להימצא בלאנד קרוזר מגודל או בסוזוקי אלטו בתאונה חזיתית?

בנוסף זה לא באמת משנה באיזה רכב אתה נמצא ובאיזה תאונה, כמה בטיחותי שהוא יהיה ואם התאונה במהירות מעבר ל60, הסימנים בגב ובצוואר יתנו את אותותיהם לעוד הרבה שנים אם לא לכל החיים.

יש לי חבר שעבר תאונה חזיתית והוא נהג בפג'רו קינג נכנס ביונדאי I30, שנה עברה מאז התאונה והוא עד היום בטיפולים פיזיוטראפיים ומה לא והוא מרגיש כאבים בצוואר עד היום והורידו לו על זה פרופיל בצבא והכל, והתאונה הייתה ב50-60 קמ''ש לכל היותר בכביש מהיר אחרי ששניהם בלמו מ100 קמ''ש +-

סתם אם לא מסתדר לכם, זה היה בכביש שאין בו שטח הפרדה בין שני הנתיבים עם נתיב לכל כיוון, הI30 סטתה מסיבה כלשהיא לנתיב הפג'רו וקרה מה שקרה...

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
אני לא הייתי כל כך חד משמעי.

אפשר למצוא ברשת את המבחן שעשו בטופ גיר - וולבו 940 או 960 נגד רנו קטנטונת.

ועדיין הנהג ברנו יצא חי מה שלא כן בוולבו.

שם המשחק הוא איזורי קריסה ושמירה על כלוב הנוסעים.

כן, אצלם זה דוגמא טובה למה שקורה בתאונת רכב חדיש נגד רכב מיושן.

גם בפיפט' גיר עשו אותו דבר עם רנו מודוס חדשה וישנה.

אבל ב2 רכבים חדשים עם רמת בטיחות טובה, עדיין עדיף להמצא ברכב הגדול.

אי אפשר להלחם בפיזיקה והמסה פה עושה את שלה.

V5

פורסם

השאלה התמידית היא "יותר גדול ממה".

היום אבסולוטית כל הרכבים גדולים יותר ממה שהם היו לפני עשור.

(הכוונה לקטגוריות.)

כך שלדעתי למעט מכוניות מיקרו - לרוב הרכבים יש הגנה טובה וברובם הנוסעים יצאו חיים בתאונה גם עם רכבים גדולים יותר. (למעט משאיות/אוטובוסים כמובן...)

השאלה לגבי הגודל היא במימד נוסף. האם הכוונה גם לגובה?

לגובה יש פקטור מאד משמעותי. רכב גבוה יספוג את המכה בתחתית וסיכוי גדול שכל הקימנטיקה תפסח על איזור הנוסעים בכלל.

אני לא רואה הבדל רציני ברכב גדול יותר באותו הגובה.

עדיין שטח המכה תמיד יהיה נקודתי ולרוב ההבדל בגודל הרכבים הוא מאחור.

וצריך לחשוב על מה יקרה כשהרכב הגדול יסע על 80 והרכב שיתנגש בו יהיה על 120.

האם יתרון המאסה לא יתבטל?

ולשים לב - אמרתי יצאו בחיים. זה לא פוסל פציעות פנימיות וחיצוניות.

פורסם

כדי להיות יותר ספציפי, האם כדאי לוותר על הרעיון לקנות רכב קטן כמו סיריון או מזדה2 (שכאמור עונים על הצרכים שלי) ולעבור לקורולה או פוקוס בגלל הבטיחות?

אני גר בישוב קהילתי כך שכל הנסיעות שלי הן בין עירוניות באיזור שתרבות הנהיגה בו לא משהו.

תודה שוב לכל המגיבים

פורסם

מכונית ששוקלת יותר הינה בטוחה יותר ממכונית ששוקלת פחות עם אותו ציון. לדוגמה: אם מכונית X שוקלת 1,000 ק"ג וקיבלה

חמישה כוכבי בטיחות, היא בטוחה פחות ממכונית Y ששוקלת 1,200 ק"ג וקיבלה חמישה כוכבי בטיחות. זה כלל האצבע.

זה לא אומר שקורולה עם ארבע כריות אוויר תהיה בטוחה יותר ממאזדה 2 עם שש כריות אוויר. ובמילים אחרות: לא הייתי קונה

מכונית גדולה יותר לנוסע יחיד או למי שנוסע בעיר, רק כדי לסחוב עוד משקל למקרה תאונה. נכון, זה כנראה ישתלם בתאונה,

אבל עד אז תסבול בעלויות אחזקה ולמעשה תסחוב סתם משקולת. בסופו של יום, תמיד יהיה מישהו עם מכונית, רכב שטח או

משאית גדולים יותר מהרכב שלך, אז אין טעם "להתחמש" רק לשם החימוש. בחר מכונית עם רמת בטיחות גבוהה בקבוצה

ששקלת מראש, וסע בראש שקט.

פורסם

יש לי חבר שעבר תאונה חזיתית והוא נהג בפג'רו קינג נכנס ביונדאי I30, שנה עברה מאז התאונה והוא עד היום בטיפולים פיזיוטראפיים ומה לא והוא מרגיש כאבים בצוואר עד היום והורידו לו על זה פרופיל בצבא והכל, והתאונה הייתה ב50-60 קמ''ש לכל היותר בכביש מהיר אחרי ששניהם בלמו מ100 קמ''ש +-

סתם אם לא מסתדר לכם, זה היה בכביש שאין בו שטח הפרדה בין שני הנתיבים עם נתיב לכל כיוון, הI30 סטתה מסיבה כלשהיא לנתיב הפג'רו וקרה מה שקרה...

זה מאוד תלוי בסוג התאונה וגם בסוג הרכב. יכול להיות שהפגיעה החזקה בפג'רו הייתה בצד הנהג, וב-i30 לא. יכול גם להיות שהפג'רו הוא פחות בטוח מבחינת אזורי קריסה וכדומה, וכשהמנוע נדחף בעת התאונה, הוא נדחף לתוך תא הנוסעים והפגיעה בחבר שלך הייתה גדולה יותר, או שפשוט הזעזוע (כלומר כוח ה-G בעת התאונה) לנהג היה גדול יותר בפג'רו בגלל העדר אזורי הקריסה, בעוד שלמשל ב-i30 הפרונט התקפל בצורה שלשמה הוא נבנה והנהג הרגיש פחות כוח G ונפגע פחות.

מעבר לזה, כל מה שצוקרמן כתב - נכון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מעבר למשקל, הגודל הכללי של הרכב מאפשר תיכנונית, יותר איזורי קריסה, בכך להגביר יותר את שלמות כלוב תא הנוסעים ולאפשר האטה מתונה יותר בזמן תאונה.

פורסם
כדי להיות יותר ספציפי, האם כדאי לוותר על הרעיון לקנות רכב קטן כמו סיריון או מזדה2 (שכאמור עונים על הצרכים שלי) ולעבור לקורולה או פוקוס בגלל הבטיחות?

אני גר בישוב קהילתי כך שכל הנסיעות שלי הן בין עירוניות באיזור שתרבות הנהיגה בו לא משהו.

תודה שוב לכל המגיבים

זאת בחירה שלך בלבד אישית אני הייתי לוקח רכב קטן מסיבת תפיסת העולם שלי:

לדעתי האדם המודרני התפנק מתחילת שנות ה80 והגיע הזמן לקבל זעזוע לחזור למציאות ולקנות רכבים קטנים... אם תקח אוטו קטן תצתרף למעבק נגד הפינוק המיותר ובסוף לרוב יהיו מכוניות קטנות וקלות יותר ככה שלא תצתרך להתחמש במשקל וגם כן יש היתרון ענק בצריכת דלק וכו...

• תוכן חדש...